Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 

Segregare beton(stalpi)

- - - - -
  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#19
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,052
  • Înscris: 23.09.2005

 mihai93, on 25 septembrie 2023 - 21:19, said:

Parere mea este ca ar trebui sa-i dai inainte , pentru o casa nu cred ca e big deal din ce se vede in poza.

Mai, adevarul este ca si eu am vazut si mai rau decat stalpii aia...

Poate insa ca aici in partea de vest a tarii nu prea se streseaza lumea cu seismele si-atunci de asta nu era nimeni panicat.

#20
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,198
  • Înscris: 12.09.2013
Omul a cerut o parere....si cum toti se pricep la constructii si la fotbal ....eu nu as accepta asa ceva!Se poate repara, dar conform solutiei proiectantului.Parerologii...mai incet ca nu sunteti pe banii vostri!

#21
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 05.04.2006
Stilpii aia sunt buleala. Nu au fost vibrati si cred ca nici betonul nu a fost de calitate, adica au folosit reteta gresita cu mai putina apa si pietris mai mare. Cu alte cuvinte, eu cred ca rezistenta lor e diminuata cu 20-25%. Dar merge si asa pina la urma, sunt multe case care nu au deloc stilpi si stau in picioare din anii 50, spre exemplu. Eu m-as teme si pentru fundatie, placa, nu numai pentru stilpi. Ai poze si cu astea (fundatie si placa) ? Ai poze cu fierul din stilpi ? Cum e facuta hidroizolatia ? Conteaza foarte mult umiditatea pentru ca iti transforma betonul prost intr-unul asemanator celui din care sunt facuti boltarii din care se construiesc magaziile pe la tara. Daca esti pe cale sa cumperi casa respectiva si mai poti da inapoi...renunta. Nu te baga in procese cu constructorul/dezvoltatorul, vei cheltui o gramada de bani si nu vei reusi sa ii determini sa darime ce au construit, sa curete locul si sa faca din nou casa mai bine.

Edited by ionut76, 25 September 2023 - 22:29.


#22
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,149
  • Înscris: 19.09.2005
sunt samburi nu stalpi
se ia o dalta si un ciocan de maxim 1kg, fara a face exese tot ce iese usor se da jos, golurile se umplu cu cimet nou.

baieti daca nu sunte-ti de meserie nu mai speriati omu aiurea.

#23
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 arg, on 25 septembrie 2023 - 22:41, said:

se ia o dalta si un ciocan de maxim 1kg, fara a face exese tot ce iese usor se da jos, golurile se umplu cu cimet nou.
Nu stiam ca aparut un nou normativ.

#24
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,831
  • Înscris: 30.08.2006
Si asa trebuie sa arate un stalp din beton turnat corect. E o structura industriala cu C30 dar se foloseste si pietris in reteta.
Attached File  R2dxjlz2ShW-rRg2OI-W0w.jpg   83.55K   107 downloads

 pasilla, on 25 septembrie 2023 - 23:51, said:

Nu stiam ca aparut un nou normativ.
E la fel ca la sudura. Se ciocaneste si se mai da un cordon de sudura.Posted Image

Edited by Leo2006, 26 September 2023 - 06:41.


#25
bani002

bani002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 780
  • Înscris: 03.11.2006
B250?
Esti sigur ca ai asa ceva in proiectul de structura?

#26
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 10.08.2023
Daca ai dat banii, nu prea ai ce sa faci decat sa stai prin procese vreo 6-7 ani, ca aia aduc 15 experti care spun ca e totul ok, iar la final chiar daca cine stie cum castigi ceva, te trezesti ca aia nu au nimic pe numele lor, sunt deja la a 4-a firma, pe numele vreunui nepot, sau mai stiu eu ce.

La P+M, daca nu e zona seismica, cred ca e ok, dar in zona seismica nu stiu ce sa zic. De cazut nu cade, dar la un cutremur de 7 spre 8 e posibil sa fie afectata incat sa iti fie teama sa mai stai in ea.

Cu statiile de betoane nu ai cum sa te bati, sunt niste semi-interlopi locali. Te trezesti si batut daca incerci sa le faci ceva.

Mie mi-au iesit stalpii ok, dar nu au vrut sa vina de la statie, motivand ca e prea putin de turnat si nu merita (12 stalpi de 25cm, 3m inaltime), asa ca i-au facut la fata locului si par mai duri si mai uniformi decat soclul facut la cifa. (m-a luat si la misto ala de la statie, ceva de genu "du-te, ba, saracule, numai cu stalpii tai nu ne incurcam noi acum", ca sa parafrazez)

Pozele probabil sunt facute de diriginte, altfel astupau si nu mai exista topicul asta. E haos in domeniul asta, 99% hahalere.

Vad ca toti o ard cu expertii de parca ar fi d-zei. Ce sa vada expertii? Pot simula un cutremur? Pot calcula rezistenta? Tot asa din ochi isi dau cu parerea si ei. Ba chiar din ce am vazut au tendinta sa pluseze. Eu am planseul crapat nasol de la apa adaugata in beton si turnat fara folie, ne-udat. Am adus 2 experti, iar o tipa a masurat cu un impactor de-ala. Au laudat constructorul, cica n-au mai vazut planseu asa rezistent. Na, mai zi ceva... Vreo 2 din crapaturi au 2m lungime si ajung la 3mm grosime pe alocuri. Plus zeci de crapaturi mai mici, iar apa trece ca prin branza prin el. Din batut obrazul la constructor ajungi sa iti bata el tie dupa ce chemi "expertii"

Inca un factor care ii determina pe constructori sa isi bata joc este ca 3 sferturi din clienti nu se uita, nu ii intereseaza, nu au auzit de cuvantul segregare decat in cazul raselor. Am vazut asa la un var si i-am zis ca nu e ok, dar insista cu "tu n-auzi, ba, ca astupa? Vino sa vezi pe partea cealalta, ca mi-a facut deja la 4 din ei, nu se mai vede nimic".

Edited by RaimondMacelaru, 26 September 2023 - 07:30.


#27
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
NU are probleme de rezistenta la P+M , doar optic deranjeaza in aceasta faza . Intradevar nu e vibrat cum trebuie dar de la mine ai garantie 50 de ani ca nu se va intampla nimic, am vazut si mai rau si are 35 de ani , sta in picioara fara probleme, erau goluri de se vedea armatura .

@Leeo2006 - acele turnari sunt executate cu cofraj Peri autovibrante , cataratoare - numai chiria la asa ceva il costa cat fundatia Posted Image . Intradevar cand mergi P+10...P+20 nu se admite asa ceva mai ales la faza de parter, te pune sa spargi tot si refaci pe banii tai .
La P+M acei stalpi au mai mult rol estetic , nu prea ai ce compresiune sa descarci cu ei , la forta taietoare daca fundatia e bine asezata iar nu ai ce descarca . Structura de caramida doar cu centura turnata rezista pana la P+2+M fara nici o emotie .

Edited by ldpe, 26 September 2023 - 07:57.


#28
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,951
  • Înscris: 17.10.2003
Am văzut și eu super-stalpi din aia. La et 10 la un hotel din Amsterdam. Pereții erau la fel și acoperiți cu un tapet gen pânză de sac. Doar pereții, stâlpii erau la vedere, tavanul la fel. Nu tencuiala, nu glet, nimic. Și n-arata rău. Dacă ai face asa ceva la o casă ai scăpa de toată nebunia cu finisările. Dar nu faci.
În ceea ce privește pozele, vad ca nu e structura pe cadre ci cu pereți portanti. Deci aia sunt stâlpișori nu stalpi. Da, arata relativ rău (se putea si mai rau, găuri in care sa bagi 3 degete mai ales spre bază) , cărămizile nu sunt țesute cum trebuie dar nu cred ca-i cade casa în cap. Și oricum n-are ce sa mai facă acum.

#29
IoanFi

IoanFi

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 13.06.2023

 AndreyBBS2, on 25 septembrie 2023 - 21:22, said:

Nu ma apuc sa daram casa dar deocamdata mai pot face lucruri. Deocamdata suntem inca la precontract, atat pentru casa cat si pentru teren. Pot cere o expertiza, dar personal nu stiu exact cui sa ma adresez, unui structurist, unui diriginte de santier...

  Salut,
  Adreseaza-te unui structurist si el iti va da o directie avizata. Aici gasesti mai rar asa ceva. Asa am patit si noi cu stalpii de la mansarda. Solutia pe care ne-a dat-o structuristul a fost: curatat si folosit Sika 412 pentru reparatie.
   Vorbeste cu structuristul nu mai pierde timpul aici.

I

#30
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
La structurile masive, poduri, viaducte, banci nu ai voie sa aplici zugraveli peste stalpi de sustinere - a se vedea si in Mall-uri. Este o masura de siguranta daca apar fisuri imediat sa poata fi vizualizate, masurate si in consecinta luate masurile ce se impun . Asa au aparut mari firme producatoare de cofraje inteligente , vibreaza in functie de reteta aplicata , sunt pasitoare, adica inainteaza singure pe verticala sau orizontala ajutate hidraulic dar ce iese in urma lor e din alt film , nici macar o bula de aer nu ramane pe suprafata betonului daca e respectata reteta , e vis , te si doare sufletul sa aplici lavabil peste .

Edited by ldpe, 26 September 2023 - 08:44.


#31
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 10.08.2023

 ldpe, on 26 septembrie 2023 - 07:53, said:

Structura de caramida doar cu centura turnata rezista pana la P+2+M fara nici o emotie .

Sper ca te referi la zona neseismica. La zona seismica o cladire P+2 penduleaza destul de tare incat risca sa cada zidurile. Nu mai spun daca e si zid subtire, de 25-30 si cu porotherm. In zona neseismica trebuie sa suporte doar compresiunea gravitatiei normale, la cutremure se schimba radical situatia.

La urmatorul o sa vedem ce va fi prin Bucuresti si orasele din jur, ca-s multe cladiri cu 1-2 etaje din caramida, fara stalpi. Chiar si alea parter pot avea probleme, ca unele au pereti de 4m inaltime.

 akeem, on 26 septembrie 2023 - 08:28, said:

se putea si mai rau, găuri in care sa bagi 3 degete mai ales spre bază

Pai daca te uiti la poze, e un stalp fix asa, 3 degete si la baza. Bine, casa tot nu cade, dar nici bine nu e.

Asta e tara. Mediu privat, raspundere, patronashi asupriti de stat, vai vai. Na, trage-l la marea aia raspundere pe care o au firmele, sa vedem, il doare cand il tragi de raspundere? Eventual in cot

Edited by RaimondMacelaru, 26 September 2023 - 09:00.


#32
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
In zona Transilvania , da, slab seismic cotata . In zona Vrancea de exemplu sunt alte calcule statice .

Edited by ldpe, 26 September 2023 - 08:53.


#33
AndreyBBS2

AndreyBBS2

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.09.2023
Din cate vad parererile par impartite intre las-o ca nu cade pe tine, sunt altele si mai rele dar si este facuta in bataie de joc.
Ideea este ca eu cu cine pot verifica(specialist) daca ce este facut acolo este in regula.
Legat de beton si de toate celelalte lucruri ele vin insotite de facturi doveditoare. Problema din punctul meu de vedere este ca nu sunt puse bine in opera.
Se incearca acoperirea lor cu mortar si alte siretlicuri de genul asta.
Dar cui ma adresez, ca sa am o expertiza si sa duc mai departe treaba de o parere de pe forum?


#34
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 01.09.2021
Cauți un expert tehnic care sa ți facă o expertiza tehnica a structurii de rezistenta.

#35
AndreyBBS2

AndreyBBS2

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.09.2023

 RaimondMacelaru, on 26 septembrie 2023 - 07:20, said:

Daca ai dat banii, nu prea ai ce sa faci decat sa stai prin procese vreo 6-7 ani, ca aia aduc 15 experti care spun ca e totul ok, iar la final chiar daca cine stie cum castigi ceva, te trezesti ca aia nu au nimic pe numele lor, sunt deja la a 4-a firma, pe numele vreunui nepot, sau mai stiu eu ce.

La P+M, daca nu e zona seismica, cred ca e ok, dar in zona seismica nu stiu ce sa zic. De cazut nu cade, dar la un cutremur de 7 spre 8 e posibil sa fie afectata incat sa iti fie teama sa mai stai in ea.

Cu statiile de betoane nu ai cum sa te bati, sunt niste semi-interlopi locali. Te trezesti si batut daca incerci sa le faci ceva.

Mie mi-au iesit stalpii ok, dar nu au vrut sa vina de la statie, motivand ca e prea putin de turnat si nu merita (12 stalpi de 25cm, 3m inaltime), asa ca i-au facut la fata locului si par mai duri si mai uniformi decat soclul facut la cifa. (m-a luat si la misto ala de la statie, ceva de genu "du-te, ba, saracule, numai cu stalpii tai nu ne incurcam noi acum", ca sa parafrazez)

Pozele probabil sunt facute de diriginte, altfel astupau si nu mai exista topicul asta. E haos in domeniul asta, 99% hahalere.

Vad ca toti o ard cu expertii de parca ar fi d-zei. Ce sa vada expertii? Pot simula un cutremur? Pot calcula rezistenta? Tot asa din ochi isi dau cu parerea si ei. Ba chiar din ce am vazut au tendinta sa pluseze. Eu am planseul crapat nasol de la apa adaugata in beton si turnat fara folie, ne-udat. Am adus 2 experti, iar o tipa a masurat cu un impactor de-ala. Au laudat constructorul, cica n-au mai vazut planseu asa rezistent. Na, mai zi ceva... Vreo 2 din crapaturi au 2m lungime si ajung la 3mm grosime pe alocuri. Plus zeci de crapaturi mai mici, iar apa trece ca prin branza prin el. Din batut obrazul la constructor ajungi sa iti bata el tie dupa ce chemi "expertii"

Inca un factor care ii determina pe constructori sa isi bata joc este ca 3 sferturi din clienti nu se uita, nu ii intereseaza, nu au auzit de cuvantul segregare decat in cazul raselor. Am vazut asa la un var si i-am zis ca nu e ok, dar insista cu "tu n-auzi, ba, ca astupa? Vino sa vezi pe partea cealalta, ca mi-a facut deja la 4 din ei, nu se mai vede nimic".
Sunt poze facute de mine(nu am nici o treaba cu constructiile). Sunt doar lucruri care eu le-am vazut ca fiind in neregula si m-am informat!

#36
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,149
  • Înscris: 19.09.2005

 Leo2006, on 26 septembrie 2023 - 06:30, said:

Si asa trebuie sa arate un stalp din beton turnat corect. E o structura industriala cu C30 dar se foloseste si pietris in reteta.
R2dxjlz2ShW-rRg2OI-W0w.jpg


E la fel ca la sudura. Se ciocaneste si se mai da un cordon de sudura.Posted Image
acele cofraje metalice tin laptele de ciment si suprafata iese ok, dar interior tot ai segregari in zonele cu aglomerari de armatura.
plus ca eu vad in poza aia segregari reparate.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate