Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cât durează un clocot?
Last Updated: Feb 19 2024 20:43, Started by
OwlDoom
, Feb 15 2024 17:33
·
8
#1
Posted 15 February 2024 - 17:33
O mulțime de rețete folosesc "2-3 clocote", "3-4 clocote". Cum se măsoară un clocot? Că odată ce începe să clocotească o supă, tot clocotește (da, dacă mai adaugi ingrediente intermediar, se oprește clocotitul, dar altfel...?).
Mulțumesc și scuzați întrebarea stupidă. |
#2
Posted 15 February 2024 - 17:40
Offtopic. Dupa ce am citit ce ai scris m-am uitat sa vad daca cumva e deschis pe FUN. Ma amuzat ce ai scris. Adevarul e ca niciodata nu mi-am pus acesta intrebare.
|
#3
Posted 15 February 2024 - 18:08
#4
Posted 15 February 2024 - 18:10
"2-3 clocote" ar putea însemna să lași lichidul să fiarbă timp de 2 sau 3 minute după ce a atins punctul de fierbere "activă".
|
#5
Posted 15 February 2024 - 18:17
OwlDoom, on 15 februarie 2024 - 17:33, said:
O mulțime de rețete folosesc "2-3 clocote", "3-4 clocote". Cum se măsoară un clocot? E o descriere.. descriptiva a ceva cantitativ. E greu de inteles de catre mintea carteziana a unui barbat. Tu vezi cu bormasina, ca aia e chiar treaba ta, lasa clocotele. |
#6
Posted 15 February 2024 - 18:33
Intra in aceeasi oala cu un varf de lingurita de sare sau 2-3 linguri de ulei. E o reteta (asa ca e o chestie aproximativa interpretata cum vrei tu), nu operatie pe creier sa moara pacientul daca iti tremura mana.
Edited by sorin147, 15 February 2024 - 18:33. |
#7
Posted 15 February 2024 - 18:38
https://www.stirilek...-carne-16976452
Cand a ajuns la temperatura de fierbere a dat in clocot, nu i mare filozofie. Apoi cateva zeci de secunde sau un minut in plus, nu mai mult Edited by audiofidell, 15 February 2024 - 18:41. |
#8
Posted 15 February 2024 - 18:38
Pana da in clocot inseamna pana da pe afara. E ca atunci cand faci cafeaua si o lasi pe foc pana la primul clocot. Daca apa doar fierbe linistit atunci nu are cum sa dea in clocot de mai multe ori.
|
#9
Posted 15 February 2024 - 18:49
maccip, on 15 februarie 2024 - 18:17, said:
Nu te baga. Doar femeile pot decodifica treburile astea. Ia-ti o nevasta/prietena/amanta/secretara, ca ele stiu. E o descriere.. descriptiva a ceva cantitativ. E greu de inteles de catre mintea carteziana a unui barbat. Tu vezi cu bormasina, ca aia e chiar treaba ta, lasa clocotele. Avand in vedere ca scrie cu diacritice, as zice ca mai degraba este femeie. Iar la clocote te poti pricepe si daca dai cu bormasina, doar ca si pentru mine e o enigma numaratul de clocote. Eu stiu ca in clocot este lichidul care fierbe violent, cand e o mare rascoala in oala, si de obicei cand observi asta, dai focul mai incet ca sa fiarba linistit. |
#10
Posted 15 February 2024 - 18:50
Dai un clocot, fierbe, reduci temperatura... cresti temperatura, mai dai un clocot, si tot asa...
|
|
#11
Posted 15 February 2024 - 19:26
#12
Posted 15 February 2024 - 19:37
#14
Posted 15 February 2024 - 19:52
Sau o lingură cu vârf. Păi cât de înalt să fie vârful? Grame, fraților, grame, că toți avem câte un cântar de bucătărie.
|
#15
Posted 15 February 2024 - 20:06
|
#16
Posted 15 February 2024 - 20:08
Pai da, eu fara grame/secunde/grade nici nu ma uit la reteta/carte. Acum ceva ani ma chinuiam sa gasesc carti de bucate ce specifica grade si durata in clar, eram satul de foc potrivit, mediu, tare. Cuptorul meu avea grade si cărțile nu.
|
#17
Posted 15 February 2024 - 20:22
Eu am o problema cand merg sa cumpar ceva. Ca ma trimite pe mine. Intre timp, imi scrie pe wazap ce sa cumpar.
Cica ceapa, morcovi, iaurt gras, oua, masline, paine, mere, portocale. Pai bine ba femeie? Cata ceapa sa-ti au? Doua cepe sau 5 kile? Cati morcovi? 3 kile? Iaurt.. de care? Ca stiu ca nu mananca toti acelasi tip. masline de care? negre, verzi, maro, cu samburi, fara? paine stiu, oua stiu mere stiu cate sa iau la fel si portocale. pastarnacul e ala alb? Mai sunt inca 3 radacinoase care arata la fel. De unde sa stiu eu? ce-i aia noodels? Panzani de care? Ca sunt 50 de feluri si ultima data nu ti-a placut ce-am luat. ca sa nu mai zic de tampoane de noapte, ca sunt si de alea 20 de feluri. |
#18
Posted 15 February 2024 - 20:42
Esti greenhorn. Ia 3 cepe rosii, morcovii cei mai scofalciti, maslinele cele mai urate (cu samburi). Si accepta, la intrarea in casa, ca esti prost si nevrednic de a face cumparaturi.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users