Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

Sfat urgent folie de calitate peste astereala sub tigla ceramica sau tabla

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#19
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,542
  • Înscris: 16.03.2007
ajungem sa punem membrana bituminoasa :lol:

#20
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,138
  • Înscris: 16.04.2007

 razvan-softpedia, on 11 octombrie 2023 - 20:51, said:

Azi, cand m-a sunat colegul Livia2021 si m-a intrebat ce folie sa isi puna pe acoperis, nu am stiut sa-i recomand una, desi am atatia ani de invelitori, iar in ultimii 6-7 ani cred ca am "desfacut" peste 200 de acoperisuri vechi ( fara nici un fel de exagerare ). Cum crezi ca ar putea sa faca recomandari foarte bune niste tipi care vorbesc doar din teorie, sau care acum isi construiesc prima casa ?

Judecand dupa experienta ta, la momentul actual singurul care castiga cu acesta folie este doar vanzatorul, asa-i?

#21
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,443
  • Înscris: 06.06.2006
Multe sunt compromise inainte de a se monta, din cauza conditiilor incorecte de depozitare.

#22
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 07.09.2021
Mda...cam nasoala treaba .
Inseamna ca ceva este in neregula .
Voi discuta din nou cu arhitectul si eventual colegii specializati ii rog sa ne lamureasca putin.

Asa este sunt si prost depozitate dar totusi...

#23
Charlie89

Charlie89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 26.08.2020
Bună dimineața, ar trebui să vă calmați, deşi nu e uşor sub presiunea timpului şi a muncitorilor. Revenind la întrebarea dumneavoastră: nu cred că vă poate recomanda cineva un model anume, mai degrabă doar să vă zică ce au pus ei. Am văzut că doar dl. Răzvan a mai pus poze cu folii după un anumit nr de ani, restul probabil că nu au sau e prea devreme ca să ştie dacă alegerea făcută a fost ok. Şi eu am căutat pe forum recomandări de folie peste astereală, am găsit câteva topicuri mai vechi cu câteva idei şi am pornit de la alea să citesc fişele tehnice, apoi am fost nevoiți să ne asumăm alegerea unui model. Eu am ales mastermax premium 150g, dacă e ok vom vedea peste ani(e doar de 1 an montată). Tot pe forum am citit că contează caracteristicile dacă va fi sau nu mansardă ulterior şi dacă e acoperiş din tablă sau țiglă ceramică ( sub tablă e mai mare temperatura vara, deci şi folia ar trebui să fie rezistentă la temperaturi mai mari).
Referitor la celălalt topic cu ce model de țiglă să puneți: aspectuos e relativ :) pentru mine asta însemna țiglă tip solzi, dar când am primit oferta mi-a rămas un nod în gât şi am trecut la următorul model din listă. Pentru ofertă contează şi suprafața acoperişului; nu ştiu ce suprafață aveți dvs, dar noi am achitat anul trecut prin august cam aceeaşi sumă primită de dvs pentru aprox 270mp ( doar țigla şi accesoriile aferente- coame, aerisiri). Pentru alegerea modelului contează şi panta acoperişului : fiecare țiglă cere o pantă minimă pentru montaj, deci aveți grijă la acest aspect. Orice veți alege trebuie să vă asumați decizia ca să puteţi merge mai departe cu restul etapelor. Mai e un aspect: dvs ştiţi ce buget aveți, dar sumele astea de 2-3000 de euro între anumite modele se adună în timp. Spor şi sănătate că timpul le aşează pe toate( noi aşa vrem să credem)

#24
Charlie89

Charlie89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 26.08.2020
Am uitat să menţionez ceva în postul anterior: fiecare folie ar trebui să aibă specificat şi cât rezistă neacoperită, expusă la radiații UV. Eu aş ţine cont şi de acest aspect, mai ales că nu ați ales încă tipul de acoperiş și nu cred că vreți să se sfărâme toată până o acoperiți

#25
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,200
  • Înscris: 23.02.2007

 laffin, on 12 octombrie 2023 - 06:51, said:

ajungem sa punem membrana bituminoasa Posted Image
Pai si ce mai facem cu eventualii vapori?
Eu am pus acum 8 ani Fakro 110 (asta scrie pe ea). Acum vad ca nu mai este:
https://www.fakro.ro...bile-la-vapori/

Dau niste tigle la o parte de pe garaj (nord si sud) si revin :P

#26
SwatKat

SwatKat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,224
  • Înscris: 01.12.2005
Acum 13 ani am pus si eu tigla metalica Coilprofil si cu folia recomandata de ei. Anul asta pentru ca am avut o problema cu infiltratie la ploaie torentiala la un colt de acoperis am desfacut 2 bucati de tabla de pe margine si folia era ca in poze, ferfenita. Problema la mine ca, acoperisul avand forma de trapez cu baza mica la jgheab, la torentiala apa care vine pe onduleurile laterale deversa peste profilul ala de dedesubt. Si se mai infiltra. Problema am rezolvat-o cu montarea unui cornier de margine mai lat, astfel inca sa nu mai ajunga decat accidental apa pe ultimele onduleuri. Dar folia a ramas ferfenita, nu am timp si disponibilitate sa inlocuiesc 30mp, ca odata gaurita mai greu sa nimereasca caroiajul in fix aceleasi pozitii etc.

In concluzie.... vecinul are tabla clasica pusa in 1993. Anul trecut a chemat pe unii sa mai dea o vopsea. Nu a avut niciodata probleme, infiltratii. NU are nici folie, nici nimic, pusa direct pe astereala. SI dedesubt izolat acum ceva ani cu vata.

#27
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,949
  • Înscris: 17.10.2003
Ai mei au avut tabla luata de la o casa cu vreo 30 de ani mai veche pusă peste astereala din blani una da - una nu.
Am vândut casa 40 de ani mai tarziu. Deci tabla de 70-80 de ani fără probleme, fără infiltratii, etc.
Dar... era pod normal, de depozitat. Prin sageac vedeam la vecini, adică vajaia vântul. Acum toată lumea vrea sa aibă pod nzeb, sa-si ducă 3 sferturi din viata acolo și sa-l încălzească/raceasca cu ac care modulează sub 100 wh. Evident ca trebuie niște chestii în plus fata de podu lu tataie.
Asta e ca discuțiile cu ce mașini se făceau odată. Se făceau, dar tot ce aveai erau un volan, 3 pedale si un schimbator, in general te pârțâiai cu 80 la ora iar mie Dacia imi consuma 9. Acum lumea strâmbă din nas când are consum de 7 la suta la ditamai gipanu de 2 tone care ia suta în 6 secunde. Și le pute daca n-are display de 10 inch și AA wireless.
Toate astea vin cu un preț: și bani mai multi de dat, și defecțiuni dese, și imposibilitatea de a le repara cu sarma pe marginea santului, etc...

#28
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 01.09.2021

 SwatKat, on 12 octombrie 2023 - 10:00, said:



In concluzie.... vecinul are tabla clasica pusa in 1993. Anul trecut a chemat pe unii sa mai dea o vopsea. Nu a avut niciodata probleme, infiltratii. NU are nici folie, nici nimic, pusa direct pe astereala. SI dedesubt izolat acum ceva ani cu vata.

Condensul sub tabla nu e o poveste, l am văzut eu și e mult. Dacă a pus vata sub arteriala, se va umezi, doar ca nu se vede. Da, pod gol, neizolat am ai eu și are și inițiatorul, deci nu e asa grav. Totuși ma întreb ce folie exista pe piața care sa fie potrivita pt mansarde. Speranța era la Tyvek,  dar se pare ca degeaba...eu as vrea sa folosesc la o fatada ventilata și de aia sunt în căutare de ceva de calitate.

#29
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 akeem, on 12 octombrie 2023 - 05:07, said:

Bănuiesc ca tu ti-ai făcut o idee cam ce ai pune la tine.
În al doilea rând, eu vad ca majoritatea fisurilor din poze sunt ca și cum folia s-ar fi contractat (și îmbătrânit, evident).
Nu cumva au fost montate pe canicula si întinse la maxim iar iarna au dat sa se contracte și au pleznit?
În plus, acoperișurile or fi avut ventilație sau folia aia a stat și s-a copt acolo la 80 grade? Din ce știu dintr-un reportaj cu tirurile care transporta apa și sucuri, sub prelata pot ajunge la 70...80 grade dacă sunt lăsat în soare
Pentru invelitoare cred ca o sa aleg tigla de beton Bramac. La folie inca nu m-am hotarat, mai am ceva timp ( eu o sa acopar casa cu o folie ieftina, "de sacrificiu", si o sa o las asa cateva luni, poate chiar un an ).
Din poze asa pare ( pare ca s-a contractat ), dar in cazul asta este o mare problema, pentru ca inseamna ca se contracta si se dilata foarte, foarte mult, si nu este ok. Daca montezi vara folia nu poti sa o lasi "larga" ( ca sa nu se rupa iarna de la contractare), iar daca o montezi iarna nu poti sa o intinzi foarte mult ( ca sa nu tre trezesi vara cu "cute", cand se dilata ).
La poza cu Tyvek avem o invelitoare din tigla ceramica ( deci, mult mai ventilata decat tabla ), si pe acoperis sunt instalate zece ferestre VELUX ( deci, alte suprafete mari prin case se face ventilarea ). Teoretic, este un acoperis foarte ventilat, nu ar trebui sa apara astfel de probleme.

 stefan0011, on 12 octombrie 2023 - 06:19, said:

Aștept lamuriri de la Răzvan, dacă asa se prezintă toate, nu are rost sa le mai punem.☹️
Eu nu am ce lamuriri sa ofer, ca nu sunt producator de invelitori.    Eu observ niste chestii, pe care le impartasesc cu voi, asa cum fac ( sper eu ), si cei care se ocupa cu case la rosu, tamplarie pvc, instalatii, etc. . Pur si simplu invatam unii din experienta altora.  

 laffin, on 12 octombrie 2023 - 06:51, said:

ajungem sa punem membrana bituminoasa
Membrana bituminoasa nu mi-as pune, dar iau in calcul sa folosesc carton in loc de folie anticondens. Mai studiez, si mai observ.  

 dem3ntor, on 12 octombrie 2023 - 07:24, said:

Judecand dupa experienta ta, la momentul actual singurul care castiga cu acesta folie este doar vanzatorul, asa-i?
Si montatorul. Este mult mai usor sa acoperis 300 mp de astereala cu folie, decat cu carton.

 kretzu77, on 12 octombrie 2023 - 07:27, said:

Multe sunt compromise inainte de a se monta, din cauza conditiilor incorecte de depozitare.
Daca te referi la folii, nu cred ca problemele apar datorita unei depozitari incorecte. La ce conditii faci referire mai exact ?

 Livia2021, on 12 octombrie 2023 - 07:37, said:

Voi discuta din nou cu arhitectul si eventual colegii specializati ii rog sa ne lamureasca putin.
Ce ar putea sa iti spuna arhitectul ? Arhitectul foloseste informatia pe care o primeste de la producator ( eventual de la distribuitor ). Daca informatia este eronata, si el la randul lui va oferi o solutie eronata ( fara nici cea mai mica intentie ).

 bobitzaaa, on 12 octombrie 2023 - 08:41, said:

Pai si ce mai facem cu eventualii vapori?
Aici iar cred ca este o eroare. Din ce am observat eu in decursul timpului, vaporii de apa din casa ( cei care scapa de bariera de vapori, daca ea exista ), condenseaza in termoizolatie, cu mult inainte sa ajunga la folia anticondens ( nu mai vorbim sa si treaca de ea in exterior ). De chestia asta mi-am dat seama cand am vazut ca termoizolatia ( ma refer la vata pentru ca la spuma si celuloza nu prea ai cum sa vezi ), este mucegaita in partea dinspre pod, nu in partea dinspre astereala. De aici este clar ca vaporii inainte sa treaca de vata, se transforma in picaturi, si condenseaza in termoizolatie. In concluzie, daca ai vapori de apa care au scapat de bariera de vapori, ori ca ai folie anticondens, ori ca ai carton bituminos, dpmdv este tot un drac.  

 SwatKat, on 12 octombrie 2023 - 10:00, said:

In concluzie.... vecinul are tabla clasica pusa in 1993. Anul trecut a chemat pe unii sa mai dea o vopsea. Nu a avut niciodata probleme, infiltratii. NU are nici folie, nici nimic, pusa direct pe astereala. SI dedesubt izolat acum ceva ani cu vata.
Are, dar nu se vede, te asigur.  
De curiozitate, acum ceva ani m-am suit in podul casei batranesti ( casa bunicilor mei ), sa vad daca spatiul deschis imi anuleaza efectul de condes pe spatele tablei ( tabla plana zincata, asa cum se punea acum multi ani ). Sa sti ca pe astereala se vad urme de apa, chiar daca spatiul este super bine ventilat ( acoperisul are doua lucarne fara geamuri ). Deci, imi este foarte greu sa cred ca la vecinul tau este chiar totul roz.

 stefan0011, on 12 octombrie 2023 - 11:45, said:

Condensul sub tabla nu e o poveste, l am văzut eu și e mult.
Aici, iar cred ca este o poveste. Repet, toate "povestile" astea si eu le-am luat de bune ani de zile, incat eram in stare sa-l musc de gat pe cel care zicea altceva. Condensul care se face sub tabla este foarte putin comparativ cu cel care se face deasupra acesteia. Eu sunt o persoana cu randament bun dimineata, la prima ora, si de aceea ma duc foarte devreme in santier ( spre exemplu in perioada asta in jur de 07.00 - 07.30 sunt deja pe acoperis ), si am ocazia sa vad tabla cu condens pe ea. Desi tabla are picaturi de apa pe ea ( ma refer la spatele tablei, adica partea dinspre astereala ), pe folie nu se vede nimic. De aici am tras concluzia ca, condensul care se face pe tabla este intr-o cantitate mica, si nu prea ajunge pe folie. Am inceput sa cred ca multe din urmele care se vad pe folie se datoreaza unor mici infiltratii ( pe la bureti, pe la garniturile suruburilor, sau chiar pe la suprapunerile tablelor ).

#30
luci_flash

luci_flash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 17.09.2010

 laffin, on 12 octombrie 2023 - 06:51, said:

ajungem sa punem membrana bituminoasa Posted Image
Avem noi de 15 ani. Totul e putrezit deasupra, si pe alocuri si dedesupt. Nimic nu respira.
Anul viitor trebuie sa schimbam tot acoperisul.

#31
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 01.09.2021
Dacă e putrezit deasupra și învelitoarea e ventilata cu sipca și contrasipca, e putrezit de la infiltratii, nu din cauza membranei bituminoase. Faptul ca membrana nu e permeabil la vapori ar fi putut afecta ######la și ce mai e dedesubt, în caz ca podul nu mai are alte aerisiri.

Răzvan, condensul e foarte mult, când va apărea o sa postez niște poze cu broboanele. Prin lămuriri, ma refeream la concluziile după vizionarea atâtor de multe acoperișuri. Cred ca sursa problemelor sunt temperaturile f mari de sub învelitori care coc foliile. Ca radiații uv n au de unde ajunge acolo.

Edited by stefan0011, 12 October 2023 - 19:43.


#32
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 15.06.2009
Delta vent pus acum 17-18 ani, acoperis ventilat, Bramac. Parca e pusa ieri. Cand a fost facuta casa dezvoltatorul a pus o folie polietilena ordinara, dupa prima vara era franjuri, solzi. Paranteza, PV puse anul trecut ajuta enorm la scaderea temperaturii sub tigla, normal. Se vede la gaurile de ventilare de langa coama ca aerul nu mai e fierbinte (aerul fierbinte are alt indice de refractie si poti aprecia temperatura dupa cat de "tremurata" e perspectiva)

Edited by kesarion111, 12 October 2023 - 19:53.


#33
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,949
  • Înscris: 17.10.2003
Normal, e ca fațada ventilata. Panourile iau soarele în piept, tabla de sub ele are temperatura aerului, 40 de grade cand e canicula sa zicem. E altceva decât 80.
Nu știu cât de mult contribuie șipcile de pe astereala la ventilare și protejarea foliei. În mod normal suprafața prin care se face ventilarea trebuie asigurata atât jos, la pazie, unde e admisia cât și sus la coama unde e evacuarea. Eu am niște capace găurite la capete, dar am dubii ca găurile alea sunt suficiente. Nu mai știu cum am calculat dar îmi dăduse ca la pazie ar fi suficienta o fanta de 2 cm pe toată lungimea acoperisului. Ceea ce e o suprafața destul de mare. Nu știu dacă aerul cald iese pe sub toată coama sau doar prin capacele de la capete.


#34
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 luci_flash, on 12 octombrie 2023 - 18:12, said:

Totul e putrezit deasupra, si pe alocuri si dedesupt.

Aici nu am inteles. Cum adica "deasupra" membranei bituminoase ? Deasupra membranei bituminoase nu mai este nimic, este cerul ( sa zic asa ).

 stefan0011, on 12 octombrie 2023 - 19:41, said:

Răzvan, condensul e foarte mult, când va apărea o sa postez niște poze cu broboanele.

Sunt de acord ca se face condens, ca sunt broboane de apa, ca sipcile de la caroiaj sunt ude, dar eu pe folia anticondens NU AM VAZUT picaturi de apa. Din cauza asta incep sa cred ca povestea cu condensul este exagerata.

 stefan0011, on 12 octombrie 2023 - 19:41, said:

Cred ca sursa problemelor sunt temperaturile f mari de sub învelitori care coc foliile.

Este clar ca temperatura de sub invelitoare este problema. Si eu am observat ca este diferenta in functie de pozitionarea "apei" acoperisului vis-a-vis de punctele cardinale.

 kesarion111, on 12 octombrie 2023 - 19:50, said:

Delta vent pus acum 17-18 ani, acoperis ventilat, Bramac. Parca e pusa ieri. Cand a fost facuta casa dezvoltatorul a pus o folie polietilena ordinara, dupa prima vara era franjuri, solzi. Paranteza, PV puse anul trecut ajuta enorm la scaderea temperaturii sub tigla, normal. Se vede la gaurile de ventilare de langa coama ca aerul nu mai e fierbinte (aerul fierbinte are alt indice de refractie si poti aprecia temperatura dupa cat de "tremurata" e perspectiva)

Stai in vre-unul din cartierele facute de Impact ?

 akeem, on 12 octombrie 2023 - 20:40, said:

Nu știu dacă aerul cald iese pe sub toată coama sau doar prin capacele de la capete.

Depinde de modul in care s-a facut "inchiderea" la coama ( bureti de etansare simpli, bureti de etansare cu spatiu de ventilare, "aluband", banda de coama care permite ventilatia.

#35
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,949
  • Înscris: 17.10.2003
Pe factura scrie "Banda bituminoasa 15cm x 10ml" la 117 ron fără tva / buc.
Am dubii ca asta respira.

#36
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 akeem, on 13 octombrie 2023 - 05:32, said:

Am dubii ca asta respira.

Nu respira.

Banuiesc ca arata ca rola din poza.

Attached Files


Edited by razvan-softpedia, 13 October 2023 - 05:40.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate