Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

preotul V. C. Necula – aspecte dubioase

* * - - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
66 replies to this topic

#37
Aldulescu

Aldulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,794
  • Înscris: 04.01.2018

View Postpasilla, on 05 aprilie 2023 - 20:45, said:

Ciudat este ca pe wiki numele este Constantin-Valer Necula
Nu stiu daca ai gresit tu, daca ai avut intentii urate, sau e dezinformare din partea wiki.

In CV apare acelasi nume.

V.C. suna mai mult ca WC...Posted Image

#38
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021

View PostIochanan, on 06 aprilie 2023 - 12:36, said:


Preotul Necula a făcut niște lucruri foarte dubioase atunci după evenimentele de la Colectiv. Deși menționa că ar avea nu știu ce rezerve față de proteste sau evenimente, a avut așa un soi de adeziune ciudată la așa-zișii protestatari
...
Un alt aspect foarte bizar este valul de critici unilaterale, să zic așa, îndreptate împotriva lui Putin, a Rusiei lui Putin în ultima vreme,  
...
dacă România va reintra în sfera de influență a Rusiei, într-un fel sau altul, ei s-ar putea să aibă probleme mari ulterior din punct de vedere politico-bisericesc,


Dintr-o data mi-a devenit simpatic, ceea ce se întâmplă extrem de rar pentru un popa :)

Edited by KiloW, 06 April 2023 - 13:01.


#39
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,282
  • Înscris: 27.10.2007
Imi exlica cineva cum am ajuns de la "mancat carne de miel" la "supt mielul lui putin"?

#40
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Poststrongsss, on 06 aprilie 2023 - 13:08, said:

Imi exlica cineva cum am ajuns de la "mancat carne de miel" la "supt mielul lui putin"?
Trebuie să sesizez că eu nici nu m-am exprimat în așa fel și nici nu am insinuat în vreun fel așa ceva.
Eu am menționat încă din titlu și încă din postări din prima pagină a acestei discuții, că este vorba despre mai multe aspecte pe care eu le consider dubioase în ceea ce îl privește pe preotul V. C. Necula. Faptul că în prima postare m-am referit mai mult la o tematică, asta a fost ca să nu scriu o postare mult prea lungă pentru specificul unui forum. Dar am menționat că lucrurile nu aștept să se rezume la acea discuție.

Quote

Închei această postare menționând că vor urma și alte aspecte legate de anumite acțiuni sau exprimări ale acestui preot, și chestionarea lor din punct de vedere ortodox, însă în ce privește această postare cred că este destul de lungă pentru un specific de forum și nu vreau să o mai întind mai mult cu alte aspecte, dar pe care le voi aborda mai încolo.

Quote

A spus el mai multe preotul Necula după „Colectiv” și mai ales după evenimentele care au urmat după tragedie, inclusiv la „Hermănștat”, și unele dintre ele chiar mi se par chestionabile. Dar dau întîi un link la spuse ale preotului Necula, de pe la începutul acelui noiembrie, și revin ulterior și cu anumite aprecieri, critici la adresa unor spuse ale lui Necula.

preotul Necula în timpul unor proteste de la „Hermănștat” după tragedia de la Colectiv


#41
Userul_80

Userul_80

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 26.06.2022

View Postdoxan, on 05 aprilie 2023 - 23:59, said:

Consumul oricărei cantități de alcool e criminal pentru organism, deci cei care au compilat Coranul au știut adevarul dinaintea erei ștințifice moderne când s-a stabilit legătura certa dintre insuficienta hepatica și consumul de alcool (ciroza hepatica).

daca tu crezi ca un pahar cu vin la masa iti provoaca ciroza si altece cele inseamna ca degeaba ai atatea postari pe forum.

#42
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,259
  • Înscris: 26.01.2007

View PostIochanan, on 06 aprilie 2023 - 12:36, said:

Un alt aspect foarte bizar este valul de critici unilaterale, să zic așa, îndreptate împotriva lui Putin, a Rusiei lui Putin în ultima vreme
Abia acum am înțeles care era crima lui Necula :facepalm:
Nu-i pupincurist al lui Putin.

Asta-i viața Iochanan, nimeni nu-i perfect!

#43
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostIochanan, on 06 aprilie 2023 - 12:36, said:

Un alt aspect foarte bizar este valul de critici unilaterale, să zic așa, îndreptate împotriva lui Putin, a Rusiei lui Putin în ultima vreme, or și în acest caz se pare că unii de prin B.O.R., și mă refer la preafericitul Ciobotea Daniel, la Bănescu Vasile, la preotul V. C. Necula, la T. Baconsky și câți or mai fi, au avut așa o abordare unilaterală, „fără rezerve”, chiar dacă de exemplu Necula pretindea mai demult că are rezerve, însă „nu înțeleg” de ce ei nu își pun problema că s-ar putea ca actualul război să fie câștigat de Rusia lui Putin și că dacă România va reintra în sfera de influență a Rusiei, într-un fel sau altul, ei s-ar putea să aibă probleme mari ulterior din punct de vedere politico-bisericesc, pentru că este clar că într-o astfel de eventualitate va exista riscul unor răzbunări dure din partea atât a factorului politic, cât și din partea Bisericii Ortodoxe Ruse.
Dubioasa abordare.
Imi cer scuze de intrebare, esti roman ?
Ai afinitati fata de un criminal de razboi ?

Edited by pasilla, 06 April 2023 - 21:34.


#44
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,966
  • Înscris: 24.01.2012
Păi de asta nu e ok Constantin Necula, că nu e putinist?
Ce mizerie de topic, de la inversarea artificială a inițialelor prenumelui lui Necula, pentru a obține o rezonanță scatologică, inversiune demnă de un coprofag, trecând prin a pune sub semnul întrebării pregătirea și calitățile de dascăl universitar ale acestuia, până la a insinua mizerii despre poziția acestui preot în ce privește războiul din Ucraina.
Toate astea pentru a târâ în noroi numele unuia dintre cei mai deschiși și inteligenti preoți din România.
Nu știu pentru ce acest demers de arătat cu degetul, acuzator, spre Constantin Necula, dar am în minte câteva variante, poate le voi expune la momentul când voi considera necesar.
Ce pot spune despre Constantin Necula, pe care îl cunosc de peste douăzeci de ani, este că atât ca om, cât și ca preot, este o persoană absolut decentă.
Nu mai spun că este un fin cunoscător al istoriei religiilor, că este una dintre cele mai culte persoane pe care le-am întâlnit, că are un caracter impecabil și un simț al umorului extraordinar.
Că are competențe certificate în diverse domenii.
Că este o persoană foarte plăcută, care știe să-și adapteze discursul în funcție de interlocutor și să discute cu absolut oricine.
Despre topicul ăsta, pot spune că este o mizerie ordinară, o campanie scârboasă de denigrare, pornit de o persoană care, în comparație cu Constantin Necula, s-ar lichefia în ploaie.
Rușine!


#45
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postfoxbat, on 05 aprilie 2023 - 21:31, said:

o singura intrebare. Ce te califica sa poti "judeca" un om al lui Dumnezeu si un OM al nostru, al oamenilor - + profesor + doctor  in teologie?
Aici nu este vorba despre a judeca pe acest personaj într-un mod integral; judecarea lui a făcut-o, o face și o va face Dumnezeu. Noi aici doar discutăm anumite aspecte pe care eu, sau eventual dacă are și altcineva de adăugat, le consider că par sau sînt dubioase și care îl privesc pe preotul Necula.

View PostLouisCyphre, on 06 aprilie 2023 - 22:13, said:

(...) Despre topicul ăsta, pot spune că este o mizerie ordinară, o campanie scârboasă de denigrare, (...)
Nu este nicio campanie de denigrare a nimănui. Campanii duc aceia care au posibilități și resurse de a duce campanii. Aici este o discuție pe marginea unei anumite tematici. În ceea ce mă privește nu am făcut decât să aduc inclusiv argumente la fiecare „amendament” pe care l-am avut vizavi de anumite aspecte pe care le consider dubioase din punct de vedere moral și / sau ortodox și care îl privesc pe acest preot.

View PostAldulescu, on 06 aprilie 2023 - 12:46, said:

V.C. suna mai mult ca WC...Posted Image
Asta este strict problema de percepție a unora. Eu am spus mai înainte că nu este vorba despre ceva tendențios la adresa preotului V. C. Necula. Pur și simplu este mai ușor de pronunțat în această variantă.

#46
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostSfantul Jakob, on 06 aprilie 2023 - 21:24, said:

Abia acum am înțeles care era crima lui Necula Posted Image
Nu-i pupincurist al lui Putin.
Nu-i vorba despre asta. Eu am criticat unilateralitatea criticii lui, faptul că doar pe el l-a vizat cu nume.
Până una, alta, România este hăcuită, terfelită, nenorocită de peste 30 de ani de anumiți occidentali și de slugile și colaboratorii lor din România, în principal. Dar nu l-am auzit niciodată pe acest personaj, V. C. Necula, să îi fi criticat vreodată din punct de vedere moral și nu numai moral, și mai mult, menționând nume. Poate că el a zis ceva, dar eu nu îmi aduc aminte să îl fi auzit, iar dacă cineva crede că eu mă înșel, n-are decât să prezinte dovezile că Necula a făcut vreodată așa ceva. La moment până la urmă nu rușii au transformat România într-o colonie aproape bananieră; au și rușii partea lor de vină și din vremea comunismului, și prin ce au făcut în 1989, însă oficial ni s-a prezentat că românii cică au luat puterea în stat, democratic, cu ocazia așa-zisei „revoluții” din 1989. Iar așa-zișii aleși ai poporului au optat pentru ducerea României spre o nouă robie neocolonialistă prin așa-zisul pact de la Snagov, pact care a fost reînnoit prin contribuția „patriotului” Ciolacu, avînd în vedere că acest Ciolacu a îndrăznit într-o seară la televizor să arate subtil pe o foaie de hârtie înscrisul „Snagov 2.0”, probabil ca unii să se „prindă” despre ce este vorba cu acest așa-zis USL 2, care nu este chiar un USL, avînd în vedere că UDMR a venit obligatoriu, impus deci, și pe funcții mult mai mari decât îi recomandă scorurile electorale, netrecînd peste faptul că potrivit scorului lor, UDMR ar trebui să fie cel mult un fel de a cincea roată la căruță.

Păi nu l-am auzit pe acest Necula să critice Sistemul, inclusiv post-Snagov, din punct de vedere moral, ortodox, religios, în schimb îl auzim „mîrîind” la Putin, și chiar cu nume și prenume. Păi asta transmite o formă de partizanat tacit. Păi poate a venit vremea pentru preotul V. C. Necula să își facă o reevaluare morală a memoriei.

#47
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,282
  • Înscris: 27.10.2007

View PostIochanan, on 07 aprilie 2023 - 07:00, said:

Asta este strict problema de percepție a unora. Eu am spus mai înainte că nu este vorba despre ceva tendențios la adresa preotului V. C. Necula. Pur și simplu este mai ușor de pronunțat în această variantă.
ai facut asta dinadins si acum incerci sa ne jignesti bruma de inteligenta, spunand ca nu intelegem noi mesajul. nu iti asumi ce ai facut, iar asta se numeste lasitate.
e vorba de lasitate din partea ta si in postarea de deschidere a topicului. ai vorbit despre modul in care vad diverse religii, fabricarea carnatilor si sacrificarea mieilor, ca apoi sa bagi joarda printre gard, aducand in discutie pozitia preotului referitoare la razboi.
razboiul e o nenorocire si orice om care nu condamna razboiul, cu atat mai mult un preot, merita trimis pe front, in prima linie.
nu-l cunosc pe preot, sunt departe rau de lumea credinciosilor, dar mi se pare ca vrei sa manjesti un om, apeland la o exprimare alambicata, poate nu ne prindem noi.

View PostIochanan, on 07 aprilie 2023 - 07:30, said:

îl auzim „mîrîind” la Putin, și chiar cu nume și prenume.
daca doar maraie, nu e bine. putler trebui mwit ca lumea, sa nu se mai ridice,  si la fel toti cei care sustin razboiul.
repet: pe toti cei care sustin razboiul (chair si indirect) i-as trimite in prima linie. sa stea in frig, in zapada, cu noroiul pana la gat si dronele deasupra, vizitandu-i constant.

pe de alta parte e bine ca ai facut precizarile astea, acum stim despre ce e topicul.
ramane doar problema regulamentului: nu ne-ai spus parerea ta (in calitate de initiator al topicului si lansator al soparlelor) despre aceste lucruri: e bine sau nu ca un preot condamna razboiul?

Edited by strongsss, 07 April 2023 - 07:44.


#48
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,492
  • Înscris: 19.03.2022
Eu sunt convins ca initiatorul a primit o directiva din partea cuiva , cumva un concurent a lui Necula.
Ma gandesc sa nu fie chiar patriarhul Daniel ce e umbrit de calitatile acestui Necula.

#49
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,259
  • Înscris: 26.01.2007

View PostIochanan, on 07 aprilie 2023 - 07:30, said:

îl auzim „mîrîind” la Putin, și chiar cu nume și prenume.
Păi asta transmite o formă de partizanat tacit.
E clar.
Asta e o crimă de neiertat.
Nu-i nimic de mirat că ați vrea să-l executați în stil stahanovist.

#50
florinescovici

florinescovici

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 629
  • Înscris: 29.07.2014

View PostIochanan, on 07 aprilie 2023 - 07:30, said:

Până una, alta, România este hăcuită, terfelită, nenorocită de peste 30 de ani de anumiți occidentali și de slugile și colaboratorii lor din România, în principal. Dar nu l-am auzit niciodată pe acest personaj, V. C. Necula, să îi fi criticat vreodată din punct de vedere moral și nu numai moral, și mai mult, menționând nume.

De anii dinainte de astia 30 pe care ii pomenesti, in care am fost "hacuiti, terfeliti si nenorociti" de rusi, nu pomenesti nimic? Sau ti-a ramas in minte perioada "glorioasa" de atunci in care lipsea si dreptul de a"marai"?

Edited by florinescovici, 07 April 2023 - 09:19.


#51
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostSfantul Jakob, on 07 aprilie 2023 - 08:34, said:

E clar.
Asta e o crimă de neiertat.
„Marele” Necula a spus într-un cadru mai restrâns, de fapt unor studenți de la facultatea de teologie potrivit unei surse de la care am primit informația (și deci nu mă aștept să fie cineva de pe-acolo să recunoască vreodată ce spun acum, în afara sursei), după alegerile din 2014 la care a câștigat Iohannis ceva de genul „v-am zis eu că românii sînt ortodocși?” sau „ați văzut că românii sînt ortodocși?”, cu alte cuvinte punea alegerea lui Iohannis ca un fel de reflectare a credinței creștine ortodoxe a acelor români care cică l-au votat. Nu mai spun că din „domnul Iohannis” nu-l mai scotea pe Iohannis. Bineînețeles în fața unor studenți, nu știu dacă a avut vreodată curajul să spună astfel de lucruri în public. Și asta în contextul unor probleme mari din punct de vedere moral pe care le avea Iohannis până la data respectivă (nu mai vorbesc despre ravagiile pe care le-a făcut în calitate de și în perioada în care a fost președinte) și pe care Necula avea obligația să le cunoască, pentru că, zicea cineva, „naivitatea o fi bună, dar nu pentru bărboși”, asta presupunînd că n-ar fi știut, deși poate știa, dar și dacă nu știa (ceea ce îmi e greu să cred), tot era vinovat că a refuzat sau n-a făcut minime eforturi să le primească la cunoștință.

Deci el care, pe lângă cele menționate mai sus, n-a avut și nu are curajul să comenteze ceva în fața măcar a unor politruci locali de-ăia „hermănștatieni”, nu mai vorbesc de de-ăștia mai mari, s-o trezit el să „mîrîie” la Putin.

#52
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
E din ce în ce mai simpatic omul :) cum își permite sa studieze teologie și sa înțeleagă și iudaismul, sau islamul?! Pai ori suntem ortodocși bătuți în cap, ori nu mai suntem!

Cum își permite să-l critice pe Domnul Putin?!
Cum isi permite sa nu tina cu Ponta, roman ortodox de-al nostru?!
Cum își permite sa susțină o Românie moderna, conectata la tarile civilizate ale lumii, în loc să și-o doresca alături de Rusia, sau pe modelul teocratiilor de genul Iranului sau Isis, asa cum își doresc din ce în ce mai mulți romani și poate și unii capi ai bisericii?!

Edited by KiloW, 07 April 2023 - 10:45.


#53
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,492
  • Înscris: 19.03.2022

View PostIochanan, on 07 aprilie 2023 - 10:10, said:


Deci el care, pe lângă cele menționate mai sus, n-a avut și nu are curajul să comenteze ceva în fața măcar a unor politruci locali de-ăia „hermănștatieni”, nu mai vorbesc de de-ăștia mai mari, s-o trezit el să „mîrîie” la Putin.
Dar de ce e musai sa comenteze pentru  aberatiile tuturor ?
Omul probabil are in constinta sa sustina mai mult lucrurile pozitive.
Ca nu mai vrea sa fie sub papucul ortodoxiei rasaritene sau rusesti, nu inseamna automat ca a trecut intr-o barca damnata.
Fiecare om are niste limite sau limitari , si vrem sa fim partasi la lucruri pozitive , si mai stiu ca unii cauta sa evolueze spiritual.
Acelasi lucru iti recomand si tie.

#54
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,282
  • Înscris: 27.10.2007

View PostIochanan, on 07 aprilie 2023 - 10:10, said:

„Marele” Necula a spus într-un cadru mai restrâns, de fapt unor studenți de la facultatea de teologie potrivit unei surse de la care am primit informația

asta suna a raport informativ de pe vremuri. seaman foarte mult cu ce citesc pe siteul CNSAS.

Quote

după alegerile din 2014 la care a câștigat Iohannis ceva de genul „v-am zis eu că românii sînt ortodocși?” sau „ați văzut că românii sînt ortodocși?”, cu alte cuvinte punea alegerea lui Iohannis ca un fel de reflectare a credinței creștine ortodoxe a acelor români care cică l-au votat.
In 2019 am avut de ales intre Dancila, care este ortodoxa,  si Johanis, care este romano catolic(sau ). atat s-a putut, sa nu fim suparati pe trecut!
si tu spui ca poporul roman, ortodox in mare parte, l-a votat pe Johanis pentru ca acesta este...romano-catolic.  o logica de fier, ce sa spun...

Quote

asta presupunînd că n-ar fi știut, deși poate știa, dar și dacă nu știa (ceea ce îmi e greu să cred), tot era vinovat că a refuzat sau n-a făcut minime eforturi să le primească la cunoștință.
lamureste-te daca stia sau nu si revino.

Quote

Deci el care, pe lângă cele menționate mai sus, n-a avut și nu are curajul să comenteze ceva în fața măcar a unor politruci locali de-ăia „hermănștatieni”, nu mai vorbesc de de-ăștia mai mari, s-o trezit el să „mîrîie” la Putin.
putler e un criminal de razboi, daca doar maraim la el e prea putin. asta trebui mwuit pe viata, sa nu  mai auzim de el pe veci.
ramane intrebarea pe care am pus-o mai sus: care o pozitia ta fata de aceste declaratii? e bine ca a marait la putler sau nu?
ca tu ai adus razboiul si pe mwistul de putin in scena.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate