![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Suplimente sau nu?
Last Updated: Oct 28 2022 15:48, Started by
2sheyy
, Sep 25 2022 09:21
·
3

#19
Posted 01 October 2022 - 20:09

cam la toate exercitiile am facut vreo 2 repetari in plus fata de ultimele luni. Deci chiar si fara faza de acumulare si mult subdozat s-ar putea sa aiba efect. Are efect, doar ca nu e un efect cumulativ, adica nu mai cresti inca 2 repetari si saptamana viitoare si cealalta si tot asa pana ajungi sa pui 20kg pe bara. Asta s-ar putea intampla teoretic doar daca cineva face acum impins cu 50kg si ajunge in scurt timp la 70kg, dar de la 100kg la 120kg n-ai sa vezi niciodata. Si desigur dupa ce nu mai iei creatina s-ar putea sa pierzi ceva in forta, poate da poate nu. Am luat creatina vreo 7ani continuu cat am fost mai tanar, iar acum iau de vreo 5ani continuu. Am incercat de la o multime de firme, toate formele de creatina, in toate modurile posibile de administrare. De vreo 3 saptamani nu mai iau, am pierdut vreo 2 kg greutate si putina forta(si rezistenta). Ma saturasem de starea aia de semibalonare si semi discomfort de la creatina Universal. Doar creatina ON nu da efecte de acest gen.
mi-am luat proteine si aminoacizi, dextrina, parca, imi facusem o lista. Nu mi-au dat niciun rezultat. Am trecut peste blocajul de crestere (si muschi si forta) cand a venit bunicul cu juma de porc de la tara.. Caloriile zilnice, asta era "secretul". Sa nu credeti ca n-am testat, am testat. |
#20
Posted 01 October 2022 - 20:32

Are efect, doar ca nu e un efect cumulativ, adica nu mai cresti inca 2 repetari si saptamana viitoare si cealalta si tot asa De ce nu iei doza mica? Ma bate gandul sa-mi mai iau, caci ce mi-a ramas de-atunci va tine vreo saptamana maxim doua. Nu stiu exact daca am simtit acest discomfort de care zici de la creatina. Aveam eu un deranj stomacal dar m-am prins ulterior ca era de la sarea nigari (o amestecam cu creatina, si-am avut-o si cand nu mai luam creatina). Cu dizolvatul e mai nasol, dar m-am invatat sa amestec repede si beau intr-o prima faza cu grija sa las partea nedizolvata jos, apoi mai amestec cand am chef si beau tot tot. Eu beau dimineata cum ma scol, si dupa antrenament, asa cum scrie pe cutie de altfel, doar ca doza mai mica decat in recomandare. Edited by bursucelu_viesel, 01 October 2022 - 20:35. |
#21
Posted 01 October 2022 - 20:57

#22
Posted 04 October 2022 - 20:35

Creatina Ostrovit de care isi luase un coleg pe undeva pe aici chiar a ajuns sa coste 100lei si pe site la Gimbeam. Asta costa prin primavara vreo 35-40 de lei.
Mie imi da impresia ca nici firmele care vand suplimente nu prea isi mai refac stocurile, pe motiv ca din P**A bani de suplimente mai au oamenii. Ma uitam la vreo 3 magazine de suplimente , foarte multe suplimente sunt SOLD de vreo cateva luni, stoc zero de asta vara. https://gymbeam.ro/c...g-ostrovit.html Edited by sandu222, 04 October 2022 - 20:44. |
#23
Posted 04 October 2022 - 23:33

bursucelu_viesel, on 01 octombrie 2022 - 14:23, said:
In cazul lui. Dar daca vrei performanta, cand treci de stadiul de incepator si ai pus deja muschi si ai luat in greutate, nu cred ca mai ai scapare fara proteine cel putin. Eu cand facusem sala acum hat ani, ma blocasem in crestere la un moment dat, si mi-am luat proteine si aminoacizi, dextrina, parca, imi facusem o lista. Nu mi-au dat niciun rezultat. Am trecut peste blocajul de crestere (si muschi si forta) cand a venit bunicul cu juma de porc de la tara.. Nu cred ca mai e vorba de performanta pentru cei care mai scriem pe aici, majoritatea trag de placere, ca sa arate si sa se simta intr-un anumit fel. Cand ma informam prin anii 2000 despre proteine, atunci pe site-urile americane era data o valoare clasica de 1 gram / pound deci cam 2.2 g/ kg pentru naturali...si mai mult ei calculau doar proteinele de origine animala, cele vegetale nu le bagau la calcul. Ulterior s-au facut studii in legatura cu valoarea asta si se pare ca valoarea necesara e mai mica, undeva pe la 1.6-1.8 g/kg si da, si proteinele vegetale contribuie doar ca au o eficienta mai mica pe gram Valorile astea se pot atinge destul de lejer incat sa nu fi nevoit sa consumi proteine Mancarea reala contine pe langa proteine si o multime de alti nutrienti, pe cand un praf prin procesul de concentrare nutrientii aia au fost eliminati in mare parte. In plus corpul uman nu a fost programat sa consume un concentrat cu 90% proteine, pentru ca nu prea exista asemenea aliment in natura. Edited by stalker2142, 04 October 2022 - 23:40. |
#24
Posted 13 October 2022 - 21:38

Am luat niste vita angus tocata hamburgher de la carrefour. Costa 14 lei 280g, adica 50 de lei kg
97% carne cu 20% proteine si 10% grasime de obicei produsele de genul cu carne tocata sunt umflate cu grasime in exces si apa injectata ca sa atarne la cantar, asta nu e asa e chiar fenomenala la gust si digestie La o comparatie cu Whey gold standard care e acum 350 de lei bidonul de 2270g poti lua 7kg de vita cam 1400g de proteina pura la vita si 1800g la whey ma gandeam sa iau de la hypermarket la carne cate un antricot intreg de vita romaneasca, sa il bage la masina de tocat si din carnea tocata sa fac hambugeri de vreo 450g pe care sa i ambalez in pungi de plastic si sa-i bag la congelator |
#25
Posted 14 October 2022 - 19:48

stalker2142, on 13 octombrie 2022 - 21:38, said:
Am luat niste vita angus tocata hamburgher de la carrefour. Costa 14 lei 280g, adica 50 de lei kg 97% carne cu 20% proteine si 10% grasime de obicei produsele de genul cu carne tocata sunt umflate cu grasime in exces si apa injectata ca sa atarne la cantar, asta nu e asa e chiar fenomenala la gust si digestie La o comparatie cu Whey gold standard care e acum 350 de lei bidonul de 2270g poti lua 7kg de vita cam 1400g de proteina pura la vita si 1800g la whey Pai nu trebuie neaparat sa faci comparatia cu aceasta carne de vita. Poate fi si carne de porc, pulpa, cotlet sau "muschiulet". Pieptul de pui vandut la noi il vad cam overrated, bagi 300g la tigaie si jumate din continut dispare, nu cred eu ca se acumuleaza acea proteina in restul ramas in tigaie, adica sa zici ca raman 150g copt cu 40% proteina. Albusul de ou iarasi e rentabil, urda, branza de vaca. Chiar si conserve de ton daca cumperi de 350lei iesi mai castigat, inca mai sunt conserve de ton la Lidl cu 6lei, parca aveau 150g cu 135g masa solida. Prin primavara a fost o oferta si am luat 30 cu 4.5lei sau cam asa. In toate cazurile iesi mai bine acum de cand cu noua scumpire. Acum nu zic, e buna si proteina, dar numai dupa ce iti asiguri suficienta mancare incat sa nu mai fii tentat sa bagi un shake in loc de o masa. Constat ca acest sport a devenit unul foarte scump. Mancarea s-a scumpit, abonamentul, suplimente, carburantul sau biletul de autobuz pana la sala. E peste 100 lei o creatina de firma respectabila, pe unele site-uri a mai ramas creatina la 75-80lei, dar cat de curand o sa dispara. N-am cum sa arunc 100lei pe un praf care nu face mare lucru si care ma mai si deranjeaza la stomac. Pudra proteica a ajuns la pret de caviar, 100lei 500g de Whey la Weider iar la ON 450g costa 108lei, rebutul ala de caseina e 250lei 900g la Gimbeam. Ultima data am aruncat o jumate de punga de caseina si astia vor 250lei pe o cutie ![]() https://gymbeam.ro/1...-nutrition.html 200lei 800g de caseina, astia is retardati: https://gymbeam.ro/c...-now-foods.html Noroc cu hoarda de "prostitori de fraieri" care lucreaza necontenit pentru "educarea publicului". Cel mai bun exemplu e Mitrache. De unde sa stie guvidul(incepatorul) ca are sau nu nevoie de prafuri la 200lei/kg, nu stie, dar crede ce-i zice indrumatorul si formatorul de opinii. Edited by sandu222, 14 October 2022 - 19:54. |
#26
Posted 14 October 2022 - 20:02

sandu222, on 14 octombrie 2022 - 19:48, said: Pai nu trebuie neaparat sa faci comparatia cu aceasta carne de vita. Poate fi si carne de porc, pulpa, cotlet sau "muschiulet". Pieptul de pui vandut la noi il vad cam overrated, bagi 300g la tigaie si jumate din continut dispare, nu cred eu ca se acumuleaza acea proteina in restul ramas in tigaie, adica sa zici ca raman 150g copt cu 40% proteina. Albusul de ou iarasi e rentabil, urda, branza de vaca. Chiar si conserve de ton daca cumperi de 350lei iesi mai castigat, inca mai sunt conserve de ton la Lidl cu 6lei, parca aveau 150g cu 135g masa solida. Prin primavara a fost o oferta si am luat 30 cu 4.5lei sau cam asa. In toate cazurile iesi mai bine acum de cand cu noua scumpire. Acum nu zic, e buna si proteina, dar numai dupa ce iti asiguri suficienta mancare incat sa nu mai fii tentat sa bagi un shake in loc de o masa. Constat ca acest sport a devenit unul foarte scump. Mancarea s-a scumpit, abonamentul, suplimente, carburantul sau biletul de autobuz pana la sala. E peste 100 lei o creatina de firma respectabila, pe unele site-uri a mai ramas creatina la 75-80lei, dar cat de curand o sa dispara. N-am cum sa arunc 100lei pe un praf care nu face mare lucru si care ma mai si deranjeaza la stomac. Pudra proteica a ajuns la pret de caviar, 100lei 500g de Whey la Weider iar la ON 450g costa 108lei, rebutul ala de caseina e 250lei 900g la Gimbeam. Ultima data am aruncat o jumate de punga de caseina si astia vor 250lei pe o cutie ![]() https://gymbeam.ro/1...-nutrition.html 200lei 800g de caseina, astia is retardati: https://gymbeam.ro/c...-now-foods.html Noroc cu hoarda de "prostitori de fraieri" care lucreaza necontenit pentru "educarea publicului". Cel mai bun exemplu e Mitrache. De unde sa stie guvidul(incepatorul) ca are sau nu nevoie de prafuri la 200lei/kg, nu stie, dar crede ce-i zice indrumatorul si formatorul de opinii. Asa-i. In Londra, caseina de la ON 900 gr(pe acolo) e 45-48 de lire. Am avut noroc ca am prins oferta la un magazin zilele trecute la ON Whey 465gr cu 16 sau 18 lire. Am luat 4 pungi ![]() In rest totu e cam scump, eu am observat ca la 1-2 luni creste pretu. |
#27
Posted 15 October 2022 - 18:05

sandu222, on 14 octombrie 2022 - 19:48, said:
Pai nu trebuie neaparat sa faci comparatia cu aceasta carne de vita. Poate fi si carne de porc, pulpa, cotlet sau "muschiulet". Pieptul de pui vandut la noi il vad cam overrated, bagi 300g la tigaie si jumate din continut dispare, nu cred eu ca se acumuleaza acea proteina in restul ramas in tigaie, adica sa zici ca raman 150g copt cu 40% proteina. Am dat exemplu pentru ca fiind hamburger, de obicei astia se fac din bucatile mai ieftine cum e pulpa si diverse resturi care raman cand se taie bucatile celelalte. Dar chiar si asa fiind din vita black angus e peste vita obisnuita romaneasca care a ajuns sa coste tot pe acolo pe la 49 de lei kg de antricot/vrabioara. E chiar peste vita maturata sau diverse sortimente ambalate sa arate premium dar non-angus, care costa peste 100 lei kg. Dar si asa ca tot ce e bun, se gaseste si rar si doar cateva pachete Anii trecuti aduceau in cantitate mare si mai multe feluri de taieturi tot la carrefour din doua rase black angus si charolaise crescute in Romania si erau produse de top, in ultima vreme am mai gasit doar hamburgerii de care ziceam si ceva piept cu grasime si os si niste felioare de snitel ..probabil tot asa resturi care raman cand face taierea. Probabil bucatile bune iau calea exportului La piept de pui se gasesc doua sortimente la noi ala alb pe la 30 de lei kg si ala galben care e pe la 43 dar are alta textura, gust, digestibilitate La porc e de multe ori mai greu de gasit o carne de calitate, de multe ori mai e si injectata cu un lichid care se revarsa in tigaie cand o gatesti Asa in mare o carne de calitate mai slaba te si indispune si se digera mai greu, deci da..costa ca orice altceva |
#28
Posted 28 October 2022 - 15:48

Mi-am amintit de discutia asta, aveau in weekend la Carrefour la macelarie o promotie pulpa, cotlet si ceafa de porc la preturi intre 18 si 20 de lei kg.
Foarte avantajos mai ales cu scumpirile din ultima vreme..am luat cateva kg care le-am reambalat acasa in portii de vreo 400g in pungi separate si la congelator Si calitate buna |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users