Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...
 R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator

Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru
 Cum se monteaza obiectul asta?

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...
 Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 

Alimentare camera ip distanta 50m

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Xavier_em

Xavier_em

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 29.10.2006
Salutare,

Am luat si eu o camera ca aceasta:
https://altex.ro/cam...WOB852/#reviews
si as dori sa o montez prin cablu la router.
Daca are cineva experienta, imi poate spune daca pot sa o alimentez cu 12V printr-un cablu asa lung(50m aproximativ) ? Sau sa trag 220V pana la camera?

Multumesc

#2
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,954
  • Înscris: 05.11.2008
Poti incerca asta si ai si semnalul si alimentarea pe calul de internet.
https://www.emag.ro/...s/pd/EHDXKBBBM/

#3
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,954
  • Înscris: 05.11.2008
Am uitat sa spun ca poti alimenta asa numai daca si camera stie POE, daca nu, nu. Trebuie sa desparti firele de alimentare si cele de net.
Daca nu stii exact cum sa faci, vezi daca te poate ajuta cineva.

Edited by johnnickelby, 04 October 2022 - 19:07.


#4
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,740
  • Înscris: 16.06.2006
Pai cumpara si perechea ailalta de la tplink, poe splitter.

Sau cumpara un switch poe cu 5port si un poe splitter la capatul alalalt.

#5
daniel_98

daniel_98

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 22.01.2018

View PostXavier_em, on 04 octombrie 2022 - 18:38, said:

Salutare,

Am luat si eu o camera ca aceasta:
https://altex.ro/cam...WOB852/#reviews
si as dori sa o montez prin cablu la router.
Daca are cineva experienta, imi poate spune daca pot sa o alimentez cu 12V printr-un cablu asa lung(50m aproximativ) ? Sau sa trag 220V pana la camera?

Multumesc

Salut
Eu am alimentat fara probleme o camera AHD folosind un cablu S-FTP cu o lungime de apoximativ 60m.

#6
daniel_98

daniel_98

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 22.01.2018
[ https://postimg.cc/mtdjzr6w - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Poate te ajuta
https://postimg.cc/mtdjzr6w

Edited by daniel_98, 04 October 2022 - 23:54.


#7
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,836
  • Înscris: 22.04.2019

 Xavier_em, on 04 octombrie 2022 - 18:38, said:

Salutare,

Am luat si eu o camera ca aceasta:
https://altex.ro/cam...WOB852/#reviews
si as dori sa o montez prin cablu la router.
Daca are cineva experienta, imi poate spune daca pot sa o alimentez cu 12V printr-un cablu asa lung(50m aproximativ) ? Sau sa trag 220V pana la camera?

Multumesc
230V + cutie izolatã cu presetupe

#8
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,454
  • Înscris: 09.01.2007
Din ce vad, camera aia nu stie PoE, asa ca nu stiu de ce s-ar complica cu solutiile de mai sus, cand poate sa traga un lan si un myym pana acolo, cum a zis si BloodRa.
Daca duce 12V pe distanta aia s-ar putea sa aiba cadere de voltaj semnificativa si sa aiba probleme. PoE e pe la 48V, si multe injectoare sunt de 50-52V tocmai ca sa duca distante mari.

Eu as face retur si as cumpara camera cu PoE si un injector, e cel mai simplu. Gasesti Hikvision in banii aia, de exemplu DS-2CD1023G0E-I. Sau si mai ieftina.

Edited by TehCube, 05 October 2022 - 01:24.


#9
Paco_ste1

Paco_ste1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 19.03.2022
Nu e mare lucru sa cumperi bifilar cu sectiune de 1,5 mm2  si sa alimentezi cu 12 volti.
In nici un caz sa nu folosesti 220 V pe fir, exista pericolul sa fie rupt de furtuna si sa atinga un copil .

#10
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,740
  • Înscris: 16.06.2006

 TehCube, on 05 octombrie 2022 - 01:21, said:

PoE e pe la 48V, si multe injectoare sunt de 50-52V tocmai ca sa duca distante mari.
O baterie de 48V are 48V?
48V e standardul insa tensiunea variaza in functie de lungimea cablului si putetea "trasa" de pe el.

Dispozitivele clienti POE  (sau PD cum le zice) au un regulator de tensiune, un convertor DC-DC de la 30-60V la 12V, 5V sau la ce tensiune are proiectata electronica.

Iar daca se alege solutie dupa "standard" POE (IEEE 802.3 af/at/bt) nu poti sa dai gres.

Am un switch d-link poe af/at (cu management daca are importanta) si 3 noduri mesh Asus Lyra conectate la el prin cablu cat6ftp cu poe -> tplink poe splitter -> si la capat la accesspoint am 2 cabluri (retea gigabit si 5V)

Edited by radurus, 05 October 2022 - 08:18.


#11
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,454
  • Înscris: 09.01.2007
Eu nu am zis sa nu foloseasca PoE, am zis ca se complica degeaba cu injector poe si apoi splitter doar ca sa traga un singur cablu in loc de doua. Sau mai rau, sa bagi 12V pe o pereche de fire din cablul CAT in loc sa duci direct 230V acolo.

Sunt camere de supraveghere, si poate sa cumpere direct una cu alimentare PoE, nu e nevoie sa dea inca atatia bani pe injector + splitter PoE ca apoi sa treaca de la splitter la 12V.

#12
Paco_ste1

Paco_ste1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 19.03.2022
Camera de supraveghere agreata de initiator nu absoarbe mai mult de 0,5 A la 12 V , si la 1 A la 100 m pe o sectiune de 1,5 mm2  caderea de tensiune nu e mai mare de 1 volt.
Doar sa fie atent si sa cumpere conductor de cupru. Daca e si monofilar e si mai bine.
Rezistenta ohmica pe 100 m nu depaseste 1 ohm.

#13
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,454
  • Înscris: 09.01.2007
Da, doar ca depinde si de sursa de 12V pe care o s-o aleaga, cat de bine sunt facute imbinarile/lipiturile, cat de sensibila e camera la variatie de voltaj, etc. D-aia mi se pare ca te complici degeaba cu astea cand poti sa iei direct ceva PoE, la calitate (probabil) mai ok in aceeasi bani. Asta as face eu, el poate alege ce solutie vrea.

#14
daniel_98

daniel_98

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 22.01.2018

View PostTehCube, on 05 octombrie 2022 - 09:04, said:

Eu nu am zis sa nu foloseasca PoE, am zis ca se complica degeaba cu injector poe si apoi splitter doar ca sa traga un singur cablu in loc de doua. Sau mai rau, sa bagi 12V pe o pereche de fire din cablul CAT in loc sa duci direct 230V acolo.

Sunt camere de supraveghere, si poate sa cumpere direct una cu alimentare PoE, nu e nevoie sa dea inca atatia bani pe injector + splitter PoE ca apoi sa treaca de la splitter la 12V.

"Sau mai rau, sa bagi 12V pe o pereche de fire din cablul CAT in loc sa duci direct 230V acolo."
Este mult mai sigur sa bagi 12V pe cablul de internet decat sa duci direct 230V pana la camera..Mai ales daca cablul este suspendat.
Varianta pe care i-am spus-o este testata de mine si functioneaza fara probleme.

#15
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,740
  • Înscris: 16.06.2006
Asta e POE old scool sau in regim DIY.

#16
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,454
  • Înscris: 09.01.2007

View Postdaniel_98, on 05 octombrie 2022 - 16:49, said:

"Sau mai rau, sa bagi 12V pe o pereche de fire din cablul CAT in loc sa duci direct 230V acolo."
Este mult mai sigur sa bagi 12V pe cablul de internet decat sa duci direct 230V pana la camera..Mai ales daca cablul este suspendat.
Varianta pe care i-am spus-o este testata de mine si functioneaza fara probleme.

Nu am zis ca nu ar functiona, dar am explicat de ce pot aparea probleme. Dupa cum am zis, nici solutia cu 230V nu e preferata mea, dar as alege asta instalat corect si terminat intr-o doza de derivatie decenta, mi se pare mult mai eleganta solutia, mai ales pe termen lung.
Dar, din nou, cel mai simplu e sa cumperi nabii o camera cu PoE ca e fix acelasi pret si nu mai ai griji. :)

#17
Xavier_em

Xavier_em

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 29.10.2006
Multumesc pentru sfaturi, insa nu doream sa schimb camera pentru ca mai am una si imi place aplicatia lor.
Pana la urma am luat 40m de cablu UTP si cu lita de 1mm, am facut proba si nu e nicio scadere de tensiune, are la capatul opus alimentarii 12.02-12.05V si merge fara probleme.

#18
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,740
  • Înscris: 16.06.2006
Acum nu are cadere de tensiune.
Asta apare cand pui o sarcina.

Din ce am mai citit, o camera ip comsuma ~4W, adica 300mA la 12V.
Pe distanta aia ar fi 0.6-0.8V pierdere teoretica.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate