Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

O metoda mai aparte pentru slabit

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#37
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Ce sa slabeasca? 63kg la 1.70 e ok pentru o femeie... Posted Image

#38
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View PostBob493, on 04 martie 2023 - 18:56, said:

Tu te auzi ce vorbesti? 400 de grame de rahat la o masa. Simt ca fac diabet doar cand ma gandesc la asta.
381 nu 400. Nu era la o masa ca nu mancasem si mancare, asta a fost seara, dar tu crezi ca e asa mult 381 g ?! Cateva bucati si aia e. Lasa ca mancam ca si copii in anii 80 si nu mai avea nimeni nimic, cine nu are gena de diabet nu-l face.
Eu am avut de la mama insa.

#39
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,072
  • Înscris: 02.12.2007
Ati facut amandoi diabet pentru ca amandoi ati mancat aceleasi lucruri care duc la diabet.

#40
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View PostTipiric, on 04 martie 2023 - 18:59, said:

Mai bine zis lene.


Asta nu e nimic. A facut-o si mai lata. Ceva de genul: 4 borcane cu dulceata si paine, 6 ciocolati, nu stiu cate napolitane si altele, numai intr-o zi.
Daca nu ai avut o problema psihica nu ai cum sa stii ca nu e lene, dar e normal sa nu intelegi. Ca asa nici eu nu ii inteleg pe schizo cum nu se prind ca vedeniile lor nu-s reale. Mi se pare aiurea, accept asa mecanic ca nu se prind dar real ma tot mir.
Cand nu trecem prin ceva nu intelegem, doar condamnam, ca si eu "aaa cum ba nu te prinzi ca alea-s ireale ? Nu se poate".
Ca daca te aranjam cu depresogene (induce depresia, se folosesc in lab ptr experimente in lab, si soriceii aia dau in "lene"), o sa vezi cum e.

Si chiar si lenea e efectul unei dereglari, un om sanatos nu poate fi lenes ca nu se simte bine asa.
Dar la mine nu e doar asta, ca daca era mai mergea, am si o stare tampita, daca ai avut o gripa nasoala si ai starea aia de disconfort general si uneori o durere de cap sacaitoare. Ca de aia stau in pat, nu de la depresie. Asa i-am zis si medicului ca sa inteleaga cam cum ma simt.
Daca a bagat putin opioid, s-a dus acel rau ! Deci este prob pe endorfine, insa alea fac rau, a doua zi iti e dublu rau.

In cartea "Demonul Amiezii" scrisa de Andrew Solomon a zis ca in SUA aia de sus considera depresia lene. Pana la urma un republican a avut depresie si nu stiu ce a facut, ce o fi zis in congres. A zis ca acolo se da atentie mai multa bolilor fizice, ca acolo e verificabil.
Si don Solomon desi e miliardar ca tacsu avea companie farmaceutica, a facut depresie cand maica-sa a decedat, si stie cum e, ia trat toata viata. Abia se dadea jos din pat.
Ma-sa s-a sinucis in fata lui si a lui tacsu ca avea cancer, si atunci omu a cazut psihic.

Dar oricum nu si-au pus problema americanii ca oricum e problema si daca e lene.
Insa na, e normal, acolo nu e pasare ptr om, e capitalism rece. Ca stim de ce considera lene, sa nu te pensioneze la o adica.

Oricum pana nu se face un aparat care sa arate exact daca ai si cum te simti, e jale, ca nu prea te crede nimeni. Crede cand te tai pe maini, daca ai tentativa de suicid, sau alte chestii care doar un bolnav psihic le face.

Ai putea sa afli cum stai, analizand functionarea neurotransmitatorilor in creier, dar sa stii exact si ce stare da anume functionare.
Dar mai e mult pana atunci.
Tu ai impresia ca, conta parerea celor de aici ? Puteam sa zic simplu ca nu vreau sa ma duc la munca si gata. Ce aveam de pierdut daca ziceam ? Ca oricum nu imi pasa de oameni care ma judeca.
Mai bine sa ma fi dus la munca dar sa fi fost sanatos.

Nu 6 ciocolate ci 10 in iunie 2010, si 5 cozonaci de 450 g in decembrie 2010, eram bolnav rau, ma inroseam la fata in magazin si mancam acolo, noroc ca s-a mai dus in timp.

View PostBob493, on 04 martie 2023 - 19:08, said:

Mda, tare mi-e teama ca a gresit specialistul. Nu la diabetolog trebuie sa caute el ajutor.
Pai stai putin, tu crezi ca am cerut ajutorul doar la diabetolog ? Asta a fost acuma, am cerut ajutor la psihiatrii si psihologi.
Daca te referi la alta specialitate nu stiu la care te referi.

View Postjeffy86able, on 04 martie 2023 - 19:12, said:

Am mai vazut topice deschise de initiator.
El este mai ... cum sa zic incat sa nu fiu banat...
Zi ca nu ma deranjeaza, sunt handicapat la cap adica bolnav mintal, bine, poti fi sanctionat, dar daca iti dau voie nu stiu daca te mai sanctioneaza. Oricum nu este o insulta, adevarul nu e insulta, trebuie acceptat. Ma supara daca ma injuri, daca ma iei la misto, imi atribui ceva fals, nu prea suport nedreptatea.

Dar macar imi recunosc problema si de aia m-am dus la specialistii potriviti. Ca de la cap vine pofta asta de mancare a prost asa.
Si de la insulina, dar...asta aveam de mult fara nici o leg cu insulina, asta e basca.

View Postdon_King, on 04 martie 2023 - 20:36, said:

@MinettoMatoi , daca ai boala pe insulina nu ai decat sa nu mai consumi alimente care o cresc (si in special o cresc brusc). bing sau google o sa iti faca rapid o lista de alimente de evitat.

Iar daca esti cu adevarat hotarat, afla ca incepe sezon frumos, cald afara. Angajeaza-te pe un santier cateva saptamani, o sa slabesti fara sa vrei.... sau macar o sa renunti la idei crete.
Pai cam asta am facut, ieri si azi am mancat lejer, ieri ceva paine cu peste la cutie Macrou in sos tomat, azi legume la punga la cutie cu jumate de pulpa de pui, insa...nu am mai avut pofta aia idioata de mancare ! Si la astea nu bag insulina ca nu e cazul. Ieri 1300 Kcal, azi 650, sper ca si zilele urmatoare sa fac asa. Dau si eu din coate cat se poate.
Cu angajatul e SF, nici nu aveam de ce sa ma angajez pe santier cand eu sunt programator de fel. Abia ma dau jos din pat.
Pe langa ca si motivatia, vointa, energia sunt cam la pamant.

Ideile crete le-am avut de mic, pana si eu mi-am dat seama ca-s dus de pe la 6 ani (pe langa ca si mama a vazut de m-a dus atunci la medic si aia a zis ca n-am nimic), ma dadeam in leagan in parc si in mintea mea erau tot felul de scenarii ciudate, cam traiam in ele, adica emotiile functionau in functie de ce se intampla acolo.

View PostPNX1, on 04 martie 2023 - 20:46, said:

Sunt diferite tehnici , chiar unele extreme.
Dusuri reci care face ca organismul sa accelereze organismul sa se incalazeasca si arde calorii.
Saune alternate cu dusuri reci.
Una pe care este chiar extrema este sangerarea controlata prin mebrele inferioare.
Dar cel mai eficient este sa mananci pe saturate slata, verdeturi, sau orice aliment care nu contine calorii sau glucide ori grasimi.
In unele triburi din Africa se fac niste turte din argila sau lut. Nu le mananca de slabire , ci de foame.
Aoleu...niciodata nu am suportat dusurile reci, dar asta vara am facut totusi ca nu era apa calda pana sa pun boilerul, dar al dracu de nasol m-am simtit.
Cum adica sangerarea controlata ?! Explica putin.

Pai mananc si salate, imi fac un castron mare de salata, rosii, castraveti, ardei gras rosu, ceapa. Cam zi de zi fac asta. Ca imi si place nu fortat mananc. Nici nu mai pun ulei. mai bag 3-4 felii de paine integrala grau intreg si uneori raman cu asta pe toata ziua. Mai mananc si fructe, de ex 2 mere seara.
Oricum am si perioade cand mananc putin, de ex ieri si azi, n-am simtit nevoie de a manca mult si prost.

De aia am tot zis, cea mai buna metoda de slabit este cand natural nu simti nevoia sa mananci mult, nu sa te opui dar sa simti nevoia, sau sa alergi ore intregi.
Si de mentinere nu doar de slabit, ca multi slabesc prin sacrificii dar nu e durabil.
Asta trebuia sa faca psihiatrii mie, ca de asta m-am dus la ei.
Americanii au scos ceva ptr asta Belviq se numeste. Corecteaza deficitul nativ de serotonina pe receptorii 5HT2C, si iti scade pofta si foamea, am probat si functioneaza.

Pai argila aia este digerabila ?! Avem enzime sa digeram aia ? Ce naiba, iese la toaleta si e cum n-ai fi mancat, si ti-e foame in continuare de nu se poate.

View Postwld-ro, on 04 martie 2023 - 21:15, said:

Si eu care credeam ca la 1.74 m si 80 kg sunt bine. Trebuie sa dau jos vreo 15 kile se pare.



Sunt total de acord. Sugerez sa iei deja toate medicamentele posibile de 3 ori pe zi. De ce sa astepti sa faci boala? Mai bine sa previi.
Ai un BMI de 26,4, te incadrezi la overweight, ai voie sa ai maxim maximorum 75. Am pus varsta 35 ani si barbat, pune varsta ce o ai si vezi.
Cel mai sigur 70-72 sa te mentii asa. Deci trebuie sa dai cam 8-10 kg maxim.

https://www.calculat...intit=0&x=0&y=0

E vb ca trebuie sa prevenim, nu ii inteleg pe aia care ajung la 300 kile si abia atunci iau masuri ! Stiu ca ai facut misto dar e serioasa treaba.
Nu sa astepti sa faci boala, sa nu astepti sa iei multe kile in plus, ca apoi e mai greu sa rezolvi treaba.

View Postyekun, on 04 martie 2023 - 20:52, said:

Pfff, ăla vrea buton on/off la pancreas, asta se taie pe picioare și mănâncă nămol...

Trebuie musai turte sau merge și cu polonicul, un fel de supă cremă ?
Mda sa punem buton de on off, pei doar la calculatoare sa avem on-off ?! Eram odata intr-un magazin de calcuri si vorbeam cu vanzatoarea, zicea ceva de copii, zi eu zic "nuuooo, eu nu vreau copii ca nu au buton de on/off si ma zapacesc la cap, eu la toate am buton", radea aia amuzata fiind. Ziceam asa ca si chestie amuzanta.
Dar daca colegii zic ca nu e bine, nu e bine, asta este, ideea mea e proasta. De aia am si intrebat, ca nu stiam daca e ok sau nu.

View PostPNX1, on 04 martie 2023 - 22:11, said:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vcTjpZJyEw8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Nu merge linkul.

View Postasiodf, on 04 martie 2023 - 22:42, said:

Mmmm, e si aia o metoda pana la urma, dar de ce sa nu stam noi linistiti si sa scada pofta de mancare si sa slabim boiereste ? Bine, e bine sa facem miscare, nu din aia de care facea el, in nici un caz antrenamente drastice.

Aia cu vointa sa mananci mai putine kcal nu mai este necesara daca se intampla ce am zis. Le vei manca de la sine.

Aia cu cantitatile are dreptate, cantitatile is rele sau bune.
Domnul a avut 2000 kcal/zi in minus fata de ce ardea ca sa slabeasca 8,8 kg lunar, deci ardea mult cu antrenamentele alea.

TruculMagic, pai a slabit 62 Kg, nu ca avea 62 Kg la 1,7 m, cine stie cate kile avea inainte sa inceapa slabirea.

Edited by MinettoMatoi, 05 March 2023 - 00:27.


#41
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,072
  • Înscris: 02.12.2007
Iti zic eu de unde iti vine depresia. Uite de aici:

View PostMinettoMatoi, on 04 martie 2023 - 17:39, said:

Pai eu fac miscare, biciclez acasa o ora pe zi intens 5-6 zile pe saptamana. Nu am chef afara.
Ia iesi tu frumusel pe afara. Plimbare pe jos in natura sau macar un parc mare, minim 2 ore si sa vezi tu cum iti dispare depresia asta.
Iti spun io care ma lupt cu depresia. Cand stai numai in casa te tranteste de nu te vezi.
Ah, si nu mai mancar toate rahaturile, asa ai sanse mari sa scapi si de diabet.

#42
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View PostTipiric, on 04 martie 2023 - 18:59, said:

Mai bine zis lene.


Asta nu e nimic. A facut-o si mai lata. Ceva de genul: 4 borcane cu dulceata si paine, 6 ciocolati, nu stiu cate napolitane si altele, numai intr-o zi.
Si ca sa vezi ca nu imi fac probleme de altii, pot sa-ti zic ca si inainte cand eram mai bine imi placea acasa, aveam destule de facut, la TV vedeam emisiuni, filme, documentare, la calculator aveam jocuri, facem editari audio, grafica 3 D (filmulete cu efecte speciale in 3 D studio Max), pe telefon ma mai documentam de una si alta, mai vedeam un clip de pe youtube, deci asta era. Imi placea asa, abia ajungea timpul de astea, stateam la caldurica, mai dormeam ziua, era binisor. Nu prea ma adaptam eu la un loc de munca, ma enerva, plictisea, sa fac acelasi lucru atatea ore, veneam obosit de nu prea imi mai ardea de ceva dupa, nu prea ma regaseam in asa ceva.
Dar din pacate cand am ajuns mai rau si din placerile astea s-au anulat. Nu prea ma mai int calculatoarele, grafica, programarea si altele.

Pai uneori stateam si 5 ore la TV seara sa vad diverse, trageam destule de pe youtube. Asta este. Nu prea era de mine viata mai grea.


Tipiric, nu merge la mine cu iesitul, din contra ma oboseste, am facut si boleam pe banca cand ne mai asezam pe banca cu mama si cu o vecina cu care ieseam. Am facut si asta de mai multe ori.
Dar de fapt nu de la depresie, ci de la starea aia urata pe care tu nu o ai. Ca asa cand nu aveam starea asta ieseam, dar si asa tot nu modifica depresia.

Edited by MinettoMatoi, 05 March 2023 - 01:07.


#43
Bob493

Bob493

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,305
  • Înscris: 12.07.2010

Quote

In cartea "Demonul Amiezii" scrisa de Andrew Solomon a zis ca in SUA aia de sus considera depresia lene. Pana la urma un republican a avut depresie si nu stiu ce a facut, ce o fi zis in congres. A zis ca acolo se da atentie mai multa bolilor fizice, ca acolo e verificabil.

Pai cam fix asta e. Hai sa nu-i zicem lene si sa-i zicem inactiune, daca iti place mai mult cum suna. Stii de ce nu prea cred multi in 'boala' asta? Pentru ca aud simptomele descrise de depresivii care zac pe canapele si se uita pe youtube, si le sare tandara, pentru ca si ei au aceleasi simptome si si lor le-ar fi mult mai simplu sa se intinda pe canapea si sa se uite la filmulete in timp ce mananca ciocolata, sau sa bea sau sa se drogheze sau tot felul de alte activitati care iti dau satisfactie imediata si te scutesc de responsabilitati. Dar nu o fac, cel putin nu toata ziua, pentru ca realizeaza ca daca doar stau si isi plang de mila nu vor face alteva decat sa se autodistruga incet dar sigur. Asa ca se scoala de pe canapea, isi fac treaba, si sunt depresivi atunci cand le permite timpul.

#44
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,698
  • Înscris: 29.10.2017
Pe prima pagina scriai ca pedalezi 1 ora pe zi la intensitate mare, pe pagina asta ca stai la pat iti e greu sa iesi in parc sau la cumparaturi.
Ce medicamente mai iei pentru cap, antidepresive?

#45
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,666
  • Înscris: 21.03.2020

View PostMinettoMatoi, on 04 martie 2023 - 16:27, said:



Aveam 59,9 si acuma am 63,3 la 1,7 m, dar vreau sa le dau jos ! Ca daca se mai aduna e de rau.
depinde si de varsta, daca ai peste 50 de ani cred ca esti prea slab. la 63 cu 1.70

#46
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016

View PostGlCA_Contras, on 05 martie 2023 - 10:14, said:

depinde si de varsta, daca ai peste 50 de ani cred ca esti prea slab. la 63 cu 1.70

Depinde si in ce consta acele 63kg.
Am 1.75 si 64kg, insa nu par deloc slab. Aproximez 12-15% grasime, restul masa musculara ( dobandita in timp, nu sunt vreun gym bro ). Ca si volum, par mai gras decat unul de 75kg.

Initiator stie ca are o problema, vrea sa caute solutii moderne.
Jucatul cu insulina este una din solutii dar extrem de riscanta.

Ca sa blochezi raspunsul insulinic 3 zile, la ce cantitati de carb mananca el, poate fi foarte foarte periculos.
La 100-200-300g de carbo pe zi, facand si miscare, nu ar fi asa periculos.
Dar la volumul consumat de el, stand pe canapea, posibil sa-i sara glicemia in 400.

Pe langa blocatul insulinei, poti sa o intarzii.
Daca mananci 200g de carne intai, si dupa 20minute carbohidrati, raspunsul insulinic scade cu 70%, posibil sa fii satul toata ziua si sa nu mai ai nici pofta de mancare.

Poti sa te joci si cu administrarea de minerale.
De multe ori iti este foame caci iti lipseste potasiu, magneziu si calciu. Sare sunt convins ca mananci destula chiar si fara sa vrei.

400mg de potasiu citrat impreuna cu 400mg de magneziu si la 3 ore dupa 500mg de calciu cu un pic de vitamina d3 si k2 mk7 iti taie pofta de mancare pentru 15-20 de ore.
Posibil sa capeti si niste energie neasteptata.

#47
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,666
  • Înscris: 21.03.2020

View Postvictor29cr, on 05 martie 2023 - 10:32, said:

Depinde si in ce consta acele 63kg.

Ai vazut persoane grase la 63 de kg si 1.70 ?

Daca da schimba opticianul...

#48
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,072
  • Înscris: 02.12.2007
Depinde de masa musculara. Daca asta e redusa atunci poti sa fii chiar obez la 1.70 cu 63 kg.

#49
Bob493

Bob493

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,305
  • Înscris: 12.07.2010
Lol. Nu ai cum sa fii obez la 63 de kg, nici macar supraponderal. Poti, in schimb, sa ai dislipidemie din cauza unei alimentatii si al unui stil de viata extrem de dezechilibrate.

#50
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,666
  • Înscris: 21.03.2020
Au invatat unii cuvantul masa musculara si ne arata cat de intelectuali sunt ei... Ca si cum pe oase poti avea masa grasimara

Edited by GlCA_Contras, 05 March 2023 - 12:07.


#51
yekun

yekun

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,426
  • Înscris: 13.10.2022
Are deja destule prostii in cap, nu i mai băgați și altele.

Bărbat de 45 de ani, 1.70 înălțime, 63 de kg, in ce univers paralel poate fi considerat obez sau macar supraponderal ?

Vrea să se angajeze balerină ?

#52
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,072
  • Înscris: 02.12.2007
Mai trebuie si cativa neuroni in cap sa pricepi ca daca muschii sunt atrofiati, poti sa fii supraponderal cu 63 de kg la 1.70.

#53
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View PostBob493, on 05 martie 2023 - 08:41, said:

Pai cam fix asta e. Hai sa nu-i zicem lene si sa-i zicem inactiune, daca iti place mai mult cum suna. Stii de ce nu prea cred multi in 'boala' asta? Pentru ca aud simptomele descrise de depresivii care zac pe canapele si se uita pe youtube, si le sare tandara, pentru ca si ei au aceleasi simptome si si lor le-ar fi mult mai simplu sa se intinda pe canapea si sa se uite la filmulete in timp ce mananca ciocolata, sau sa bea sau sa se drogheze sau tot felul de alte activitati care iti dau satisfactie imediata si te scutesc de responsabilitati. Dar nu o fac, cel putin nu toata ziua, pentru ca realizeaza ca daca doar stau si isi plang de mila nu vor face alteva decat sa se autodistruga incet dar sigur. Asa ca se scoala de pe canapea, isi fac treaba, si sunt depresivi atunci cand le permite timpul.
Pai nu, ca un om sanatos la cap nu zace in canapea, asta multi nu realizati, de la sine nu se simte bine sa leneveasca, aici e aici. Faptul ca vrei sa zaci in canapea si sa mananci ciocolata (Care asta agraveaza mai tare treaba daca o faci zilnic), e boala.
Daca au aceiasi probleme se vor comporta la fel, daca fac ceva mai mult ca ala, inseamna ca problema este mai slaba putin.
Ca si depresiile astea is e nivele, nu e doar severa, e usoara, moderata si severa.

Si stai asa, ca daca depresia e mai sus, nu mai ai chef nici sa faci ce iti placea inainte, zaci ca prostu in deriva si atat, nu e de gluma.
Ce sa te uiti pe youtube ? Ca nu te mai intereseaza. Ce sa te joci ? Nu iti mai place.
E nasolie ! De ex tatal meu vitreg din germania asa s-a prins ca, chiar am, bine, a avut o nevasta depresiva inainte sa o ia pe mama, care aia nu se scula din pat o saptamana si nu facea nimic.

A vazut el...ca nenea Matoi de la un timp zace in pat si nu se mai joaca la calculator, nu se mai uita asa mult la TV, nu se mai duce la piscina, nu mai coboara jos (stateam la etaj) cand mai veneau musafiri ptr ca imi placea sa stam de vb, nu mai mai duceam in vizite cu parintii. Mai stateam putin pe net seara dar nu cine stie ce.
Si cand deja si placerile ti se tale chiar si partial, este f clar. Ca eu nu rezistam o zi sa nu stau la calculator inainte.

#54
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Pe langa reglarea nivelului de glucoza, insulina poate fi implicata si in urmatoarele functii:

Modificarea activitatii enzimelor si a reactiilor rezultate in organism
Refacerea tesutului muscular prin transportul aminoacizilor, necesari pentru a repara leziunile musculare.
Reglarea absorbtiei aminoacizilor, a replicarii ADN si a sintezei proteinelor
Sinteza lipidelor prin absorbtia in celulele adipoase si transformarea lor in trigliceride
Descompunerea proteinelor si lipidelor din cauza modificarilor de la nivelul celulelor adipoase
Absorbtia de aminoacizi si potasiu in celule care nu poate avea loc in absenta insulinei
Excretia volumului de sodiu si lichide in urina
Stimularea procesului de invatare si memorare

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate