Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?
 

Cresc impozitele pe proprietate +50%

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
133 replies to this topic

#55
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 10:56, said:

Scutirile deja funcționează, pe zona de revoluționari, cei cu certificat inventat, gen ciolacu, persoane cu handicap, o sa tot apară că și la parcări se va începe taxarea și romanul are talent sa se învârtă de un certificat ceva, sa se descurce


Apropos, stie cineva cum naiba limbricul ala de Arșinel avea certificat de revolutionar ???  Ca el (deja mort) sunt inca foarte multi. Niste jigodii dupa parerea mea.

#56
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

 fansat, on 06 octombrie 2022 - 13:05, said:




                                          Daca i-ar tine pe parinti acasa si sa aiba grija de ei cineva platit, ar iesi mai ieftin decat ar plati la azil. Am fost de cateva ori in vizita la cineva la azil. Ce sa zic ? Carute de bani (deocamdata, "doar" vreo 3 900 leuti lunar) dati aiurea de rude ca sa tina pe seniorul respectiv, impotriva vointei lui (omul n-a vrut, dar nu mai are nicio putere sa lupte cu hienele care l-au dus acolo ca sa scape de el),

Deci niste oameni care nu vor să se chinuie cu un bătrân sunt hiene? De ce sa nu aibă ajutor specializat platit și să distrugă viețile copiilor lui? Egoiști acești bătrâni, nu le pasa decât de ce vor ei, nu se gândesc că cei tineri au serviciu și nu e normal sa li se pună o corvoadă in cap dacă bătrânul respectiv nu a fost capabil sa aibă grijă de sine.

Bătrânii responsabili nu devin poveri pt copiii lor și caută să își aranjeze din timp atât retragerea la pensie cât și decesul .

#57
fez1fez

fez1fez

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 08.05.2017
Acuma dupa imprumuturile "raposatului" Catu,(si nu numai) de unde mai multi bani la buget?
Prost nu e ala care cere, ci ala care mai da inca un vot. Ma rog, si ala care vrea sa plateasca impozite mai mari. Dar sa moara si capra vecinului.
Bun venit in Romania educata!

#58
tipareth

tipareth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,628
  • Înscris: 20.05.2008

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 11:40, said:

nu suferă deloc toată lumea. oamenii tineri care ar dori să-și cumpere un apartament în oraș ar avea de câștigat, fiindcă ar scădea prețurile și nu ar mai fi nevoiți să se mute la porumb residence, în timp ce centrul orașului și cartierele bune sunt blocate de unii care cerșesc de la stat să li se plătească impozitul și căldura și locul de parcare.

deci acum, cu impozite infime, suferă oamenii tineri, productivi, care în loc să aibă start în viață se chinuie prin suburbii noroioase
de asemenea, ar avea de câștigat orașele care ar primi mai mulți bani la buget și ar putea astfel investi în calitatea vieții cetățenilor, transport public, piste de biciclete, dezvoltare urbană . acum primăriile nu au bani și chițăie la guvern să le dea măcar să le ajungă de salarii, iar investiții ciuciu



copiii să pună mâna să facă credit, ca toată lumea. nu să stea cu mâna întinsă la părinți să aștepte să moară

Visezi cu ochii larg deschisi la aiureli.

Marirea impozitului duce si la marirea chiriilor + restrangerea spatiului locativ, faramitarea unor spatii mai mari in spatii mai mici, pt a putea plati chirie + taxe. - valabil si pt proprietarii ce inchiriaza mai scump de unde sa plateasca impozitul + sa le iasa si profit.

Fenomenul e raspandit in marile capitale ale lumii - tinerii au ajuns sa stea si in 8-10m2 cu o chirie intre 800-2500 euro/ dolari.

Fenomenul e si mai strigator la cer in Japonia si Coreea de sud unde exista - goshiwon & coffin homes. Acolo locuiesc tinerii, unele sunt mici cat o toaletă.

Toti cei ce sustin CHIRIA ca singurul lucru normal, ar trebui sa va intrebati CHIRIE LA CINE? Ca sa fii chirias cineva trebuie sa fie proprietar extra, sa inchirieze. CINE? Corporatiile, oamenii foarte bogati si eventual statul.

In momentul in care imbatranesti, te imbolnavesti etc  daca stai in chirie si nu mai ai pe nimeni sa te ajute, unde te duci? Daca nu ai bani sau pensia e prea mica? Ajungi poate chiar in strada! Ca in SUA.

Un proprietar care nu se mai descurca - fie subinchiriaza o camera, fie vinde proprietatea si pleaca undeva mai ieftin. Dar un chirias care nu se mai descurca si nu are pe nimeni, ajunge in voia sorții.



Biciclete? - alea le poti cumpara singur. Renovari - proprietarii trebuie sa renoveze. Frig in case? - centrala electrica sau gaz de apt - facut credit la banca pt asta etc. Pe la noi lumea se descurca, nu sta cu mana intinsa ca prin capitala.

Acuma nu zic ca impozitul pe cladiri nu ar putea sa creasca nițel - un 0.3 ar fi o crestere decenta.

Dar in unele orase SE FAC LUCRURI de ani de zile chiar si cu banii care subt acum, cu impozitele care sunt acum. In sud e problema mare acolo nu tine de bani ci de coruptie si lene.

Edited by tipareth, 06 October 2022 - 13:41.


#59
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,333
  • Înscris: 31.07.2017

 Texe, on 06 octombrie 2022 - 11:46, said:

Rate platea in general personalul TESA sau o parte din indirect productivi ca asa erau normele pe vremea aia, nu aveau loc pe listele de repartitii.
Si acum:
1. Pensionarii aia au muncit ca sa avem baraje la Vidraru sau Portile de Fier ca sa putem sa ne mutam noi contractele la curent (ca de exemplu...). Si au muncit 7-8 ani pentru dreptul de a sta in frig si la cozi pentru tacamuri de pui. Vanzarea in rate a apartamentelor a fost ca un fel de mica compensare a eforturilor acelei generatii. Iar vanzarea initiala s-a facut la pretul la care le platisera in rate si ceilalti. Nu poti sa blamezi pensionarii pentru inflatia galopanta care a urmat dupa `91 si care a facut ca ratele sa devina derizorii ca valoare.


Extraodinar, bah, dar toti erau constructori. Bunicii mei au muncit la CAP si nu au primit apartament pomanta. Produsele agricole erau cam grosul exporturilor romanesti nu alte chestii pe care le canta unii pe aici.

Quote


2. In general, pensionarii romani, spre deosebire de hedonistii vestici, au o utilitate sociala ridicata (ca asa e neamul asta, al nostru). Au grija de nepoti, ii spala la fund, ii duc la scoala, le gatesc, stau cu ei pana vin parintii, le mai aduc cate o prostioara cadou.

Nu pentru toti copiii, pentru ai mei, rar se gaseste cate un mic ajutor, si stiu zeci de cazuri de nepoti cu niste bunici inexistenti, desi destul de vii si sanatosi.


Quote

3. Mi se pare incredibila ura fata de pensionari, ca si cand nu ar fi parintii si bunicii nostri ci niste elemente cazute pe capul nostru in mod spontan, printr-un eveniment bizar.

Nu ii uraste nimeni, doar le cere sa se adapteze la vremuri si sa plateasca un pic mai mult impozit, daca tot sunt ditai proprietarii cu proprietati picate din cer.

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 13:22, said:

Bătrânii responsabili nu devin poveri pt copiii lor și caută să își aranjeze din timp atât retragerea la pensie cât și decesul .
Sugerezi niscai euthanasie sociala, ca nici eu nu am ajuns asa departe cu ganditul...

#60
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
Nu, mă refer la faptul că își pun deoparte bani de sicriu și au loc de veci și toate alea

#61
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,073
  • Înscris: 30.07.2006

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 11:51, said:

deci nu e un exemplu prea bun, pensionarii noștri în loc să se bucure de pensie să călătorească în croaziere ca cei din vest, stau sclavi pentru nepoți să îi șteargă la fund sau să atârne la mila copiilor pentru a le plăti întreținerea

Ca sa mearga in croaziere si Grecia, tb sa aiba parale.
Putini au.
Iar cand ai pensie de 1000 lei-de agricultor- cam depinzi de banii copiilor.

Si mai putini hamalesc la nepoti, nu mai sunt bunicii de pe timpul lui Ceasca, acum majoritatea merg pe principiul "cine a facut copii, sa si-i creasca""

Cei mai multi romani intra la categoria saraci.
Iar la pensie-ai ghicit- vor fi niste pensionari si mai saraci.

Edited by marius.bunu, 06 October 2022 - 13:43.


#62
Texe

Texe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 09.02.2008

 kopac, on 06 octombrie 2022 - 13:32, said:

Extraodinar, bah, dar toti erau constructori. Bunicii mei au muncit la CAP si nu au primit apartament pomanta. Produsele agricole erau cam grosul exporturilor romanesti nu alte chestii pe care le canta unii pe aici.
Bunicii tai au primit pamant in baza Legii 18/91, intre 5.000 si 100.000 mp.

 kopac, on 06 octombrie 2022 - 13:32, said:

Nu ii uraste nimeni, doar le cere sa se adapteze la vremuri si sa plateasca un pic mai mult impozit, daca tot sunt ditai proprietarii cu proprietati picate din cer.
Asta e problema comunismului si socialismului si a adeptilor acestor ideologii... egalizarea se face la nivelul de jos, nici macar la ala median.

 NikoroB, on 06 octombrie 2022 - 12:04, said:

Nu mai merge asa, trebuie sa platesti pentru orice, iar o zona nu se poate dezvolta subventionand saracia.
In general, cand maresti taxele se duce dracului devoltarea zonei. Dezvoltarea unei zone se face prin micsorarea taxelor nu prin majorarea lor.
Bateti niste campi...

 kopac, on 06 octombrie 2022 - 13:32, said:

Sugerezi niscai euthanasie sociala, ca nici eu nu am ajuns asa departe cu ganditul...
Inca nu ai ajuns la nivelul mizantropic al lui Flat... mai ai de lucru.

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 11:51, said:

deci nu e un exemplu prea bun, pensionarii noștri în loc să se bucure de pensie să călătorească în croaziere ca cei din vest, stau sclavi pentru nepoți să îi șteargă la fund sau să atârne la mila copiilor pentru a le plăti întreținerea
Faptul ca parintii nostri nu isi permit nivelul de hedonism al austriecilor sau nemtilor de aceeasi varsta e pentru ca NOI nu am fost in stare sa le asiguram un nivel de venit (prin marirea avutiei tarii).
Eu unul recunosc asta, tu esti inca in stadiul de negare.

Edited by Texe, 06 October 2022 - 13:49.


#63
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,119
  • Înscris: 03.07.2008

 noris08, on 06 octombrie 2022 - 11:57, said:

colegul bugetar s-a nascut prin propria vointaPosted Image

Doar nu e ciacnoris...

#64
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

 Texe, on 06 octombrie 2022 - 13:48, said:




In general, cand maresti taxele se duce dracului devoltarea zonei. Dezvoltarea unei zone se face prin micsorarea taxelor nu prin majorarea lor.

Da, așa este, doar că exact invers

 Texe, on 06 octombrie 2022 - 13:48, said:



Faptul ca parintii nostri nu isi permit nivelul de hedonism al austriecilor sau nemtilor de aceeasi varsta e pentru ca NOI nu am fost in stare sa le asiguram un nivel de venit (prin marirea avutiei tarii).


Ce legătură are avuția țării cu averea privată a fiecăruia? Cum îti așterni, așa dormi. Le-a plăcut Iliescu și minerii. Acum chițăie

Sau ce sugerezi, sa se dea din bugetul statului pensionarilor ajutoare sau ce?

Noi suntem responsabili pentru noi, nu pentru alții. Fiecare își clădește viitorul, nu se bazează pe rude

#65
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 13:53, said:

Ce legătură are avuția țării cu averea privată a fiecăruia? Cum îti așterni, așa dormi. Le-a plăcut Iliescu și minerii. Acum chițăie
Abordarea asta e de-a dreptul idioata, practic iarasi vrei doar sa pedepsesti o categorie sociala.
Le-a placut Iliescu si minerii, zici? Si cei carora nu "le-a placut Iliescu si minerii" , au cumva pensii mai mari? Posted Image

Edited by TS030, 06 October 2022 - 13:56.


#66
ursuletul68

ursuletul68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,208
  • Înscris: 06.09.2011

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 11:31, said:



vinzi un apt. de 80-100k euro, azilul costă să zicem 500 pe lună, asta înseamnă între 13 și 20 de ani de huzureală

Numai tâmpenii tiparesti aici si vad ca tot insisti..fara 2000 lei lunar, nu se gaseste azil decent(asta ca sa nu stai in fecale si sa mănânci la 2 zile, cum au fost atâtea Reportaje despre azilelor romanesti)..

#67
Texe

Texe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 09.02.2008

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 13:53, said:

Da, așa este, doar că exact invers
Dupa vreo doctrina doar de tine stiuta si intr-o dimensiune in care noi, astialaltii nu ne aflam.

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 13:53, said:

Ce legătură are avuția țării cu averea privată a fiecăruia? Cum îti așterni, așa dormi.
Ia de studiaza faza cu Fondul Suveran Norvegian, de exemplu.

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 13:53, said:

Sau ce sugerezi, sa se dea din bugetul statului pensionarilor ajutoare sau ce?
Sistemul de pensii inventat de Bismark este un contract social. Noi ii tinem pe aia din spate, aia din fata ne vor tine pe noi.
Tu (ala din fata) in al tine pe ala din spate consideri ca este oportun sa ii faci impozitul cat 4 pensii =)) =)) =))

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 13:53, said:

Fiecare își clădește viitorul, nu se bazează pe rude
Nu stiu cum sa iti explic tie... ca nu stiu cum functioneaza in dimensiunea ta... dar aici, pe Pamant, viitorul oamenilor este in general (in particular, daca te cheama Iliescu nu cred ca se aplica) in cimitir. Ar merge un pic marit impozitul si acolo... ca nah... nu impozitam doar prezentul, sa impozitam si viitorul, zic.

Edited by Texe, 06 October 2022 - 14:00.


#68
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022

 Texe, on 06 octombrie 2022 - 13:48, said:

In general, cand maresti taxele se duce dracului devoltarea zonei. Dezvoltarea unei zone se face prin micsorarea taxelor nu prin majorarea lor.
Bateti niste campi...
Adica cu alte cuvinte: cu taxe mici ii muti pe tarani la oras ca sa lucreze in fabrici. In schimb, cu taxe mai mari, taranii pleaca si nu mai are cine sparge seminte in fata blocului, ramand doar oamenii care fac bani si dezvolta la randul lor comunitatea. Apar scoli de prestigiu, infrastructura, viata culturala, etc. Chestii d'astea cum vezi la Viena.

#69
Texe

Texe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 09.02.2008

 NikoroB, on 06 octombrie 2022 - 13:59, said:

Apar scoli de prestigiu, infrastructura, viata culturala, etc. Chestii d'astea cum vezi la Viena.
Nu stiu cum sa iti explic... dar vezi tu... Focsaniul nu a fost vreodata Capitala de Imperiu, iar Barladul nu are Long Beach.

#70
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,073
  • Înscris: 30.07.2006

 Texe, on 06 octombrie 2022 - 13:59, said:


Sistemul de pensii inventat de Bismark este un contract social. Noi ii tinem pe aia din spate, aia din fata ne vor tine pe noi.

Nu mai e de actualitate.
Acum numarul pensionarilor e mai mare decat al celor care contribuie la pilonul public de pensii.
Nu o sa te tina nimeni in spate daca nu-ti pui deoparte de pe acum.
Populatia scade si imbatraneste.

#71
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

 ursuletul68, on 06 octombrie 2022 - 13:57, said:



Numai tâmpenii tiparesti aici si vad ca tot insisti..fara 2000 lei lunar, nu se gaseste azil decent(asta ca sa nu stai in fecale si sa mănânci la 2 zile, cum au fost atâtea Reportaje despre azilelor romanesti)..

Pai și eu ce am zis vrei, 500 euro, 2500 lei

 Texe, on 06 octombrie 2022 - 13:59, said:


Ia de studiaza faza cu Fondul Suveran Norvegian, de exemplu.


Comparație stupidă, Norvegia are populație infimă raportat la suprafață și resurse ridicol de multe, iar românii nu sunt norvegieni sa fie cinstiți și să se gândească la un asemenea fond fara să îl fure cineva

 Texe, on 06 octombrie 2022 - 13:59, said:


Sistemul de pensii inventat de Bismark este un contract social. Noi ii tinem pe aia din spate, aia din fata ne vor tine pe noi.

Este un sistem falimentar, se merge pe pensii private acum. Și investiții. Cine nu va avea bani pusi deoparte va rămâne în stradă la bătrânețe

#72
Texe

Texe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 09.02.2008

 marius.bunu, on 06 octombrie 2022 - 14:03, said:

Nu mai e de actualitate.
Acum numarul pensionarilor e mai mare decat al celor care contribuie la pilonul public de pensii.
Nu o sa te tina nimeni in spate daca nu-ti pui deoparte de pe acum.
Populatia scade si imbatraneste.
Corect, dar sa-si faca si factorul politic un pic de curaj, sa apese butonul de panica si sa ne zica si noua cumva, asa... pe fata.

 Flat, on 06 octombrie 2022 - 14:08, said:

Pai și eu ce am zis vrei, 500 euro, 2500 lei
Poti sa te apuci sa platesti de pe acum, in avans. O sa incerc sa ajung la infirmiera sa ii spun ca esti din aia care voiau ca maica'sa sa nu aiba casa si barbac'su masina.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate