Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pornire dificila

Diferential wifi

Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?
 VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...

La Sinesti pe magistrala

,,Razbunarea tocilarilor: la ce s...
 Bardonecchia, stațiunea de s...

Cum il poate incerca Zeul biblic ...

Avocat imobiliar pentru vicii asc...

Achizitie miniPC.
 In ce an este bine sa cumperi tel...

Cablu electric pentru exterior

La multi ani indragostilor! D...

Germania a legalizat consumul de ...
 

Gigabit de la digi?

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
FeDaniel

FeDaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 01.07.2013
Buna seara, ce viteze de download in mb/s aveti de la digi pe gigabit? abonamentul digi fiberlink gigabit popular, eu la speedtest in ultimul timp 80mbps ceea ce e scandalos

#2
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 02.08.2021
Gigabitul normal diferă mult față de abonamentele populare.


Asta e viteza mea de Gigabit normal cu tehnologie FTTB(cutie pe scara blocului).

Tu cu ce site și cu ce servere ai făcut testul?
https://www.digi.ro/oferta-rural
Pe site-ul lor spun că trebuie să ai minim 200/100.
Fă testul cu aplicația lor https://www.digi.ro/...catii/speedtest cu laptop-ul/PC-ul conectat pe cablu.
Dacă tot viteza aia o ai sună luni la depanare și spune-le că îți merge netul prost.
Poți încerca și speedtest.net și fast.com .

Attached Files


Edited by Valy_User, 09 February 2024 - 22:10.


#3
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,089
  • Înscris: 24.02.2007
Ai testat prin wifi?

#4
andrei_221

andrei_221

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,748
  • Înscris: 22.12.2006
dupa DIGI... vitezele alea sunt...

În funcție de infrastructura disponibilă în zona ta, poți beneficia de următoarele viteze: 45 Mbps download și 20 Mbps la upload pentru EoC, 299 Mbps download și 150 Mbps la upload pentru FTTH și 95 Mbps download și 95 Mbps la upload pentru FTTB.

#5
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,664
  • Înscris: 29.10.2017
Eu am mai scris pe alt topic ca mi-auinstalat fibra, abonament nu cred ca am ceva special ..ala standard
Am facut niste teste cu site-ul ala speedtest ookla, printr-un router archer a6
- pe samsung A54 prin 5g am vreo 230
-prin cablu realtek gigabit onboard (vechitura) 90
-printr-o placa de retea wireless de tip stick USB de la Belkin (vechitura) functioneaza la 2.4Ghz ..  45

#6
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 02.08.2021

View Postandrei_221, on 09 februarie 2024 - 22:10, said:

Aia scrie la Fiberlink Popular.
La Fiberlink Gigabit Popular scrie:

Attached Files

  • Attached File  DIGI.PNG   241.94K   87 downloads

Edited by Valy_User, 09 February 2024 - 22:16.


#7
andrei_221

andrei_221

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,748
  • Înscris: 22.12.2006
corect

daca conectat direct nu are viteze mai bune, trebuie resetata conexiunea de la suport tehnic

#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,858
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajFeDaniel, pe 09 februarie 2024 - 21:51, a scris:

Buna seara, ce viteze de download in mb/s aveti de la digi pe gigabit? abonamentul digi fiberlink gigabit popular, eu la speedtest in ultimul timp 80mbps ceea ce e scandalos
Am cat trebuie, in jur de 940 max.

Edited by andreic, 09 February 2024 - 22:46.


#9
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 08.11.2016
Attached File  Viteza.JPG   59.71K   77 downloads

#10
trid_ovi

trid_ovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 10.10.2005
Roaga sa vina sa-ti verifice conexiunea. Poate fi mufa deteriorata, fibra prea indoita, daca ai mutat-o de pe pozitia ei, routerul busit, calculatorul tau,pot fi multe motive.

Edited by trid_ovi, 10 February 2024 - 00:00.


#11
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 08.11.2016
N-are nimic fibra.

#12
Un-ZeU

Un-ZeU

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,768
  • Înscris: 23.09.2011
Cica asta e viteaza care poate ,desi am varianta cu 1 gb/s ,n am mai vazut 40mb/s  la download de o viata. Au venit cei de la Rds si au zis ca e ok .

Cand donloadez are lag mare  ''programul''.stie cineva de ce?

Attached Files

  • Attached File  1.png   44.46K   66 downloads


#13
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 02.08.2021
Văd că acolo ai 500 Mbps.
Încearcă să schimbi serverul ăla Lansoft cu ceva tot de la Digi.
Oricum, îndeplinește standardelele lor, adică de minim 500 Mbps.
Și 1Gbps de la ei înseamnă 125 MB/s, deoarece un megabyte are 8 megabiți.

La ce ai viteză de 40mb/s?
Downloadezi de unde?
Care program?

Edited by Valy_User, 10 February 2024 - 02:40.


#14
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,858
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajUn-ZeU, pe 10 februarie 2024 - 02:14, a scris:

Cica asta e viteaza care poate ,desi am varianta cu 1 gb/s ,n am mai vazut 40mb/s
Pai e foarte bine, vad ca ai peste 500Mb/sec, probabil o sa ai si mai mult in afara oprelor de varf, vezi ca incurci unitatile de masura.

Edited by andreic, 10 February 2024 - 03:33.


#15
Un-ZeU

Un-ZeU

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,768
  • Înscris: 23.09.2011

Vizualizare mesajValy_User, pe 10 februarie 2024 - 02:28, a scris:

Văd că acolo ai 500 Mbps.
Încearcă să schimbi serverul ăla Lansoft cu ceva tot de la Digi.
Oricum, îndeplinește standardelele lor, adică de minim 500 Mbps.
Și 1Gbps de la ei înseamnă 125 MB/s, deoarece un megabyte are 8 megabiți.

La ce ai viteză de 40mb/s?
Downloadezi de unde?
Care program?
Am incercat de pe toate serverele de acolo ,si toate au aratat maxim 550 mbps. Am varianta de net Fiberlink1000.
Nu stiu daca e voie sa spun de unde downladez (piraterie).

Tu si cu bamblurina de ce aveti viteza de download de pana la 950 mpbs si eu nu ?  Ios mai prost sau cum ?:)))

#16
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 02.08.2021
La ping-ul pe care îl ai precis ai FTTH cu ONT direct în casă/apartament. E puțin dubios, probabil că e foarte încărcată banda la tine în zonă.
Să știi că atunci când downloadezi de pe torr*** fișierele vin de la alți utilizatori, care bineînțeles ca să nu le consume bandă și resurse dau viteza de upload foarte mică. Iar dacă sunt și de prin alte țări, nasol. Și e și mai problematic dacă ai puțini seederi. Atât e maximul vitezei cu care îți este ție trimisă informația.
Iar acele programe îți arată viteza in MB/s, nu în Mbps.
Cum am spus mai sus. De exemplu 1MB/s este egal cu 8Mbps.
În Mbps îți arată testele astea.

Edited by Valy_User, 10 February 2024 - 04:12.


#17
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,496
  • Înscris: 07.03.2006
…..
Throughput-ul/bandwidth-ul (sau “viteza”) se masoara in biti per secunda (bps) iar cantitatea de informatie se masoara in byte per secunda (Bps).
1 byte = 8 biti sau 1 B = 8b
si nu, nu doar la RDS exista echivalenta asta, e universal valabila.

#18
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,549
  • Înscris: 18.12.2007
Sunt detalii si aici: https://forum.softpe...-fiberlink-10g/

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate