Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Vacanțã la Paris, lamuriri

- - - - -
  • Please log in to reply
184 replies to this topic

#37
Titanbar

Titanbar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 09.03.2023

 clusium, on 09 martie 2023 - 12:07, said:

Nu stiu cum e la Tarom, dar la alte companii trebuie sa iti faci si checkin-ul online, nu doar sa rezervi locurile. Iar daca il faci prea tarziu, risti sa nu mai ai loc daca zborul e overbooked (si asta se intampla si la low-cost, si la companiile legacy).

In bagajele pe care le luati cu voi in avion sa nu aveti lichide (peste 100 ml), obiecte ascutite, etc. Pasta de dinti, parfumul, etc le puneti ori in bagajul de cala, ori intr-o punga transparenta separata pe care sa o prezinti la securitate (dar cu recipiente sub 100 ml). In unele aeroporturi (Cluj) poti sa ai si lichide si nu mai trebuie sa le prezinti pentru ca au ceva scanner mai smecher.

Banii sa nu fie prea multi cash, dupa cum ziceau si colegii, parca 10.000 e limita peste care deja trebuie sa-i declari. Eu folosesc masiv cardul in strainatate, cash iau foarte putin (sub 500 de euro).

Cartea de identitate e ok oriunde in UE, dar sa nu expire in viitorul apropiat preferabil. Eu nu am pasaport si am fost in vreo 20 de tari europene, fara sa am probleme vreodata.

Cam intotdeauna fac asigurari de calatorie, le poti face usor online pe site-ul Allianz, pentru 5 zile 2-3 persoane o sa platesti undeva la 100-150 de lei. Poti sa scoti gratuit de la CAS si cardul european de sanatate care demonstreaza calitatea de asigurat in sistemul de sanatate public, dar dureaza un pic sa-l emita (1-2 sapt).

In rest da, grija la hoti in tren, romani si nu numai :D Nu stiu cum e la RER, dar stiu ca in Italia de exemplu trebuie sa-ti vizezi singur tichetul de tren in gara inainte sa urci in tren.

Referitor la check in , noi rezervăm biletele online , cu locuri , pe site la Tarom și merg apoi in 48 de ore și le cumpăr din agenție. Pentru check in este corect ca , dacă avionul este la ora 12.00 , trebuie să fim in aeroport pt check in , in ziua zborului cu 2 ore inainte , adică la 10 ? Și cum adică să nu mai prind locuri , dacă eu am optat pentru varianta cu rezervarea de locuri la cumpărarea biletelor ? Te rog mult să mă lămurești,  căci n aș vrea ca o situație din asta să le strice vacanța fiicei și soției mele , căci pt ele mă duc atâta drum.
  Și referitor la euro , cash , când spui că este admis maxim 10000 de euro , este per persoană ?? Sau se referă la toti 3 sa deținem suma asta ?? Mulțumesc





#38
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,571
  • Înscris: 15.06.2004
Vezi un pic mai sus - altcineva cauta cazare.

#39
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,863
  • Înscris: 28.11.2001

 giuliani, on 10 martie 2023 - 10:04, said:

900 de lei pentru toate cele 5 zile? E cam imposibil asta, dar cred ca e greu sa gasesti in centru chiar si sub 200 euro/noapte.
M-am referit la pretul pe zi, pentru 3 persoane.

 eiffel, on 10 martie 2023 - 10:09, said:

Cred ca se referea la 900 de lei pe zi...

Acum problema e cat de mare e familia - daca ajunge o camera de hotel sau nu...
Pai ei au zis ca sunt 3 ... deci la numarul ala m-am referit.

Noi suntem 4 (deja mai complicat) dar am gasit in zona Argenteuil, aproape de tren care face 12-15 minute pina in Saint Lazare. O cazare mai aproape ne ducea la aproape de 3 ori pretul (stam 6 nopti).
Noi mergem light, fara bagaje de cala, doar 4 rucsace. Si suntem obisnuiti sa umblam mult pe jos.

#40
LukRo

LukRo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 23.10.2015

 Titanbar, on 10 martie 2023 - 10:16, said:

Referitor la check in , noi rezervăm biletele online , cu locuri , pe site la Tarom și merg apoi in 48 de ore și le cumpăr din agenție. Pentru check in este corect ca , dacă avionul este la ora 12.00 , trebuie să fim in aeroport pt check in , in ziua zborului cu 2 ore inainte , adică la 10 ? Și cum adică să nu mai prind locuri , dacă eu am optat pentru varianta cu rezervarea de locuri la cumpărarea biletelor ? Te rog mult să mă lămurești,  căci n aș vrea ca o situație din asta să le strice vacanța fiicei și soției mele , căci pt ele mă duc atâta drum.
  Și referitor la euro , cash , când spui că este admis maxim 10000 de euro , este per persoană ?? Sau se referă la toti 3 sa deținem suma asta ?? Mulțumesc

He he ... nu mai prinzi locuri si stai in picioare, ca in autobuz...

Cum poti sa crezi ineptii d'astea?

Daca nu faci check-in la ghiseu (nu ai bagaj de cala), atunci sa faci check-in online in ziua precedenta. Nu stiu la ce va incurcati cu agentia si nu faceti direct pe site-ul Tarom.

Nu exista limita de cash in interiorul EU. Limita de 10.000 EUR este cand iesi/intri in EU.

#41
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
Noi am patit-o o data la Tarom ca nu am facut check in online si era sa nu avem loc in avion. Ne intorceam de la Paris. Ne-au luat bagajul de cala si ne-au spus sa mergem in zona de imbarcare si sa vedem daca se rezolva acolo. Pana la urma s-a rezolvat.

Ce se intamplase atunci: aveau de repatriat niste baieti cu “bratari” care zburau impreuna cu politistii care ii insoteau. Pentru ei au rezervat ultimele randuri din avion. Probabil nu stiau cate persoane sunt exact, decat mai spre momentul imbarcarii. Pana la urma au gasit loc si pentru noi. Dar nu este o tragedie, daca nu aveam loc ne trimiteau cu urmatoarea cursa Tarom sau Airfrance, sunt 4-5 pe zi intre Paris si Bucuresti. Asta e un avantaj la companiile de linie, te rezolva ei pana la urma si probabil primesti si compensatii daca e cazul.

In concluzie:
- cel mai simplu si usor cumperi biletele direct online, cu cardul, dar daca de exemplu vrei sa platesti cash poti si cu rezervarr si plata apoi la agentie
- faci check in online (parca e incepand cu 30 de ore inainte de zbor la Tarom)
- te prezinti cu bagajul de cala si cartile de identitate la Bagagge Drop Off, la Otopeni e o coada comuna pt toate zborurile Tarom, e indicat sa ajungeti cu MINIM 2 h inainte de zbor pt ca e posibil sa stati ceva la coada aia
- apoi, cu bagajele de mana, boarding pass-urile printate de acasa sau tiparite de persoana de la bagaje, mergeti la controlul de securitate
- de acolo fluxul de oameni merge la control pasaport/buletin
- si apoi mergi in zona de imbarcare, iti cauti poarta trecuta pe boarding pass (sau tichet de imbarcare, pe romaneste) si astepti acolo sau te mai plimbi cu grija sa ajungi la poarta cu 30-40 de minute inainte de ora de decolare. De asemenea poarta o poti vedea si pe panourile de afisaj si e chiar bine sa o verifici pt se poate intampla sa o schimbe.

La aterizare cam aceleasi chestii dar in ordine inversa. Te dai jos din avion, treci prin control de pasapoarte apoi mergi spre benzile unde vin bagajele. In avion e simplu, faci ce spun insotitorii de zbor sa faci (pui centura de ex) si gata.

Concediu placut!!!

Edited by mdt, 10 March 2023 - 12:46.


#42
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
P.S. Aeroporturile sunt gandite sa se descurce si oameni care nu au mai fost pe acolo sau care zboara prima data. Peste tot sunt indicatoare, panouri de afisaj electronic, minim in limba locala si in engleza.

#43
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017

 mdt, on 10 martie 2023 - 12:45, said:

- te prezinti cu bagajul de cala si cartile de identitate la Bagagge Drop Off, la Otopeni e o coada comuna pt toate zborurile Tarom, e indicat sa ajungeti cu MINIM 2 h inainte de zbor pt ca e posibil sa stati ceva la coada aia


NU AU bagaj de cala. A specificat clar. Face doar check-inul on-line si atat.

#44
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,548
  • Înscris: 14.04.2008
Raspunsul (cred!) ca era pt @Titanbar, care a specificat tot clar ca are bagaj la cala. @petman nu are bagaj la cala.

#45
clusium

clusium

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 20.02.2023

 Titanbar, on 10 martie 2023 - 10:16, said:

Și cum adică să nu mai prind locuri , dacă eu am optat pentru varianta cu rezervarea de locuri la cumpărarea biletelor ? Te rog mult să mă lămurești,  căci n aș vrea ca o situație din asta să le strice vacanța fiicei și soției mele , căci pt ele mă duc atâta drum.
Din pacate asa functioneaza companiile aeriene, vand aceleasi locuri si la mai multe persoane cateodata (overbooking - ideea e ca de obicei nu se prezinta toti pasagerii la zbor si atunci isi asuma sa vanda 2-3 locuri extra pentru ca statistica lor zice ca 2-3 persoane in medie nu se prezinta la zbor). Sigur ca sunt mai degraba exceptii acele situatii, dar daca iti faci check-in-ul online cat mai rapid, eviti situatia asta (cei care nu isi fac check-in-ul la timp vor fi afectati in caz de overbooking).

Deci sfatul meu e sa faci check-in online cat de rapid iti permite sistemul, nu lasa check-in-ul pentru aeroport. Din ce vad la Tarom se poate face online cu 30 de ore inainte de zbor.

#46
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006

 Bogotta, on 10 martie 2023 - 14:02, said:




NU AU bagaj de cala. A specificat clar. Face doar check-inul on-line si atat.

Eu am raspuns pentru initiatorul subiectului care a spus ca zboara prima data cu avionul si ARE bagaj de cala.

#47
Titanbar

Titanbar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 09.03.2023

 petman, on 10 martie 2023 - 10:48, said:

M-am referit la pretul pe zi, pentru 3 persoane.

Pai ei au zis ca sunt 3 ... deci la numarul ala m-am referit.

Noi suntem 4 (deja mai complicat) dar am gasit in zona Argenteuil, aproape de tren care face 12-15 minute pina in Saint Lazare. O cazare mai aproape ne ducea la aproape de 3 ori pretul (stam 6 nopti).
Noi mergem light, fara bagaje de cala, doar 4 rucsace. Si suntem obisnuiti sa umblam mult pe jos.
    Suntem 3 adulți , mă gândesc să luăm o cameră triplă. La fel cum spui despre voi şi noi dorim să ne plimbăm prin oraș,  când obosim să ne oprim să mâncăm și sa bem ceva după care odihniți să pornim iarăși la hoinărit , să folosim la maxim timpul petrecut în Paris.

#48
Titanbar

Titanbar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 09.03.2023

 mdt, on 10 martie 2023 - 16:43, said:

Eu am raspuns pentru initiatorul subiectului care a spus ca zboara prima data cu avionul si ARE bagaj de cala.
   Într adevăr , vom avea 2 trolere care vor merge la cală. Nu sunt mari , dar depăşesc dimensiunile admise pt bagajul de mână.

#49
Titanbar

Titanbar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 09.03.2023

 LukRo, on 10 martie 2023 - 12:12, said:


He he ... nu mai prinzi locuri si stai in picioare, ca in autobuz...

Cum poti sa crezi ineptii d'astea?

Daca nu faci check-in la ghiseu (nu ai bagaj de cala), atunci sa faci check-in online in ziua precedenta. Nu stiu la ce va incurcati cu agentia si nu faceti direct pe site-ul Tarom.

Nu exista limita de cash in interiorul EU. Limita de 10.000 EUR este cand iesi/intri in EU.
   Avem două trolere , nu foarte mari dar care trebuiesc sa meargă la cală.

�� spre ruşinea mea , trebuie să recunosc că nu ştiu să fac check in ul pe site ul Tarom , cu 30 de ore inainte de zbor. Habar n am și mi e frică să nu stric ceva cu biletele. Mai bine o să mergem  să fim cu 3 ore inainte in aeroport , să rezolv acest check in , să fie familia la adăpost de orice neprevăzut.

#50
LukRo

LukRo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 23.10.2015

 clusium, on 10 martie 2023 - 16:38, said:

Din pacate asa functioneaza companiile aeriene, vand aceleasi locuri si la mai multe persoane cateodata (overbooking - ideea e ca de obicei nu se prezinta toti pasagerii la zbor si atunci isi asuma sa vanda 2-3 locuri extra pentru ca statistica lor zice ca 2-3 persoane in medie nu se prezinta la zbor). Sigur ca sunt mai degraba exceptii acele situatii, dar daca iti faci check-in-ul online cat mai rapid, eviti situatia asta (cei care nu isi fac check-in-ul la timp vor fi afectati in caz de overbooking).

Tu vorbesti din experienta sau din povesti de la americani?

#51
Titanbar

Titanbar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 09.03.2023

 giuliani, on 09 martie 2023 - 21:25, said:

Daca as merge in paris m-as ocupa in primul rand de deplasarea pana acolo, cum spuneau si colegii, ai companiile aeriene cu pricina (wizz si tarom), ti-as sugera sa folosesti si kiwi.com de ex, daca nu ai datele batute in cuie.

A doua chestie esentiala e unde stai acolo, si chiar ai nevoie de documentare ca lumea in privinta asta, pt ca Parisul e diferit in functie de locatie. Ideea e sa gasesti o zona buna, nu te zgarci la cazare pt ca daca ajungi intr-o zona naspa nu e chiar asa frumos sa te plimbi pe strazi. Totusi, mi-e greu sa cred ca sub 100 de euro pe noapte gasesti ceva decent. Foloseste google street view.

Salut şi mulțumim pentru sfaturi. Asta fac , aici pe forum , mă interesez şi de cazare dar in primul rând de chestia cu deplasarea până acolo , cum spui tu. Încet încet adun informații utile de la voi .
       DAR CE MĂ SCOATE DIN MINȚI ESTE FAZA ASTA CU CHECK IN UL !!!!!!
    Vom fi atât la București cât şi la Paris cu cel puțin 3 ore inainte de zbor la aeroport să rezolv acest check in in timp util.

#52
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 06.01.2014
Cum cu 3 ore, dacă " cec-in-ul" începe cu 30 de ore inainte, e prea puțin. Măcar 20 de ore inainte, dacă nu 25.

#53
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
@Titanbar, check-in-ul il faci online, pe site-ul Tarom, de pe telefon. Check-in-ul asta inseamna completarea unor date + alocarea finala a locurilor + emiterra tichetului de imbarcare.

Apoi te duci frumos la aeroport la CDG Paris cu 2-3 ore inainte de ora zborului si mergi la Baggage Drop Off unde lasi bagajul. Ultima oara cand am fost eu era “cu autoservire”, adica iti tipareai singur tag-urile care se pun pe bagaje, le agatai de valize si apoi puneai valizele pe banda. E simplu, faci ce face toata lumea. Dupa asta mergi la control pasapoarte unde eu am prins o coada imensa ultima oara cand am fost. Cu cozile nu stii cum nimeresti, mai mari, mai mici, de-asta e bine sa ajungi la aeroport din timp.

Edited by mdt, 10 March 2023 - 20:18.


#54
LukRo

LukRo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 23.10.2015

 Titanbar, on 10 martie 2023 - 17:41, said:


Salut şi mulțumim pentru sfaturi. Asta fac , aici pe forum , mă interesez şi de cazare dar in primul rând de chestia cu deplasarea până acolo , cum spui tu. Încet încet adun informații utile de la voi .
   DAR CE MĂ SCOATE DIN MINȚI ESTE FAZA ASTA CU CHECK IN UL !!!!!!
Vom fi atât la București cât şi la Paris cu cel puțin 3 ore inainte de zbor la aeroport să rezolv acest check in in timp util.

La check-in ti se dau biletele efective. Daca nu ai bagaj de cala, la ce vrei sa faci checkin-ul la ghiseu si sa pierzi timp pe la cozi aiurea? Vad ca ai acces la internet, fa-ti un cont la tarom.ro si cumpara bilete direct de acolo, apoi faci checkin online in ziua precedenta.

Vezi ca mai exista si alte companii pe ruta asta, precum Air France, posibil cu preturi mai bune. Preturile cresc si locurile se ocupa cu cat te apropii de data dorita. Eu cumpar bilete si cu 6 luni inainte.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate