![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Segregare beton(stalpi)
Last Updated: Sep 28 2023 16:14, Started by
AndreyBBS2
, Sep 25 2023 19:05
·
7

Posted 25 September 2023 - 19:05

Buna ziua, am si eu nevoie de o parere si cui sa ma adresez pentru o expertiza. Am facut un contract cu un dezvoltator(care la randul lui are un constructor) iar dupa turnarea stalpilor am observat segregarea la stalpii urmatori.
Ma puteti ajuta cu o informatie(cui sa ma adresez) si bineinteles o parere daca aceste segregari afecteaza structura de rezistenta? Nivelul de inaltime este de P+M. Betonul folosit este B250. Attached Files |
Posted 25 September 2023 - 19:23

Nu a fost vibrat. Greu de spus daca afecteaza sau nu cu adevarat, majoritatea se fac in stilul asta. La un cutremur mare se cunoaste
![]() |
Posted 25 September 2023 - 19:23

Fiind P+M probabil ca nu conteaza foarte mult, altfel acei stalpi sunt aproape inutili din cauza segregarii.
Pare ca si zidaria e facuta aiurea. Edited by pasilla, 25 September 2023 - 19:25. |
Posted 25 September 2023 - 19:32

Nu a fost vibrat. Greu de spus daca afecteaza sau nu cu adevarat, majoritatea se fac in stilul asta. La un cutremur mare se cunoaste ![]() Cine a acceptat aceasta tehnologie de turnare?? Nu cumva proprietarul? care a cumparat materialele pregatirii betonului la fata locului cu betoniera dela supermarket si apa din butoi? Edited by tioopedi, 25 September 2023 - 19:40. |
Posted 25 September 2023 - 19:39

Nu a fost vibrat. Greu de spus daca afecteaza sau nu cu adevarat, majoritatea se fac in stilul asta. La un cutremur mare se cunoaste ![]()
Fiind P+M probabil ca nu conteaza foarte mult, altfel acei stalpi sunt aproape inutili din cauza segregarii. Pare ca si zidaria e facuta aiurea. Imi poti spune ce ai vazut la partea de zidarie?
A fost indesat. Cine a acceptat aceasta tehnologie de turnare?? Nu cumva proprietarul? care a cumparat materialele pregatirii betonului la fata locului cu betoniera si apa din butoi? |
Posted 25 September 2023 - 19:45

Posted 25 September 2023 - 19:50

Da , sunt segregari ...mai grav este ca doreii ii repara (probabil cu sapa) fara sa vada cineva de specialitate!Segregarile nu se repara asa!!!Nu accepti asemenea lucrare.A fost turnat cu pompa?Au documente de la beton?Au cofrat cu scandura, alta gresala....Nu au prea vibrat betonul....numai greseli, sa nu zic buleli.
|
Posted 25 September 2023 - 20:13

raducut123, on 25 septembrie 2023 - 19:50, said:
Da , sunt segregari ...mai grav este ca doreii ii repara (probabil cu sapa) fara sa vada cineva de specialitate!Segregarile nu se repara asa!!!Nu accepti asemenea lucrare.A fost turnat cu pompa?Au documente de la beton?Au cofrat cu scandura, alta gresala....Nu au prea vibrat betonul....numai greseli, sa nu zic buleli. Documente sunt pentru lucrari, materiale, etc. Daca ai fi pus in situatie unde ai cauta ajutor? |
Posted 25 September 2023 - 20:14

Posted 25 September 2023 - 20:25

Văd că au trimis rapid pe unul cu găleata de mortar sa astupe găurile.
![]() |
|
Posted 25 September 2023 - 20:37

Posted 25 September 2023 - 20:41

E clasica treaba. Ma mir ca ai avut timp sa faci acele fotografii.
|
Posted 25 September 2023 - 20:47

Stațiile de betoane au prostul obicei de a nu respecta clasele de tasare, ori nu pun destul aditiv superplastifiant ori timpul între preparare și turnare e prea mare și aditivul își pierde proprietățile. Turnați cu betoniera, ieșeau mai bine, puneau băieții apa mai multa și dacă aveai grija sa fie destul ciment în compoziție (400 kg/mc) , totul era ok.
Segregarile își arata colții la seism, betonul dezintegrandu-se mai ușor sub mișcările ciclice. DAR, având în vedere ca e p+m și ca aceia sunt stâlpișori de confinare a zidărie, în caz de seism au deplasări laterale mici și e posibil ca betonul ala sa nu se sfărâme. Ai putea foarte bine sa treci mai departe la etapa următoare, dar dacă ai chef și nervi poți sa îl tragi la răspundere pe constructor, printr o expertiza tehnica. Asta pentru a mai diminia din mentalitatea "las ca merge și asa", care e generalizata. Repet însă, problema principala e la stația de betoane. În mod normal, la sosirea betonului pe șantier primul lucru ar trebui sa I se verifice clasa de tasare (metoda cu conul). Ce constructor face asta? Doar de la P+10 în sus eventual. Și cum sa te bați cu stațiile de betoane când toate sunt controlate de foști sau actuali deputati, prefecți, securiști etc. Bate te cu ei în instanta, dacă te tine. Din experienta îți spun, constructorul nu e 100% vinovat. Uneori, chiar și cu 2 vibratoare într un stâlp de 50×50 nu ai alta soluție decât sa bagi apa în beton și dai în altele |
Posted 25 September 2023 - 20:49

Posted 25 September 2023 - 21:02

Din experienta îți spun, constructorul nu e 100% vinovat. Pai:
În mod normal, la sosirea betonului pe șantier primul lucru ar trebui sa I se verifice clasa de tasare (metoda cu conul). Ce constructor face asta? |
|
Posted 25 September 2023 - 21:10

Nu o fac pt ca nu știu, sunt niște meșteri. Dar chiar dacă ar face o, ce rezolvi, trimiți betonul înapoi deputatului? La ce justiție avem, tot tu ii plătești despăgubiri și nici alt beton nu mai vezi. Eu vorbesc din viata reala, nu principii. Cu principii mori cu dreptatea în mana.
|
Posted 25 September 2023 - 21:19

Parere mea este ca ar trebui sa-i dai inainte , pentru o casa nu cred ca e big deal din ce se vede in poza.
|
Posted 25 September 2023 - 21:22

Ce naiba de raspuns serios mai astepti? S-a consumat fapta, a trecut. Doar nu te apuci sa darami casa. Aia e, tencuiesti si uiti in 1-2 ani. Mi-au facut si mie manevra cu 4-5 stalpi din 47. Ce era sa le fac acum, sa ii omor sau sa ii daram? ![]() Iti trece, uiti, apar alte probleme pe parcurs, ai rabdare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users