Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

TVR 3

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,837
  • Înscris: 06.11.2018
TVR 3 este al treilea canal de televiziune al Televiziunii Române. TVR 3 este formată din producții ale studiourilor teritoriale TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iași, TVR Timișoara, TVR Târgu Mureș si TVR Bucuresti.

COLINDE, FOLCLOR, MUZICĂ CLASICĂ, RELIGIOASĂ, POP-ROCK SAU LĂUTĂREASCĂ, ÎN PROGRAMELE DE CRĂCIUN LA TVR 3


Ediții speciale ale îndrăgitelor programe ale postului, dar și transmisiuni directe ale slujbelor religioase, concerte și evenimente tematice pot fi urmărite în zilele din preajma Crăciunului la TVR 3.

Pe 23 decembrie, de la 13.30, Carmen Târnoveanu ne propune o ediție specială „Dăruiește Românie!”, în care colindătorii sunt artiști reprezentând diferite stiluri muzicale: Walter Ghicolescu, Cosmin Vaman și Alexandra Andrei, trupa de pop-rock Among the Filters și trupa de pop-rock Taylor.

Colindătorii vin la TVR 3 pe Drumul lui Leșe. Copii din Câmpulung Moldovenesc și profesoara lor, Iustina Horga intră în studioul TVR pe 23 decembrie, de la ora 21.00, pentru a ne aduce, prin cântecul lor, mulțumire, echilibru, înțelepciune. „Colindele, zicălile, horile patronează tinerețea, marchează timpul Universului, ordinea în natură, succesiunea anotimpurilor și a orelor, dreptatea și pacea. Se cântă și se dansează într-un moment privilegiat: bucurie, împlinire, bogăție. Se ordonează lumea. Oamenii din comunitățile tradiționale aduc lumina care se opune întunericului. Muzica colindelor este o împletitură cerească și pământeană a lumii. Melodiile poartă în ele pestrițătura firii omenești. Prin felul lor de a împlini muzica, colindătorii se prind într-un ritm al veșniciei. Colindătorii trăiesc în două lumi: una cosmică, cealaltă pământească. Când n-or mai umbla oamenii a colida, s-a gata lumea”, ne împărtășește Grigore Leșe din credința lui.

Muzica de toate genurile se regăsește în programele TVR 3 de Crăciun. Astfel, TVR Târgu Mureș ne invită la un Concert simfonic din cadrul Festivalului „Musical Celebration of Christmas”, prezentat în trei părți - 24 decembrie, ora 8.00, 25 decembrie, ora 10.00, respectiv 26 decembrie, ora 10.00. Concertul are ca tematică barocul german, în creația compozitorilor Händel, Telemann și Bach. Dirijorul Nicolae Moldoveanu a revenit la Filarmonica de Stat Târgu Mureș într-un program de concert variat, în care și-a asumat pe rând rolurile de clavecinist, organist și dirijor. Violonist, corepetitor, organist și, nu în ultimul de rând, dirijor, Nicolae Moldoveanu este unul dintre muzicienii români care și-a construit un vast parcurs în lumea artistică internațională. A dirijat orchestre ca Filarmonica Regală din Liverpool, Filarmonicile din Zürich, Berlin, Dresda, München, Orchestra Radio din Olanda, BBC Philharmonic, Orchestrele Simfonice Naționale din Johannesburg și Melbourne, Opera din Toronto, Opera Galeză, Covent Garden și multe altele.

Cu o vechime de peste 100 de ani, orga municipiului Târgu Mureș, una din cele mai mari și mai performante orgi romantice din România, a fost restaurată în primăvara anului 2020, iar sunetul ei înălțător a fost din nou pus în evidență în stagiunea trecută a Filarmonicii de Stat prin intermediul aceluiași dirijor și organist de talie internațională, Nicolae Moldoveanu.

Și în Ajunul Crăciunului, la 13.30 fix, „Vine Cluju’ pe la noi”, adus de același prezentator și realizator TVR Cluj, Sergiu Vitalian Vaida. Studioul emisiunii se transformă într-un adevărat tărâm al sărbătorilor de iarnă, decorat cu lumini strălucitoare și elemente specifice Crăciunului. Gazda emisiunii primește în studio colindători talentați, care ne aduc tradiționala bucurie a colindelor. Aflăm de la ei poveștile și tradițiile din spatele colindelor lor. Momentul este îmbogățit cu povești emoționante și anecdotice, creându-se o conexiune specială între colindători, gazdă și publicul de acasă. Ediția specială „Vine Cluju’ pe la noi!” invită telespectatorii TVR 3 într-o călătorie autentică în universul bogat al tradițiilor de iarnă, o experiență inedită și plină de magia Crăciunului.

La ora 16.00, TVR Craiova anunță că e „Sărbătoare la zi mare”, printr-un concert de colinde din zona Mehedinți, cu Georgeta Corlan Enache și ansamblul „Bordeiașul”, din Baia de Aramă, grupul „Mehedințenii” și atelierele de folclor ale ansamblului „Maria Tănase”.

„Caravana TVR 3”, ajunsă și ea la Craiova, ne încântă, de la ora 18.00, cu un spectacol de colinde desfășurat pe scena Teatrului Național din Caracal, cu participarea unor interpreți de top ai folclorului românesc: Claudia Torop, Polina Gheorghe, Anca Branea, Ion Drăgan, Andra Saiu, Bianca Cioncă, Ilie Caracaș, Ionela Bran, Camelia Cherecheș, Ana Maria Deaconu, Liviu Olteanu, Ofelia Popovici, Florin Pîrlan, Denisa Popescu, Luiza Turcu și, nu în ultimul rând, Gheorghița Nicolae, care este și prezentatorul evenimentului muzical. În spectacol sunt invitate să participe și grupurile folclorice „Burnasul”, „Mândruțele de la Olt”, „Gorjanca”, „Dor de Romanați”, „Grecești-Cernăutești” și „Rapsozii Oltului de Jos”.

Seara, de la ora 20.00, edițiile speciale „Dăruiește Românie!” continuă la TVR 3. Artiștii invitați în platoul Televiziunii Române de Carmen Târnoveanu dăruiesc cel mai frumos Crăciun celor care îi privesc. Ne vom bucura de întâlnirea cu îndrăgitul Cătălin Crișan, dar și cu cel mai nou proiect muzical – HipHopera, cu tenorul Alin Stoica, soprana Stephanie Radu și Bibanu, tenorul Alin Mânzat și soprana Maria Mădălina Constantin.

Și tot în seara de Ajun, Paula Seling ne aduce cele mai frumoase colinde din „Colindar”. Cea de-a XIV-a ediție a evenimentului este difuzată la TVR 3 de la ora 22.00, sub genericul emisiunii „Cap de afiș”. Concertul caritabil desfășurat la Filarmonica „Oltenia” din Craiova este prezentat de jurnalista TVR Craiova Simona Mușuroi. Paulei Seling îi sunt alături în această seară de poveste, într-un program de colinde și cântece dedicate Nașterii Domnului: Corul Facultății de Teologie din Craiova, soprana Renata Zamfir, solista Laura Dinu, Corul mimico-gestual „Anghelos” și Corul psaltic „Sf. M. Mc. Tatiana Diaconița”, din Craiova.

Slujba Nașterii Domnului în prima zi de Crăciun o urmărim la TVR 3 în transmisiune directă de la Catedrala Greco-Catolică din Blaj, într-o ediție specială „Lumină din Lumină”, de la 8.45.

Iar la ora 13.00, ne bucurăm, pe 25 decembrie, de un „Concert de colinde românești”, organizat la Auditorium Maximum al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Concertul caritabil este un eveniment muzical festiv ce aduce în prim-plan tradiția și atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Artiști talentați, acompaniați de orchestrațiile specifice, creează o experiență memorabilă, aducând în prim-plan bogăția și diversitatea muzicală a folclorului românesc. Este un eveniment care îmbină armonios tradiția cu profesionalismul artistic, oferind publicului ocazia de a se bucura de frumusețea colindelor românești într-un cadru elegant și spectaculos.

Colindele prelucrate și orchestrate de compozitorul Cristian Bence Muk sunt interpretate de: Diana Țugui, Tony Bardon, Cristian Hodrea, Corul Cappella Transylvanica și Orchestra Academică Transilvană în colaborare cu Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijorului Cornel Groza. Pe scenă este și Corul Junior VIP, condus de Anca Mona Mariaș. Amfitrioana evenimentului – Loredana Corchiș, jurnalist TVR Cluj.

„Sărbătoare la zi mare” anunță TVR Craiova și pe 25 decembrie, de la 14.00, propunându-ne să cunoaștem diversitatea în unitate a stilisticii interpretative zonale a Olteniei. Cântatul arhaic, cu taraf, cântece care stau la baza interpretării specifice zonelor de interferență, ne poartă prin toate județele Olteniei. Fiecare stilist este ambasadorul subzonei etnofolclorice pe care o reprezintă, încercând să aducă cel mai neaoș și mai prețios mesaj prin cântec. Pe scenă urcă Orchestra și formația de dansuri ale Ansamblului „Maria Tănase”, precum și soliști ca Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Marius Măgureanu și mulți alții.

Colinde ascultăm și de la ora 18.00, când „Caravana TVR 3” poposește în județul Bistrița-Năsăud. De Sărbătoarea Nașterii Domnului aflăm povestea Porții Transilvaniei, prin tradițiile și obiceiurile de iarnă specifice zonei. Totodată, emisiunea realizată de Studioul TVR Cluj celebrează oamenii-tezaur, patrimoniu viu al umanității: rapsodul popular Teodora Purja și meșterii populari Ana Bodescu și Nicolae Bacea.

Nu puteam ajunge la Bistrița fără a afla și povestea drumului ce pornește din localitate și unește toată România. Anul acesta, Via Transilvanica a primit Premiul publicului pentru cel mai bun proiect de patrimoniu, la Gala European Heritage Awards.

La loc de cinste, pe tot parcursul emisiunii, stă Colinda, unul dintre cele mai vechi și îndrăgite cântece populare românești, parte a patrimoniului mondial imaterial – UNESCO, iar invitat de onoare este episcopul ortodox al Europei de Nord, PS Macarie Drăgoi, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud.

TVR Timișoara întâmpină cea mai așteptată sărbătoare a creștinătății cu cete de colindători din Banat, Bihor și Hunedoara, dar și cu datini și obiceiuri din Bucovina, legate de Marele Praznic al Crăciunului. „Sărbătoarea Crăciunului!” vine la TVR 3 la ora 20.00 cu interpreți și grupuri din Banat și Ardeal, care aduc bucuria Crăciunului prin cântec de sărbătoare: Școala de Arte Timișoara, Grupul folcloric Lele de la Orăștie, Ansamblul Floarea Barcăului - Bihor, Ansamblul Plaiurile Dornelor - Suceava și soliștii Lorena Pascu, Liliana Laichici, Ioan Surdu, Ciprian Pop, Dumitru Teleagă și Voichita Suba.

Pentru că spiritul românesc nu poate exista fără voie bună și cântec de veselie, sărbătorim împreună un Crăciun de poveste, într-o ediție specială a emisiunii „Din Arhiva TVR”, difuzată pe 25 decembrie, de la ora 22.00, la TVR 3. Interpreți din toate colțurile țării, păstrători ai melodiilor autentice ne oferă bucuria magică a Crăciunului. Aneta Stan, Viorica Flintașu, Elisabeta Turcu, Valeria Arnăutu, Nicolae Datcu, Constantin Măgureanu, Ioan Chirilă, Petrică Pană și mulți alții poposesc în casele noastre. Tot atunci, elevii Școlii de Artă București ne arată că dragostea pentru folclor nu are vârstă.

„Este o bucurie pentru mine să pot aduce în casele tuturor iubitorilor de folclor un strop din magia sărbătorilor autentice. Căci nu există sărbătoare românească fără folclor și nici nu ar trebui să existe. Atâta timp cât ne cunoaștem rădăcinile și suntem mândri de ele”, punctează Irninis Miricioiu, realizatorul emisiunii.

A doua zi de Crăciun începe, la ora 7.00, cu o ediție specială „Spirit și credință”, de la TVR Craiova, ce ne propune să ne aplecăm cu smerenie și credință asupra lucrurilor sfinte și importante pentru viața creștină, să ne rugăm pentru pace, împlinire sufletească și mântuire. Cu ocazia Sfintelor Sărbători, primim binecuvântarea și cuvintele pline de har din partea acad. dr. ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Colindele nu se opresc la TVR 3 nici marți, când, la ora 18.00, „Colindăm colinda cu Marius Zgăianu” și ale sale cântece bucovinene autentice, de iarnă. Iar de la 19.00, același studio TVR Iași ne oferă un extraordinar „Recital Bogdan Simion și Lăutarii de mătase”. Ascultăm muzică lăutărească veche, cântece culese din toată țara și ne bucurăm de măiestria instrumentiștilor. Bogdan Mihai Simion - cobzar, scriitor, culegător de muzică tradițională, lăutar, este însoțit de ai săi Lăutari de mătase: Victor Teioanu, Milan de la Bobești, Costel Vasilescu, Nelu Răducanu și Gigel Mihai.

Ziua de 26 decembrie se încheie tot cu muzică. De la ora 20.00, realizatorii emisiunii „Cap de afiș” de la TVR Târgu Mureș ne propun un „Concert vocal simfonic de Crăciun”. Lucrări clasice și tradiționale de Crăciun, din repertoriul românesc și internațional, sunt prezentate melomanilor într-un concert vocal-simfonic extraordinar.

Corul și orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș sunt reunite sub bagheta maestrului Horváth József, dirijor al Operei Maghiare și al Operei Naționale din Cluj-Napoca. Soliști: Mediana Vlad, soprană; Gabriel Gyarmati, trompetă; Lokodi Lehel, orgă.

Sursa: http://tvr3.tvr.ro/c...vr-3_44052.html

#2
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,960
  • Înscris: 15.04.2019
In conditiile in care TVR2 - chiar și TVR1 - au audiente minuscule, iar institutia are deficienta majora de ingineri/tehnicieni care sa asigure baza materiala. Dar atati nepoti de angajat.

#3
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,398
  • Înscris: 04.02.2006
Sincer, acest post a apărut acum 15 ani de zile ca să îmbine producțiile regionale de la TVR, așa cum s-a menționat.
După închiderea lui TVR Cultural (acum „reînviat“), a integrat și emisiuni culturale (alături de TVR2) pe lângă ceea ce se difuza de obicei, plus că și-a schimbat culoarea din mov în verde acum 10 ani de zile. La acel rebranding a fost scandalul cu un colind preluat de la TVR Cluj, având idei antisemite.
Schimbarea culorii acestui post a fost una din cauzele pentru care sigla Culturalului reînființat nu mai este așa cum o știam pe vremuri.


#4
phoenix76

phoenix76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 25.09.2014
Adica tot programul contine colinde, uraturi, slujbe, Paula Seling, clopotei, zurgalai ... Cine rezista atat ?

#5
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,960
  • Înscris: 15.04.2019
Da' niste hituri cu Șeicaru si Hrușcă n-au gasit uitate intr-un sifonier? :)

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Serios vorbind... Se uita cineva la TVR ?
Eu am si uitat ca mai exista.

Darmite al 3-le post...

#7
popadanut1997

popadanut1997

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,103
  • Înscris: 12.11.2022
nu mai ma uit de multi ani. cred ca ultima data a fost in 2013

#8
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 18.09.2008

 __Dan__, on 19 decembrie 2023 - 21:58, said:

In conditiile in care TVR2 - chiar și TVR1 - au audiente minuscule, iar institutia are deficienta majora de ingineri/tehnicieni care sa asigure baza materiala. Dar atati nepoti de angajat.

Păi scopul lor e să facă ”misiune publică”, nu audiență. Că nu se uită nimeni nici la ”misiunea publică” e altă treabă și ține de calitatea programelor.

 eiffel, on 20 decembrie 2023 - 10:42, said:

Serios vorbind... Se uita cineva la TVR ?
Eu am si uitat ca mai exista.

Darmite al 3-le post...

Păi cred că doar ăia care sunt obligați, recte regia de emisie.

 phoenix76, on 20 decembrie 2023 - 06:50, said:

Adica tot programul contine colinde, uraturi, slujbe, Paula Seling, clopotei, zurgalai ... Cine rezista atat ?

Sunt tradiții de Crăciun, bre! Ce tot atâta Singur Acasă?

#9
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,837
  • Înscris: 06.11.2018
Casa de Producție TVR vă invită să urmăriți filmul „Zi că-ţi place!”, realizat după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache, difuzat duminică, 7 aprilie, la TVR 3 și TVR Internațional și miercuri, 10 aprilie, la TVR Cultural.

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place”. (Cornel Mihalache)

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.” Așa îşi începe autorul Valentin Nicolau (1960-2015) piesa de teatru „ZI CĂ-ŢI PLACE”.

http://tvr3.tvr.ro/z...-tvr_24326.html

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate