Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 

Ati vazut om de calitate care sa fi terminat Spiru Haret & co?

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,524
  • Înscris: 18.10.2011

View PostDaculScoril0, on 31 iulie 2023 - 02:51, said:

da, am întâlnit oameni de bună calitate care ”au terminat” o pocnitoare de facultate gen spiru sau cantemir.
Chiar buni profesional, cu mențiunea că profesia nu are neapărat legătură facultatea.
Poti sa detaliezi putin? De ce au urmat o asemenea facultate? Din lipsa de timp pentru una la stat etc etc...

#38
AztecWarrior

AztecWarrior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 17.02.2020
Nu.
Toate universitatile din România sunt execrabile inclusiv Babes-Bolyai și București dar Spiru Haret este cea mai gunoi, nu din România ci din Balcani.
Personal la mine absolvenții de SH nici nu sunt chemati la interviu. Chem direct cu liceu mai bine.
Faza tare este ca 50%+ din angajații la stat au SH.
Cred ca imputitii la stat spumega de ce ai scris. Le dau balele la gura.

#39
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 17.05.2010
Părerea mea despre universitățile private este proastă, dar știu cel puțin trei persoane care la final de ani '90 au terminat facultăți private și au o carieră de succes în România:

(1) fată a dat de 3 ori la medicină la stat și a picat la concurenta 30/loc, apoi a decis să facă la Titu Maiorescu, nu avea pe nimeni in familie cu facultate sau care să lucreze în domeniul medicinei. A terminat, a dat rezidențiatul, nu l-a luat decât din a treia încercare (tot 30/loc), până la urmă a făcut rezidențiat pe medicină generală, la unul din stagii îndrumătorul ei i-a propus să rămână la spitalul de stat cu contract de PFA (se practică și acum), a făcut medicină de urgență câțiva ani (urgența era permisă pe atunci cu rezi pe medicină generală), între timp a făcut un al doilea rezidențiat pe gastroenterologie, după ce l-a terminat, s-a transferat pe gastroenterologie, tot cu PFA, apoi la un moment dat s-au scos posturi full time la același spital, a luat concursul pe bune, după câțiva ani și după multe schimbări în spital, a fost rugată să ia poziția de șefă de secție. Totul fără pile, fără relații, este medic extrem de bun, a salvat zeci de vieți, etc.etc. Dintre colegii de la facultatea privată jumătate au făcut-o la mișto și n-au ajuns prea departe, dar cel puțin unul din colegi a ajuns tot medic apreciat la un spital de stat.

(2) cuplu, au făcut amândoi dreptul la Titu Maiorescu, nu intraseră la stat, apoi ea a avut vreo două joburi random până a prins ceva ca și consilier juridic la un dezvoltator imobiliar. După 4 ani a plecat la o firma internationala tot consilier juridic și de acolo la unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari străini din România (clădiri de birouri în principal) si de acolo la alt foarte mare dezvoltator internațional, este șefă pe juridic, face treabă super bună acolo cu hățișul de legi românești.

(3) El nu a practicat dreptul niciodata, era pasionat de calculatoare, a fost angajat administrator de sistem la un mare retailer romanesc unde a stat 10 ani ajungand la pozitia de manager, apoi si-a facut propria firma de IT, face implementare software, administrare de sisteme, are niste softuri dezvoltate de echipa lui, a facut bani buni, conduce o Tesla Model S.

Ideea este ca se poate, nu cred ca trebuie desconsiderate facultatile private, dar pe medie,calitatea e intr-adevar mai slaba. Pe de alta parte nici la stat nu e mare branza am o cunostinta care a treminat ASE-ul si nu a avut intr-o cariera de 30 ani niciun job care sa necesite studii superioare, numai agent de vanzari, gestionar, dispecer etc.

Edited by yndy, 30 September 2023 - 20:06.


#40
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Ce nu inteleg multi e ca invatamantul superior nu-i dadaceala din preuniversitar. Aici daca vrei, iti gasesti drumul cunoasterii, plecand de la cursurile incipiente ale facultatii. Dar destui termina o facultate si tot nu inteleg asta, apoi acuza sistemul ca e asa si pe dincolo.

#41
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,576
  • Înscris: 10.05.2008

View Postcrisstonne, on 30 iulie 2023 - 01:55, said:

Asta este o marotă, un clinci în care cad mulți.
Nu ai văzut proști care au terminat A.S.E?!

Poftim, altă facultate decît ce ai spus tu.

Facultatea Romano-americana?

ASE-ul de la stat este altceva, totusi am avut o colega care a terminat la limita nemeritat, tacsu avea conexiuni politice, mare patron etc
anii 2000.

Edited by iulian_1976, 02 October 2023 - 10:32.


#42
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 02.11.2016
La matematică în general nu se promovează dacă o tratezi cu lejeritate și dai doar pe la examene.

#43
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postaaaa4567, on 30 iulie 2023 - 01:28, said:

Totusi, ati intalnit vreodata printre apropiatii vostri si oameni de buna calitate profesionala care sa fi urmat, totusi, o asemenea facultate?
Calitatea studentilor unei facultati este un factor important. Dar mai importanta este programa unei facultati. Iar programele in principiu ar trebui sa asigure un minim de cunostinte pt toate universitatile din UE. Am vazut anul asta un curs de analiza matematica de la Facultatea de informatica - Univ Titu Maiorescu pt anul I. Era accesibil pentru un student care a invatat matematica serioasa in liceu. Era bune conceput. Cine, cum invata, cum trece examenele este o alta problema; dar daca vrea sa invete are aceasta posibilitate si la o universitate particulara.
Un prieten al meu a predat la Universitatea de stat din Pensilvania - SUA acum 25 de ani. Nivelul studentilor de acolo era sub nivelul celor din Romania; iar cursiurile slabute. Cu toate astea prietenul meu a asistat la o situatie in care un student nu era multumit de cat de putin se preda la cursurile de informatica. I-a semnalat profesoruluyi problema, iar acesta i-a recomandat cateva carti, pe care sa le studieze in particular. I-a spus ca dupa ce va termina sa vina si sa discute sa vada ce urmeaza sa faca. In SUA universitatle/liceele publice, sunt la standartele Spiru Haret din Romania. Cele private sunt alea tari.

Edited by RomeoM, 20 December 2023 - 09:17.


#44
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostBucsaMobilul, on 03 octombrie 2023 - 17:36, said:

La matematică în general nu se promovează dacă o tratezi cu lejeritate și dai doar pe la examene.

Am cunoscut o absolventa de automatica, CARE INVATASE IN FACULTATE. Am avut cateva discutii legate de o problema de matematica: stapanea foarte biine matematica de liceu - la nivel de olimpiada judeteana, dar matematica superioara din perspectiva abstracta nu o stapanea. Cursurile de matematica de la facultate nu isi atinsesera obiectivele, desi fata isi luase examenele pe bune, cu note mari probabil. Scopul matematicii din facultate nu este este ca un absolvent sa rezolve ecuatii de toate felurile, ci sa poata citi un text de matematica superioara (care ii rezolva o sarcina de servici) dintr-un domeniu - sa zicem cercetari operationale, si sa ia de acolo un algoritm si sa-l in program pe computer. Nu un algoritm facut la facultate, ci ceva asemanator care se pliaza pe problema. Sa poti da o solutie. Astazi lucrurile s-au simplificat: ai o problema, o rezolvi cu MatLab. Dar trebuie sa stii sa o transpui in MatLab; trebuie sa stii daca are solutie, daca aceasta este unica, in ce conditii etc, ceea ce inseamna sa "navighezi lejer" prin definitii, teoreme si corolari, mai exact sa stapanesti teoriai. Rezolvarea problemelor de seminar, reprezinta niste exemlificari concrete ale aplicarii teoriei in situatii practice; inseamna ca ai inteles cursul si-l poti aplica in situatii concrete. Daca la facultate ai invatat matematica doar sa rezolvi probleme. ca sa iei examenul, nu esti potrivit pentru asemenea activitati.

Edited by RomeoM, 20 December 2023 - 09:41.


#45
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostBucsaMobilul, on 03 octombrie 2023 - 17:36, said:

La matematică în general nu se promovează dacă o tratezi cu lejeritate și dai doar pe la examene.

Dezvoltarea de tehnologii noi, mai performante, mai eficiente cu mai multe facilitati, pot insemna provocari in proiectare.Neinvestirea in performanta, inseamna pe termen mediu si lung faliment.Dezvoltarea inseamna modele noi, provocari matematice noi, care solicita cresterea in complexitate a problemlor ce trebuie solitionate. Precizia Kinjalurilor rusesti demonstreaza succesul unor echipe de matematicieni, care in mod cert nu au folosit MatLab sau MathCad.

Edited by RomeoM, 20 December 2023 - 09:53.


#46
p3ace

p3ace

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 12.09.2021
Cunosc o tipa care a terminat ASE la particulara (nu Haret, una care a falimentat intre timp cred... Cantemir?) si apoi a lucrat la banci si in comert. O cunosc de multi ani: a fost mereu o tipa desteapta, cu o personalitate placuta, numai ca nu s-a chinuit prea tare sa intre la stat. Atat la banci cat si la firmele unde a lucrat pana acum in comert a facut o treaba foarte buna, dar nu a avansat in management pt. ca pe ea o intereseaza un job sigur, un salariu decent si work-life balance (nu face ore suplimentare, are familie), nu sa urce pe treptele carierei.
Daca totusi este de calitate? Definitiv DA. Orice firma ar fi fericita sa o aiba ca angajat pt. ca este foarte constiincioasa si lucreaza bine in echipa.

#47
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

Rezolvarea problemelor de seminar, reprezinta niste exemlificari concrete ale aplicarii teoriei in situatii practice
Ar fi bine sa fie asa, din pacate in realitate in scolile noastre problemele de matematica nu sunt corelate cu partea practica, sunt doar probleme nascocite de matematicieni de "dragul problemelor" nu pentru a oferi o solutie la o situatie practica.
Lucrul asta alaturi de gradul foarte ridicat de complexitate al matematicii predate inca din gimnaziu conduce la o repulsie pe scara larga fata de matematica la elevi si studenti. Invata mecanic sa rezolve probleme(in cazul in care o fac) fara sa inteleaga mai nimic si fara sa fie in stare sa aplice ceva in viata reala.
In scurta mea cariera didactica am intalnit elevi de clasa 11-a si a 12-a care stiau sa rezolve mecanic problemele de analiza matematica (necesare pt a lua BAC-ul) dar nu mai stiau sa faca operatii simple de aritmetica de tipul 10/3 sau 125/1000....
Am avut la un moment dat la munca un tanar coleg proaspat absolvent de Automatica (chiar sef de promotie sau in primii 3 nu mai stiu exact) care m-a intrebat cum calculeaza 85% dintr-o suma...
Ala teoretic a promovat o gramada de examene de matematica avansata...
La interviuri mi-au venit o gramada de absolventi de facultati cu profil electric care nu stiau legea lui Ohm...
Cam astea-s rezultatele invatamantului romanesc actual, reflectate si in testele Pisa.

Edited by binox, 01 January 2024 - 10:26.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate