portocala in cuptorul cu microunde
Last Updated: Jul 01 2009 20:09, Started by
adynis
, Jun 16 2006 23:54
·
0
#19
Posted 20 June 2006 - 22:17
Sorry baieti dar am avut foarte mult de lucru si inca nu am avut timp sa fac experienta.
Dar urmeaza in curind, aparatul foto deja asteapta in sertar. |
#20
Posted 20 June 2006 - 22:21
Sfatos, on Jun 20 2006, 21:40, said: Incalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde se produce din interiorul acestora spre exterior, deci portocala va exploda sigur. |
#21
Posted 20 June 2006 - 23:00
Dacă găureşti portocala ca pe prăjituri, mai face poc? :scratchchin:
|
#22
Posted 22 June 2006 - 06:19
Sfatos, on Jun 20 2006, 21:40, said: Incalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde se produce din interiorul acestora spre exterior, deci portocala va exploda sigur. din fericire, incalzirea se face exact invers. daca "materialul" este omogen, la fizica cuantica ( :coolspeak: da, am facut si d'asta), era o formula cu adancimea de patrundere, functie de frecventa, absortie.... etc. |
#23
Posted 22 June 2006 - 07:43
Nu stiu c ese intampla cu portocala, dar eu mai demult am bagat o rosie. La maxim.
Ce s-a intamplat?! A fasait si poi s-a dezumflat. Probabil ca la portocala se va intampla la fel. |
#26
Posted 26 June 2006 - 20:56
unde e experimentul cu pozele ? :)
avand in vedere ca in portocala nu exista o masa foarte mare de zeama omogena ci sunt saculetii aceia care tin zeama... cred ca incepe sa paraie explodand pe rand saculetii cu zeama dupa care daca mai astepti sa se formeze o masa omogena de zeama va plesni usor crapandu-se deoarece coaja aia nu rezista prea mult la presiune. daca coaja ar fi fost ceva mai rezistenta pana in interior sa se formeze o miscare browniana foarte intensa in zeama aia atunci la cea mai mica crapare sau ceva poc!! cand vedem pozele alea ? :rolleyes: |
#27
Posted 27 June 2006 - 09:10
adynis, on Jun 17 2006, 00:54, said: Stiu ca nu e un topic care sa atraga multe raspunsuri si comentarii ... dar nu am cuptor cu microunde si nu pot sa-mi inchipui ce se intampla daca bag o portocala in cuptor ... si nici colegii nu vor sa ma sustina cu experimentul, riscurile fiind nebanuite :D asa ca ... intrebarea: Ce credeti ca se intampla .. si eventual de ce ? lateredit: portcoala cu coaja cu tot Frate asta cu portocala e tare de tot.parerea mea e ca o sa fiarba pana o sa pocnesca.iar daca o sa pocneasca apare o problema...cine o sa curete cuptorul? :D |
#28
Posted 27 June 2006 - 09:31
Ma ofer si eu cu o portocala in caz ca rateaza primul experiment :)
|
|
#29
Posted 29 June 2006 - 11:39
Ati luat-o razna. Portocale fierte la microunde n-am mai vazut.
|
#30
Posted 29 June 2006 - 12:33
pai nici noi n-am mai vazut ... tocmai de aici si curiozitatea :D
|
#31
Posted 29 June 2006 - 12:46
Nu este neaparat sa explodeze. In mod normal ar trebui ca intr-un moment sa faca Fasss si sa crape eventual. Coaja nu este atat de tare incat sa opuna foarte mare rezistenta si sa explodeze.
Parerea mea. :huh: |
#32
Posted 29 June 2006 - 12:58
pareri, pareri ...poze!!
<intrebare retorica> p.s. oare daca as avea cuptorul meu cu microunde, luat pe bani munciti, as face experimentul? </intrebare retorica> |
#33
Posted 29 June 2006 - 13:15
|
#34
Posted 29 June 2006 - 13:24
#35
Posted 29 June 2006 - 22:51
Va fi in curind si experimentul.
Cuptorul de sacrificiu e pregatit, portocalele cumparate, cu timpul e probleme mai mare ca alerg toata ziua si nu prea apuc sa ajung la atelier :( |
#36
Posted 30 June 2006 - 00:13
James, on Jun 29 2006, 23:51, said: Va fi in curind si experimentul. Cuptorul de sacrificiu e pregatit, portocalele cumparate, cu timpul e probleme mai mare ca alerg toata ziua si nu prea apuc sa ajung la atelier :( vezi sa nu faca fasss portocalele pana le bagi tu la cuptor :puke: |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users