Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin
 MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro
 Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 

Infiintare firma de curatenie

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
IrinaHe

IrinaHe

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.01.2024
Buna ziua tuturor!

As avea nevoie de ajutorul vostru, daca se poate.

Intentionez sa deschid o firma de curatenie la domiciliu si as vrea sa stiu, daca ati apelat pana acum la o persoana la curatenie, ce nu v-a multumit, ce v-ati fi dorit sau ce se putea imbunatati. Personal, am asteptari mari de la o persoana pe care o platesc pentru a ma simti bine in casa mea. Nu am gasit pe nimeni care sa fie atenta la detalii, cum ar fi praful de pe caloriferul pentru prosoape din baie.

V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati da parerea voastra.

Multumesc.

Irina

#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
pai daca tu care vrei sa deschizi firma, stii ca nu gasesti o persoana capabila sa faca tot ce trebuie, cred ca ai pornit gresit din prima. adica sa mergi pe o idee ce din start esti constienta ca nu ai cu cine sa o pui in aplicare

ce asteptari pot fi de la o persoana venita sa faca curat? sa nu stea o zi intreaga sa frece 2 placi de faianta, ca sa vina si a 2-a zi sa o termine pe a 3-a, iar curatenia sa fie curatenie

dar mai e un aspect, daca vrei sa faci curatenie la nivelul de a sterge praful de pe orice tabla de calorifer din casa, deja inseamna altceva, servicii de curatenie completa, cu echipa cu tot felul de solutii si achipamente pt asta. nu poti avea pretentia de la o persoana ce vine o data pe saptamana sa zicem, sa faca toate aceste lucruri. daca ajungi la un nivel de genul, angajezi direct menajera. e mai ieftin pe termen lung si nici nu trebuie sa stai acasa cat timp femeia presteaza serviciul

lucrul cu oamenii e cel mai greu, fata de servicul contractat e cam sigur ca nu va fi prestat 100%, daca din start pleci la frum cu un handicap de personal, viata lunga nu va avea afacerea aia. nu mai spun de persoanele de incredere care sa nu plece si cu altceva decat cu ce a vent la domiciliu

#3
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 13.03.2007
Avem prieteni care detin o firma de genul asta, cele mai mari 2 provocari sunt personalul si a 2a  pretul, respectiv cerere vs oferta. Oamenii buni , dedicati si pasionati sunt greu de gasit , la unii poate trebuie sa le platesti inclusiv cazare , iar daca faci un business legal nu poti avea un pret competitiv vs " milioanele de astfel de firme care lucreaza la negru" . Niciodata nu poti intra la o asociatie de proprietatri pentru ca " vulturii" ofera un pret la jumatate fata de pretul tau chiar daca serviciul e mai prost . Incaseaza 2-3-5 luni, apoi apar nemultumirile, vii tu din nou si le spui cat de tare esti si cand le spui pretul o sa te invite frumusel la plimbare. La fel e si la birouri ...sau alte spatii. Chiar si " prietenii" care detin astfel de spatii te pot refuza. Ia cu sare tot ce am scris aici si retine ca tot ce am povestit e din experienta reala a unor prieteni. Ei inca mai au putere si se mai lupta, dar le este foarte greu, muncesc de parca ei ar trebui sa lucreze in locul angajatilor. Bafta!

L.E : Daca iti deschizi firma si esti in orasul in care locuiesc iti promit ca o sa apelez cel putin odata la serviciile tale .

Edited by Dodo03, 28 January 2024 - 19:04.


#4
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 01.09.2021
Bine punctat. In orice domeniu e la fel, coruptia si mafia ucid concurenta. Regulile oficiale sunt stricte, taxele sunt mari, dar numai fraierii le respecta.

Cand s a intamplat incendiul de la ferma dacilor, toata horeca  (aia corecta) trebuia sa fie in strada, impotriva ISU, dsp, primarii, ansvsa si tuturor institutiilor care au drept de control asupra lor. Se musamalizeaza iar si prostii uita.

ON topic
Eu n as apela la o firma de curatenie pt ca tara e manelizata si putini isi fac treaba cum trebuie, cu atat mai putin niste necalificati  cu zero raspundere. Colcaie spitalele de infectii nosocomiale din cauza infirmierelor care stau la barfa si cafele in loc sa dezinfecteze aparatura/suprafetele. Daca acolo nu se pot pune oamenii la treaba, tu, pe salarii mai mici, vei reusi?  Bineinteles, vorbim de alte exigente, dar nici n as vrea sa mi stearga manerele usilor sau blatul din bucatarie cu carpa cu care a sters pe jos.
E mult prea personal spatiul in care ar avea acces cei de la curatenie, decat sa vina ei sa mi faca o spoiala, prefer sa o fac eu, gratis.
Dar nu dezarma, d-astia ca mine sunt putini, cei mai multi sunt  comozi si nu se gandesc atat de departe, asa ca apeleaza la astfel de servicii. Am vazut pe la mine prin oras echipe d-astea.

Pentru inceput incepi singura, apoi iti mai iei un ajutor, apoi 2, 3, etc. Asa vezi  direct de la sursa care sunt problemele si feedbackul clientilor. Sau vrei sa fii patroana romanca veritabila din prima, "sa nu pui mana" la treaba deloc?

Edited by stefan0011, 28 January 2024 - 20:23.


#5
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,521
  • Înscris: 13.10.2010
Eu nu am avut asteptari la inceput, adica sa stie si sa faca fix cum as vrea.. Dar i-am spus clar ce vreau, cum sa faca, ce sa foloseasca si am stat cu ea de vreo cateva ori.

Si sa-ti zic drept, cea mai proasta experienta am avut-o cu angajata unei firme de curatenie. I-am spus sa curete f bine niste tevi de la centrala/calorifere, iar doamna a zis ca ea nu poate sa stea aplecata, "pe vine". Chiar nu putea. Adica s-a aplecat si a trebuit s-o ridic eu de jos. Chiar ma gandeam la penibilul si ridicolul situatiei, adica eu plateam pe cineva pt niste servicii si, de fapt, trebuia sa am grija de ea.
Bref, femeia nu putea sa presteze decat din picioare.
Am pus-o sa stearga niste usi, geamuri si de unde trebuia sa stea toata ziua, la pranz, dupa ce i-am dat mancare si am platit-o pt program intreg, am insistat sa plece.
Treaba cea mai grea am facut-o tot noi.

Este f mare cautare de persoane la curatenie, harnice si cinstite.

#6
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 13.03.2007
Poate "doamna" aia lucra pe cont propriu , nu cred ca ai primit bon fiscal sau factura dupa ce a terminat treaba.Interesul ei este maxim ca tu sa fi multumit si sa o chemi periodic , iar daca are 10-20 clienti /luna pentru ea e perfect. In schimb initiatoarea vrea " firma" , asta implica angajati , iar scopul este total opus : sa castige cat mai mult si sa termine cat mai repede treaba. Ca sa nu aduca multi bani de acasa ar trebui in primul rand sa se ocupe de contractari, customer service , resurse umane, sa nu zic si contabilitate, apoi achizitia de " scule" si consumabile , sa fie soferul lor dus - intors , sau cel putin sa duca cele de trebuinta la locatie , la final sa faca inspectia si sa emita bon/factura . Asta cu o singura echipa , pentru ca daca are 2-3 lucrurile se complica . Toate astea pentru un salariu modic al ei de 12-15000 lei cu taxe incluse . Problemele apar cand unul sau mai multi angajati nu au de lucru una, doua..trei zile, a 4a zi te bazezi pe el si cand il suni iti zice ca el e plecat la soacra sa taie porcul si tu nu ai cu cine sa iti faci treaba.
Eu ii urez bafta si putere de lucru !

Edited by Dodo03, 28 January 2024 - 20:45.


#7
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,521
  • Înscris: 13.10.2010

View PostDodo03, on 28 ianuarie 2024 - 20:44, said:

Poate "doamna" aia lucra pe cont propriu , nu cred ca ai primit bon fiscal sau factura dupa ce a terminat treaba.

Chiar factura am primit, ca am chemat-o dupa curatenia de la sediu - zugraveala la o garsoniera. Asa am avut intelegerea cu firma.

#8
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,788
  • Înscris: 12.01.2018

Vizualizare mesajIrinaHe, pe 28 ianuarie 2024 - 18:00, a scris:

Nu am gasit pe nimeni care sa fie atenta la detalii
și curățenia cine o face?dacă vrei să fi patron trebuie să și lucrezi pe măsură

Vizualizare mesajstefan0011, pe 28 ianuarie 2024 - 20:18, a scris:

Sau vrei sa fii patroana romanca veritabila din prima, "
altu cu vorbe de pe net.

#9
IrinaHe

IrinaHe

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.01.2024

View PostDany_Darke, on 28 ianuarie 2024 - 18:50, said:


Multumesc pentru feedback. Eu am incredere ca lucrurile se pot remedia, totusi. Ca persoanele care fac acest serviciu pot fi pregatite si motivate sa urmareasca satisfactia clientului si astfel sa li se ofere din ce in ce mai multe oportunitati de lucru.

View PostDodo03, on 28 ianuarie 2024 - 18:59, said:


Multumesc pentru feedback. Total de acord. Intentia mea este sa gasesc acest personal orientat spre rezultat. Cred ca exista, dar nu a avut sansa de a face acest lucru. Ma intereseaza, de exemplu, sa lucrez cu studenti. Sunt mai flexibili in termeni de timp si chiar mai agili. Posted Image In ceea ce priveste pretul, cred ca, din ce in ce mai mult, oamenii prefera sa cheltuiasca un pic mai mult pentru un serviciu bine facut. Altfel, ies in pierdere.

View Poststefan0011, on 28 ianuarie 2024 - 20:18, said:



Multumesc pentru feedback. Eu cred ca oamenii trebuie motivati sa faca treaba buna. Financiar, emotional, social etc. Eu intentionez sa ofer un salariu suficient de mare incat sa nu simta ca muncesc pentru ca nu au de ales.
In al doilea rand, nu consider ca un "patron" trebuie neaparat sa faca munca angajatilor. Un proprietar de service nu e neaparat un mecanic bun. In cazul meu, se intampla si fi facut curatenie si am vorbit cu multi clienti care mi-au multumit pentru felul in care am avut grija de casa lor. Asta imi doresc si de la persoanele cu care voi lucra. Sa aiba grija.

View Postcanarel, on 28 ianuarie 2024 - 20:29, said:


Multumesc pentru feedback. Stiu perfect ce zici. Mi mi-a spus o doamna ca ea nu a dat canapeau la o parte ca era prea grea. Eu o impingeam cu o mana. Posted Image Faptul ca nu mai avem asteptari de calitate este o problema. Mai ales cand platim foarte mult. Poate te surprind eu.

View PostDodo03, on 28 ianuarie 2024 - 20:44, said:



Multumesc pentru feedback. Realizez ca o afacere implica foarte multe. Nu voi porni la drum decat dupa ce am facut cercetare, testat piata. Vreau sa incep cu o persoana si mai vad. Multumesc pentru incurajare. Posted Image

Edited by Dany_Darke, 29 January 2024 - 17:05.


#10
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
incepi cu o persoana, dar ti-ai ales categoria gresit, anume studentii

acestia vin si pleaca oricand le vine, nu sunt stabili, flexibilitatea poate insemna si a veni 2 ore si apoi pleaca la facultate (un cel mai bun caz, oficial adica) si te lasa cu treaba neterminata in locatie

mai e si faptul ca suntem destui ce stim studentia, o petrecere, un mic, o maslina si a 2-a zi mahmureala, ala nu va mai veni sa lucreze, tu ai client, ala nu sta dupa studentii mahmuri

asa ca mai fa o analiza, ceea ce ai ales pana acum, e sortita esecului din start

#11
wertyck

wertyck

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,630
  • Înscris: 13.03.2005
Bănuiesc că inițiatorul nu s-a inspirat de aici cu firma de curățenie:

https://a1.ro/news/i...-id1108752.html

#12
JoXYZ

JoXYZ

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.02.2024

View PostIrinaHe, on 28 ianuarie 2024 - 18:00, said:

Irina

Problema principala (cum o vad eu) este increderea nu calitatea sau disponibilitatea.

Poate te orientezi spre firme si de acolo la comiciliul angajatilor care deja au contact cu tine.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate