Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...
 date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...
 Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic
 Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri
 

Arduino

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
Ionutzz2013

Ionutzz2013

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 05.10.2022
Salutare! Stie cineva de unde pot gasi coduri bune pt aplicatii cum ar fi wu metru din atasament sau voltmetru ampermetru etc? Nu ma pricep la programare. Cand am incercat coduri de pe net, tutoriale imi dadeau erori. Unele mergeau altele nu merg dau erori de cod

Attached Files



#2
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,534
  • Înscris: 17.04.2006
https://forum.arduino.cc/

#3
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,628
  • Înscris: 06.03.2016

 Ionutzz2013, on 25 ianuarie 2023 - 19:52, said:

Nu ma pricep la programare.
Pai cu asta trebuie sa incepi. Daca nu inveti sa adaptezi / scrii codul o sa tot primesti erori.

#4
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,438
  • Înscris: 06.01.2007
Intreaba Chat GPT ca-ti face el coduri pentru proiecte simple.
Nimic de speriat.

#5
Ionutzz2013

Ionutzz2013

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 05.10.2022

 maccip, on 26 ianuarie 2023 - 00:31, said:

Intreaba Chat GPT ca-ti face el coduri pentru proiecte simple.
Nimic de speriat.
cum se foloseste? Il intreb cum as intreba pe cineva? Sau cum anume?

#6
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,438
  • Înscris: 06.01.2007
Fix asa.
Ii dai buna ziua intai, sa stie ca vrei sa vorbesti in limba romana. si poai il intrebi ceva de genul.
"Vreau un exemplu de program in arduino care sa simuleze un vu-metru"

Uite ce raspunde la mine.
Attached File  Screenshot 2023-01-26 081820.jpg   123.28K   60 downloads
Mai mult decat satisfacator, as zice.

Mai pot exista si erori, insa structura programului aia e.
E mai usor de citit si corectat decat de scris, daca nu ai exercitiul asta de a face astfel de programele.

Asta de eemplu cred ca-i gresit sau nu e intentia ta. Ar trebui sa foloseasca mai multe leduri, dar.. te joci si tu cu el, il modifici.
Sau ii ceri un alt program, sub o alta forma explicandu-i ca vrei cu mai multe leduri.

#7
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,550
  • Înscris: 10.08.2005
Pai ei nu are mai multe LED-uri, ci doua indicatoare de nivel afisate pe un ecran.
Problema - cat tine de arduino - este conectarea si comunicarea cu ecranul. Chestie care comunitatea respectiva a cam rezolvato.
Problema - cat tine de "programare" - este simularea unui "undicator de volum", desenarea unui dreptunghi de lungime arbitrara.

Edited by MarianG, 26 January 2023 - 09:34.


#8
nixrohnson

nixrohnson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,237
  • Înscris: 22.11.2022
Din ce stiu eu, fiecare componenta / kit vine si cu un soft aferent.
Sau se gasesc librarii / tutoriale / exemple "standard".
Asa ca incepi prin a cauta programe pentru LCD sau wu metru LCD sau ceva de genul asta.
Neah, mai sint si erori.
Deci continui cu reparare erori, NU cauti alt soft.
Nu te pricepi la programare - deja s-a spus mai sus: inveti ;) Postezi aici scriptul, eroarea, ce componente ai, cum ai facut legaturile....

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,550
  • Înscris: 10.08.2005
acum, daca display-ul tau este cel din imagine,
Ai un dreptunghi din 16 segmente pe care il umpli (aprinzi), apoi il golesti  (stingi) pentru fiecare bit 0 din reprezentara numberica in baza 2 a valorii instanee inregistrate.
Bine, ca acum, ai elementele de stilizare (margini rotunde), si litere care specifica ce bara care canal audio repzeinta, iar asta iti papa doua locuri.
pe unele modele poti seta rezolutia de citire a valori analogice pe cati biti ai nevoie, egali nu cate segmente poti aprinde/stringe.

Astfel nu trebuie sa-ti bati capul cu valoarea citita, exprimata in procente, apoi impartita la numar de segmente, aproximari si decizii, tin aprins sau sting.

Edited by MarianG, 26 January 2023 - 09:59.


#10
Ionutzz2013

Ionutzz2013

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 05.10.2022
Am mai multe display-uri printre care unul identic cu cel din imagine, si am mai observat in tutoriale 2 metode de conectare: metoda 1 e cea din imagine si metoda 2 este printr-un modul i2c care se leaga doar cu 4 fire la arduino unde trebuie sa ii dau adresa displayului iar codurile difera pentru cele 2 metode. In multe tutoriale nu ofera codu iar care il ofera nu e valid. Pot specifica pe chat gpd ca vreau sa afiseze pe display si nu cu leduri?

#11
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,550
  • Înscris: 10.08.2005
https://docs.arduino...cs/lcd-displays

#12
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 828
  • Înscris: 26.07.2005
Ia-o usor. Ai sarit cam repede la vu-metru si chatgpt.Posted Image
Vezi care e treaba cu Arduino, cu librariile, incepi cu exemplele simple, gen led on -led off.
Fara un pic de basic, degeaba chatgpt si exemple luate de te miri pe unde.

Din exemplele postate pe net vei invata multe si e ok ca o sa iti spargi creierii  pana te prinzi ca exemplul lor foloseste libraria x iar tu ai libraria x.1, gen.

Acum incepi sa inveti ca  in teorie, practica si teoria sunt la fel, dar in practica, teoria difera un picPosted Image

#13
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,438
  • Înscris: 06.01.2007

 Ionutzz2013, on 26 ianuarie 2023 - 13:48, said:

Pot specifica pe chat gpd ca vreau sa afiseze pe display si nu cu leduri?
Poti, cine te opreste?
Treaba e ca, putin probabil sa-ti mearga direct codul, dat fiind ca nu are botul de unde sa stie exact ce ecran ai, ce interfata are si cum foloseste interfata respectiva.

Arduino are librarie pentru I2C si pentru orice tip de comunicatie de-asta, basic. Insa, cred ca va trebui sa te uiti si prin datasheetul ecranului.
Comunicatia I2C e ceva destul de generic. Tu ai nevoie de ceva mai specific ce posibil sa necesite un pic de reserci din partea ta.

Insa, dupa cum au zis si colegi. Incepi si tu cu un led, sa vezi intai cum se pune problema.
Apoi incerci si cu ecranul ala, dar afisezi mai intai chestii simple, sa-l vezi ca merge.
Si apoi, incropesti programul cu ce ai invatat. Te ajuti si de chatgpt, desigur, insa nu cred ca-ti da direct codul sa-i dai ctrl+F5 si gata.

#14
Ionutzz2013

Ionutzz2013

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 05.10.2022

 maccip, on 26 ianuarie 2023 - 14:39, said:


Poti, cine te opreste?
Treaba e ca, putin probabil sa-ti mearga direct codul, dat fiind ca nu are botul de unde sa stie exact ce ecran ai, ce interfata are si cum foloseste interfata respectiva.

Arduino are librarie pentru I2C si pentru orice tip de comunicatie de-asta, basic. Insa, cred ca va trebui sa te uiti si prin datasheetul ecranului.
Comunicatia I2C e ceva destul de generic. Tu ai nevoie de ceva mai specific ce posibil sa necesite un pic de reserci din partea ta.

Insa, dupa cum au zis si colegi. Incepi si tu cu un led, sa vezi intai cum se pune problema.
Apoi incerci si cu ecranul ala, dar afisezi mai intai chestii simple, sa-l vezi ca merge.
Si apoi, incropesti programul cu ce ai invatat. Te ajuti si de chatgpt, desigur, insa nu cred ca-ti da direct codul sa-i dai ctrl+F5 si gata.
m-am jucat cu displayele si am afisat tot felu de prostii gen ceas, diferite mesaje text, animatii, chiar am facut o numaratoare de spire pt bobinaje care functiona super. Vreau sa vad si altele in afara de cele enumerate. Wu metru mi s-a parut interesant. Mentionez ca am de vreo 3 sapt jucariile astea. Si au inceput sa imi placa mai ales de plictiseala.

#15
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,438
  • Înscris: 06.01.2007
Cu Arduino? Pai inseamna ca esti expert.
Unde anume te blochezi la Vu-Metur?

#16
Ionutzz2013

Ionutzz2013

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 05.10.2022

 maccip, on 26 ianuarie 2023 - 20:23, said:

Cu Arduino? Pai inseamna ca esti expert.
Unde anume te blochezi la Vu-Metur?
Da cu arduino le-am facut. Nu sunt chiar expert am copiat schemele si codurile din tutoriale de pe youtube. La wu metru majoritatea ofera doar schema de legaturi nu si codu iar singuru cod care l-am gasit nu e bun da eroare cand fac upload si library not valid

#17
Ionutzz2013

Ionutzz2013

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 05.10.2022
Asta e doar unu din codurile care am reusit sa le pun pe arduino. La unele scheme sunt fara acel modul pus pe display.

Attached Files



#18
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,325
  • Înscris: 24.11.2002
Care librarie de eroare? Ce versiune a ei ai instalat? Ai un link la exemplul incercat?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate