Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Probleme dupa fractura picior

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#37
Costel2223

Costel2223

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 29.11.2021
În toată descrierea asta ne ai spus despre mama ta însă nu și despre vreo gagică. Din ce vad eu , nu ai însă probabil îți place de careva. Nu vreau sa fiu nepoliticos însă daca
nu ai ar fi bine sa îți faci o sa te ajute cu anxietatea și zic eu o sa îți regleze partea hormonala mai bine pe lângă altele. S au lipsa asta ar putea să te motiveze sa te faci bine și să îți începi o relație după, in loc sa fii anxios poți fi motivat sa depășești anxietatea și să îți întemeiezi propria familie.

Cu masa daca nu îți poți procura/gati acum o masa sănătoasă, comanda prin ceva glovo până te faci bine, o sa o ajute și pe mama ta daca inca este și ea bolnava.

Edited by Costel2223, 06 March 2024 - 23:28.


#38
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017

View PostCostel2223, on 06 martie 2024 - 23:26, said:

comanda prin ceva glovo până te faci bine,


Poate punctual insa pe termen lung este cea mai proasta alegere. Dai bani multi pe niste gunoaie. Mai bine iti faci un ou ochi sau o omleta sau.... o friptura. Iesi mai ieftin si macar sunt facute cu mâna ta.

Relatie ... complicat daca nici nu poate sa iasa din casa deocamdata.

#39
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
A mai trecut o noapte, la mama se pare ca tratamentul incepe sa isi faca efectul, a reusit sa doarma nu a mai tusit asa rau, insa are o durere persistenta de cap si uneori ii mai vine ameteala, este posibil sa ii fie de la alceva insa nici nu vrea sa se duca la consult pana nu rezolva cu mine. Am reusit si eu sa dorm bineinteles, am mancat doar cate putin orez fiert toata ziua. Astazi vine tata si maine o sa ma duc cu el la medicul de familie si mai vedem de acolo. Legat de prietena, am gresit foarte mult, eram persoana axata pe cariera, ma pregateam sa primesc o promovare, trageam tare la job, ziceam ca dupa o sa am timp si de prietena, insa acum am pus totul pe pauza. Incidentul asta m-a facut oricum sa imi regandesc prioritatile, acum astept doar sa pot merge din nou sa le pun in aplicare.
Medicamente mai iau in continuare Molekin Imuno care contine vitamina c, d si zinc si probiotic, au mai ramas 2 pastile de cand luam augumentin.

Edited by Shahrukhkhan, 07 March 2024 - 07:50.


#40
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
Revin cu update, vinerea trecuta am revenit in oras, am fost la un spital unde mi-au fost facute analize mai amanuntite+ o perfuzie deoarece aproape in fiecare seara aveam senzatii de ameteala. Diagnostic:Disfagie in observatie etiologica, candidoza linguala sau faringita cronica de reflux in observatie, mi s-a dat o ditai reteta, fluconazol odata pe zi + hepatoprotect, gargara cu apa si bicarbonat de 2 ori pe zi, spray antiviral 1 puf 3 ori pe zi, aerius de 2 ori pe zi, omez 2 pe zi si milgamma N 1 pastila pe zi timp de 7 zile. Au trecut deja 2 zile de cand am inceput tratamentul, fiindca a trebuit sa fac din nou rost de reteta de la medicul de familie fiindca la fluconazol se pare ca nu este suficient ca ai scrisoare de la medic trebuie si reteta, in fine am inceput tratamentul, tot nu pot sa mananc mult insa parca mai ma linisteste la gat. Astazi am fost si la picior, mi-a dat jos ghipsul si a zis ca pot incepe recuperarea. Nici aici nu am scapat fara pastile, mai am maine de facut clexane si pe urma incepem, arcoxia 10 zile, 1 cp/zi, paracetamol 2 pastile pe zi/7 zile, clorzoxazona de 3 ori pe zi+Aspenter 14 zile. Intrebare: rezista ficatul la atat de multe pastile tinand cont ca masa zilnica se rezuma inainte se pastile, 1 ou dimineata, 1 la pranz si jumate de banana sau putin ciorba cu paine seara? Stiu ca hepatoprotect si omez sunt pentru protejare stomac si ficat dar totusi nu sunt c-am multe? Piciorul este putin vanat si putin umflat probabil si de la ghips insa nu am dureri la el, nu stiu cum o sa ma simt maine dupa kinetoterapie.

Edited by Shahrukhkhan, 12 March 2024 - 20:36.


#41
Costel2223

Costel2223

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 29.11.2021
După cum se vede trebuie sa îți urmezi tratamentul acesta până la următorul control. Pe urmă in funcție de rezultate o sa îți zică ce sa faci mai departe.

Este depărtată data următorului control ? Și nu mă refer la controlul pt picior aici.

Referitor la ficat sincer, daca e sănătos ar trebui sa reziste nu îți dădeau tratamentul asta daca nu. Poți ajuta și tu cu regim de masa sănătos, bea doar apa , fructe și legume cat mai mult, somn.

Ah acum vad că ai pus și niște date, probabil te cheamă la control la 2, 3 săptămâni de la inițierea tratamentului. Nu e mult, poți sta liniștit cu ficatul pt perioada asta.

Ai făcut și vreo ecografie sau vreo examinare imagistica ?

Edited by Costel2223, 16 March 2024 - 23:13.


#42
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
Cu controlul la picior am terminat, mi-au zis sa incep kinetoterapia si la nevoie daca vreau cu trimitere si programare sa revin la control. Astazi termin primul tratament, cel pentru gat, raman doar cu cel de picior, in gat parca se observa ceva imbunatatiri, inghit mult mai usor insa daca insist de exemplu sa termin un castron de ciorba sau si o banana, parca ma tine ceva in partea stanga a abdomenului si imi taie pofta de mancare. Ma duc peste 2 zile iar la control, maine se duce maicamea si eu trebuie sa ajung la kinetoterapie. La primul control am facut radiografie la plamani care a iesit ok, la sinusuri, si mi-a fost introdus un furtun cu o camera pe nas. La sinusuri mi-au fost descoperite doar niste mucozitati si gatul foarte inflamat. Au zis ca daca nu se rezolva dupa tratament sa incerc la gastroenterologie ca in opinia lor (cei de la orl) pare a fi ok

#43
Costel2223

Costel2223

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 29.11.2021
Ok, e bine sa continui investigațiile sa fi împăcat cu o concluzie. Poate dura ceva însă să zicem daca o lași așa și o sa ai problemele astea iară peste ceva timp o sa fie frustrant că ai amânat.

#44
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
Nici sa vreau nu o pot lasa asa, am redus mancarea la mai mult de jumate fata de cat serveam de obicei, ceva se intampla si nu cred ca este vorba de anxietate/depresie, vreau sa mananc, uneori chiar mie foame insa daca incerc mai mult de cateva linguri imi vine rau. O sa vad ce o sa mai zica doctorul, multumesc mult pentru sfaturi.

#45
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
Am reusit sa ajung la un gastroenterolog particular, am stat de vorba, fara a ma consulta fizic cei drept, insa am aflat niste lucruri care zic eu au sens. Stand foarte mult pe spate si cu piciorul in sus, dupa masa in special alimentele au avut tendinta sa se deplaseze spre esofag si in timp de acolo posibil sa fi aparut si simtomele de disfagie. A zis ca cel mai sigur este sa facem si o endoscopie pe care o am programata peste doua saptamani si de care imi este frica insa nu am de ales, macar stiu de o treaba, la recomandarea lui am optat fara anestezie generala. Mi-a spus sa fac ce o sa fac insa sa ma pun cat mai repede pe picioare ca nu este sanatos sa stau numai in pat si ca ulterior pot aparea probleme mai serioase. Ca medicament mi-a dat nexium 1 data pe zi timp de 4 saptamani si regim alimentar pentru boala de reflux gastroesofagian. Sper sa se inteleaga bine cu aspenter fiindca il mai am si pe asta de luat 4 zile, in rest sa tina ficatul sper, eu ii dau cu hepato protect mereu, sper sa fie ok. Am inceput parca sa mananc putin mai bine, nu stiu daca de frica sau din cauza ca am stat mai mult in picioare, in ultimele zile am tot fost si la kineto si la spital. Astept si rezultat de la orl pentru exudatul nazal si faringian si iar urmeaza sa mai fac la recomandarea primelor investigatii si ecografie la glanda tiroida, sper sa fie ok sa nu mai primesc tratament si de acolo. Intre timp trebuie sa imobilizez piciorul cat mai repede. Exercitii acasa cat cuprinde.

#46
Costel2223

Costel2223

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 29.11.2021
Succes ! Eu zic sa incepi sa te mobilizezi serios sa îți recapeți viața de dinaintea problemei cu piciorul. Cand incep doctorii sa sape simți cum viața începe să se schimbe.

Mă rog , sincer un doctor bun, pune mâna pe tine când te consultă, mai ales prima oară când te prezinți la el. Putea și el sa te palpeze pe burta pe ici pe colo.

Bine că mergi mai departe cu investigațiile !

Eu daca as fi in locul tau mi as face o ecografie abdominala generală.

Totuși teoretic asta nu o poți face decât cu recomandarea unui medic, poate o sa îți propune vreunul, daca nu îți propune poți aduce tu vorba sa îți prescrie așa ceva. Nu îți face nimic rău ecografia.

Poți lua și ceva vitamine perioada asta, daca nu faci asta deja, vitamina c, d , zinc, magneziu. Cu ficatul stai liniștit, daca nu e bolnav de altceva duce liniștit astea, mai rău îi face băutură, dulciurile, grăsimile.

Edited by Costel2223, 23 March 2024 - 20:55.


#47
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
Inainte de gastrologie, cand am facut testele orl am uitat sa precizez, mi-a fost facuta si ecografie abdominala, nu au fost descoperite nereguli aici, oricum am inteles ca stomacul si pancreasul nu prea se vad la aceasta, legat de vitamine, am inceput sa mai mananc banane, nu reusesc sa termin una la o singura masa insa putin cate putin rezolv, am si prins putina fobie cu pastilele astea, nu imi mai vine sa iau ce nu imi este prescris chiar daca este supliment. Legat de picior, la indemnul si kinetoterapeutului si de frica de a nu mai sta prea mult in pat, reusesc totusi sa fac cativa pasi fara carje, insa dupa 2-3 metri incepe sa oboseasca piciorul si sa doara si am nevoie iar de sustinere, sper in scurt timp sa se rezolve. Multumesc

#48
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
M-am cantarit, am slabit in timpul acesta aproximativ 10 kg, de la 80 si ceva am ajuns la 73. Am reusit sa fac si endoscopia, a fost putin neplacut insa a trecut, nici acolo nu au fost depistate probleme. Astazi m-am intors la birou, colegii mi-au spus ca sunt schimbat, palid la fata si foarte slab. Ma tin in continuare de fizioterapie, piciorul parca s-a mai potolit, nu ma mai doare asa tare insa in continuare am probleme cu flexia si reflexia, chiar daca mai pot ajutat de o carje sa merg aproape normal. Gastroenterologul mi-a recomandat sa tin in continuare de tratamentul nexium si sa ne vedem iar dupa ce il termin. Si la tiroida mi-au iesit analizele bine, nici nu stiu ce as mai putea sa investighez, cred ca doar sa monitorizez ca nu slabesc mai mult. De mancat, nu pot sa zic ca am foame insa mai fortez si putin cate putin mai mananc, pana acum am mancat 4 banane si un castron cu piure. Dupa o banana la un moment dat am avut iar senzatie de nod in gat insa dupa cateva guri de apa a trecut.

#49
Costel2223

Costel2223

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 29.11.2021

View PostShahrukhkhan, on 05 aprilie 2024 - 15:28, said:

M-am cantarit, am slabit in timpul acesta aproximativ 10 kg, de la 80 si ceva am ajuns la 73. Am reusit sa fac si endoscopia, a fost putin neplacut insa a trecut, nici acolo nu au fost depistate probleme. Astazi m-am intors la birou, colegii mi-au spus ca sunt schimbat, palid la fata si foarte slab. Ma tin in continuare de fizioterapie, piciorul parca s-a mai potolit, nu ma mai doare asa tare insa in continuare am probleme cu flexia si reflexia, chiar daca mai pot ajutat de o carje sa merg aproape normal. Gastroenterologul mi-a recomandat sa tin in continuare de tratamentul nexium si sa ne vedem iar dupa ce il termin. Si la tiroida mi-au iesit analizele bine, nici nu stiu ce as mai putea sa investighez, cred ca doar sa monitorizez ca nu slabesc mai mult. De mancat, nu pot sa zic ca am foame insa mai fortez si putin cate putin mai mananc, pana acum am mancat 4 banane si un castron cu piure. Dupa o banana la un moment dat am avut iar senzatie de nod in gat insa dupa cateva guri de apa a trecut.

Felicitări pentru curajul avut de a merge mai departe cu investigațiile !

La cate investigații ai făcut cel mai probabil nu ai nimic care să îți pună viața în pericol.

Mergi la controale și încearcă să faci sport, viața socială etc sa ți refaci psihicul si ușor ușor fă uitate episoadele astea ale vieții tale, focusează te și tu pe lucrurile frumoase ale vieții from now on.

Edited by Costel2223, 06 April 2024 - 20:33.


#50
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
La un specialist în soft nu te-ai gândit la încerci?
Am in familie un caz care părea sa aibă probleme cardiace și digestive și care a colindat toate specialitățile medicale pana când un medic mai inspirat s-a prins ca problema nu-i fiziologica ci psihologica. A făcut ceva tratament o vreme, a învățat niște smecherii și de vreo 20 ani e bine mersi.

#51
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
Mi-am propus zilnic sa fac pe langa munca un km-doi zilnic cu o carje, am noroc ca s-a mai indreptat vremea si chiar e placut afara de o plimbare. Deja de 3 zile fac asta si chiar simt ca ajuta, revin cu informatii noi, sper si eu odata ce stau mai mult pe afara sa incep incetul cu incetul sa imi revin, as incerca sa fac asta momentan singur, poate reusesc fara specialist in soft, am incredere in aptitudinile lor si mai ales in perioada asta am inteles ca te multe ori te poti autosabota singur insa totusi in prima etapa as incerca terapia reintegrarii in colectivitate, dupa mai vedem. Va multumesc mult pentru raspunsuri!

#52
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,993
  • Înscris: 30.11.2021
Meditatie, plimbare, vitamina D de la soare, odihna.

#53
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 30.07.2009
Deci genial, cand zic si eu ca sunt putin mai bine cum mai primesc cate o palma. Am inceput sa plec la birou, de saptamana trecuta, am reinceput usor usor sa reintru pe fagasul normal cu munca, insa de miercuri dimineata, am observat ca am o durere la sezut, initial am ignorat cand am ajuns la birou tot asa, dureri cand ma asezam pe scaun, am ajuns seara acasa, si i-au zona la inspectat (imi cer scuze daca mancati acum), in zona anusului foarte umflat si pe lenjeria intima sange. Intradevar cu schimbarea de lucru de la birou am facut niste schimbari in alimentatie, si afara ieseam odata la 2 zile, nici nu mancam foarte mult. Ce este drept retin ca m-am fortat putin cand am iesit cu o zi inainte insa nu am simtit sa stric ceva atunci pe moment. Intrucat usturimea si discomfortul se diminuau foarte putin dupa ce faceam dus, ziua urmatoare m-am dus la doctor, chiar ma gandeam ca de cate ori l-am vizitat ar trebui sa imi fac abonament. Ce m-a mirat a fost ca la control fara sa verifice ce este acolo, mi-a pus diagnosticul de boala hemoroidala sub observatie. Ok, am inteles insa tratamentul iar ma sperie. Hemorzon unguent de 2 ori pe zi/7 zile, ok, dupa asta urmeaza, cicatridina o aplicare de 2 ori pe zi/ 2 sapt ok, si acum urmeaza Ginkor Fort 1 cps/3 ori pe zi o luna, asta imi este frica, inteleg ca este pentru piciore grele si intradevar si pentru hemoroizi dar nu este c-am mult o luna? Plus ca daca are si treaba cu picioarele sa nu imi zapaceasca ceva pe la picior, abia am reusit sa mai merg si eu cat de cat cu el desi in continuare se umfla Tinand cont din urma cate pastile am luat si cu mancarea tot nu sunt in ritmul meu imi este frica si sunt si ditai pastilele, fiind suspect de disfagie imi este sa nu ma inec cu ele. Ar mai fi si Liv52 supliment de 3ori pe zi(asta ar trebui sa repare ce strica primul). Ce parere aveti sa ma apuc de tratament? Sau sa mai cer o parere? Momentan azi am dat doar cu Hemorzom unguentul insa ar trebui sa iau si pastilele.

#54
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009
Ar trebui sa ceri și părerea unui medic specialist - proctolog. Acesta este cel mai în măsura să-ți pună un diagnostic corect, să-ți recomande un tratament și să-ți dea sfaturi privind dieta/stilul de viata.
Proctoglyvenol este un unguent antihemoroizi foarte bun, conține și anestezic.
Desigur ca trebuie sa faci niște schimbări în alimentație și sa bei multă apă. Prunele uscate sunt foarte bune împotriva constipației. Dacă ai probleme în a le inghiti/mesteca, poți sa pui câteva prune uscate într-o cana cu apa, lași peste noapte și a doua zi bei apa în care au stat prunele. Ceaiul de crusin este un alt remediu. Cerealele integrale, taratele, mierea luata dimineața pe stomacul gol, iaurtul ajuta și ele la un tranzit intestinal normal. Evita o perioada tot ce înseamnă picant, dacă îți plac mâncărurile puternic asezonate cu piper sau ardei iute.
Dulkosoft este un alt produs care te-ar putea ajuta sa ai un scaun moale, ca să nu forțezi zona cu probleme.
https://www.dulcolax...spect-dulkosoft
Unele persoane simt ca băile calde de șezut le ameliorează durerile și mâncărimile, altele - dimpotrivă, se simt mai bine dacă aplica ceva rece (cub de gheata învelit într-o punga subțire). Încearcă sa vezi care dintre cele doua variante îți mai ușurează suferința .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate