Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Despre zahar, de ce nu se renunta la el ?!
Last Updated: Nov 14 2023 09:39, Started by
MinettoMatoi
, Jan 18 2023 00:53
·
18
#91
Posted 19 January 2023 - 22:33
Doar dacă e dospita pe repede înainte, 30 min - maxim o ora….
|
#92
Posted 19 January 2023 - 23:36
MinettoMatoi, on 19 ianuarie 2023 - 19:50, said: Normal ca lingurita aia de zahar nu schimba mai nimic in reteta. Trebe consumata painea alba (si aia integrala) cu moderatie si de aia slabi si fara diabet, ca daca nu, s-ar putea sa nu mai fie nici slabi si sa aiba si diabet (sau nu). Dar sa zicem ca nu te ingrasi, de ex daca arzi 2300 kcal/zi (cum ard eu), daca mananci paine, zici ca esti amarat si n-ai bani de altele, luam un exemplu, am voie 850 g paine in ziua aia. De ingrasat nu ma voi ingrasa, dar pot da in diabet ptr ca pancreasul lucra ptr painea aia 8,5-10 ore in continuu la maxim, presupui ca omu ala nu are diabet si e slab, si se poate strica. Ai voie un maxim de un 250 g carbo/zi in trei mese si nu doar din surse cu IG mare, la masa nu e voie sa ai mai mult de 75 g carbo, la 3 ore de la masa, pancreasul trebuie sa fie la relax ca inainte de masa. Dieta mediteraniana se considera destul de sanatoasa, carbohidratii se pot duce la 65% pentru o persoana in forma si activa. Dar cum bine stii depinde despre ce carbohidrati vorbim. |
#93
Posted 19 January 2023 - 23:56
PlatonX, on 19 ianuarie 2023 - 16:35, said:
Daca oamenii au functionat foarte bine fara zahar rafinat sute de mii de ani, de ce au nevoie acum de el? Nu se bazeaza totul pe ce e necesar, in societatea moderna se mananca si de placere. Dar solutia este sa inlocuim cu altceva si sa avem aceiasi placere, nu sa eliminam produsele care aduc placere. ionutzitaly, on 19 ianuarie 2023 - 23:36, said:
Dieta mediteraniana se considera destul de sanatoasa, carbohidratii se pot duce la 65% pentru o persoana in forma si activa. Dar cum bine stii depinde despre ce carbohidrati vorbim. Ptr ca repet, odata ce omul a dat de placerea aia, s-a spurcat, e cumva natura umana, am explicat ce si cum. Stiu f bine despre ce carbo vb, de aia rapizi si lipstiti de nutrienti. |
#94
Posted 20 January 2023 - 01:12
#96
Posted 20 January 2023 - 16:43
O intrebare care vroiam sa o pun de mult, painea facuta in casa mereu cantarea mai mult la acelasi volum, puneam apa, sare, faina alba, drojdie. Framantam cam 10-15 minute, lasam sa creasca si la cuptor, niciodata nu a iesit ca aia din comert.
De ex am facut odata asa: Faina alba 700 g, apa 500 ml, drojdie proaspata 35 g, sare 14 g. A iesit cum am zis, parca de mai densa (sau asa deduc eu), dar crecuse f bine. Am bagat-o la cuptor, nu la masina de paine ca din aia n-am. Unde am gresit ? As dori si eu o reteta de paine alba ca lumea, deci gramaj faina, apa, sare, drojdie, sa incerc sa fac asa, poate proportia apa-faina nu a fost oke, nu stiu. Bine o reteta ptr o anumita cantitate, ca apoi imi calculezi eu cantitatile, mai mult raportul intre cantitati e important. Edited by MinettoMatoi, 20 January 2023 - 16:43. |
#98
Posted 20 January 2023 - 17:43
MinettoMatoi, on 20 ianuarie 2023 - 16:43, said:
Faina alba 700 g, apa 500 ml, drojdie proaspata 35 g, sare 14 g. |
#99
Posted 21 January 2023 - 09:35
Deci cam cum am pus eu, doar ca tu ai pus 420 ml apa, eu 500. Si la volum ? La acelasi volum ca franzela din comert aia de 300 g, coincide ? Sau tot ca la mine ca la acelasi volum e cam de doua ori mai grea ?
Eu puneam 2 g sare la 100 g faina. Si iesea cam 1,3 g sare la 100 g paine. |
#100
Posted 21 January 2023 - 14:16
Daca la acelasi volum una e de doua ori mai grea insemna ca este mult mai putin afanata. Si afanarea asta cred ca vine din dospire. Sigur se poate compara painea facuta cu o masina in gospodarie cu alta facuta la fel si probabil se poate trage o concluzie, dar cand e vorba despre o paine facuta acasa si una facuta intr-o instalatie industriala e mult mai complicat, ca acolo posibilitatile sunt altele. La cat de mari diferente am vazut la painile din comert sunt sigur ca sunt mari diferente atat la retete cat si la metodele de fabricatie.
|
|
#101
Posted 24 January 2023 - 14:26
Nu stiu cum se face ca la alea din comert situatia e asemanatoare ! Sunt facute ca lumea. Si a mea a crescut, nu era dura, dar totusi. Deduc ca era mai densa, ca altfel nu imi explic, adica are mai multa faina pe acelasi volum.
Ca la suta de g la kcal si carbo iese cam la ei. Doar ca la volum e nasol, o felie de a mea cantareste sa zic 40 g, la ei 25, la acelasi volum. |
#102
Posted 27 January 2023 - 20:23
Zaharul este nociv. De ceva timp incerc si eu sa renunt la el dar nu pot.
|
#104
Posted 27 January 2023 - 20:37
Pe mine dependenta ma supara.
Ma simt mult mai bine cand nu mananc zahar/dulciur, dorm mult mai bine, sunt mai calm. Si o duceam bine, asta pana zilele trecute m-am infipt in vreo 5 bomboane de brad uitate de la Craciun pe masa. Am ciocolata, dulciuri, toate natiile. Ca ma gandeam ca maine sa fac ceva curatenie, sa elimin din tentatie, adica sa duc bomboanele si ciocolatele in frigider. Ma simt eu mult mai bine fara atata zahar. |
#106
Posted 01 February 2023 - 15:30
Cand a aparut tigara electronica, luni de zile inainte, s-a facut propganda agresiva impotriva tutunului,
Cancer, etc....etc... Cand au fost interese de o parte, usturoiul era bun pentru sange, inima....cand intersele s-au schimbat, deodata utsuroiul face cancer.La fel cu untul si margarina. Asa si cu zaharul. Sa avem incredere in corpul nostru care are nevoie de zahar. Nu de inlocuitori de zahar. Problema nu e zaharul, cele 2-3 lingurite pe zi la cafea sau o felie de prajitura. Problema este la noi....care suntem pofticiosi si necalculati. Asa ca zaharul +X, +Y, +Z din meniul din fiecare zi poate avea influenta, mai ales cand nu facem miscare si nu ardem calorii. Eu cred ca mai important decat sa ascultam fel de fel de pareri, este sa ne cunoastem corpul, cerintele lui, ce ii prieste, ce mai putin. Zaharul meu este de 15 ani intre 90-110. poate un pic mai sus la zile de nastere si onomastici Ok. Sunt atent la cantitati, sunt atent sa nu manac zi de zi dulciuri, dar zaharul nu l-am scos din meniu si nu l-am inlocuit.... Zaharina e mult mai daunatoare. Edited by vio69c, 01 February 2023 - 15:32. |
#107
Posted 01 February 2023 - 19:59
#108
Posted 02 February 2023 - 11:21
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users