Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante
 Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 

Termopane Rehau 60 4season cu condensare

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
tommekt

tommekt

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 23.02.2020
Salutare,

Vin către voi pentru un sfat, deoarece mi-am epuizat toate ideile. Acum 3 ani m-am mutat într-un apartament, iar când a venit iarna am văzut ca se face condens pe geamuri. Am luat pas cu pas, inițial cumpărasem dezumidificator, pentru a reduce umiditatea din casă. Chiar dacă am 50-55% umiditate, geamurile condensează.

În al doilea an, am decis să mai izolez cu polistiren exrudat pervazul geamurilor, cu gândul ca aceasta va ajuta la izolarea termică. Rezultatul 0.

În acest an, am decis să comand un rând de sticlă nouă 4 season, crezând ca geamurile sunt de proasta calitate, însă nu s a rezolvat absolut nimic, geamurile transpiră în continuu. (Am fost la un magazin de tâmplărie pvc și ei au recomandat schimbarea sticlei, cum asta ar fi problema 100%)

Menționez ca indiferent ca e geam fix sau ușa de la balcon, geamurile transpiră la fel de mult.

Fiindcă am rămas în pană de idei, singurul lucru la care mă gândesc este faptul ca în interiorul tâmplăriei există un curent de aer rece, și din cauza asta îmi transpiră geamurile. În mare parte doar pe partea de jos, însă uneori urcă și pe laterale, în formă e U.

La momentul schimbării geamurilor, am văzut ca există găuri pt drenaj nu doar pe partea de jos, ci si pe partea de sus, atât în tâmplăria geamului fix cat și în a ușii de balcon (aici atât pe toc cat și pe ramă geamului sus și jos)
Întrebarea este dacă nu cumva din cauza faptului ca sunt găuri atât sus cat și jos, nu se creează un curent de aer, prin care aerul rece coboară și aerul cald urcă, asta fiind motivul pt care geamul condensează doar jos.

Tâmplăria este rehau de 60.

Dacă aveți vre o idee sau sugestie.. ca eu deja nu mai știu ce să cred, iar schimbarea tâmplăriei ar fi ultimul lucru…

Vă mulțumesc

#2
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,349
  • Înscris: 01.09.2021
Eu am tripan  și tot se face condens, cu umiditate de 40-45% și 22 grade la interior. Atât pot geamurile cred. Ar mai fi o varianta de încercat sa schimbi sticla cu una cu distanțier cald și nu de aluminiu.

Edited by stefan0011, 27 November 2023 - 13:05.


#3
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 12.08.2020
Stiu ca e ultimul lucru dar csf, ncsf. Asta e, ferstrele cu profile din gama euro 60 pot fi ferestre bune (pot fi rezistente, pot sa etanseizeze bine), dar nu le poti avea pe toate. Sunt totusi cam cele mai ieftine ferestre posibil, sigur, fiind vorba de un profil renumit cum este rehau nu au cum sa fie cele mai ieftine. Daca vrei sa scazi riscul de aparitie a condensului, schimbi sticla cu una mai buna, in cazul tau, argonul, o bagheta de tip warm edge ar fi fost necesare, asa la prima incercare. A doua incercare la tine nu merge, degeaba schimbi sticlele cu unele si mai bune (trei sticle, din care doua tratate,argon si cu bagheta we), profilul este prea ingust (60mm) si nu permite un pachet de geam eficient. Pachetele de geam eficiente incep de la 40mm, profilele care permit asta sunt in gama 70mm.

 stefan0011, on 27 noiembrie 2023 - 13:04, said:

Atât pot geamurile cred.

La 40-45% si 22 de grade, clar atat pot geamurile, insa “tripanele” pot mult mai mult in astfel de conditii. Adica niste “tripane” bune nu ar trebui sa faca condens.

#4
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 02.02.2014
Ai calorifer sub fiecare geam? (in dreptul fiecarei ferestre)
Ai incalzire in pardoseala?

#5
tommekt

tommekt

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 23.02.2020
Am calorifer sub fiecare geam.

Am verificat și temperatura geamurilor la atingere și este o diferență sesizabilă între partea inferioară și superioară, se simte cu mâna ca e mult mai cald în partea de sus.

Din motivul ăsta mă gândeam ca poate sunt făcute prea multe găuri de aerisire în tâmplărie, câte două sus și câte două jos, și din cauza asta este un flux de aer înăuntru care ar scădea temperatura.

Inafara de asta nu mai am nici o idee. Condens pe tâmplărie nu există deloc pe interior, deci de asta mă gândeam ca fie e din cauza unor fluxuri de aer rece prin tâmplărie lângă sticlă, fie montajul greșit…

#6
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 12.08.2020

 tommekt, on 27 noiembrie 2023 - 14:41, said:

Din motivul ăsta mă gândeam ca poate sunt făcute prea multe găuri de aerisire în tâmplărie,

Nu exista asa ceva, probabilitatea ca tamplaria sa aiba mai multe gauri decat ar trebui din punctul meu de vedere este zero. Probabilitatea sa existe mai putine gauri decat ar trebui, aici da, aceasta poate fi mai mare sau mai mica in functie de diversi factori.

Gaurile in tamplarie inseamna timp, manopera, scule, bani, IN PLUS, nimeni nu vrea asa ceva.

#7
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,809
  • Înscris: 03.02.2007

 tommekt, on 27 noiembrie 2023 - 14:41, said:

Am calorifer sub fiecare geam.

Schimbă unul de probă și ai să vezi o diferență substanțială. Acum există tripan de 48-52 mm, baghetă WE sau TPS, argon, planitherm one, planistar sun. Unul performant poate reduce pierderile chiar și cu 60-70 %, adică pot ajunge la o treime din cât erau inițial.

#8
Acapulko

Acapulko

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 06.02.2022

 tommekt, on 27 noiembrie 2023 - 10:40, said:

Tâmplăria este rehau de 60.

Dacă aveți vre o idee sau sugestie.. ca eu deja nu mai știu ce să cred, iar schimbarea tâmplăriei ar fi ultimul lucru…

Vă mulțumesc

Iti spun eu din experienta ce sa faci. Pe un profil similar GEALAN de 60 mm acum multi ani am avut aceasi problema. Sursa? Geamurile de 24 mm chioare si cu aer in ele, bagheta metalica.
Ca si tine am incercat tot posibilul, chiar am astupat acele gauri de condens din PVC, dar degeaba.

Am fost la o firma si am comandat geamuri de calitate tot pe 24 mm, tot bagheta metalica intre geamuri, dar cu geam chior 4 mm afara si geam LowE 4 mm la interior + 90% argon intre ele.
Rezultat 0 condens in orice conditii.
Si am avut in casa 24-25 de grade cu 40-50% umiditate in medie, adica foarte cald, iar afara am prins si -26 de grade intr-o iarna.

Tripanul e o vrajeala ca sa iti ia bani dublu fata de clasicele geamuri cu doua foi si 24 mm, dar am observat ca se dau tepe la greu cu geam chior fara depuneri si fara gaz.
Cu totul alta e situatia in vest unde se fac geamuri de calitate iar standardul de clasa A este cu 3 foi de geam acum.
In Romania nici nu a ajuns kriptonul, vorba lui Dorel....nave spatiale.

Dorel, de curiozitate poate ne spui cat costa in vest 1mp de geam de calitate? (cu doua sau 3 foi de geam)
Sa facem o comparatie macar cu ce gogosi ne vand noua firmele din Romania.

#9
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 12.08.2020
Nu stiu cat costa si nici nu ma intereseaza, atat timp cat eu fac export si clientii externi sunt multumiti atat de calitate cat mai ales de pret (in conditiile in care castigul meu este dublu fata de RO si beneficiarul plateste deplasari, cazari).
Si ca fac eu asta este nimica toata, Q FORT, OPTIMEDIA, MADRUGADA, BARRIER, ADF, APLAST, astia sunt cei mai mari producatori de tamplarie pvc din RO, mai exista esalonul 2 format din producatorii medii, cu totii exporta tamplarie pvc de valori uriase. Tamplarie de sute de milioane de euro se exporta anual spre toate tarile din UE, Canada, America si chiar si in alte zone.
”Termopanele” in RO au ajuns sa fie o industrie, nu pentru RO, pentru export, multi dintre producatori nici nu sunt interesati de piata din RO, doar MADRUGADA vinde mare parte din productie in RO si putin la export, ceilalti cu totii traiesc din exporturi.
Investitiile sunt uriase in acest domeniu, tot despre milioane de euro este vorba, la fiecare producator din top 10.

Nivelul calitatii in RO poate fi mult peste ce se poate produce in UE, acolo nu s-a investit inca in tehnologii noi (trebuiesc amortizate cele vechi), in RO s-a investit masiv in ultimii ani. Este adevarat unii mici si prosti au investit in utilaje noi (tehnologie veche), dar altii au investit mult mai mult in adevarata tehnologie noua.

Ideea este ca, daca in RO producatorii de “termopane” au capacitati de productie de minim 10 ori mai mari decat necesarul RO si restul exporta, inseamna ca si in RO se gasesc produse de foarte buna calitate, atat ca romanul plateste mai putin.

Imi cer scuze, dar ideile si parerile tale nu sunt tocmai potrivite cu realitatea, ce daca nu exista kripton in RO? Nici nu este nevoie, noile profile permit pachete mari de geam, cerceteaza si o sa vezi ca nu este nevoie de kripton, un gaz scump comparativ cu argon. Ca minunea tehnologica pe care o ai tu nu permite pachete mari de geam nu este vina nimanui. Ca tie ti-a zis cineva ca clasa A e smecherie, iarasi nu este vina nimanui, cine ti-a zis ca nu se mai fac profile clasa A te-a mintit si din nou, nu este vina nimanui.

#10
Acapulko

Acapulko

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 06.02.2022
Scoate APLAST din lista. Acolo nu s-a investit nimic de 15 ani iar de cand i-au luat austriecii este numai jaf acolo.
Eu care credeam ca esti prin vest si ne poti da informatii interesante...........
Doar i-am dat un sfat colegului sa stie ce sa faca. Minunea tehnologica pe care o am acum in alta locatie chit ca este veche de multi ani, nu face condens deloc pe geamuri de ani de zile, deci ajung la concluzia ca geamurile care se vand azi sunt mult mai slabe calitativ decat cele de acum 10 ani.
Nu vorbim de profile, caci sunt sigur ca tu nu ai fabrica de geamuri. Tu doar asamblezi niste profile si iei niste geamuri pe care le impachetezi pentru export, dar marea problema sunt geamurile, nu profilele, caci profilul are pana in 5% din suprafata medie a geamurilor.

Despre ce vorbim totusi?

#11
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 12.08.2020
Ce pot sa-ti spun este ca, concluziile tale sunt complet gresite, toate, dar absolut toate.

View PostAcapulko, on 23 decembrie 2023 - 12:42, said:

Tu doar asamblezi niste profile
Nu mai fac nici asta, doar iau banii, ca si de transport se ocupa altcineva, eu nu fac nimic, doar iau bani.
Am fost doi ani angajat Aplast, cam stiu ce este acolo, l-am pus in lista pentru ca am impresia ca apare in top 5 (anul trecut, acum doi ani era sigur in top 5) poate ma insel, eu cand m-am uitat am fost interesat de top 3.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate