Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 

„Oasele” de ros din piele - cele mai periculoase jucării de ros pentru câini, din toate timpurile! - de Rodney Habib

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
mirelvanca

mirelvanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.11.2007
În postări anterioare am făcut dese referiri la canadianul Rodney Habib (Planet Paws.ca, Planet Paws pe Facebook, Pet Health Media pe Facebook), descriindu-l ca fiind o celebritate a internetului în domeniul binelui animalelor (activist, autor de bestseller, blogger și realizator de videoclipuri).

Iată mai jos traducerea unui articol al său din 2015, The Most Dangerous Pet Chew Ever: Rawhide!

***


„Oasele” de ros din piele - cele mai periculoase jucării de ros pentru câini, din toate timpurile!

Autor:  Rodney Habib (Planet Paws – Canada)

V-ați putea întreba:  cum ar putea unele dintre cele mai populare batoane de mestecat de pe planetă să fie atât de periculoase pentru animalele de companie?  Pentru că, majoritatea câinilor petrec ore întregi mestecându-le, iar acestea nu doar că îi țin ocupați, ci și par să dureze o veșnicie.

Ei bine, dacă ați ști cum se face acest baton toxic din piele, v-ați da seama rapid care este problema.

În afară de poveștile de groază care circulă prin toate rețelele de socializare în aceste zile, despre animale de companie care au nevoie de intervenții chirurgicale de urgență după ce au consumat oase de ros din piele (ORP), majoritatea părinților de animale de companie din ziua de astăzi, în special cei proaspăt deveniți, consideră că acest baton de ros este un fel de băț de carne uscată.  Dați-mi voie să demontez acest mit, imediat!

Un baton ORP nu este produsul secundar al industriei prelucrătoare a cărnii de vită și nici nu este fabricat din carne deshidratată. De fapt, acesta este un produs secundar al Industriei pielăriei, deci teoretic este o jucărie de ros din piele tăbăcită.  Pare minunat, nu?

„Producția de ORP începe cu separarea straturilor unor piei de animale, de obicei de vită. Stratul superior, de regulă, este trimis la tăbăcit, pentru a fi transformat apoi în produse din piele, în timp ce stratul interior, în stare brută, se îndreaptă către câini.”  The Wildest.com

Așadar, cum ajunge acest material de tăbăcărie, rulat frumos în suluri, să se transforme în jucăriile de ros în cauză?

Continuați să mă urmăriți, prieteni și vă voi arăta călătoria pieii brute prin procesul de argăsire, prin care se transformă într-o jucărie de ros, nu chiar frumoasă, dar colorată.  Iată un îndrumător, ce explică întregul proces, publicat în urmă cu câțiva ani în revista despre câini Whole Dog Journal:

PASUL 1:  În mod normal, pentru prelucrare, pieile de bovine sunt transportate de la abatoare la tăbăcării.  Drept care, pieile sunt tratate într-o baie chimică ce ajută la „păstrarea” produsului în timpul transportului, prevenind alterarea lui.
(Nimeni nu vrea să cumpere un baton de ros negru și alterat!)


Odată ajunse la tăbăcire: pieile sunt înmuiate și tratate fie cu o leșie, fie cu un amestec extrem de toxic de sulfură de sodiu în soluție alcalină.  Acest proces va ajuta la îndepărtarea părului și a grăsimii rămase pe piei.
(Nu, nimeni nu vrea să vadă o piele plină de păr...)


În continuarea acestei glorioase călătorii, pieile sunt apoi tratate cu substanțe chimice care ajută la „înfoierea” lor, ușurând separarea straturilor.

Stratul exterior al pieii este folosit pentru bunuri precum scaune auto, îmbrăcăminte, încălțăminte, poșete etc.  Însă, stratul interior este cel din care se vor face jucăriile de ros.  (O, dar și alte lucruri precum gelatină, produse cosmetice și lipici!)

PASUL 2: Acum că avem stratul interior al pieii, este timpul să trecem la etapa post-argăsire!  Pieile se spală și se albesc folosind o soluție de peroxid de hidrogen (perhidrol) și / sau înălbitor; iar acest lucru va ajuta, de asemenea, la eliminarea mirosului de piele putredă, alterată. Bonus!

(Cercetările arată, de asemenea, că în această etapă, mai pot fi folosite și alte substanțe chimice, pentru a ajuta în procesul de albire, dacă înălbitorul singur nu-și face treaba.)

PASUL 3: Acum a venit momentul ca foile albite din acest „subprodus de pielărie” să arate grozav!  Așadar, aici intervine procesul de pictură artistică.

„Produsele, preparate, afumate și vopsite decorativ pot avea orice culoare (sau miros) sub stratul de coloranți și arome (adesea artificiale). Ele pot fi chiar vopsite cu un strat de oxid de titan pentru a le face să apară albe și frumoase pe rafturile magazinelor pentru animale de companie.” – Whole Dog Journal.com

„… Fișa cu date de securitate a materialelor dezvăluie un preparat toxic, care conține agentul cancerigen FD&C Red 40, împreună cu conservanți precum benzoatul de sodiu.  Dar evidențierea efectelor expunerii chimice este aproape imposibilă atunci când este vorba de intoxicații lente, cu doze mici.” – The Wildest.com

Ok, acum când aceste piei au fost pictate, este timpul pentru procesul final.

PASUL 4: Obținerea durabilității veșnice!

Deoarece FDA (Agenția pentru Alimente și Medicamente, din SUA) nu consideră că aceste jucării de ros sunt alimente, producătorii acestor fâșii de piele pot proceda cum îi taie capul, atunci când vine vorba să adauge diferite substanțe pentru a obține jucării de ros, pentru a le face să dureze o veșnicie.  Orice fel de adeziv poate fi adăugat aici pentru ca fâșiile năbădăioase să nu se despartă niciodată.

Astfel, atunci când pieile brute au fost testate, s-au găsit: plumb, arsen, mercur, săruri de crom, formaldehidă și alte substanțe chimice toxice.  Așadar, putem fi siguri că nu se vor da în lături de la nici un fel de adeziv!

În sfârșit, a venit timpul pentru ambalare și pentru atașarea la produs a tuturor glorioaselor etichete de marketing.

Consultați avertizarea, scrisă cu litere foarte mărunte, care este atașată la unele dintre aceste jucării de ros:
„Înec sau blocaje.  Dacă câinele vostru înghite bucăți mari de piele, acestea se pot înțepeni în esofag sau în alte părți ale tractului digestiv.  Uneori, este nevoie de intervenție chirurgicală abdominală pentru a le îndepărta din stomac sau intestine.  Dacă nu este rezolvat, blocajul poate duce la moarte.”
(Oh, ce minunat...)


Și gata!  Acum produsul este pregătit să fie expediat la rafturile de unde poate fi achiziționat pentru iubitorii noștri tovarăși patrupezi.

Ce spun medicii veterinari care practică medicina preventivă, despre aceste chestii de ros?

Iată părerea medicului veterinar de renume mondial Dr. Karen Becker despre această problemă:

„O denumire corectă pentru aceste articole de ros ar fi ‚piele prelucrată’.

‚Oasele’ din piele prelucrată sunt tari la început, dar pe măsură ce câinele vostru mestecă, ‚osul’ devine mai moale și, în cele din urmă, el poate desface nodurile de la fiecare capăt, iar pielea constituentă capătă consistența unei caramele cleioase sau a unei gume de mestecat.  Iar între timp câinele vostru nu poate înceta să-l roadă - devine aproape o dependență.
În acest moment, nu mai există niciun beneficiu dentar pentru mestecat, deoarece s-a transformat în ceva moale și lipicios și, în realitate, a devenit un pericol de sufocare și obstrucție intestinală.”


P.S.  Sunteți gata pentru cireașa de pe tort?

În urma unei anchete efectuate de Humane Society International, în raportul final se arată: „Într-o turnură de evenimente de-a dreptul dezgustătoare, în Tailanda, pieile câinilor uciși cu brutalitate sunt amestecate cu alte bucăți de piele pentru a se produce jucării de mestecat pentru câinii animale de companie.  Producătorii le-au spus anchetatorilor că aceste jucării de mestecat sunt exportate și vândute în mod regulat în magazinele americane.” - dogingtonpost.com

Rodney Habib

„O comunitate educată, informată și bine documentată a deținătorilor de animale de companie poate să pună mai multă presiune asupra industriei alimentare pentru animale de companie, pentru ca aceasta să devină mai bună! Cu cât deținătorii de animale de companie vor ști mai multe, cu atât mai bune vor fi rezultatele!”



***


Mai apoi, Rodney Habib a publicat și un filmuleț hazliu, unde o pisicuță vrea să scape de câinele casei și se documentează despre cum ar putea face asta, ocazie cu care descoperă jucăriile („oasele”) de ros din piele și modul lor de fabricare.

Filmulețul poate fi găsit aici:  https://www.facebook...38278949580317/

#2
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,598
  • Înscris: 11.03.2006
Eu la ai mei le dau sa roada oase mari de vita crude.
Nici nu stiu ce sa faca cu oasele alea de piele. Am incercat.

#3
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012
sunt un fericit!
la un kilometru de mine este o râpă unde țlganii aruncă cadavre de vită și cal (după ce carnea e băgată la micii noștri cei de toate zilele)
harnicii mei câini (de vânătoare) zic merci și-mi cară în curte tot d'acolo: oase, cranii, piei!!!

acum ce-o fi mai periculos nu știu: pielea tăbăcită sau cea putrezită? :o
cert este că-i vaccinez degeaba: au dezvoltat toate imunitățile posibile :)

#4
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.09.2008

View Postcumparator, on 07 septembrie 2023 - 07:38, said:

Eu la ai mei le dau sa roada oase mari de vita crude.
Nici nu stiu ce sa faca cu oasele alea de piele. Am incercat.
Ai mei sunt mai destepti ca aia de le fabrica, imediat ce le primesc le ingroapa prin curte, prefera sa le dau chifle uscate :))

#5
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.09.2008
Eu am aflat acum cativa ani cand asteptam la coada la veterinar de la stapanii unui catel care era in operatie pt ca i se blocase in intestine si putrezisera cateva bucati din aceste "oase". Veterinarul spunea ca dupa sosete aceste porcarii sunt cel mai des gasite in ocluzii intestinale la cateii de toate marimile.

Edited by althea, 08 September 2023 - 04:16.
editare răspuns la mesaj sters


#6
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,625
  • Înscris: 15.06.2007
Niciodata nu am cumparat asa ceva, desi am fost candva tenta sa iau. Ma gandeam ce farmec are porcaria aia comparativ cu un os baban de vita cu maduva?

#7
Prophecy

Prophecy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 863
  • Înscris: 29.07.2023
Pai n are farmec, dar durează mai mult. 😁

Ii dau la carpatin ditamai osul de vită, in 5 minute dispare, zici ca e concasor, nu câine...

Si apoi vine si cere altul si pana nu ii dau un sut in cur nu se duce sa și vada de treburile lui, ma tot bâzâie, iar ditamai gloaba de 60 de kg poate fi deranjantă....

Cine n are chef de astea cumpără o saracie de aia de os de piele.
Cam cum ai da copilului telefon, sa stea linistit, cu ochii beliti in ecran toată ziua

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate