Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 

Caini agresivi - sfaturi, va rog!

* * - - - 2 votes
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#37
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

Sau tu crezi ca ciobanii care au 5-6 caini fac cursuri avansate de dresaj cu ei ?
Nu fac dar aia la stana traiesc ca intr-o haita in care-si stabilesc singuri ierarhia, si odata stabilita, conflictele dispar sau sunt foarte rare.
Ciobanul nici daca ar vrea nu ar putea sta cu gura sau ghioaga pe ei sa nu se bata, cainii umbla liber si au spatiu suficient unde sa se incaiere fara sa-i vada nimeni daca asta isi doresc...
Si chiar daca un caine iese ranit grav dintr-o incaierare(situatie care probabil e foarte rara printre cainii de stana) pt majoritatea ciobanilor nu e mare pierdere, pt ei cainii sunt niste unelte ieftine.

#38
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Am zis-o eu mai elegant dar @Prophecy a zis-o mai direct ! Am 2 ciobanesti germani cat ''2 cai'' sunt mega smardoi cu alti caini...la oameni nu se dau fara comanda speciala , la inceput au sarit si unul la ''alta'' si atleti dupa pisici .
Indiferent de situatie daca ridic binisor tonul....pe un anumit tip de zgomot devin cei mai cumintei caini ! Ce tot ne rotim in cerc...cu abureli !

Edited by Alltrack, 07 October 2023 - 18:48.


#39
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008
Daca inteleg bine tu ai mascul si femela, astia nu se incaiera grav. Mai sunt si CG, rasa echilibrata care raspunde usor la comenzi. E normal sa-i potolesti mai usor.
Alta e situatia cu masculi metisi, unul chiar cu sange de "caine de lupta", care nu au crescut impreuna, unul cu istoric necunoscut.
Daca aveti voi caini ascultatori si considerati ca stilul vostru de a-i educa e motivul pricipal pentru care sunt asa nu inseamna ca aceeasi metoda va da aceleasi rezultate cu alti caini.

#40
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
@binox , o sa fiu dragut cu tine , se pare ca nu intelegi NIMIC ! In 50+ de ani am intalnit 1 ''milion'' de caini ! Merg des pe munte , prin salbaticie si am interactionat cu zeci/sute de caini de stana ! Nu am fost muscat niciodata de astia sau de haite de caini agresivi de pe strazi !
Am intrat in contact cu zeci de caini de genul rottweiler , pittbull , terrieri si altii , inclusiv cu presa ! La oricare difera STAPANUL , DRESAJUL si VIATA , cu unii nu se putea discuta , altii aduceau mingiute la copii ! Cum se comporta cainele se vede in primul minut ! Desigur nu recomand asta unora care nu se pricep si nu au experienta !
Majoritatea problemelor vin de la caini speriosi , nevricosi si tampiti de genul pechinez&comp am fost muscat de 2-3 ori de astia  ! Sanatate !

#41
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008
Nu inteleg ce zici tu ca nu intelegPosted Image
In principiu sunt de acord cu ce ai spus, mai ales in ultimul post dar subiectul topicului e un pic diferit. E vorba de doi masculi adulti care au inceput sa se incaiere. Unul are sange de caine cu potential agresiv si istoric necunoscut si a ajuns recent in gospodarie, nu au crescut impreuna.
Tu sugerezi ca stapanii sunt prea slabi si nu reusesc sa se impuna in fata cainilor.
Eu cred ca sunt situatii in care oricat de experimentati si fermi ar fi stapanii sunt cazuri in care conflictul dintre masculi nu poate fi evitat. Si in cele mai multe cazuri cand 2 masculi infierbantati ajung sa se incaiere nu pot fi opriti doar din vorbe, fara interventie fizica, indiferent cat de bine dresati ar fi.
In situatii de genul asta ori tii cainii separati ori ii lasi sa-si stabileasca singuri ierarhia dar asta vine cu anumite riscuri ...
Posibil ca dupa castrare sa se mai calmeze dar nu mult.

Quote

Majoritatea problemelor vin de la caini speriosi , nevricosi si tampiti de genul pechinez&comp
Caini deastia pot fi si de dimensiuni mai mari, nu neaparat de talie mica. Sunt si caini cu probleme neurologice care genereaza comportament agresiv. Dresorii specializati pe recuperat caini cu comportament agresiv deobicei inainte de a se apuca de treaba cer scanarea creierului si confirmare de la veterinar ca nu sunt probleme neurologice ca sa nu se chinuie degeaba.

#42
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,968
  • Înscris: 03.12.2005
De acolo trebuie decupata minim o pereche de oute ca sa poata coabita. Altfel, ori unul din caini trebuie sa accepte autoritatea celuilalt (si asta poate implica multa bataie intre doi masculi puternici), ori stapanul trebuie sa isi asume rolul de sef de haita si sa ii domine pe amandoi permanent, dar e cam tarziu pentru asta.

#43
Prophecy

Prophecy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 863
  • Înscris: 29.07.2023
Nu e tarziu, e doar mai dificil, dar e soluția cea mai bună pe termen lung.

Altfel, in timp, cainele dominant va contesta si autoritatea stăpânului, iar atunci va fi si mai dificil.

Nu mai repet că nu vă înțeleg de ce luati câini mari si agresivi basca si la varste mari daca nu i puteți domina, se pare că vorbesc cu pereții, dar măcar faceți ce trebuie...

Stabiliți clar ce are voie si ce nu are voie să  facă, băgați i asta in cap si nu îngăduiți excepții.
O singură dată daca il lași să facă ce îi e interzis, in căpățâna lui groasă de caine a intrat ideea că se poate si greu i o scoți din cap.

Fii mai autoritar @binox.
Vrei să ajungi sa l tii in țarc pt ca se dă la tine si îți va fi frică de el ?

#44
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Pe Disney e un documentar in 6 episoade despre cum sa rezolvi problema cainilor agresivi. Dresorul este Matt Beisner si serialul se numește "Caine imposibil, o noua sansa".




#45
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

Fii mai autoritar @binox.
Vrei să ajungi sa l tii in țarc pt ca se dă la tine si îți va fi frică de el ?
Pai eu nu am nici o treaba cu cainii despre care se discuta altcineva a initiat topicul iar cu cainele meu nu am nici o problema Posted Image

#46
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Eu am o problema cu bichonul de 3 kile jumate. Se urca la mine in brațe și il ataca pe setterul de peste 30 de kg atunci când se apropia de mine sa-l mângâi și pe el. Dar de vreo 3-4 zile, am coborât milităria din pod și il țin in șuturi(la figurat), nu il mai giugiulesc și și-a revenit. Avea impresia ca e al doilea in grad in ierarhia haitei.

#47
gepres

gepres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,951
  • Înscris: 09.04.2005
Am un ciobănesc german de vreo 40kg, un terier de vreo 25, un maidanez de vreo 15 și un pechinez de 5kg, cel mai agresiv e pechinezul, cel mai calm e ciobănescul.
Și în întâlnirile cu alți câini, singurii care m-au mușcat au fost potăi de 4-5 kile.

#48
Prophecy

Prophecy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 863
  • Înscris: 29.07.2023
In general, câinii de talie mai mare sunt ceva mai echilibrați.

Ăia de maxim 5 kile sunt cam tâmpiți, f greu de dresat.
Probabil frustrarea isi spune cuvântul... :D

Plus ca nimeni nu si da interesul sa i dreseze, in definitiv, face figuri, ii dai un sut in cur si gata...

La un animal de 50 de kile, te preocupi, sa l socializezi, sa l faci sa fie obedient, asta e.

Bine, e si diferență mare intre un Saint Bernard si un Caucazian sau un kangal sau etc

Unul doarme pe el, altul rupe orice străin.

Nu numai talia contează...

#49
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostFreddy12, on 09 octombrie 2023 - 13:34, said:

Eu am o problema cu bichonul de 3 kile jumate. Se urca la mine in brațe și il ataca pe setterul de peste 30 de kg atunci când se apropia de mine sa-l mângâi și pe el.

Câinii nu au percepția dimensiunii. Un câine de 3kg poate să creadă că poate pune la respect unul de 30kg. Asta nu e neapărat ceva rău, sau care trebuie corectat, contează ce relație au câinii.

Între ai mei, Jack Russell de 8kg și Malinois de 27kg, Jack Russell-ul dictează ce e ok și ce nu. Și e ok. Știu că Malinois-ul nu o să riposteze vreodată la orânduirea asta. Dacă e ceva, prefer să corectez câinele mai mare decât pe cel mai mic, dar așa e situația la mine acasă. La tine poate diferi. â

Dar dacă corectezi bichonul, e foarte posibil ca acea corecție să creeze mai multă frustrare și mai multe probleme în viitor. Contează mult de temperamentul fiecărui câine, că pot fi foarte diferiți.

View PostProphecy, on 19 octombrie 2023 - 15:50, said:

Ăia de maxim 5 kile sunt cam tâmpiți, f greu de dresat.

Sunt to câini, dar s-o spun pe-aia dreaptă, e mai greu să stai să te apleci mereu să-i dai recompense sau să-l ghidezi la nivelul solului decât cu un câine care-ți ajunge până la șold.

Dar, majoritatea sătpânilor ignoră ieșirile câinilor mici, pentru că nu fac pagube serioase, ieșiri pe care nu le-ar ignora niciodată la un câine mai mare. De-asta ai bichonii ăia isterici, care par că vor să mănânce orice există. Stăpânii nu văd o problemă în aia, ba chiar îi amuză comportamentul. Chiar i-am auzit pe unii spunând "Hai, să te muște ăla, să te înveți minte". Malinois-ul meu omoară un bichon de-ăla dacă-l apucă de gât și-l scutură odată... N-aș vrea vreodată să văd așa ceva... Stăpânii ăia inconștienți au impresia că o mușcătură de la un câine mai mare e o ciupitură. Ar fi bine să fie așa...

De fiecare dată când văd un câine mic pe o lesă retractabilă, mă aștept să fie isteric și să încerce să sară pe noi. În 90% din cazuri, am dreptate.

Edited by SmurfK, 22 October 2023 - 20:03.


#50
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Bichonul meu nu e isteric, nu e agresiv cu nimeni in afara de setter care e invidios de felul lui. Iar cu el are probleme doar cand cere sa fie mangaiat atunci cand il vede pe bichon in brate . Atfel, piticul suporta sa fie luat in brate de oricine, sa fie jumulit, descalcit. Daca il doare la pieptanat, nu maraie, nu musca, doar pleaca. Se impaca bine cu ceilalti caini, inclusiv maidanezul de aproape 30 de kg. Cred ca a urmat exemplul mamei lui care il maraia si ciupea pe setter atunci cand o mirosea sub coada.

#51
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

Iar cu el are probleme doar cand cere sa fie mangaiat atunci cand il vede pe bichon in brate .
Cainii sunt gelosi, cand il mangai pe unul vrea si celalalt. Unii se impaca la mangaiat altii sunt mai posesivi si vor toata atentia pentru ei.

Quote

Cred ca a urmat exemplul mamei lui care il maraia si ciupea pe setter atunci cand o mirosea sub coada
Nu are treaba cu asta, femela ii arata masculului prea insistent ca nu e pregatita pt imperechere, e o reactie tipica atunci cand un mascul insista cu avansurile la o femela in perioada nepotrivita.
In cazul tau bichonul ori face paza resurselor( resursa fiind mangaiatul, atentia ta) ori incearca sa domine setterul crezand ca are sustinerea ta din moment ce-l alinti si-l tii in brate.

#52
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

View Postbinox, on 23 octombrie 2023 - 13:40, said:


Cainii sunt gelosi, cand il mangai pe unul vrea si celalalt. Unii se impaca la mangaiat altii sunt mai posesivi si vor toata atentia pentru ei.

In cazul tau bichonul ori face paza resurselor( resursa fiind mangaiatul, atentia ta) ori incearca sa domine setterul crezand ca are sustinerea ta din moment ce-l alinti si-l tii in brate.
Ha, ha, cred ca e prima varianta. Cand e in brate, ma pazeste de parca si-ar pazi prada.  Stiu cum e cu dominarea, schnauzerul incearca sa-l domine pe setter dar nu-i tine: intr-o fractiune de secunda se trezeste cu rotile in sus.

#53
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,968
  • Înscris: 03.12.2005
Bichonul din familie latra ca un crizat minute in sir ca sa fie bagat in seama, ceea ce pe mine ma calca pe nervi, dar stapanul e femeie batrana, atat s-a putut.
In cazul Amstaffului, daca am noroc il aud latrand o data la fiecare vizita, dar cel mai probabil nu. Singura lui problema e ca are un entuziasm incompatibil cu greutatea si nu prea poate frana la timp.

#54
hagesor

hagesor

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 18.03.2023
aceeasi problema ca si freddy 12 o am si eu.acum 4 ani am gasit 2 catei,un catel si o catelusa.au facut impreuna 5 pui.4 iam dat spre adoptie iar juniorul lam pastrat.pe tata lam castrat sa nu mai fac pui.juniorul si tatal se jucau impreuna mereu,dar acum cel mic sare la bataie la tata.din pacate tatal il bate rau dar juniorul nu se lasa.face asta numai in preajma mea sau a sotiei.mam hotarit sal castrez si pe cel mic,dar azi a inceput din nou sa maraie la tata,nu cred ca am alta solutie decat sai fac un tarc separat batausului.aveti alte sfaturi?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate