Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Sushi ca la restaurant (flamed salmon rolls)
Last Updated: Jul 10 2023 23:16, Started by
alexandersch
, Jun 29 2023 12:32
·
3
#19
Posted 07 July 2023 - 01:33
Cum se fierbe orezul ? Aveti o reteta legit de sushi cap coada pt incepator dar cu rezultate master class??
|
#20
Posted 07 July 2023 - 06:09
Da.
Se fierb 15 g de Uber sau Bolt timp suficient sa ajungi la restaurantul favorit. Apoi se comada felul favorit mestecat incet si savurat alaturi de prieteni. Pentru a nu pica greu la stomac se da un bacsis generos ospatarului. |
#21
Posted 07 July 2023 - 06:26
Dpmdv sushi nu este unul din preparatele de restaurant care se pot replica acasa cat mai fidel. Pentru asta ai nevoie de ingrediente de calitate si multe incercari de trial & error pana sa iti iasa un gust pe care poti sa il accepti . Nu e ca un steak ...o mamaliga cu unt si patrunjel si pusa putin pe gril, sarmale...un piure bun sau orice mai mananci si vrei sa faci si tu acasa. Un orez Nishiki costa ~ 65 lei /kg, acelasi orez la 10kg costa mult mai putin. Esti dispus sa dai 65lei pe un kg de orez? Nu mai zic de cat costa un somon de calitate , nu acela de crescatorie. Restaurantele au acces la produse proaspete zilnic, si cumpara cantitati mari, de unde si un pret mai mic.
Reteta simpla : iei orez de 15 lei, un somon de 100 lei , fierbi orezul cum scrie pe punga , tai pestele cum te pricepi - daca nu ai un cutit ultra ascutit nu iti iese, mergi la Dedeman si cauti un arzator, pui intr-o lingura o foita de alga , putin wasabi la tub, pestele deasupra, dai cu arzatorul si vorba lu' tata - legi cu o ața totul- mai dai cu un ulei de susan/peste si apoi bagi in gura .Daca iti place ...repeti , daca nu, schimbi din ingrediente. Bafta! Ahh, inca ceva, eu sunt pasionat de gatit si iti spun ca nu imi aduc aminte sa imi iasa o portie de mancare mai ieftina ca la restaurant , mai ales cand cumperi toate ingredientele de la 0 ...si nu , nu ma refer aici la ceafa cu cartofi prajiti sau ciorba de fasole . Chiar si un banal piure ca sa il faci cum trebuie , pui 60% cartofi si 40% unt ..si da iese mai bun ca la majoritatea restaurantelor dar este mult mai scump, pentru ca in primul rand nu poti sa gatesti fix o lingura , doua, cat primesti in farfuria aia. Asa ca reteta pentru gatitul acasa este urmatoarea: faci cum iti place, practic cum iti iese, si mananci , este valabila pentru orice tip de preparat , indiferent ca este sushi sau piept de rata . Restaurantele dispun de multe resurse la care tu nu ai acces pentru a reda un anumit gust sau o anumita textura , nu mai zic de experienta unui chef bucatar care a gatit de sute de ori aceeasi farfurie.Ca o incurajare , stai linistit ca nici lui nu i-a iesit din prima cum trebuie, sunt sanse ca tie sa iti iasa chiar mai bine . Edited by Dodo03, 07 July 2023 - 06:40. |
#22
Posted 07 July 2023 - 10:59
Dodo03, on 07 iulie 2023 - 06:26, said:
Dpmdv sushi nu este unul din preparatele de restaurant care se pot replica acasa cat mai fidel. Eu am făcut la Crăciunul trecut suși cu mici. Muștar cu hrean în loc wasabi. Edited by DaculScoril0, 07 July 2023 - 11:00. |
#23
Posted 08 July 2023 - 17:14
Ideea e ca pe pachet zice ca bag orezul la cuptor...pt sushi. Orez marca auchan special pt sushi adica asta https://www.auchan.r...-auchan-500-g/p 16 lei kilogramul. Lasa ca ma uit pe youtube ca nu am gasit o reteta pro de la voi.
|
#24
Posted 09 July 2023 - 10:58
Poate dacă ai citi ce se scrie aici, ai găsi cum se fierbe orezul .
|
#25
Posted 09 July 2023 - 20:18
#26
Posted 09 July 2023 - 20:19
Nu sunt povesti, ți-am scris exact, cu cantități și pași, cum se fierbe orezul pt sushi.
|
#27
Posted 10 July 2023 - 06:41
#28
Posted 10 July 2023 - 09:53
|
#29
Posted 10 July 2023 - 14:55
TehCube, on 10 iulie 2023 - 09:53, said:
Da, nicio sansa sa inveti sa faci sushi decent cu atitudinea asta. Cum au zis si altii, nu-i ca si cum ai face o friptura sau oua ochiuri. Dar bafta, ce sa zic? Ideea era ca trebuie intai sa invat sa fac ochiuri si apoi sa incerc sushi ca n-am prins partea asta si eu voiam sa sar direct la punctu 2. Nu ma pricep la gatit, nu gatesc, ideea era sa mananc mai ieftin ca la restaurant sushi in particular ca astia ua preturi obraznic de mari chiar si cand iti dau 40% reducere pe bolt. Dar cred ca cu ambitia mea voi reusi. Nu iti trebuie skiiluri iti trebuie ambitie. Si la joseph bezos i-au zis ca nu e bun de muncitor de raion in wallmart si apoi s-a suparat si a inventat amazon. Edited by alexandersch, 10 July 2023 - 14:56. |
#30
Posted 10 July 2023 - 15:18
Voi veni cu mare placere la tine la restaurant cand iti deschizi sushi place. Promit.
Ziceam doar ca-i destul de mult de invatat si de exersat, si pare ca n-ai rabdare. |
#31
Posted 10 July 2023 - 15:18
#32
Posted 10 July 2023 - 23:16
Acum inteleg de ce s-a umflat orezul in voi, ca toti sunteti grand master sushi chefs
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users