Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

nu pot accesa un site

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
adiharan

adiharan

    Oldest member. Probably

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,724
  • Înscris: 24.03.2002
Am un certificat digital pentru sistemul vamal roman. Prin acel certificat se creeaza un vpn cu serverele vamii, unde se creeaza si se depun declaratiile vamale.
Atunci cind sint logat la vpn, nu mai pot accesa saitul public al vamii, customs.ro

Oare cum as putea sa fac sa pot accesa saitul vamii si atunci cind sint logat la vpn?

#2
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 25.10.2007
Incearsa sa pui un metric mare la conexiunea VPN.

#3
bogdan_o

bogdan_o

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,241
  • Înscris: 05.04.2005
Salut
Tu ai nevoie de ceva ce se cheama split tunnel VPN. Adica o parte din trafic sa mearga prin tunel, o parte sa mearga prin interfata locala.
1. fara a fi conectat la VPN, ruleaza in powershell comanda Get-NetIPConfiguration
2. noteaza InterfaceIndex si IPv4DefaultGateway al interfetei tale de retea
3. conecteaza-te la VPN
4. in powershell, ca administrator ruleaza:
New-NetRoute -DestinationPrefix "80.96.3.81/32" -InterfaceIndex [indexul din pasul 2]  -NextHop [gateway-ul din pasul 2] -PolicyStore ActiveStore
Asta iti va crea o ruta statica ce iti va permite sa accesezi site-ul customs.ro (IP = 80.96.3.81)
Setarea nu va persista dupa reboot (asta inseamna ca va trebui sa rulezi din nou comanda daca ai dat reboot)
De asemenea tine cont ca anumiti clienti de VPN au prostul obicei sa fie configurati ca sa verifice tabela de routing si sa stearga rutele statice.
Metric-ul este util numai daca ai mai multe rute catre aceeasi destinatie. Aproape toti clientii de VPN isi pun interfetele lor pentru 0.0.0.0

#4
adiharan

adiharan

    Oldest member. Probably

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,724
  • Înscris: 24.03.2002
Nu merge.
This site can’t be reached
customs.ro’s server IP address could not be found.

Asa ceva m-am gindit si eu, sa fac o ruta statica -rout add 80.96.3.81 mask 255.255.255.255 192.168.1.1, ca sa-l oblig sa-mi iasa prin gateway-ul meu. Dar tot degeaba.

#5
bogdan_o

bogdan_o

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,241
  • Înscris: 05.04.2005
Salut

Pai un nslookup custom.ro ce zice?

E posibil sa nu ai name resolution pe VPN

Tracert 80.96.3.81 ce output are?

#6
adiharan

adiharan

    Oldest member. Probably

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,724
  • Înscris: 24.03.2002
Ha, am gasit solutia. Nu stiu cum, dar in momentul cind se activeaza vpn-ul, se sterge inregistrarea din dns. Altfel spus, nu se poate accesa customs.ro, dar se poate accesa https://80.96.3.81/.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate