Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cât durează un clocot?
Last Updated: Feb 19 2024 20:43, Started by
OwlDoom
, Feb 15 2024 17:33
·
8
#19
Posted 15 February 2024 - 20:46
Ceapa, cartofii, varza, castraveții, merele, le iau toamna pt toată iarna. Și le ia ea din magazie când și cât îi trebuie.
Se cam termina țuica totuși la mine Așa că am mai luat 4 litri ieri. La asta niciodată nu iau cat trebuie. |
#20
Posted 15 February 2024 - 21:02
Dicționarul gastronomic are astfel de chestii...
Alt exemplu, din aceeași categorie: "o oră bună" Friptura se coace o ora buna la 200° C (treapta inalta la cuptoarele pe gaz) acoperita si apoi se scoate folia si se mai tine in cuptor o ora buna la 180° C. Deci, încă o idee de topic: "Câte minute are o oră bună?" |
#21
Posted 15 February 2024 - 21:24
Probabil e o traducere neinspirata pentru “ a good hour” .
|
#22
Posted 15 February 2024 - 21:34
Eu nu cred ca exista un raspuns clar la aceasta intrebare, deoarece depinde mult pe ce femeie intrebi.
Cat este un clocot? Femeia gospodina: pana cand fierbe un pic Femeia misterioasa: depinde de ce ai in oala Femeia pragmatica: mai bine da cu aspiratorul ca fac eu mancare Femeia curioasa: dar ce vrei sa faci? Femeia grijulie: vezi sa nu te frigi Femeia nemaritata: s-o intreb pe mama Femeia maritata: da-te la o parte, neispravitule Femeia tech: hai sa vedem pe Google Femeia intelectuala: hai sa vedem pe Glovo Femeia artista: dar de ce ma intrebi pe mine? Femeia conspirationista: dar nu trebuie sa dea in clocot Femeia experimentalista: pana se ridica oul Femeia de stiinta: pana ajunge la echilibru termic Femeia filozof: nu putem sti Femeia psiholog: pana simti ca-i de ajuns Femeia abstracta: nu exista distributie uniforma pe un interval infinit Femeia absurda: descurca-te fara mine Edited by maccip, 15 February 2024 - 21:35. |
#23
Posted 15 February 2024 - 22:08
Ha, ha, pai stii din experienta cat trebuie fiarta orice chestie. In principiu nu e rau sa fierbi ceva mai mult, dar nici sa arzi totul in cuptor.
Mai degraba la cuptor pot fi probleme ca la fiert nu prea ai ce gresi. |
#24
Posted 16 February 2024 - 06:04
Asta e probabil de pe vremea cînd se gătea la soba, si nu puteai da la foc mic. Dădea ceva in clocot, o dădeai la o parte, mai puneai ceva ingrediente, o mai gustai, si o puneai din nou pe foc. Si la al treilea clocot era gata. Așa pot sa zic eu ca fac cafeaua in doua clocote (mai întîi apa, si pe urma apa cu cafeaua).
|
#25
Posted 16 February 2024 - 10:07
O femeie experimentata stie efectul clocotelor asupra gustului si ajusteaza lungimea lor pentru a obtine rezultatul dorit.
Asa ca aceeasi reteta are gust/proprietati diferite in functie de mana femeii care o executa. |
#26
Posted 16 February 2024 - 11:03
Am participat la un curs despre tehnici fundamentale de supravietuire care a fost destul de interesant
S-a discutat si despre chestiunea cu fierberea apei - recit din memorie Apa incepe sa dea in clocot intre 70-80 grade si iti dai seama dupa bule care apar foarte repede una dupa alta Dupa ce ajunge in clocot, pentru a fi buna de consumat trebuie lasata sa fiarba 1-3 minute Deci - 1 clocot = 1-3 minute Dati funda |
#27
Posted 16 February 2024 - 11:27
maccip, on 15 februarie 2024 - 20:06, said:
Pai daca era femeie nu intreba de clocote. Ele stiu din nastere treburile astea. Or sti cele de fabricatie ante 90. Cele post 90 sunt cu open-space cu tazz, glovo, seminte si lapte vegetal. Un clocot dupa mine, e vreo 15 secunde din moment ce fierbe cat sa se integreze ingredientele. In 3 minute se fierbe un ou cu zeama deci pare mult dupa sistemul cartezian pentru "un clocot." Edited by paco rabanne, 16 February 2024 - 11:41. |
#28
Posted 16 February 2024 - 11:33
Asta cu clocotele cred ca e ceva mostenire din alte vremuri, sunt o gramada de retete care inca folosesc genul asta de exprimare desi mai logic ar fi sa zica "se aduce la temperatura de fierbere si se lasa 7 minute dupa care se ia de pe foc/plita". Mai e una care ma amuza: "se adauga un praf de sare"! Ce naiba e un praf?
|
|
#29
Posted 16 February 2024 - 11:34
Eu, unul, prefer sa dau un singur clocot mai lung decat doua, trei scurte.
|
#30
Posted 17 February 2024 - 19:13
Un clocot e un minut. Sau cum spunem noi, barbatii, zece minute
|
#31
Posted 17 February 2024 - 19:32
AWE, on 16 februarie 2024 - 11:33, said:
Asta cu clocotele cred ca e ceva mostenire din alte vremuri, sunt o gramada de retete care inca folosesc genul asta de exprimare desi mai logic ar fi sa zica "se aduce la temperatura de fierbere si se lasa 7 minute dupa care se ia de pe foc/plita". Mai e una care ma amuza: "se adauga un praf de sare"! Ce naiba e un praf? Un praf de sare este cât poți sa apuci între degete (degetul mare, arătător și mijlociu), dacă sarea e pusa într-un castronel. |
#32
Posted 18 February 2024 - 08:18
Naijax, on 16 februarie 2024 - 11:03, said:
Am participat la un curs despre tehnici fundamentale de supravietuire care a fost destul de interesant S-a discutat si despre chestiunea cu fierberea apei - recit din memorie Apa incepe sa dea in clocot intre 70-80 grade si iti dai seama dupa bule care apar foarte repede una dupa alta Dupa ce ajunge in clocot, pentru a fi buna de consumat trebuie lasata sa fiarba 1-3 minute Deci - 1 clocot = 1-3 minute Dati funda Clocotul despre care vorbești este pentru a distruge microbii din apa, pentru a deveni potabilă. Ori mâncarea se face în general cu apa deja potabilă. În opinia mea, 2-3 clocote înseamnă să lași mâncarea sa fiarbă în jur de o jumătate de minut. |
#33
Posted 18 February 2024 - 09:37
corinadaniela, on 18 februarie 2024 - 08:18, said:
Clocotul despre care vorbești este pentru a distruge microbii din apa, pentru a deveni potabilă. Ori mâncarea se face în general cu apa deja potabilă. În opinia mea, 2-3 clocote înseamnă să lași mâncarea sa fiarbă în jur de o jumătate de minut. Apoi, clocotul distruge si microbii - corect, dar in cazul nostru este pentru a fierbe ingredientele ciorbei. Spre exemplu, daca ciorba-i de fasole tinuta in pod 5 ani, un clocot de juma' de minut este departe de adevar. Departe rau de tot (spui io, care am facut toate meseriile, am facut-o si pe asta ) |
|
#34
Posted 18 February 2024 - 10:31
Daca stii ca ai fasole veche si fierbe greu, o poti pune putin la oala cu presiune la foc mic mic.
Cat despre ciorbe, asta e ABC-ul bucatariei. Cu astea incepi. Apoi e si chestia de preferinte, unii fierb leusteanul, altii il pun dupa ce au dat oala jos de pe foc. Gusturile nu se discuta. |
#35
Posted 18 February 2024 - 16:35
Costi_68, on 18 februarie 2024 - 09:37, said: Apoi, clocotul distruge si microbii - corect, dar in cazul nostru este pentru a fierbe ingredientele ciorbei. Spre exemplu, daca ciorba-i de fasole tinuta in pod 5 ani, un clocot de juma' de minut este departe de adevar. Departe rau de tot (spui io, care am facut toate meseriile, am facut-o si pe asta ) Eu m-am referit la clocotul de la finalul preparării mâncării, de exemplu după ce adaugi ou bătut în ciorba. Sau după ce pui borș. |
#36
Posted 18 February 2024 - 21:35
Costi_68, on 18 februarie 2024 - 09:37, said: Apoi, clocotul distruge si microbii - corect, dar in cazul nostru este pentru a fierbe ingredientele ciorbei. Spre exemplu, daca ciorba-i de fasole tinuta in pod 5 ani, un clocot de juma' de minut este departe de adevar. Departe rau de tot (spui io, care am facut toate meseriile, am facut-o si pe asta ) Am vazut la tv cum se face "poridge" (orez cu lapte). Direct in conserva, se adauga un pic de orez, laptele, apoi se inchide etans si se introduce intr-un cuptor cu abur pentru un numar de minute la o temperatura de 118 grade, au calculat ei cum sa nu bubuie conserva, are niste striatii circulare care permite dilatarea conservei. La oala, trebuie fiert minim 15 minute pe foc mic, si amestecat sa nu se prinda de fund. Edited by tfmercedez, 18 February 2024 - 21:36. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users