Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10
 Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...
 O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...
 Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...

Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina
 

Garmin Venu 3

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
diabolyk

diabolyk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 03.07.2017
Recent a fost lansat Garmin Venu 3 / 3S care se spune ca ar fi o combinatie de Smartwatch cu functii avansate de monitorizare sanatate si activitatilor.

https://www.garmin.com/ro-RO/p/873008

Printre punctele forte ar fi:
- Baterie de 14 zile autonomie in mod de utilizare normala.
- Antrenamente animate si Garmin Coach
- Accepta si initiaza apeluri telefonice (are difuzor si microfon)
- Afisaj Amoled
- Detecteaza reprizele scurte de somn, tot ce cepaseste 5 minute detecteaza automat.
- Primeşte e-mailuri, mesaje text şi alerte direct pe ceas când este asociat cu un iPhone sau un smartphone Android
- Cu un telefon Android, vezi fotografiile primite direct pe ecranul ceasului.

etc.
Eu vreau sa fac trecerea de la un Samsung Galaxy Wach 5 LTE la acesta si daca intereseaza pe cineva experienta si e tentant de a achizitiona unul, va pot spune cum se comporta in comparatie cu asta.
Pe mine personal ma intereseaza asa
- Bateria
- Sa pot plati cu el (garmin pay), ca pe ceasul Watch 5 e o loterie cu google pay, merge in cam 90% din situatii, in rest eroare.
- Sa monitorizeze bine starea sanatatii, si informatiile sa fie accesibile. La samsung trebuie sa mesteci in tot ceasul pentru a vedea cum sunt toate valorile, nu am gasit un meniu sau ceva unde sa le vad pe toate in timp real, doar daca intru in meniul fiecarei rubrici (oximetru, puls, stres etc)
- Sa fie comod la purtare zilnica si la somn
- Si nu in ultimul rand, sa primesc toate notificarile pe el, astfel incat sa nu mai scot telefonul pentru orice mesaj sau notoificare. Sa fie o extensie a telefonului. Daca vad pozele ar fi exceptional, ca pe samsung ba vad pozele din whatsapp, ba nu le vad, ba vad pozele trimise prin mesaj RCS, ba nu le vad, mai mereu scot telefonul.
Va tin la curent cu experienta.

Edited by diabolyk, 07 September 2023 - 08:08.


#2
d-ardeleanu

d-ardeleanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,576
  • Înscris: 12.02.2008
E interesant, m-am uitat si eu la un model cu harti incluse, cum sunt Epix si Fenix, dar deocamdata sunt prea scumpe. Sunt pe lista de cumparaturi...Ar fi fain sa ne spui cum se comporta, in general, mai ales comparabil cu Samsung. La mine ar fi primul smartwatch, dupa o bratara Xiaomi 4.

#3
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008

 diabolyk, on 07 septembrie 2023 - 08:07, said:

...- Si nu in ultimul rand, sa primesc toate notificarile pe el, astfel incat sa nu mai scot telefonul pentru orice mesaj sau notoificare. Sa fie o extensie a telefonului. Daca vad pozele ar fi exceptional, ca pe samsung ba vad pozele din whatsapp, ba nu le vad, ba vad pozele trimise prin mesaj RCS, ba nu le vad, mai mereu scot telefonul.
Va tin la curent cu experienta.
off-topic: Ori are Watch 5-ul tau ceva probleme, ori nu stii sa-l folosesti. La WhatsApp prima data primesti notificare, care nu poate afisa/reda mesaje vocale si nici anumite tipuri de fisiere.
Instaleaza-ti aplicatia WhatsApp pentru ceas si deschide apoi notificarea cu aplicatia de pe ceas (Open on watch).

Cat despre informatiile "lipsa" legate de pasi, stres, etc., poti adauga 'Tile' accesibil prin swipe de la dreapta spre stanga pe urma. Mai sapa prin setarile ceasului si aplicatia Galaxy Wearable de pe telefon.

Edited by Hider141, 07 September 2023 - 09:04.


#4
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,496
  • Înscris: 17.04.2006
Cum de este pret identinc pentru ambele versiuni, de 41mm si 45mm?

#5
4ndr3i-13

4ndr3i-13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,479
  • Înscris: 02.01.2008
si eu sunt interesat de Venu 3

am avut pana in urma cu cateva luni un Galaxy Watch Active 2 care a cedat dupa 2-3 luni dupa ce a expirat garantia, a cam intrat apa la el, desi e water resistant si nu m-am bagat cu el in apa, doar ca il mai spalam din cand in cand :)

m-am uitat si la Galaxy Watch 6, dar dupa ce am vazut ceva review-uri nu ar veni cu ceva nou neaparat si fara imbunatatiri majore la senzori

in acelasi timp bateria e destul de rea la Galaxy Watch, 1-2 zile, iar daca vrei sa mergi pe munte si sa pui GPS-ul, abia tine 3-4 ore

la Garmin senzorul de puls pare cam la fel de exact ca la Samsung, algoritmul pentru somn pare ceva mai bun,  in schimb bateria este mult mai ok, chiar si cu GPS-ul activat am impresia ca tine cam 20h din specificatiile lor

oricum niciun ceas nu e neaparat rau sau bun, depinde si de nevoile fiecaruia, cine are un telefon Samsung si vrea un ceas care sa functioneze bine si sa arate bine, dar nu ii pasa de baterie sau de functiile de sport, e ok, cine vrea mai multa baterie si face mai mult sport inclusiv afara, va alege un Garmin

#6
diabolyk

diabolyk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 03.07.2017
După prima zi de utilizare pt spune așa:
- conexiunea cu aplicația Garmin Connect e complicata, greu merge. Deseori apare un omuleț care asistă și spune că se face legătura. O închide și redeschis și e ok
- meniul ori este foarte complicat, ori nu sunt eu obișnuit cu el. Daca mă întrebi unde gasec nu știu ce opțiune habar nu am. Puteau să îl facă mai simplu. Am setări la aplicație și setări la ceas. Ambele sunt asemănătoare, nici nu știi unde trebuie sa intri pt gps de exemplu.
- oled-ul de la venu 3 e ORIBIL. Efectiv vadpixelii când citesc un mesaj pe ceas. Mai bine îl lăsau fara oled că oricum nu face nici o diferență.
- agenda telefonica nu o vede (desi am acceptat în setările android), așadar trebuie sa intri in setări și să adaugi fiecare contact manual pe ceas. Succes cu asta !! Am adăugat 3 contacte și când m-am sunat altcineva îmi apărea numărul,nu și numele. Aiurea. La mesaje îți arată numele și pe ceas, la apeluri, daca nu bagi contactele tu manual pe ceas, nu vede cine te suna, deși telefonul arata.
- aplicație mesaje nu am. Nu pot iniția un mesaj de pe ceas. Daca primesc mesaj, pot răspunde cu predefinite sau cu tastatura de pe el. Tastatura e genul Nokia 1100, adică apeși de 3 ori pe 1 pt C și tot așa. Partea mai puțin plăcută e că nici literele nu sunt cum eram obișnuiți, in sensul că M nu e la 6, R, S nu e la 7 și tot așa. Trebuie sa te uiți pentru fiecare literă unde este. Îți ia 30 secunde sa scrii un curând, deci inutilizabilă. Nu poți folosi text to speach.
- am primit 2 update-uri până acum, dar ele nu apar automat, trebuie sa dai tu căutare manuală. Și pt căutare manuală, trebuie sa mestece in 5 rubrici prin meniu.total neergonomic.

Din fericire se mișcă bine, bateria tine bine (arata 10 zile cu totul pornit). Garmin pay am configurat cu revolut, o sa vad cum merge că nu am fost mulțumit de google play pe watch 5.
Revin cu alte detalii. Daca nu sunt incantat, îl dau retur și revin la watch 5-ul meu.

#7
4ndr3i-13

4ndr3i-13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,479
  • Înscris: 02.01.2008
ma asteptam pe partea de smart sa nu se apropie de ce poate un galaxy watch...

Garmin ramane totusi un brand de ceasuri pentru monitorizarea somnului, iar o data cu seria Venu incearca sa abordeze si piata ceasurilor smart, sa fie si pentru cei care vor un ceas de monitorizare, dar care sa poata fi purtat cam in orice situatie, avand in design mai aproape de un ceas normal...

chiar sunt curios ce parere vei avea in 2-3 saptamani

#8
radudc

radudc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 18.08.2014
Salut, cum a evoluat părerea ta pana la urma? Merita sau nu în comparație cu Watch5 pentru ce ai tu nevoie?

#9
diabolyk

diabolyk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 03.07.2017

 radudc, on 14 septembrie 2023 - 07:15, said:

Salut, cum a evoluat părerea ta pana la urma? Merita sau nu în comparație cu Watch5 pentru ce ai tu nevoie?
Am decis in final sa ii fac retur si sa revin la Watch 5-ul vechi.
Motivele au fost urmatoarele:
- carcasa e foarte usoara si nu cred ca e la fel de rezistent ca W5. Nici nu il simti la mana (asta e bine) dar imi e teama ca o sa aibe multe socuri
- Ecranul se simte ca plasticul de pe apple watch. Nici pe departe acea senzatie de pe Safir de la Watch 5. Daca nu ii pui folie si il atingi de ceva, la revedere, apar semne
- Meniul este foarte intortocheat pt mine. Nu am reusit sa am acomodez. Nu gaseam meniuri de baza, trebuia sa mestec prin meniu dupa alarma de exemplu. Nu stiu de ce le-au facut asa complicate la soft. Daca intri in 3 submeniuri de exemplu si vrei sa revii pe meniul principal, ai doar buton de back, deci trebuie sa apesi de 3 ori pe el sa revii. Daca intri in 5 submeniuri, apesi de 5 ori s.a.m.d.  La watch 5 ai butonul de sus pe care cand il apesi, revii la meniul principal. Simplu si ergonomic.
- Bateria nu tine 14 zile, daca pornesti tot si te mai uiti si prin el, mie imi arata 10 zile dar in 72 ore cat am stat eu cu el, deja mai aveam vreo 70 si ceva la suta. Nici pe departe 14 zile, poate daca doar il tii la mana fara sa aprinzi oled-ul.
- Garmin Pay suporta momentan doar cateva banci. ING nu suporta , si eram nevoit sa folosesc revolut. Meniul de pay e vechi, arata ca pe un telefon de acum 20 ani. Nu au facut si ei o interfata mai draguta, cu ceva animatii, sa nu simti asa dur trecerea de la un ceas smart la unul de fitness.
- Nu se incarca wireless, inca au pastrat acel port de incarcare prioritar. In concluzie, trebuie sa cari dupa tine cablul de incarcare, nu il poti incarca pe spatele unui samsung prin reverse wireless charging de exemplu, sau intr-un aeroport pe un pad de incarcare wireless, sau in mall pe o masa cu wireless charging (mese smart din ikea sau pe unde mai sunt). Depinzi mereu de un amarat de cablu.
- Partea smart lipseste. Mie seara telefonul imi intra pe mod NU DERANJATI, ceasul nu intra cu telefonul. Comunica intre ele doar la notificari si cam atat.
- Nu ai alpicatie de mesaje, nu poti trimite un sms prin Speach to text. doar raspunde la un mesaj primit prin notificare.
- Agenda trebuie dat acceptul manual pt fiecare contact pt a apare in aplicatia de contacte, desi in telefon i-am dat acces la agenda ceasului.

si mai sunt cateva care nu mi le amintesc.
In concluzie, cine vrea un ceas DOAR pt fitness cu functii de baza smart, mergeti cu incredere pe Garmin.
Cine vrea un ceas SMART cu ceva functii fitness, o sa se loveasca de multe limitari si in concluzie, nu il recomand pt acestia.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate