Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 

Relatie disfunctionala cu sotul din cauza soacrei

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
140 replies to this topic

#19
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,494
  • Înscris: 21.04.2014
N-am inteles de ce trebuie sa se mute socrii la voi, cind au casa lor ? :habarnam:

Feciorul, chiar daca se muta la casa lui cu familia, poate in continuare sa-si viziteze parintii si sa-i tapeze de bani sub pretextul ca are grija de ei, ca si pina acum. :)

#20
Dany336

Dany336

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 14.08.2022
Alltrack asa o sa fac. Am mai incercat sa-i zic mai voalat sa nu-mi mai vb pe tonul cu care vb la serviciu (are in subordine oameni) pentru ca ma deranjeaza. S-a abtinut o zi, 2 apoi a revenit la felul ei de a vb. Ma deranjeaza ptr ca eu ii vb frumos, de fiecare data ii zic “daca vreti, va rog etc”, ea cand vb cu mine ai impresia ca-mi da ordine. As vrea sa n-am orgoliu, dar nu prea pot, m-am gandit inclusiv ca asa e felul ei de a fii si sa accept, dar ma deranjeaza si ajung sa o ignor ptr asta. De aici si discutiile cu sotul ca n-o respect la cum merita.

#21
Dany336

Dany336

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 14.08.2022
Honeybee nici ei nu prea-si doresc sa-si paraseasca casa ca sa locuiasca cu noi, dar sotul insista ca ei sa faca ca el ca altfel n-o sa-i mai viziteze.
Sa ne ajute cu copiii, sa-i gateasca, sa fie cu ei fiind toata viata nedespartiti.

#22
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012

View PostEv_eee, on 14 august 2022 - 16:14, said:

Cu atât mai mult. A scuipat o și a dat în ea. Ce mai așteaptă?
E o idee proasta ca un copil sa creasca fara un parinte (mai ales ca inteleg ca barba-su face o treaba buna cu copiii). Si ea a zis ca fara copii ii dadea cu actele de divort in cap pana acum.
Asta e dilema.

#23
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,739
  • Înscris: 24.10.2019

View PostDany336, on 14 august 2022 - 14:48, said:

Desi el considera ca a stat din comoditate si ca de fapt e o persoana independenta nu e deloc asa. Toti banii lor el ii gestioneaza si tot controlul asupra vietii lor tot el il are.

Din toata povestea inteleg asa.

Tu l-ai crezut un pampalau cu bani de la ma-sa. Pe care il vei putea conduce.
El a jucat rolul pana ai avut copii.

Acum pampalaul a schimbat placa.

Se vedea ca nu era o persoana independenta dinainte sa te apuci de facut copii. Dar totusi i-ai facut. De ce?

Si daca era chiar asa fraier, parintii nu ii lasau tot pe mana.



Pana la urma, daca casa e facuta cu banii socrilor, e normal sa stea cu voi.
Poate vor sa se bucure si ei de nepoti, sa aiba cu cine sa schimbe o vorba buna, sa ii ajute in caz de necaz.

Edited by stevetlangat, 14 August 2022 - 16:24.


#24
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

View PostAlltrack, on 14 august 2022 - 15:33, said:

Nu pot intelege cum o ''doctora''...frumoasa...minunata...descurcareata si abia de aici incolo incep calitatile , e legata de..citez  ''nesimtitul ordinar care e defapt'' cu un tata ''betivan'' si o ''acritura cu pile'' .
Si ce nu pot intelege din nou , e cum rezista sotul tau cu tine ! Daca sotia mea spunea chestiile astea despre mine si parintii mei , casnicia noastra se termina instant , la momentul respectiv .
La voi nu exista notiunea de respect reciproc , asa ca singura solutie e divortul rapid ! Nu conteaza unde si cu cine locuiti !
As vrea sa pot spune altfel... n-am cum. Si imagineaza-ti, @alltrack ma 'nerveaza.

#25
Ev_eee

Ev_eee

    Smochinã Înghețatã

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,728
  • Înscris: 12.07.2022
Cred că e o idee și mai proastă ca un copil să crească într o casă unde tatăl o scuipă și o lovește pe mamă. Nu e nicio dilemă. Inițiatoarea ar trebui să meargă la psihoterapie, să se caute. De ce ar vrea să rămână în relație toxică. Copiii nu sunt o scuză.

Problema nu e soacra. Sau dacă e, e cea mai mică dintre probleme.

#26
Punter

Punter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,224
  • Înscris: 24.07.2022
cand te mai injura sau loveste, du-te repede la soacra si da-i macar o palma pt fiu-sau. :D nu inteleg de ce inca vrei sa te pui bine cu soacra, mai bine spune-i ca nu mai calci pe la ea si nici ea pe la tine.

totusi femeile cand iau barbati pe motiv ca bifeaza "ce trebuie", nu prea pot sa am multa compasiune, vorba aia "ai grija ce-ti alegi..". logica imi spune ca femeia e cea care nenoroceste cel putin 2 vieti cand confunda iubirea cu o lista de bifat.

#27
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Si eu cred ca divortul rapid e singura solutie.
Nu mai ai ce sa repari acolo. Casnicia este distrusa iremediabil, chiar daca privim situatia numai prin prisma  ta.

Edited by pasilla, 14 August 2022 - 16:39.


#28
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View PostDany336, on 14 august 2022 - 14:48, said:

.........Va scriu pentru ca as avea nevoie de o parerea obiectiva, cine greseste, cine nu in relatia cu sotul meu.
........................................
De ne-am mutat in chirie si a scapat de mediul ala “toxic” zic eu(in care doar statea si nu facea nimic, si masa trebuia sa fie pusa inainte sa ajunga el in bucatarie ca sa nu astepte), s-a mai schimbat, a renuntat la ura si traieste mai mult in prezent, decat in trecut.
Problema e ca de fiecare data cand mergem la socrii (o dat la 2 sapt), se reactiveaza si devine nesimtitul ordinar care e defapt. Ma injura in ultimul hal si abia se abtine sa nu ma loveasca
...........................
Ce as putea sa-i fac sa renunte la influenta pe care o are asupra lui, desi din punctul lui de vedere ea e inocenta si nu face nimic. Toata vina e a mea ca n-o lingusesc si ca n-o fac sa se simta bine. .....

Pe scurt :
Cine greșește - tu, deoarece crezi că poți schimba fundamental caracterul soțului tău.
Ce ai putea să faci ca soacra să nu mai aibă influență asupra lui - Nimic. Soacra lui nu are o influență așa mare cum crezi tu, pur și simplu așa este soțul tău doar că tu nu vrei încă să vezi.

Mai pe lung :
Caracterul fiecărui om se formează până pe la 20 - 25 de ani și cam așa rămâne. Evident că pot să apară diverse modificări, dar rareori modificările alea sunt de substanță, în bine - adică extrem de rar se întâmplă ca oamenii să se schime semnificativ ÎN BINE, dintr-un nesimțit să devină un gentilom, iar dintr-un leneș să devină cel mai harnic om din oraș - ceva mai des oamenii se schimbă însă în rău, dintr-un om harnic ajunge un bețiv și un leneș, dintr-un om atent ajunge un nesimțit etc.

Soțul tău a crescut într-un mediu și așa s-a format el - că mediul lui de acasă era plin de ură sau plin de iubire, că era mai toxic sau mai puțin toxic este nerelevant, deoarece tu nu ești de la asistență socială și nici psiholog care să îi rezolve problemele emoționale din copilărie - ceea ce contează este că soțul tău în acest moment este într-un fel care ție nu îți convine. Din ceea ce spui rezultă că ai făcut niște sacrificii pentru relația asta, mai ai și doi copii mici și ai vrea din tot sufletul ca relația să meargă - de aceea preferi să crezi că relația nu merge deoarece este o problemă exterioară, ceva ce s-ar putea rezolva cu o discuție cu soacra ta sau cu o schimbare așa minoră - practic din punctul meu de vedere refuzi să vezi adevărul - relația nu merge deoarece soțul tău se poartă urât cu tine.

Opinia mea este că ar trebui să îți stabilești extrem de clar dorințele și prioritățile, precum și cât de departe ești dispusă să mergi.
Adică în mod concret dacă te deranjează faptul că socrii voștri ar trebui să vină să locuiască cu voi ar trebui să îi spui asta soțului tău extrem de clar, dacă te deranjează că vorbește urât cu tine iar ar trebui să îi spui și așa mai departe - dar să fii dispusă și să îți asumi consecințele dacă el nu va fi de acord cu tine - adică ești dispusă să dai divorț dacă el insistă ca socrii să locuiască cu voi ??

Dacă tu de fapt nu ești dispusă să dai divorț INDIFERENT de ce ar face soțul tău atunci de fapt voi în casă nu sunteți egali, pentru că tu depinzi de el - iar soțul tău știe asta și de aceea o ține pe a lui, ște că orice face tu o să rămâi cu el.
Iar dacă ești dispusă să te desparți de el poți să îi spui asta foarte clar - nu îmi convine asta, asta și cu asta și te rog să nu mai faci chestiile astea - poți să îi spui inclusiv să nu mai meargă la fiecare două sptămâni la părinții lui, dacă ți se pare că îl influențează în rău - nu îi convine asta este, tu îți vezi de viața ta iar el de viața lui.

Aș vrea să fiu înțeles foarte clar - eu nu spun să dai divorț, ci doar să analizezi foarte serios poziția și rolul tău în relația voastră. Dacă ție ți se pare că el te tratează urât, că te desconsideră etc. și dacă el va fi așa și în continuare ești dispusă să te desparți de el sau orice ar fi vei rămâne cu el ??
Dacă vei rămâne cu el orice ar fi atunci discuțiile nu își au rostul - ți-ai asumat asta, rămâi cu el și asta este.
Dacă ai fi dispusă să te desparți impune niște limite foarte clare în relația voastră - adică readu egalitatea în relația voastră, pentru că mie mi se pare că voi nu sunteți egali în relație și evident că nu are cum să îți fie bine.

#29
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

View PostDany336, on 14 august 2022 - 16:15, said:

Alltrack asa o sa fac. Am mai incercat sa-i zic mai voalat sa nu-mi mai vb pe tonul cu care vb la serviciu (are in subordine oameni) pentru ca ma deranjeaza. S-a abtinut o zi, 2 apoi a revenit la felul ei de a vb. Ma deranjeaza ptr ca eu ii vb frumos, de fiecare data ii zic “daca vreti, va rog etc”, ea cand vb cu mine ai impresia ca-mi da ordine.
Schimba strategia ! Ia-o la misto , de multe ori functioneaza mai bine ! Si nici nu se mai supara sotul !
Cand ''da ordine'' , baga din alea...cu strigat tare ''sa traiti...am inteles'' , mai bagi si niste sculari in picioare in pozitia de drepti , mai un salut militar , mai un pas de defilare Posted Image .
Se va prinde rapid si ca sa nu intre in zona ridicolului se va stapani mult mai bine si pe o durata mai lunga . Chestia functioneaza !!!

#30
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,618
  • Înscris: 12.06.2010

View PostDany336, on 14 august 2022 - 14:48, said:

Problema e ca de fiecare data cand mergem la socrii (o dat la 2 sapt), se reactiveaza si devine nesimtitul ordinar care e defapt. Ma injura in ultimul hal si abia se abtine sa nu ma loveasca
Nu te mai duce la socri. Problem solved. Sunt parintii lui, sa se duca singur sau cu copii.
Daca si asa starea de fapt va continua si nu se va atenua, atunci sa ne tii la curent cand auzim de voi la stiri. Fie tu, mai independenta, o sa ii dai cu tigaia incinsa cu ulei in cap, fie el, mai nesimtit ordinar care este o sa te stranga de gat ca nu e masa calda sau... motive se gasesc.

Edited by lucianburjuiul, 14 August 2022 - 16:42.


#31
Punter

Punter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,224
  • Înscris: 24.07.2022
ar putea sa-si aduca si ea mama sa stea pe la ei din cand in cand...sa vedem ce se intampla...sa se intalneasca soacrele mai des..poate rezulta ceva diferit..

#32
Dany336

Dany336

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 14.08.2022

View Poststevetlangat, on 14 august 2022 - 16:22, said:



Din toata povestea inteleg asa.

Tu l-ai crezut un pampalau cu bani de la ma-sa. Pe care il vei putea conduce.
El a jucat rolul pana ai avut copii.

Acum pampalaul a schimbat placa.

Se vedea ca nu era o persoana independenta dinainte sa te apuci de facut copii. Dar totusi i-ai facut. De ce?

Si daca era chiar asa fraier, parintii nu ii lasau tot pe mana.



Pana la urma, daca casa e facuta cu banii socrilor, e normal sa stea cu voi.
Poate vor sa se bucure si ei de nepoti, sa aiba cu cine sa schimbe o vorba buna, sa ii ajute in caz de necaz.

Casa e facuta din veniturile la toti, veniturile mele sunt egale cu veniturile lor adunate.
Tocmai, n-a fost pampalau si dupa ce ne-am mutat impreuna a inceput sa se arate cum e el defapt. El a insistat sa fim impreuna, desi eu n-am vrut in niciun fel. Probabil acum regreta ca si mine.
Copiii ne tin impreuna, si probabil si dragostea lui. Cum toate ca mi vb urat, sustine ca inca ma iubeste.


#33
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,618
  • Înscris: 12.06.2010
Parintii ei n-au fost de la inceput de acord cu el. A sintetizat totul intr-o propozitie. Despre socri a scris o pagina. Asa ca nu o sa-i vezi pe ai ei, care s-au spalat pe maini. L-ai luat, descurca-te. Si evident asta deranjeaza, tacit lucreaza la fundatie.

#34
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,999
  • Înscris: 16.09.2014

View PostDany336, on 14 august 2022 - 16:50, said:

Cum toate ca mi vb urat, sustine ca inca ma iubeste.

Iubire inseamna cu totul altceva.

#35
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View PostDany336, on 14 august 2022 - 15:35, said:

Dorin_2k nici nu se pune vb sa nu accept ptr ca n-o sa am niciun cuvant de spus in chestia asta. Ei l-au crescut, i-au oferit tot si acum se simte indreptatit sa aiba grija de ei la batranete.
El “nu joaca” dupa cum canta femeia, si de mutat or sa se mute.
Nu vreau sa-mi pierd familia din cauza soacrei, oricum am suferit mult din cauza ei.
De-as gasi o metoda sa ma inteleg cu ea…

Soacra ta nu este căpcăunul din poveste, nici zmeul zmeilor - este pur și simplu un om ca toți oamenii.
Tu poți să te înțelegi cu soacra ta sau nu - dacă pentru soțul tău este atât de important să te înțelegi cu mama lui încât se supără pe tine pentru că nu te înțelegi și ei se vor muta cu voi chiar dacă tu ești împotrivă - în mod real asta înseamnă că tu în relația cu soțul tău ești aproape 0 (zero).
Pentru că tu nu contezi atunci soțul tău face ce vrea el - adică tot ceea ce povestești tu.

Adică tu nu ești căsătorită cu soacra ta - ești căsătorită cu soțul tău iar cu soacra trebuie doar să vă tolerați. A, dacă vă înțelegeți este perfect, dar dacă nu vă înțelegeți asta este, faptul că tu te înțelegi sau nu cu soacra nu ar trebui să conteze în relația dintre tine și soțul tău. Dacă modul în care tu te înțelegi cu soacra contează atât de mult în relația voastră înseamnă că nu prea aveți nicio relație - relația este când doi oameni se înțeleg, nu atunci când soția se înelege cu soacra

Ceea ce ar trebui să faci, așa cum am scris și în mesajul de mai sus, este să cauți o cale prin care tu și soțul tău să fiți egali în căsnicie - iar dacă sunteți egali el nu va putea face ceva cu care tu nu ești de acord - cum ar fi să îi aducă pe părinții lui să locuiască cu voi.

View PostDany336, on 14 august 2022 - 16:50, said:

.................
Copiii ne tin impreuna, si probabil si dragostea lui. Cum toate ca mi vb urat, sustine ca inca ma iubeste.

Asta este o poveste pe care vrei tu să o crezi - când iubești îți pasă de persoana aia, vrei să fie fericită, de ce ai vorbi urât cu femeia pe care o iubești ?????

#36
Dany336

Dany336

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 14.08.2022

View Postlucianburjuiul, on 14 august 2022 - 16:52, said:

Parintii ei n-au fost de la inceput de acord cu el. A sintetizat totul intr-o propozitie. Despre socri a scris o pagina. Asa ca nu o sa-i vezi pe ai ei, care s-au spalat pe maini. L-ai luat, descurca-te. Si evident asta deranjeaza, tacit lucreaza la fundatie.

Da, 2 luni nici nu m-au sunat sa vada cum sunt. Tata a zis ca ma dezmosteneste etc.
Sufar ptr ca n-am cui sa spun prin ce trec ptr ca ai mei m-au avertizat si daca incerc sa le zic ceva mi-o taie repede ca ei mi au zis.

Am facut multe sacrificii intr-adevar ptr ca aceasta relatie sa mearga, si culmea si el. Atata ca acum am inceput sa nu mai suport faptul ca ma invinovateste de orice: daca-si pierde ceva e vina mea ca n-am avut grija de copiii, daca maica-sa e suparata e vina mea ca n-o fac fericita, daca copilul raceste e vina mea ca n am avut grija etc etc.
Am avut grija cat se poate de bine de copiii si daca am avut o problema/2 in cativa ani, in schimb chiar si asa se descarca pe mine si ma jigneste in ultimul hal de a ajuns mie sa mi fie rusine in ce hal vb cu mine (nu vb de fata cu copiii).


Sa mai mentionez ca nici macar nu si-a terminat facultatea ptr ca n-a avut chef sa mearga sa-si dea licenta?!
Casa el o s-o faca, eu o sa fac banii..cumva ne-am inteles in privinta asta, dar in restul da, ma desconsidera enorm si ma umileste. A fost si mai grav cand stateam acasa cu copiii si invatam ptr rezidentiat. Atunci chiar n-am avut nicio valoare. Acum cat de cat ma simt mai bine.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate