Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @fiuny!

Ghiocei - nu mai infloresc

Laowa 10mm F/2.8 pentru FF

Daca imi fac casa cu fosa, cat co...
 Navigatie Octavia 3

Cum obtin reducere la Bolt? Sau e...

Garantie reciclabile, monopolizata?

Suport auto biciclete
 A murit Vasile Diba 1954-2024

A postat pe tiktok o varianta cu ...

Sfat curațare TEI

Shell script pentru 3 update-uri ...
 Pareri plita cu inductie cu hota ...

Credit si avans cu plata cash - l...

alternativa pentru artelac night ...

Alarma daca pulsul scade prea mult
 

ONT FiberHome HG6544C + sistem mesh

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Formhault

Formhault

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 22.12.2016
Salutări! Întrucât răspunsurile celor de la departamentul tehnic nu au fost prea convingătoare, apelez la voi...

Recent am solicitat instalarea unui abonament Fiberlink 1000 într-o locație. A venit tehnicianul de la Digi să instaleze echipamentul (ONT-ul din titlu, cu uluitorul Wi-Fi 4) și niște echipamente mesh - trei, mai exact. Tehnicianul știa sigur că două nu merg (atunci de ce mama naibii le-a mai adus?), iar al treilea... s-a dovedit că nu mergea nici ăla, atunci, pe loc. "Sunați dvs. în centrală să dați comandă". Hai c-am început bine.

Sun în centrală și aflu că nu există echipamente mesh compatibile FiberHome în nicio locație Digi de pe raza capitalei (wow, incredibil, bravo), și nu mi se poate oferi un termen estimativ pentru livrare. Bun, deci întregul stoc se afla în duba tehnicianului anterior menționat :roflmao:. Sunt îndrumat să comand echipamentele din contul meu Digi, la easybox. Zis și făcut - comandat două, sper să ajungă într-o săptămână.

Tot din centrală am întrebat cum este posibil ca la un abonament de 1000 Mbps să mi se ofere un ONT cu capabilități similare celor Huawei oferite în urmă cu 7 ani. Mai ales având în vedere că la alți clienți se ofereau ONT-uri ba cu Wi-Fi 5, ba cu Wi-Fi 6 (în trecut). Păi cică alea cu Wi-Fi 6 au fost retrase... din cauza unor probleme (mda, nu s-or fi înțeles cu furnizorul la bani? :)). Nu mi se poate oferi nici alt ONT la schimb, atâta timp cât cel instalat funcționează. Păi dacă așa stă treaba... există metode (nu foarte etice, ce-i drept) de dezafectare forțată. Dar trecem peste.

Deci, până la sosirea celor două echipamente mesh pe care le-am comandat (în valoare totală de 6 lei / lună, că doar primul echipament - adică ONT-ul cu ultramodernul W-Fi 4 - e gratuit), stau cu viteze de maxim 70 Mbps (asta în condițiile în care nu există nicio altă rețea prin preajmă - momentan, până încep să se mute și alți oameni).

Acum, referitor la sistemul mesh în sine. Din câte am înțeles (de la suport tehnici Digi) primul AP din sistemul mesh se conectează la ONT prin cablu, iar conexiunea dintre primul AP și al doilea AP se recomandată a se face prin wireless (nu cablu). Întrebarea "păi ce, este tri-band cumva?" i-a dat puțin peste cap pe cei de la suportul tehnic Digi.

Acum, vine întrebarea: mai are cineva acest ONT + sistem mesh luat de la Digi? Cum se comportă? Se pot conecta cele două AP-uri prin cablu? Sunt tri-band?

Mulțumesc anticipat :)

#2
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,870
  • Înscris: 27.10.2007
ai vrut sa fii ironic si ai uitat esentialul.
Digi ofera 3 ZTE H3601, Huawei K562E, si un fiberhome SR1041Y.
tu pe care l-ai comandat?

in alta ordine de idei, cea mai buna solutie este ONT de la Digi si un mesh bun, fie el si triband daca vrei.  iar un mesh bun costa mai mult de trei lei.
preferatul meu este deco x20, pentru ca stie sa faca back-up pe 4g.

Edited by strongsss, 30 July 2023 - 16:44.


#3
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,158
  • Înscris: 30.08.2006
Exista useri Softpedia care au confirmat conectarea retelei mesh formata din TP-Link AX10 prin cablu la portul de wan. Deocamdata acest TP-Link nu mai exista in oferta. Toate retelele mesh aflate in comert pot fi legate si prin cablu. Nu e nevoie sa fie neaparat triband ca sa se conecteze si wireless intre ele.

#4
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,870
  • Înscris: 27.10.2007

Quote

Se pot conecta cele două AP-uri prin cablu?

unele unitati mesh (nu stiu daca toate) se pot conecta si prin cablu, citeste despre  Ethernet backhaul:

#5
Formhault

Formhault

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 22.12.2016

 strongsss, on 30 iulie 2023 - 16:39, said:

ai vrut sa fii ironic si ai uitat esentialul.
Digi ofera 3 ZTE H3601, Huawei K562E, si un fiberhome SR1041Y.
tu pe care l-ai comandat?

Trebuie să menționez faptul că nu eu sunt titularul, ci o rudă care nu prea le are cu tehnologia.

N-a comandat niciun echipament specific respectivul. A sunat, a vorbit că vrea Internet + TV, și când au venit să-i facă instalarea... au adus FiberHome HG6544C, nu SR1041Y. Cică e singurul pe care-l au la momentul de față (conform mai multor angajați de la departamentul tehnic).

 strongsss, on 30 iulie 2023 - 16:39, said:

in alta ordine de idei, cea mai buna solutie este ONT de la Digi si un mesh bun, fie el si triband daca vrei.  iar un mesh bun costa mai mult de trei lei.
preferatul meu este deco x20, pentru ca stie sa faca back-up pe 4g.


Deja a făcut solicitare (din cont) să-i schimbe abonamentul din Fiberlink 1000 în Fiberlink 500. Știa (ca și mine, de altfel) că la Fiberlink 1000 dau ONT cu Wi-Fi 6... dar aparent nu Posted Image.

Aștept să văd ce oferte pot prinde mai spre finalul anului. Până una alta... mesh-ul celor de la Digi ar trebui să fie suficient. Nu e o soluție pe termen lung - aș prefera să cumpăr eu ceva (cu siguranță mai performant decât ce oferă Digi), nu ceva cu firmware modificat de ei...

 strongsss, on 30 iulie 2023 - 17:04, said:

unele unitati mesh (nu stiu daca toate) se pot conecta si prin cablu, citeste despre  Ethernet backhaul:

Știu. De asta și întreb...

Quote

Acum, vine întrebarea: mai are cineva acest ONT + sistem mesh luat de la Digi? Cum se comportă? Se pot conecta cele două AP-uri prin cablu? Sunt tri-band?

Speram să mă lămurească cei de la departamentul tehnic. Dar nu știu nici ei...

Revenind la Ethernet backhauk - sistemul EasyMesh de la TP-Link nu are Ethernet backhaul, din câte știu. Oricum, acel sistem este intangibil în acest moment... că cică nu (mai) au posibilitatea de a oferi așa ceva Posted Image.
Edit: nevermind, după un update merge și prin cablu.

Edited by Formhault, 30 July 2023 - 17:54.


#6
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,870
  • Înscris: 27.10.2007
EasyMesh  este o tehnologie, nu un device, din cate stiu eu. si cred ca sistemele TP-link stiu backhaul.
Q4. Will EasyMesh support Ethernet Backhaul?
Yes. EasyMesh will allow building a mesh network via Ethernet Backhaul, and some of the EasyMesh routers have already supported it via a firmware upgrade

in fine, am inteles mesajul, RDS nu are echipamente mesh pe stoc. personal nu cred ca e obligatia lor sa ofere router, cu atat mai mult mesh.
ti-au adus net in casa, te priveste ce faci, cum il imparti si la ce viteze...

Edited by strongsss, 30 July 2023 - 18:23.


#7
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020

 Leo2006, on 30 iulie 2023 - 16:53, said:

Exista useri Softpedia care au confirmat conectarea retelei mesh formata din TP-Link AX10 prin cablu la portul de wan. Deocamdata acest TP-Link nu mai exista in oferta. Toate retelele mesh aflate in comert pot fi legate si prin cablu. Nu e nevoie sa fie neaparat triband ca sa se conecteze si wireless intre ele.
Eu sunt unul din aia...
ONT-ul digi pe modul bridge. Nu m-a interesat/intereseaza oferta lor. TPLink AX10 (l-am prins ieftin) plus 2 sateliti mesh, RE300 si 315. Nu merge asa de bine cum as vrea eu, dar... duc casa de vacanta si ceva pe langa ea. Multe IP-uri permanente...
PS. Ca a scris colegul inainte. Ultimul update TPLink a fost cu easy mesh. La toate device-urile. Nu-s inca convins ca-i ok.

Edited by adip1962, 30 July 2023 - 18:21.


#8
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,870
  • Înscris: 27.10.2007

 adip1962, on 30 iulie 2023 - 18:19, said:

Multe IP-uri permanente...
daca sunt camere IP, pune-le intr-o retea separata.
vezi daca routerul suporta VLAN.

#9
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Nu numai camere...
M-am cam enervat cand am incercat sa redenumesc SSID-ul principal, apoi sa modific reteaua de guest si sa o transform in fosta retea principala, cu acelasi nume (sa se inroleze automat camerele si restul. Nu a mers pe wpa3 si nu stiu de ce. AX 10 este totusi limitat. Pana la urma a fost vreo 200 lei...

Edited by adip1962, 30 July 2023 - 18:41.


#10
PadreofAll

PadreofAll

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 08.07.2023
Eu aveam un ruter tplink si am mai comandat 2 pentru mesh. Al doilea ruter l-am vrut conectat prin cablu. Pentru ca aveam deja tras cablu cat6 din casa in foisorul unde l-am amplasat. Sunat la tehnic si l-au rezolvat. Desi la inceput insistau pe wirless. Ce mi s-a parut ciudat este ca m-au pus sa conectez cablul in wan1 la ruterul din casa si apoi tot in wan1 , nu lan, la ruterul de afara din foisor. In fine, asta e. Nu ma pricep prea mult la detalii tehnice. Principalul e ca functioneaza super ! Si-a luat setarile automat de la vechiul ruter.

#11
Formhault

Formhault

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 22.12.2016
Aștept să vină echipamentele mesh Fiberhome, să văd ce e de capul lor. Sper să se poată conecta și prin cablu - faptul că cei de la departamentul tehnic au spus că se recomandă conectarea prin wireless... mă pune puțin pe gânduri. Speram să mai fie și alții pe aici cu sistemul ăsta, dar aia, experimentez și revin cu impresii :D

#12
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Ce impresii astepti?
Prin cablu ai sigur 1 G (sau cat este) daca ai abonament Gigabit. Prin wifi scade din satelit in satelit.
Revin cu ceva in ceea ce priveste AX10. Ultimul update, cel cu easymesh, mi-a pus toata reteaua in genunchi. Nu-l faceti!

#13
Formhault

Formhault

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 22.12.2016
Revin cu update. Cei de la Digi încă nu au stocuri existente pentru acest produs, și se află în imposibilitatea de a-mi oferi un termen estimativ pentru livrare. Au trecut mai bine de două luni...

O să le cer un router TP-Link AX10 și aia e :) poate d-ăla au.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate