Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

ING Romania

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
12199 replies to this topic

#3277
Klaudio

Klaudio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 27.02.2004

View Posteasy90rider, on 15 decembrie 2017 - 21:46, said:

Ce salariu in cont dacă nici companiile nu au putut plăti?
Depinde daca companiile respective au facut plata salariilor din conturi ING, atunci da, pot fi probleme, dar poate lucreaza si cu alte banci, in atare situatie banii ar trebui sa existe in conturile salariatilor.
Pe vremuri se mergea cu dischetele la banca, o fi lasat ING vreo solutie de backup si pentru companii, pentru situatii ca cea de azi.

View PostArgent, on 15 decembrie 2017 - 21:47, said:

Oare imi debiteaza contul pe minus daca aveam o plata programata si am 0 lei in cont?
Eu ma gandesc ca nu, dar ar da bine sa debiteze contul pe minus ca transfer suma in cont.
Nu, nu ti-l debiteaza dar ai putea sa mergi la un multimat care incaseaza cash, alimentezi cu suma respectiva si stai chill! :)

#3278
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 01.07.2007
Da, compania la care lucrez are 2 la alte banci si cel ING. Cele ING le plătește din ING, si cum ei tot promiteau ca in 15-20- 30 minute va merge...
A facut ora de plăți interbancare...

#3279
Klaudio

Klaudio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 27.02.2004
Ca banii sa intre in aceeasi zi pe card, o plata interbancara trebuie initiata cel tarziu pana la ora 12 - pentru siguranta.
Mai exista metoda transmiterii fisierului cu plati de salarii pe mail la banca, acesta operandu-se manual.

Mai exista si MultiCash dar ING a renuntat la acest serviciu de ceva ani, din pacate.

#3280
alexa32

alexa32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,293
  • Înscris: 12.08.2006
Daca s-ar face un clasament cu caderi masive ale sistemelor bancare ing ar fi in primele 3.

Zic in primele 3 pentru ca de caderile lor m-am lovit cel mai des pana acum o luna.

#3281
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Merge, mobil + desktop.

#3282
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 06.12.2012


#3283
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 01.07.2007

View PostKlaudio, on 15 decembrie 2017 - 21:56, said:

Ca banii sa intre in aceeasi zi pe card, o plata interbancara trebuie initiata cel tarziu pana la ora 12 - pentru siguranta.
Mai exista metoda transmiterii fisierului cu plati de salarii pe mail la banca, acesta operandu-se manual.

Mai exista si MultiCash dar ING a renuntat la acest serviciu de ceva ani, din pacate.
Da, dar ING nu merge de pe la 10-11...

Si dacă transmiți prin email, cum se aprobă de cel care semnează plățile de obicei? (Adică contabila introduce plățile și administratorul le aproba)

#3284
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017

View Postbv01, on 15 decembrie 2017 - 22:10, said:

Da un clear cookie, la mine merge, app si desktop.

#3285
Klaudio

Klaudio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 27.02.2004
Cumva "la mica intelegere" cu documente semnate, fiind o situatie speciala, sau prin OP pe hartie.

UPDATE:
Se pare ca ING a prioritizat acum accesul la homebank pentru clientii persoane fizice, pe codul de utilizator personal pot accesa homebank, in schimb, pe codul alocat firmei nu am inca acces in aplicatie.

Edited by Klaudio, 15 December 2017 - 22:25.


#3286
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Mi-e frică.
Mi-e frică să nu expire după  3 zile,ca orice minune.
Nu știu pentru ce considerente dar nu mai am poprire pe cont la INGBank.
Să fie mulțumită INGRomania?Habar n-am.Să fie mulțumită doamnei care prostea colegii să ia credite de la ING la poarta firmei azi?Mă rog,ieri.Care a insistat să-i detaliez de ce nu vreau să aud de ING.
Este o situație normală și tocmai de aceea mi-e frică,să nu plătesc ulterior cât nu face normalitatea asta.
Concret,dacă angajatorul meu are angajament cu executorul să-mi poprească o treime din veniturile salariale cică se ridică poprirea pe cont.Exact nu știu legea ,doar ce am povestit cu vecinul,avocat specializat in drept comercial.Poate derapează și el.
Dar dacă nu ar fi ceva drept în ce zice vecinul,de ce mi-ar fi ridicat poprirea pe cont INGBank?
Am sunat pe la orele 23.00 să-mi ridice poprirea temporar și-mi aud urechile că nu e contul poprit.Am prins și homebank fruncțional și am plătit facturile.
În iunie executorul mi-a scris că ridică poprirea pe cont după prima plată virată lui de angajatorul meu.Să fie executorul ardelean? Se mișcă mai..lasă-mă să te las?

Edit: Era să uit,nu știu de ce dar nu mi-au reținut acei 10 lei,care inițial mi-au fost popriți fiindcă i-am depus în 16 septembrie la bancomat,mi-au fost retrași doar 9.73 lei administrare cont.
Parafrazând,complicate sunt căile ING-ului. Posted Image

Edited by sloimi, 16 December 2017 - 01:29.


#3287
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017
Impresia mea este ca si ING, ca toate celelalte banci, prin reprezentantii sai are un comportament autist fata de  clienti.

Clientul nu este vazut nici macar daca se duce la sediul central si discuta cu big boss-ul. Clientul este transparent - invizibil iar nevoile lui sunt niste notiuni abstracte, imposibil de inteles de un agajat (mai ales cu functie de conducere). Clientul nu este altceva decat o "resursa" din care banca, prin reprezentantii ei cei mai de frunte, se "infrupta"/"indestuleaza" copios. Este "minereu", sau daca vreti, "gainile" din baterii. Acestea sunt OK cat dau oua iar apoi se sacrifica si se prepara din ele parizer. In cel mai bun caz, clientul este "porcul" care se taie de Craciun - deci nu i se iau "ouale" decat o singura data.

Este evidenta si manifesta lipsa de respect a bancilor fata de clienti, acestia fiind priviti "de sus", fiind considerati fara pregatire, cu pretentii exagerate etc. Asta in mod real, ca declarativ lucrurile stau altfel. Per total, daca ar reusi sa nu aiba contac sub nicio forma cu clientii, ar fi mult mai bine. Pai cine a taiat porcul stie ca nu-i bine sa i te uti in ochi! Ca plange inca de cand il scoti din cotet. Spre exemplu, ce inseamna acele scaune mari din francizele ING, in care clientul pare un copil neajutorat in imperiul unui urias? Respect sau batjocura la adresa clientului? Clientul e mare, sau taramul in care se invart permanent bancherii iar clientul intra sfios? Robotelul care rade cand spune ca serviciile nu sunt disponibile, ce sa insemne? Zambeste, ca maine va fi mai rau?

Eu nu am avut si nu am credite. Dar, la orice banca am fost, zambetele sunt doar pentru momentul cand vii ca sa devii client si cu atat mai mult daca te bagi (sau inrolezi) nu 12 ani, ci 30 de ani sclav. In rest, daca vii cu o solicitare personala - cat de minuscula dar care este importanta pentru tine, se schimba modul de abordare si ti se pun in fata diverse chestii scrise cu litere mici pe penultimele pagini ale unui contract pe care de cele mai multe ori nu l-ai citit (la timp). Nu ca n-ai vrea, dar ar trebui sa stai vreo 2-3 zile la hotelul bancii pentru a avea timp sa-l citesti si intelege. Nici macar nu ti se prezinta contractul daca-l soliciti inainte cu cateva zile. Nu, nu se poate! Trebuie sa-l citesti pe loc, chiar inainte de a-l semna!

Iar de negociere ce sa mai zic?! Am observat intr-un contract pentru card de credit ING (da, m-a momit si pe mine Shaitan la un moment dat!) ca se spune "plata in 12 rate cu dobanda 0 poate fi refuzata de ING" daca un tert, respectiv procesatorul de plati al vanzatorului nu deconteaza suma in termenul legal de 14 zile. Pai ce vina am eu, clientul ING, ca un TERT!!! nu-si face datoria legala, voit sau fara voia sa, din culpa sau dintr-o eroare? Sau poate chiar in intelegere cu ING! Evident, am zis ca semnez contractul numai in situatia in care eliminam acea clauza. Evident, nu s-a putut, fiindca negociera cu o banca este numai un text de adormit copiii. Pe intelesul oricui, puteam sa cumpar un produs cu 12.000 ron, planificand ca-l voi plati in 12 rate egale fara dobanda si din cauza clauzei introdusa de ING in contract puteam sa platesc acea suma lunara plus o dobanda substantiala (~10%) care putea sa devina chiar penalizatoare (~32%) si asta "doar" din vina/culpa tertului!

Dar unii din voi, care poate aveti cunostinte juridice, unde ati mai vazut intr-un contract intre 2 parti introducerea unei clauze prin care este prevazuta nulitatea intelegerii benevole intre respectivele 2 parti, prin actiunea sau lipsa de actiune a unui tert, tert cu care clientul nu are nicio legatura?

Pai prin similitudine, de ce mie, "clientul european", mi s-au mai luat totusi banii din cont dupa mai mult de 14 zile de cand facusem o plata prin card, bani care nu au fost decontati de banca vanzatorului? Nu era poate normal sa se prevada in contract ca daca tertul nu deconteaza banii in termenul legal, chiar acesta sa fie sursa "indestularii" vanzatorului? Pai nu, ca si tertul e tot banca! Si daca mai pui faptul ca in momentul cand am vazut ca tranzactia nu figureaza in lista de Tranzactii in asteptare, am anuntat banca mea, adica ING, vanzatorul, adica Real si banca vanzatorului, adica Banca Transilvania (daca nu ma insel). Toti acestia m-au tratat ca si cand nici n-as fi existat! Nici eu si nici problema semnalata. Pai daca as fi luat produsul in rate? Cine platea dobanzile + ratele + eventuale penalitati? Ginerele din limba germana!

#3288
Htngf

Htngf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 27.11.2017
Prin provincie au inchis sucursalele si daca iti pui baza in homebank...

#3289
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,043
  • Înscris: 24.02.2006

View PostIert, on 16 decembrie 2017 - 10:16, said:

.....Am observat intr-un contract pentru card de credit ING (da, m-a momit si pe mine Shaitan la un moment dat!) ca se spune "plata in 12 rate cu dobanda 0 poate fi refuzata de ING" daca un tert, respectiv procesatorul de plati al vanzatorului nu deconteaza suma in termenul legal de 14 zile. Pai ce vina am eu, clientul ING, ca un TERT!!! nu-si face datoria legala, voit sau fara voia sa, din culpa sau dintr-o eroare? ........

dar ce vina are ING ca un tert ales te tine nu-si face treaba?
si da, tertul ala e ales de tine indirect. tu alegi magazinul, si magazinul iti poate spune cu ce procesator de plati lucreaza, deci practic selectia acelui tert e facuta de tine. daca nu-ti place de un anumit procesator, poti cauta un magazin care nu lucreaza cu el.

#3290
dj_cristi

dj_cristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,666
  • Înscris: 26.01.2006

View Postorangfe, on 15 decembrie 2017 - 20:24, said:

Chestia e ca n-ar trebui sa fie "pene masive". Lumea nu-si incredinteaza banii unei banci ca sa aiba acces la bani/operatiuni 70-80% din timp.

o zi pe an nu mi se pare ceva de neiertat, sa nu uitam cum e la alte banci. exagerezi cu acel procent.

cei cu inglover ... sunteti deja penibili, de cate ori am vorbit de ING am vorbit in comparatie cu alte banci din ro care sunt mult in urma, nu am spus niciodata ca ING este cea mai buna banca etc, dar din punctul meu de vedere este in top 5 in RO.

Edited by dj_cristi, 16 December 2017 - 10:58.


#3291
Iert

Iert

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 589
  • Înscris: 05.08.2017

View Post_Smiley_, on 16 decembrie 2017 - 10:40, said:

dar ce vina are ING ca un tert ales te tine nu-si face treaba?
si da, tertul ala e ales de tine indirect. tu alegi magazinul, si magazinul iti poate spune cu ce procesator de plati lucreaza, deci practic selectia acelui tert e facuta de tine. daca nu-ti place de un anumit procesator, poti cauta un magazin care nu lucreaza cu el.

Complet gresit! Fals si ilogic.
Niciun client nu "alege" un procesator de plati. Clientul plateste prin intermediul unui card pus la dispozitie de banca, conforma intelegerii cu banca si prin terti pe care banca ii accepta si-i promoveaza (VISA, MASTERCARD AMERICAN) iar acestia la randul lor mijlocesc transferul intre banci ale diferitilor clienti. Clientul nu are decat un contract cu banca lui si atat. Clientul ar putea - si chiar poate sa aleaga VISA sau MASTERCARD dar nu si banca  prin care isi desfasoara un vanzator operatiunile. Ca vina poate fi distribuita si atribuita fie vanzatorului, care sa zicem a avut off-line sistemul de comunicare cu banca sa, sau bancii vanzatorului sau chiar VISA sau AMERICAN EXPRESS, asta e o alte discutie. Poate fi vinovat inclusiv providerului de comunicatii care asigura schimbul de informatii intre POS-ul vanzatorului si sistemele bancii sale. Dar unde adica este vina clientului?!

Prea v-ati obisnuit, anagajatii bancilor sa dati vina si sa taxati doar clientii pentru toate erorile din sistem! La castig doar banca, la pierdere doar clientul.

Edited by Iert, 16 December 2017 - 11:39.


#3292
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Ce ne intetereseaza pe noi ca si clienti activele?

#3293
dj_cristi

dj_cristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,666
  • Înscris: 26.01.2006
in caz ca nu m-am facut inteles: ma refeream in top 5 la uptime + calitatea serviciilor + tehnologie , cel putin pt mine asa este, lucrez si cu alte 2 banci.

#3294
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

View Postanarchy78_ro, on 16 decembrie 2017 - 12:01, said:

OK,m-am convins de educatia ta economico-financiara.
Intrebare: dupa ce criterii alegi tu o banca?

Dupa ce am nevoie.
Am ales ING acum 10 ani pentru ca era cea mai evoluata pe partea IT (nustiu daca mai este cazul).
Am ales BRD acum 3 ani pentru ca era una din doua optiuni care avea in oferta card Visa in USD (imi trebuie pentru paypal)

Cand o sa am milioane in conturi pe care sa nu le pierd, o sa ma uit si la marimea bancii.
Dar oricum, daca ING ro este sucursala a ING nl, de ce nu se pun la calcul si activele de acolo, ca sa iasa macar inaintea lu Transilvania in lista ta?

Edited by don_dannielo, 16 December 2017 - 12:36.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate