Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
EURO 24 - Meciul 3: Slovacia - Ro...

Melodie house veche aprox 2011

Cum va arata viitorul?

Saptamana de lucru de sase zile i...
 Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...
 Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...
 Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...

2 aere conditionate pe un singur ...
 

temperaturi procesor

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,272
  • Înscris: 11.10.2006
Am desktopul asta:
https://www.emag.ro/...m/pd/DDXPWPMBM/
Lenovo Legion T5 26AMR5 MD Ryzen™ 7, 5800, 32GB DDR4, 1TB SSD M.2 PCIe 4.0 + 1TB HDD, GeForce RTX 3070 8GB GDDR6

In primavara, o data sau maxim de 2 ori mi s-a inchis instant, parca mi s-a luat curentul. Cred ca temperaturi mari pe procesor poate ?! Acum, vara, mi s-a intamplat de vreo 4  ori. Aveam si un hard de 1 Terra cu bad-uri si am zis poate de la ala, aveam ceva poze acolo. In Event Viewer/Windows Logs/System imi apare erroare Event ID 10016 Distributed Com

Temperaturei procesor - s-au dus in 78.3 maxim, cred cand s-a inchis
https://photos.app.g...wWGc22qDD785od6

Jocuri - doar 2 World Of Tanks si Diablo (foarte rar amandoua). In joc s-a inchis, in Wot. Placa video, in task manager, am vazut ca este extrem de putin folosita 2-5% si foarte mult procesorul.
Carcasa - am dat jos panoul de sticla foarte groasa si s-a racit cu totul, sta in 50-60 grade acum. Desi are vreo 5-6 ventilatoare, pare foarte prost aerisita.
Cooler procesor - nu cred ca are, cred doar sistemul metalic, nu vad sa aibe nici un amarat de ventilator. Un cooler bun, mare, nici nu cred ca incape, doar ceva slim.

La mine, in oras, nu stiu pe cineva ok, sa se uite. Pot ajunge in Iasi/Suceava daca sunt ceva firme sa se ocupe cu asa ceva

1. Cred ca cea mai buna varianta, ar fi - de schimbat carcasa + pus un cooler pe procesor
2. De schimbat doar cooler ?! Cadrul ala metalic, e o gluma
3. Daca nu schimb si carcasa, ma gandesc sa nu se inchinga si placa video si ea e "slim"
4. Ajunge doar sa ii lasa aerisire laterala - sa il las deschis lateral ? Sau se gaseste o parte laterala aerisita cu gaurele sa se potriveasca ?!

Nu au putut sa faca si ei un sistem aerisit cat de cat, dupa aia sa ma apuc eu de modificari.....

#2
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,767
  • Înscris: 22.05.2011
Nu am experienta cu AMD, dar temperaturile alea sunt gluma..
Ce e dubios e gpu RTX3070 cu sursa de 550w.

Cel mai sfant lucru e garantia. Vanzatorul/ producatorul e obligat prin lege sa o faca, dat din taste pe forumuri e moca…

#3
marcgm

marcgm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,737
  • Înscris: 27.11.2007
Probabil este de la sursa prea slaba pentru RTX 3070 nvidia recomanda una de minim 650W, cat despre procesor Ryzen 7 5800 temperatura maxima de operare ar fi 95°C.

#4
Raz0rblade

Raz0rblade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 18.08.2021
Carcasa aia e mica si puchinoasa, ti-ai cam raspuns singur la intrebare.trebuie verificat airflow-ul, la mine alea din fata baga aer si cele din spate scot, altfel sunt cam degeaba. Nu vreau sa te sperii, da' Event ID 10016 Distributed Com a fost una din erorire care le-am avut pana sa crape placa de baza. Au fost mai multe, la fel de criptice si total nefolositoare la troubleshooting.  Ca la mine placa de baza a fost un MSI 970 Gaming intr-o carcasa ATX cu 3 ventilatoare si airflow pozitiv, a ajutat ... fix 9 ani. Cumparat si asamblat pe componente PC-ul in 2013, crapat placa de baza in 2022. Intre timp a mai crapat o placa video in garantie, nimic altceva. Si tare mi-e ca la un build de asta de bani multi, s-au ieftinit la placa de baza, eu o vad din poze ca un miniATX....
PS nu cred ca ar fi mare problema faptul ca are doar pasive cooling pe CPU, ca ala are doar 65W TDP. Daaar, cumulat cu racirea deficitara, duce la necazuri. Cred ca si un AMD Stealth cooler, de ala de se livreaza la cutie cu procesorul, e mai eficient in acest caz.

#5
marinexus

marinexus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.03.2006
Si eu sunt de parere ca sursa ar fi vinovatul principal.
Coolerul are racire activa, cu ventilator, el este chiar in mijloc, se vede si firul de alimentare care iese din centrul coolerului si merge catre mufa de alimentare in partea de sus a Ram-ului.

#6
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 06.09.2008

View Postlopi, on 24 iulie 2023 - 15:58, said:

Temperaturei procesor - s-au dus in 78.3 maxim, cred cand s-a inchis
Problema nu-i la temp procesor, in foto pare sa aiba cooler tower/ aftermarket.

Cum s-a zis temperatura maricica e de la carcasa- airflow.
La airflow ok ar trebui sa stea sub 70 grade.

M-am mai uitat la foto un pic, pare ca ai si 2 ventilatoare frontale ce baga aer, deci ar trebui sa fie mai ok temperatura, probabil panoul frontal al carcasei nu permite destul airflow ?!Posted Image

Ai deja cooler mare pe procesor, eventual poate are sens sa fie schimbata pasta ... dar iar, daca ai desfacut carcassa si sta la temp buna prob si pasta e ok.

Daca ai ventilatoare sus vezi sa scoata aerul .

Si problema cu shut down f posibil sa fie de la sursa ... cum s-a mentionat.

Edited by sirgoofy, 24 July 2023 - 18:14.


#7
TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,646
  • Înscris: 05.04.2023
Păi numai sursa poate masacra cu bestialitate o placă de bază, sursa de alimentare e singura componentă inbound, iar placa de bază e mothershipul pentru restul componentelor calculatorului.
Placa de bază deține controlul asupra celorlalte componente și are implementate măsuri de protecție intrinseci împotriva ”rebeliunii subordonaților”. Cu sursa însă e o negociere continuă, biunivocă.

#8
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,405
  • Înscris: 30.08.2006
Scoate geamul lateral si lasa-l asa si urmareste daca se mai inchide.

#9
1000FPS

1000FPS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 546
  • Înscris: 29.12.2016
72 grade este o temperatura foarte buna, asta daca este intr-un joc care solicita procesorul, daca este in idle atunci nu e bine.
Cat despre inchiderea calculatorului, 100% este din cauza sursei, o sursa minina recomandata de nvidia este de 650W, iar tu ai de 550, deci problemele vin de la sursa,
Ti-as sugera sa o schimbi, in plus, 100% ai o chinezarie, deobicei cam astea se pun in sisteme pre asamblate

Edited by 1000FPS, 24 July 2023 - 19:37.


#10
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,767
  • Înscris: 22.05.2011
Totusi niste ingineri, designeri de produs de la Lenovo au decis(codat/probat/testat) ca e ok sursa de 550 pe sistemul ala !?!
De aia trebe mers la garantie!

#11
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 21.12.2006

View Postlopi, on 24 iulie 2023 - 15:58, said:

...

In Event Viewer/Windows Logs/System imi apare erroare Event ID 10016 Distributed Com

Temperaturei procesor - s-au dus in 78.3 maxim, cred cand s-a inchis
https://photos.app.g...wWGc22qDD785od6

Jocuri - doar 2 World Of Tanks si Diablo (foarte rar amandoua). In joc s-a inchis, in Wot.
...

Sherlock, investighezi o pistă greșită!

Eroarea din Event viewer nu are legătură cu temperaturile. La AMD e grav dacă ajunge la 95°C, acolo sau peste dă shut-down. Ce e mai jos e safe.

Problema e de la joc, sau serverele accesate pentru acel joc:

These 10016 events are recorded when Microsoft components try to access DCOM components without the required permissions. In this case, this behavior is expected and by design.
https://learn.micros...-accessing-dcom

What is Distributed Component Object Model (DCOM)?
Distributed Component Object Model (DCOM) is an extension to Component Object Model (COM) that enables software components to communicate with each other across different computers on a local area network (LAN), on a wide area network (WAN) or across the internet. Microsoft created DCOM to distribute COM-based applications in a way not possible with COM alone.

https://www.techtarg...nt-Object-Model

Ar mai putea fi și de la un alt soft proprietar (Lenovo?) care încearcă să acceseze resurse online. Spun asta pt că într-o vreme anumite utilitare de la Gigabyte cauzau probleme similare. O fi și cazul tau.

Mai poți verifica daca nu cumva ai activat Core Isolation & shit prin Windows Security (sau orice altceva sugerat de Windows pe acolo), la fel generează probleme pe AMD (am 5700G, și am pățit-o)

Edited by nei-k, 25 July 2023 - 17:30.


#12
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,272
  • Înscris: 11.10.2006
Am dat jos carcasa laterala si au scazut temperaturile considerabil.
In Diablo 3, detalii maxim, dupa 3 ore de joc, am avut maxim CPU 49 si GPU 63. In Wot, CPU 55.5 si GPU 78.3. Ambele la detalii maxime. Are cerinte mai mari Wot decat Diablo 3 ? Credeam ca e invers.

Ce este ciudat, cred ca s-a inchis brusc doar in Wot. Poate nu ii convine ceva la jocul asta. In primavara, imi dadea niste freeze-uri in wot - mi se bloca imaginea, auzeam un ventilator ca scade in turatii pana nu se mai auzea deloc in momentele astea, dura cam 5-8 sec, dar nu se inchidea calculatorul. Dupa care isi revenea la normal. Nu iesea din joc, doar imi bloca imaginea si se auzea descresterea turatii ventilator - banuiesc placa video, ca CPU nu are ventilator.

La compresie video, editari foto - nu am avut probleme niciodata.
Am facut un stress test cu soft si timp de 10 minute, stresat CPU si GPU, nici o problema.
Desktopul e in garantie, nu imi e ca se arde ceva prin el.

In idle, sta procesorul in 40 grade.

#13
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 21.12.2006
Vezi in Event Viewer ce cauzează blue-screen sau crash, așa cum am spus și mai sus

AMD stă mai fierbinte in idle față de Intel, la mine AMD pe AM4 are +10° ~ +15°C față de ambient, iar Intel +3° ~ +6°C față de ambient, indiferent de generație, de la Gen4 in sus

#14
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,767
  • Înscris: 22.05.2011
Incearca si un update bios.

#15
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,405
  • Înscris: 30.08.2006
In primul rand ai primit confirmarea ca exista o racire deficitara in carcasa. Circulatia corecta a aerului in carcasa trebuie sa fie din fata spre spate si de jos in sus. Poti incepe prin adaugarea unor ventilatoare suplimentare in limita permisa de placa de baza. Din ce vad eu, carcasa mica si coolerul fara ventilator sunt vinovate de temperaturile ridicate ale procesorului. Poza e de pe link-ul din prima postare.
[ https://s13emagst.akamaized.net/layout/ro/images/feedback/643499f09662f.jpg?width=1000&height=1000&hash=216C292CB0667DF8A3A44CADB7F28714 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Leo2006, 29 July 2023 - 15:40.


#16
andreyvsjoker

andreyvsjoker

    unProfessional Joker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,316
  • Înscris: 25.01.2007
Pentru dimensiunea aia de carcasa numarul de case fans e suficient si sunt bine pozitionate.
Racirea procesorului ar fi cu siguranta mai buna daca are avea fan coolerul dar temperaturile nu sunt mari. 5800 isi moduleaza frecventa odata cu cresterea temperaturii.
In lipsa unei racici eficiente pierde performanta.
Dar nu ala e motivul shut downului.
Cel mai probabil pentru acel shut down instant e de vina sursa.

#17
Shcherbina

Shcherbina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 27.01.2020
procesorul poate sa ajunga la 90 05 de grade. deci nu e de acolo.

procesorul video la fel... 90 100 de grade. deci nu e nici de acolo.

nu cred ca are legatura cu racirea.

cred ca are legatura cu sursa aia. 550W nu mi se pare nimic spectaculos. mai mult , ce brand de sursa este? si mai mult , ce rating are? gold , platinum , bronze? daca e non brand atunci clar ca nu are nici 550W.

iei o sursa de 750w si ai terminat problema.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate