Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cum scapam de aditivii din alimente?
Last Updated: Feb 19 2024 09:26, Started by
favoritul
, Feb 01 2024 21:47
·
13
#1
Posted 01 February 2024 - 21:47
Exista vreo posibilitate sa reusim, noi ca oameni normali, sa scapam de alimentele de e-uri? Ce se urmareste cu aceste introduceri subtile in alimente a acestor chimicale? Nu se doreste o populatie sanatoasa? Apta sa mearga la lucru, sa dea tarii, carbune?
|
#2
Posted 01 February 2024 - 21:52
FYI, si sarea e un "E". La fel alti aditivi complet inofensivi si care se folosesc de sute sau mii de ani. Dar deh, marketingul e puternic...
|
#3
Posted 01 February 2024 - 21:56
E471 Mono si digliceride acizilor grasi.
Asta e foarte periculos. In timp, provoaca cancer de colon. Cine e responsabil de introducerea e-urilor periculoase in alimente? Exista vreo tara ca lupta contra lor? |
#4
Posted 01 February 2024 - 21:57
nu mai cumperi din market
desi e greu partea asta nu poti sa scapi de aditivi. noi ne cultivam legumele, carnea de pui o parte din ea, ouale . inainte si carnea de porc, dar acum e mai greu cu ea. dar tot cumparam alte produse cu aditivi. branza o am naturala de la rude . am facut si ulei dar nu l-am putut manca. prea gras este dar nu exista productie organica 100% chiar daca tu nu stropesti, pamantul ala tot are ramasite de ingrasaminte, pesticide, apa de ploaie poate sa aibe. nu stropesti tu , stropeste vecinul care pesticide ajung in pamant si in cultura ta dupa ... o parte redusa desigur dar pot sa ajunga . bine asta e o paranteza ca nu exista organic in magazin. incepe si fa-ti in casa ce poti-chestii de baza-paine, mancare etc dupa daca poti si ai pamant creste legume fructe -creste animale daca nu poti gaseste un furnizor sigur in zona. edit-populatie sanatoasa = educata= nu depinde de alte popoare= prospera noi suntem tinuti colonie ca forta de munca ieftina, disponibila mereu pt popoare ca Jermania, italia etc . experimentele pe noi se fac, aditivii noi in prostimea de Romania ajung . doar nu risca neamtul sa-si testeze aditivii pe ai lor, nu ? se starpeste rasa cu ochii albastrii . tin tara la subsistenta cu mancare de calitate inferioara, dependent de altul-colonie . acum depindem de spania, ungaria polonia pentru carnea de porc, lapte ca deh, laptele si carnea de porc a noastra pute. carnea de porc are trichineloza . Edited by gogosaru100, 01 February 2024 - 22:02. |
#5
Posted 01 February 2024 - 22:03
Da, exista cat de cat dar cu anumite restrictii, sacrificii si mai consumator de timp
Poti cumpara doar ingrediente simple carne, legume, oua, fructe, malai, orez si sa le gatesti. Eventual daca trebuie sa iei ceva procesat cercetezi sa nu aiba nimic adaugat, cum ar fi bulionul cirio. Iar de baut doar apa, ceai, cafea, suc de lamai, grepfruit stoarse fara zahar |
#6
Posted 01 February 2024 - 22:05
si inca ceva, copiii mai mananca pui de curte? nu, ca e tare si n-are gustul aluia cumparat .
daca comparam doar puiul, oasele lui o sa vezi bomba chimica . il prajesti mai bine, il mananci cu os cu tot de moi ce sunt, din cauza ritmului foarte acc de crestere . pe cand ala de curte... iti rupi dintii in oasele lui |
#7
Posted 01 February 2024 - 22:16
simplu: cumperi ingredientele de baza si gatesti acasa.
|
#8
Posted 01 February 2024 - 22:17
Nu ai cum să scapi de ele. E-urile sunt responsabile să aibă gust, culoare plăcută, să nu se strice și așa mai departe. Acuma zi că atunci când mergi la cumpărături nu alegi produsele.
|
#9
Posted 01 February 2024 - 22:23
Nu poti scapa cu totul, dar poti reduce cantitatea pe care o ingerezi. Citind etichetele de pe spatele pungilor, mancand mai putin spre deloc alimente hiperprocesate. Pufonel, sarea e departe de a fi inofensiva, atunci cand depasesti cantitatea/zi maxim recomandata. OMS admite 6g/zi (o lingurita rasa) ca maxim, dar altii recomanda s-o tii sub 1.5-2g/zi https://healthmatch....-blood-pressure, https://healthmatch....-blood-pressure etc. Altfel hipertensiune, risc de accidente vasulare, probleme rinichi. Atentie, aia e cantitatea totala: e in toate alimentele procesate (0.1g in 100 g iaurt).
Edited by __Dan__, 01 February 2024 - 22:24. |
#10
Posted 01 February 2024 - 22:49
Primul pas, revii la traditii: faci mancare in casa.
Apoi, incerci sa evaluezi sursele de materie prima. Daca poti, folosesti surse sigure sau produci tu. Vara umpli congelatoril de legume. Eu vad o problema mare in legumele pe care le cumparam iarna din market. Unele par de cauciuc, altele de smoala. |
|
#11
Posted 01 February 2024 - 22:53
favoritul, pe 01 februarie 2024 - 21:47, a scris:
Exista vreo posibilitate sa reusim, noi ca oameni normali, sa scapam de alimentele de e-uri? Ce se urmareste cu aceste introduceri subtile in alimente a acestor chimicale? Nu se doreste o populatie sanatoasa? Apta sa mearga la lucru, sa dea tarii, carbune? Nu? Trebuie conservanti, sa tina la raft. |
#12
Posted 01 February 2024 - 22:57
#13
Posted 01 February 2024 - 22:59
@Dan, stiu ca sarea in exces e daunbatoare, dar e folosita de mii de ani pentru conservarea alimentelor. Cred ca @OP se referea la aditivii care au aparut in ultimele decenii. Si care sunt aproape imposibul de evitat, chiar daca cumperi de la tarani sau le prepariu acasa.
Apropo, ca vroiam sa scriu asta de mult timp si nu gasiserm locul potrivit> Cumisia europeana vrea sa interzica grasimile trans din alimentatie. Asta inseamna ca sunt transfobici? Fiti tenti cae raspundeti, sa nu va ia politia gandirii la intrebari |
#14
Posted 01 February 2024 - 23:13
#15
Posted 01 February 2024 - 23:17
Pana la aditivii din mancare, mai bine si mai simplu (dar nu neaparat usor) facem cu totii cateva chestii:
* mancat echilibrat si variat atat legume/fructe cat si carne/peste * limitat aportul de kcal zilnic * miscare suficienta * mentinerea greutatii rezonabile * alcool moderat, fara tigari si droguri * eliminat pe cat posibil sursele de stres Daca am face toti cele mai de sus, eu cred ca am scapa de 90% din problemele ce nu tin de genetica si am fi mult mai sanatosi, cu toate E-urile pe care le-am absorbi. Edited by ForsakenTotal, 01 February 2024 - 23:18. |
|
#16
Posted 01 February 2024 - 23:36
Daca nu erau atatea chimicale in mancare nu erau 8 miliarde de oameni pe pamant
Cand producea mancare bio (pana in 1900) si erau doar 1 miliard de oameni si aia mai faceau foamea din cand in cand. In viitor nu e exclus sa ne hranim intravenos sau cu vreo pasta care contine toti nutrientii de care ai nevoie. |
#17
Posted 01 February 2024 - 23:37
ForsakenTotal, on 01 februarie 2024 - 23:17, said:
* alcool moderat, fara tigari De ce alcool da si tigari nu? Pe considerente sociale 'trebuie sa bei, macar un paharel' ..sau pe considerentul apar drogul care il consum eu, atac drogurile care nu le consum Alcool-ul e deja dovedit ca ataca majoritatea organelor inclusiv creierul in orice cantitate. Alcool-ul este un drog la fel ca marijuana, cocaina si altele...doar prin niste circumstante de acceptanta sociala, de incadrare legislativa nu este clasat ca drog dar in fapt asta e in realitate. 'Vinul contine antioxidanti','un pahar pe zi tine doctorul departe' sunt sintagme lansate de carteluri de producatori/distribuitori de bautura ca sa incurajeze consumul |
#18
Posted 01 February 2024 - 23:59
Fane, on 01 februarie 2024 - 22:16, said:
simplu: cumperi ingredientele de baza si gatesti acasa. Cred ca majoritatea oamenilor fac asta. Doar ca una e sa faci paste cu carne si alta e sa faci paste cu carnati, de exemplu. Nu spun ca nu exista mezeluri fara E-uri si fara nitriti, doar ca se gasesc mai rar si la un pret mult prea mare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users