Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zgarieturi in diferite locuri

Ajutor inlocuire LCD masuna de ca...

Ce impozite , taxe platesc daca c...

Range Rover Evoque, 2020, Hibrid,...
 Pompa erbicidat p100

[CUM] Pot sa ajung la Impact Hub ...

Apartament in bloc nou.

Tantari uriasi
 lenovo ideapad 1 15alc7

caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...

Ochelari distanta intermediara
 Cum pot sa montez un SSD Sata in ...

Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...

Plita electrica moderna
 

Nu reusesc sa factory reset un Unifi Dream Machine

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008
Salut,

Fostii propietari nu au lasat parola si userul de la unifi dream machine.
Am incercat sa ma conectez prin aplcatia celor de la Unifi pe bluetooth, nu merge, am incercat printr-un cablu de retea direct, si am ajuns la pagina de login, dar nu am user name si password...
Am incercat sa fac un factory reset in gaurica mica din dreapta dar face restart... tot timpul...

Ce sa mai fac ca sa ii fac un factory reset?

Va multumesc

#2
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,472
  • Înscris: 06.06.2006
Nu merge sa intri in recovery mode? De acolo parca poti face un firmware update, care rade tot la factory reset.

Edited by kretzu77, 06 March 2024 - 21:10.


#3
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008
Multumesc,

Cum intru in receovery mode?

Edited by Ravy, 06 March 2024 - 23:26.


#4
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,257
  • Înscris: 22.05.2003
Secretul este sa il lasi sa booteze (cca 3 minute), apoi sa tii apasat cu pe butonul de reset 15-30s, pana incepe sa dea semne de reset.

https://community.ui...53-3052716f01b1

#5
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008
Mulțumesc Adm,
Din linkul tău acum încep să mă îndoiesc că vorbim despre același dispozitiv. Eu le am pe astea doua,  și apoi mai sunt într-adevăr două trei farfurii unifi prin casă. Eu credeam că cutia asta de jos din poză de numește Dream Machine, dar în link-ul tău era o altă poză rotundă că un access point

Attached Files


Edited by Ravy, 06 March 2024 - 23:26.


#6
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,472
  • Înscris: 06.06.2006
e cel din linkul urmator, privit de jos, nu e access point: https://eu.store.ui....en/products/udm
tu nu ai zis in topic udm pro, ai zis udm (adica ala simplu, de la mine din link).

Cauta in user manual cum intri in recovery mode. Vezi ca trebuie sa astepti ceva intre incercarile de intrare in recovery mode nealimentat (probabil sa se descarce cine stie ce condensatori).

LE: am gasit posmagii:

1. Disconnect everything from the unit including power and the hard drive.
2. Let it sit for 20 minutes.
3. Connect a DISCONNECTED power cord to the unit.
4. On the power cord, bridge both power prongs to the ground prong for 30 seconds.
5. Press and hold the reset button.
6. Connect to power outlet and continue to hold the reset button for 8-10 seconds after the display comes up

Edited by kretzu77, 06 March 2024 - 23:34.


#7
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008
Ma scuzati,
Al meu e ala din poza, care seamana cu asta de aici un Switch, la care poti sa-i adaugi si un HDD. Ok, al meu e un model mai vechi, decat asta din linkul de mai jos.
https://eu.store.ui....ucts/usw-16-poe

Edited by Ravy, 06 March 2024 - 23:36.


#8
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,472
  • Înscris: 06.06.2006
Intai documenteaza-te exact ce ai acolo man.
in linkul tau ai pus un amarat de switch.
unifi dream machine pro e cu totul si cu totul alt animal

Pana sa resetezi tu te-ai interesat ce ai si cum se configureaza? Nu de alta, dar dupa reset sigur ramai fara net in casa daca nu stii ce sa-i faci.

#9
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006
@intiator
tu ai un udm-pro (un router cu un controller integrat) si un switch: US-16-150W.

ca sa  resetezi router-ul:
Resets to factory defaults. The device should be running after bootup is complete. Press and hold the Reset button for about 10 seconds until the display indicates that the device has reset itself. After a few seconds, the LED will turn off, and the device will automatically reboot.

mai multe detalii aici:
http://dl-origin.ubn...UDM-Pro_EN.html


iar pt switch:
Restore to Factory Default Settings
Press and hold the Reset button for more than five seconds.
detalii aici: https://dl.ubnt.com/...16-150W_QSG.pdf

#10
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008

View Postogo, on 07 martie 2024 - 09:59, said:

@intiator
tu ai un udm-pro (un router cu un controller integrat) si un switch: US-16-150W.

ca sa  resetezi router-ul:
Resets to factory defaults. The device should be running after bootup is complete. Press and hold the Reset button for about 10 seconds until the display indicates that the device has reset itself. After a few seconds, the LED will turn off, and the device will automatically reboot.

mai multe detalii aici:
http://dl-origin.ubn...UDM-Pro_EN.html


iar pt switch:
Restore to Factory Default Settings
Press and hold the Reset button for more than five seconds.
detalii aici: https://dl.ubnt.com/...16-150W_QSG.pdf
Mii de scuze pentru nunmele gresite.

Am incercat de cel putin 10 ori pe cel de jos, routerul, cu un ac in gaurica din dreapta, si mai putin de zece secunde, si mai  mult, si nu imi dau seama daca face factory reset, de obicei se restarteaza... apoi cand incerc sa ma conectez cu aplicatia Unifi de pe android pe bluetooth nu merge. Eu presupun ca nu face factory reset. Daca ar fi facut, cum routerul are si un display mic, ar fi repornit un workflow de configurare ca si cand l-ai pornit prima data dupa ce l-ai cumparat.

View Postkretzu77, on 07 martie 2024 - 00:15, said:

Intai documenteaza-te exact ce ai acolo man.
in linkul tau ai pus un amarat de switch.
unifi dream machine pro e cu totul si cu totul alt animal

Pana sa resetezi tu te-ai interesat ce ai si cum se configureaza? Nu de alta, dar dupa reset sigur ramai fara net in casa daca nu stii ce sa-i faci.
Mii de scuze pentru confuzie. Am cautat acum vre-o luna si asa credeam eu ca se numeste, dar evident am gresit, cum spunea si @ogo, e un router si un switch.
Nu e nici o problema daca stric ceva, pentru ca oricum nu e bagat in priza. Acum merg pe Wifi-ul de la ISP numai ca nu am semnal bun peste tot... si cum router-ul asta si cu switchul ar fi mult mai bine pentru ca sunt conectate la niste access poitns suplimentare tot de la unifi.

In orice caz as vrea sa reusesc sa fac un factory reset la router, doar il am acasa... sa pot sa ma loghez eu pe el, nu fostul propietar...

Edited by jimmyy, 07 March 2024 - 10:28.


#11
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006
trebuie sa faci factory reset si la AP-uri ("farfuriile" de pe tavan/pereti) pt ca nu le vei putea adauga in controller ele fiind "manageriate" de vechiul controller.
daca ai cum sa afli ip-ul de la udm-pro ssh la el - vezi ip local pe lcd-ul ala mic, e un touchscreen - apasa pe el / swipe stanga/dreapta/sus/jos vezi cum afli ip-ul si dupa, iti pui ip din subnetul lui, te conectezi cu cablu la el (intr-un port rj45: 1,2, 3, 4, etc) si ssh:

user/pass: ubnt/ubnt
si comanda
syswrapper.sh restore-default

Edited by ogo, 07 March 2024 - 12:06.


#12
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008
Multumesc frumos
Da am reusit asta. M-am uitat la ip pe displayul mic, apoi m-am conectat cu un RJ45 si apoi am incercat din browser ip-ul routerului si am ajuns la pagina routerului, numai ca acolo imi cere username-ul si parola, pe care evident ca nu le am.
Din postul tau parola ar fi ubnt si userul ubnt? astea sunt alea default presupun?

Edited by Ravy, 08 March 2024 - 10:34.


#13
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,472
  • Înscris: 06.06.2006
Daca ai facut factory reset, alea sunt user/parola default, cu care vin din fabrica toate echipamentele lor

#14
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008
Super, mersi, o sa incerc.
Si daca nu merg atunci factory resetul, e 10 secunde apasat cu un ac in gaurica aceea mica din dreapta cu aparatul pornit in priza. Cum spuneam eu nu am vazut nici un mesaj cum ca face factory reset. pe display.
Oricum o sa incerc cu usernameul si parola, presupun ca e acelasi lucru din browser sau ssh. Daca nu merge, inseamna ca nu fac bine factory reset-ul. In cazul asta sa tin apasat  mai mult de 10 secunde? de exemplu 30 de secunde?

Mai citisem undeva tot pentru unifi dar pentru alt dispozitiv, sa-l scoti din priza sa-l lasi cateva minute si apoi sa apesi in gaurica cu el scos din priza...

Edited by Ravy, 08 March 2024 - 10:34.


#15
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,424
  • Înscris: 08.01.2009
Poti incerca sa rescrii firmware-ul >> https://help.ui.com/...i-Recovery-Mode

#16
jimmyy

jimmyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 697
  • Înscris: 21.04.2008
Am reusit sa fac factory reset, m-am conectat prin bluetooth la aplicatia de pe android UNIFI, dar acolo nu vad nici un access point.
Trebuie sa-mi fac un cont la unifi.com?
Am gasit link-ul pe site-ul lor (https://account.ui.com/register),  dar presupun ca cumva trebuie sa iil leg de aplicatia de pe android.

E corecta secventa asta de pasi?
1) creez cont pe ui.com/register
2) ma loghez cu contul creat la pasul 1) pe aplicatia din android care e conectata prin bluetooth la dispozitivul meu
3) apoi de pe ui.com presupun ca o sa vad si dispozitivul meu routerul pentru ca l-am legat la pasul 2 la aplicatie
4) sper acolo pe interfata respectiva sa vad mai mult decat in aplicatia Unifi

Mai e varianta sa fac un reset la access points... si asta am cautat un pic si am inteles ca trebuie sa tin apasat mai mult de 10 secunde pe butonul mare frontal pe care scrie U mare?

Va multumesc

#17
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006
Ti-am zis: trebuie resetate si ap-urile.
Nu e obligatoriu nevoie de cont la ui.
AP-urile se reseteaza cu o scobitoare/varf de ceva. Da-le jos si uita-te pe spate, langa portul/porturile rj45 ale ap-urilor: ai o “gaurica” marcata cu RESET. Vezi secvența de resetare pt ap-uri (ce culoare si cat de rpd clipeste led-ul lor).

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate