Gatitul acasa a devenit mai scump ca mancarea Junk Food!
Last Updated: Apr 27 2024 09:45, Started by
MindArchitect
, Mar 17 2024 19:31
·
19
#325
Posted 27 March 2024 - 16:01
Zucker.,nu ai idee cate cacatzele de mese transat si multe alteale iti trebuie. Inox alimentar. Fa ceva cercetare sa vazi cat costa. Celula frigo sh 2*3 mt2 -1000 euri. Vitrina frigo sh-1200 euri. Rafturi- 2000 daca esti econom. Casa marcat+terminal pos> 800Euri. Renovarea spatiului- 2000(eu,fara dorel),Chirie,energie(aici am fost pirat,mea culpa. Dar pirat cu scoala ,,Ivy league,, Taxe de ,,asfalt,, ca expui marfa afara pe trotuar. Card la .... . Ai asa de multe ca te ia batzul!. Si important- Deschizi la 7.00, inchizi la 20.00. Dar tu defapt la4.00 pleci dupa verdeata+ceva conservaraie+carnuri ambalate in ,,vid,,.
|
#326
Posted 27 March 2024 - 16:36
Zuckerwatte, on 27 martie 2024 - 15:20, said: Mi-a atras atentia afirmatia initiala, care presupune si efort financiar si blocare inutila de spatiu samd. Exista intr-adevar bucatarii de restaurante de top, care contin mai multe locuri de munca, dar asta deoarece sint mai multi bucatari. In fine, normele alea de care vorbesti tu sint de fapt una singura, anume regulamentul CE 852/2004, dar nu prevede explicit locuri de procesare separate, ci cu totul alte chestii https://eur-lex.euro...elex:32004R0852 Mai departe directiva asta a fost turnata in legislatii nationale. Pe linga astea mai exista tot felul de norme legate de calitatea uneltelor si utilajelor folosite, dar din nou astea nu au treaba cu procesarea separata. Ramin normele de certificare ISO 9001 si ISO 22000, dar certificarea nu este obligatorie Ideea e să nu se “întâlnească” niște categorii de ingrediente în timpul depozitării și procesării preliminare, tocmai pentru a evita cross contamination |
#327
Posted 27 March 2024 - 16:45
giuliani2, on 27 martie 2024 - 12:36, said: Nu, dar a manca o salata in oras e cumva lipsit de sens in mintea mea. Platesti mult in plus pentru ceva ce poate aproape oricine sa faca, adica sa amestece niste legume , sa puna sare, piper, ulei, otet sau ceva dressing. Inteleg sa mergi la restaurant pentru a manca niste chestii deosebite, ceva ce ia foarte mult timp sa gatesti, dar nu e cazul cu salata. Sunt mai multe motive de a mânca în oraș. Unul este ca ți-e foame și n-ai mâncare cu tine. Majoritatea avem slujbe sedentare și majoritatea oamenilor peste 30 de ani au tendințe de îngrășare sau de boli cardio vasculare și digestive/etc daca mânâncă pe termen lung mâncare hiper calorică. Așa ca trebuie să mănânce sănătos. Una din cele mai sănătoase mâncăruri dintr-un restaurant e salata. Nu o fi cea mai tare experiență gastronomică (deși poate avea o pară la grătar cu gorgonzola, dar ne depărtăm de scopul initial). Zuckerwatte, on 27 martie 2024 - 13:28, said: Sau poate mergi ca sa te simti bine intr-un anturaj, cu jumatatea ta mai buna...Poate ca mincarea are uneori importanta secundara. Sau nu? Și cum alegeți restaurantul? Mă rog, nu în toate orașele ai de ales, dar dacă ai nu e calitatea mâncării criteriul principal? Edited by vrajitoruldinoz, 27 March 2024 - 16:43. |
#328
Posted 27 March 2024 - 17:11
#329
Posted 27 March 2024 - 17:20
tfmercedez, on 27 martie 2024 - 15:35, said:
nu cred ca am avut vreodata pe lista de cumparaturi "monoglutamat de sodiu". Si nici mama nu cred ca pune asa ceva in mancare. Clorura de sodiu din plin, dar aia e.. sarea in bucate. Toate cubulețe le, prafurile, pliculețele (vegeta, knorr etc) care se foloseau “tradițional” la gătit sunt peste 50% MSG. Nu mai zic de ramenul ala de mall prezentat cu mândrie ca mâncare nemaipomenită cu două pagini in urma, e plin de msg. |
#330
Posted 27 March 2024 - 17:30
vrajitoruldinoz, on 27 martie 2024 - 17:20, said:
Toate cubulețe le, prafurile, pliculețele (vegeta, knorr etc) care se foloseau “tradițional” la gătit sunt peste 50% MSG. Nu mai zic de ramenul ala de mall prezentat cu mândrie ca mâncare nemaipomenită cu două pagini in urma, e plin de msg. Nu mai zi ca zici prostii. Iti dai seama ca n-ai nici cel mai mic habar despre ce este in spatele pozei. Ai fi primul laureat Nobel pentru analiza chimica scoasa din poze |
#331
Posted 27 March 2024 - 17:34
N-am nevoie de nici o analiză chimică. Presupun ca rețeta aduce cu cea tradițională, are msg in forma naturala, daca nu adăugat.
|
#332
Posted 27 March 2024 - 17:44
vrajitoruldinoz, on 27 martie 2024 - 17:34, said:
N-am nevoie de nici o analiză chimică. Presupun ca rețeta aduce cu cea tradițională, are msg in forma naturala, daca nu adăugat. Inseamna ca n-ai priceput nimic din incursiunea anterioara in chimie. Ai acidul glutamic, raspunzator pentru gustul numit umami care, insa, nu este deloc acelasi lucru cu monosodiul....mama lui de intelect mediocru cuplat cu scoala putina MSG in forma naturala...buna asta. De pus in rame Edited by Zuckerwatte, 27 March 2024 - 17:45. |
#333
Posted 27 March 2024 - 21:23
Zuckerwatte, on 27 martie 2024 - 17:44, said: Inseamna ca n-ai priceput nimic din incursiunea anterioara in chimie. Ai acidul glutamic, raspunzator pentru gustul numit umami care, insa, nu este deloc acelasi lucru cu monosodiul....mama lui de intelect mediocru cuplat cu scoala putina MSG in forma naturala...buna asta. De pus in rame Dacă ai bunăvoința poți trece peste faptul ca ai școala putina. Eu ma ofer sa te ajut. De exemplu dacă ai fi făcut gimnaziul ai fi știu ca acizii slabi și sărurile lor de sodiu sunt echivalenti. In stomac glutamatul de sodiu reacționează ci acidul clohidric formând acid glutamic și sare de bucatarie. Deci fix același lucru in afara de contribuția de sodiu. |
#334
Posted 27 March 2024 - 23:29
catalina1, on 27 martie 2024 - 14:53, said:
Sunt in oras, mi-e foame, e canicula afara. Ce să mananc? O bere! Stiu ca a zis si Giuliani duma da' nu m-am putut abtine. Si pe langa berea aia probabil restaurantu' ala ii renumit pentru coaste la gratar, sau fac pizza buna pe vatra, sau... Daca mananc in oras in general aleg locatiile unde bucataru' ii specializat pe ceva (care "ceva" merge cu bere ) |
|
#335
Posted 28 March 2024 - 00:09
#336
Posted 28 March 2024 - 04:50
Care-i faza cu canicula? Nu se mai mananca mancare gatita/calda vara datorita caldurii?
|
#337
Posted 28 March 2024 - 07:14
Nu prea-mi pica bine la o terasa cand dupa merg tot la 40+.
|
#339
Posted 28 March 2024 - 08:27
Pentru ca dupa masa da, cel mai bun lucru e sa ne urcam in masina.
Ma rog, ideea e ca eu mananc ce am pofta, nu ma fixed pe cine stie ce in ideea ca vai, mananc la restaurant. Am mancat si mamaliga cu branza |
|
#340
Posted 30 March 2024 - 12:11
vrajitoruldinoz, on 27 martie 2024 - 17:20, said: Toate cubulețe le, prafurile, pliculețele (vegeta, knorr etc) care se foloseau “tradițional” la gătit sunt peste 50% MSG. Nu mai zic de ramenul ala de mall prezentat cu mândrie ca mâncare nemaipomenită cu două pagini in urma, e plin de msg. Intr-o supa fierbi puiul, apoi adaugi legumele verdeturile si sarea. |
#341
Posted 30 March 2024 - 18:04
Tu ești timișorean, nu se poate să nu-ți amintești ce produs dorit era vegeta.
|
#342
Posted 04 April 2024 - 14:47
Dau un exemplu de "fast food" (cumparat caserola din supermarket) vs gatit in casa.
Am facut "icre de fasole" (fasole batuta dar in loc de sosul de ceapa si rosii pui zeama de lamaie si ceapa cruda, taiata marunt ca la icre) saptamana asta. Vreo 300g fasole uscata, juma de lamaie, 1 ceapa, sare, putin ulei de masline, vreo 5 litri de apa in total sa zicem 10-15 lei cu tot cu gazul consumat sa fierb si curentul sa blendez 2-3 minute. O caserola cu "icre de fasole" costa 10 lei si are si conservanti, mie mi-au iesit vreo 3-4 caserole de fasole mult mai gustoasa si sanatoasa. Sau ceva de restaurant vs gatit acasa, pe care l-am gatit de cateva ori si o sa-l mai gatesc pentru ca ne place: Pulpe de rata "confit" - la restaurant - Caru cu bere - este 95 lei portia, o pupla + un sos si daca vrei o varza calita langa te mai costa 26 lei+ 10% bacsis. Se gaseste si la alte restaurtante putin mai ieftin decat la carul cu bere. - acasa iau o caserola cu 70 lei (au si in carrefour si in alte magazine dar nu stiu acum pretul) si un kg de varza murata, de la bunicuta din piata, cu 5 lei, si cu maxim 100 lei am 4 portii, asta calculand 4 pulpe per caserola, eu am nimerit destul de des 5; si mai ai si untura aia de rata pe care o poti folosi la cartofi sau la varza calita . Edited by WhimsicalPeanut, 04 April 2024 - 14:49. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users