Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

Reinstalare Win 11

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
iovanelm

iovanelm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 15.11.2011
Buna seara,

am si eu o mica intrebare. Am avut instalat Win 10 cu licenta, dupa care am facut upgrade gratuit la Win 11. Acum daca vreau sa reinstalez Win 11 trebuie mai intai sa instalez Win 10 care are licenta si apoi sa fac upgrade la Win 11 sau pot folosi licenta care o am direct la Win 11?

Multumesc

#2
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,057
  • Înscris: 15.04.2019
Nu cred. La mine a mers instalat direct 11, pe licenta initiala de 10.

#3
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,296
  • Înscris: 30.08.2006
Daca ai facut upgrade la W11 atunci si licenta s-a upgradat. Instaleaza direct W11 ca se va activa automat. Licenta nu mai trebuie introdusa.

#4
iovanelm

iovanelm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 15.11.2011
OK, dar eu vreau sa formatez partitia C. La instalarea Win 11 nu imi cere serial key? Sau cand se va activa automat?

Edited by Ravy, 17 January 2024 - 22:42.


#5
Moshu_ro

Moshu_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 21.03.2007
La instalare ii dai ca nu ai cheie de licenta. Activarea se va face cand il vei conecta la internet. (o sa recunoasca automat licenta veche)

Edited by Moshu_ro, 17 January 2024 - 22:44.


#6
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,283
  • Înscris: 05.01.2006
Îți cere cheie dar poți să dai skip/sari in acea fereastră. Este important să instalezi aceeași versiune (home sau pro) ca să preia automat licența veche, altfel nu se va activa

https://forum.softpe...enta-windows11/

#7
iovanelm

iovanelm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 15.11.2011
OK. Multumesc pentru ajutor.

#8
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,720
  • Înscris: 06.01.2007
Merge instalat direct si nu-ti cere nimic daca ai licenta de 10 in bios (SLIC sau cum se cheama).
Trebuie insa sa pui Home daca ai Home si profesional daca ai profesional.
Testat personal, nu din auzite.

#9
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 22.02.2014
Trebuie sa stii ce versiune de win11 ai pe pc.

#10
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,490
  • Înscris: 25.08.2009
Exista destule posibilitati de a afla cheia de produs cu care a fost activat w10 in caz ca nu o mai stii. O poti nota daca nu esti sigur ca se pastreaza.
Se poate din windows, sunt si softuri terte care fac asta.
https://w w w.y o u t u  b e.c o m/watch?v=cCaJwzMKi9I
https://m a d a l i  n c r is t i a n.r o/cum-vezi-cu-ce-product-key-a-fost-instalat-windows-10/#Windows_10_Product_Key_in_CMD
https://w w w.t e c h s p o t.c o m/downloads/7128-produkey.html

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
Instalezi direct, sari peste introducerea cheii si la final cand va da de net se va activa singur.
Mergea si fara sa fi avut W11 instalat - daca ai avut licnta ptr palca aia de baza salvata pe serverle Microsoft ptr W10 o prelua automat la instalare pe curat de 11.

#12
iovanelm

iovanelm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 15.11.2011

 altuser09, on 18 ianuarie 2024 - 07:24, said:

Exista destule posibilitati de a afla cheia de produs cu
Nu e problema ca stiu licenta. O am notata.

Edited by Ravy, 18 January 2024 - 15:02.


#13
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,324
  • Înscris: 07.11.2006
De ce sa-ti mai bati capul cu tasterea codului? Dai skip si se valideaza automat.

#14
E91

E91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 544
  • Înscris: 14.01.2013

 iovanelm, on 17 ianuarie 2024 - 21:50, said:

Buna seara,

am si eu o mica intrebare. Am avut instalat Win 10 cu licenta, dupa care am facut upgrade gratuit la Win 11. Acum daca vreau sa reinstalez Win 11 trebuie mai intai sa instalez Win 10 care are licenta si apoi sa fac upgrade la Win 11 sau pot folosi licenta care o am direct la Win 11?

Multumesc

daca e acelasi hardware/SSD, de ce nu faci reset windows? e same thing as new install ...

daca licenta e digitala (in BIOS sau in alte componente Hardware), stergi totul (format) si instalezi win11 din nou cu skip la ecranul cu serial
daca licenta e serial, bagi codul la pasul la care-ti cere asta

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
Daca a fost instalat deja si activat nu mai e nevoei de serial la instalare, doar sa alegi versiuena corecta.

Inca nu v-ati obisnuit cu sistemul ? ca e de ceva ani - licenta e salvata pe serverele Microsoft in functie de configuratia PC-ului si in special a palcii de baza.

#16
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,885
  • Înscris: 21.08.2008
Am schimbat platforma AM3 cu una AM4, aveam pe SSD instalat W10. Astazi am vrut sa instalez W11 de pe un stick.
Nu pot formata SSD pe care a fost W10 pentru ca are partitii MBR si trebuie GPT.
Ies din utilitar dar nu mai porneste deloc, ecran albastru si spune ca lipseste un fisier de bootare.
Cum pot totusi sa instalez W11 pe acest SSD? Sau sa incerc sa instalez W10 din nou si apoi update la W11?
Attached File  IMG_20240330_083135.jpg   494.27K   8 downloads

Ieri, cand am inlocuit platforma, am conectat SSD la placa de baza si a mers ok, a pornit. Doar am vrut sa reinstalez pe curat W11 dar SSD e MBR...

Edited by danghetau, 30 March 2024 - 08:46.


#17
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,283
  • Înscris: 05.01.2006
Cauți pe google soluții pentru convert MBR to GPT

#18
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,885
  • Înscris: 21.08.2008
Am gasit in BIOS ca era activata protectia UEFI Only, mai era Legacy si Disable, am ales pe ultima, sa fiu sigur.
Ideea e ca pana una alta trebuie sa pun un SO pe acest SSD care momentan nu porneste, dupa aceea fac eu conversia MBR-GPT.
Sper doar sa nu fie nevoie sa scot SSD din PC si sa il atasez alui PC ca nu am.

Edited by danghetau, 30 March 2024 - 09:00.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate