Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Vacanta in Croatia

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
445 replies to this topic

#217
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020
Ideea e ca eu pun niste intrebari clare la subiect si numerotate dar voi raspundeti la altceva. Si efectiv nu raman cu nimic. Pana acum sunt in ceata totala. Nu stiu pe ce traseu e mai bine sa o iau ungaria-croatia sau serbia-bosnia, nu stiu unde e mai ok de circulat, unde sunt mai stricte regulile de circulatie, nu stiu unde ma descurc doar cu engleza, nu stiu unde imi trebuie pe langa un card de revolut mai mult sau niste cash in euro. Nici macar nu stiu daca e ceva de vizitat in bosnia. Am inteles ca Neum nu e cine stie ce. Dar nici de mostar nu am auzit nimic, si in poze arata fain. Nu stiu cum sta pe parte de siguranta. Mi s-a zis sa dau skip la muntenegru, de bosnia nu zice nimeni nimic, mi s-a zis sa dau skip la insulele croate ca nu e vreme. de zadar nimic, intrebarea e cu ce mai raman ?o vizita in dubrovnik, torgir si split ? Eu vreau sa rup croatia in 2.

Sa fac o recapitulare de anu trecut. din cele 8 zile 4 am fost pe drumuri si 4 in hotel in alea 4 zile pe drumuri le-am impartit asa:

omisalj-vrbnik
krk-punat-baska
robinj-porec
opatija-svetvincenat-pola

Eu zic ca destul de bine pentru o perioada atat de scurta.si pot sa zic ca am intrat in apa si in baska dar si in porec.
Faptul ca am AI e doar din intamplare ca mi-au mai cerut 900 lei sa sar de la demipensiune la AI, nu imi pare rau. dar asta imi da flexibilitatea in anumite zile sa iau micu de jun la 7 apoi sa ies la baie apoi mergi n camera ma schimb, iau pranzu si plec si ma intorc seara, eventual iau cina in oras. sau pot sa iau mic dejuna si sa plec imediat dupa adica la 8jumate undeva departe sa iau pranzul acolo si sa ma incadrez sa vin pe pranz inapoi. Nu trebe sa iau toate 3 mese la hotel.

As vrea totusi sa bifez sa nu mi para rau ca am mers, sa nu trebuiasca sa merg de 10 ori ca sa vad cam tot ce e de vazut. Nu zic ca nu mi-ar conveni sa stau cu burta la soare langa mare, dar prefer mai mult sa descopar lumea, sa vad istoria cu ochii mei,Dar nu total, ceva inbaiat tot trebe. Ideea e ca as fi putut lua un apartament ieftin undeva departe de mare sa ne gatim singuri in bani putini si as fi putut sta 2 sapt in croatia in concediu. Dar noi niciodata nu am luat hotel daca nu era pe plaja, niciodata nu am stat la apartament decat in popas.In concedii mereu luam hotel pe plaja, e un standard. Chiar daca un ies sa inot in mare, ideea e ca daca am nevoia asta, sa nu fiu limitat, sa pot sa inot dupa micul dejun.

Deci repet, vi se pare fezabil sa plec de la granita de la noi si sa merg pana in mostar si sa ma cazez acolo sa ajung acolo la amiaz si pana seara sa descopar orasul iar dimineata a doua zi sa plec spre croatia si sa ajung iarasi rapid acolo ?

#218
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,908
  • Înscris: 14.08.2007
Daca pe drum incolo te opresti o noapte la Mostar (desi asta ar insemna sa pornesti si la noi de undeva de langa Timisoara ca sa nu fie prea obositor), din Tucepi apoi vizitezi o zi Dubrovnik, in alta zi Trogir/Split, in alta mergi in apropiere la Makarska, iar la intoarcere Plitvice/Zagreb (la drumul de intoarcere sa te opresti eventual peste noapte la Budapesta), eu zic ca e mai mult decat suficient.

Eu unul cred ca as prefera sa merg incolo cu oprire peste noapte la Budapesta (sau Balaton daca esti satul de Budapesta), apoi a doua zi Tucepi, de acolo as vizita Dubrovnik, Trogir/Split (poate insula Ciovo, ca vad ca are pod si e usor de ajuns daca tot esti la Trogir), eventual Mostar, Makarska, la intoarcere as vizita Plitvice si m-as opri peste noapte la Zagreb. Si da, pe ideea ca o zi mergi sa vizitezi, o zi te odihnesti si mergi la plaja (ziua aia cu Makarska e tot mers la plaja, ca e acolo foarte aproape). Kotor/Budva sunt deja prea departe pentru vizite de o zi. Personal cred ca as renunta si la Mostar, prea mult timp pierdut si nu cred ca merita.

Eu am vizitat 7 localitati in 3 zile saptamana trecuta, dar una a fost localitatea unde era aeroportul, alta cea in care am fost cazat, alte 4 erau la 5-20 de minute de localitatea in care eram cazat, una singura era la o ora de localitatea in care eram cazat. Sa mergi la sub 30 de minute de localitatea in care esti cazat e una, sa mergi la aproape 2 ore (dus + intors) e deja alta.

#219
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020
Si apropo, pe unde se iasa spre mostar din tara ? ca Google maps imi arata asta: https://www.google.r...i6656?entry=ttu

Drumul prin ungaria-croatia e 1200km = 13 ore
Drumul prin serbia-bosnia e 870km = 13 ore (pt ca e mai rau)

Diferenta e ca fac economie la combustibil prin serbia-bosnia corect ? si mai vad o parte ce n am vazut-0.

Hai sa mai sintetizez intrebari pe puncte cu raspunsuri da/nu sa fie simplu.

1) ai zis ca mostar nu ar merita, dar ar merita daca vin prin serbia si bosnia ? ar merita sa ma cazez in mostar ? in loc de budapesta, plec de langa timisoara si ma cazez la mostar. apoi am economisit o zi ca ajung repede la tucepi.iau pranzul si pot merge in makarska. si raman cu 7 zile apoi

2) merita vazut zagreb? unde sa ma cazez? in centru sau periferie?

3) la budapesta as zice ca e prea aproape, parca as merge undeva mai spre granita cu croatia daca as merge pe traseul asta. ce optiuni as avea ?

4) de acord ca din tucepi nu merita piertu 8 ore dus intors pana in kotor, dar cum vi se pare tucepi ca locatie aleasa? intre split si dubrovnik, sunt variante mai bune ?

5) vad bine ca torgiru e de vizitat cetatea veche care e un fel de mica insula intre continent si insula ciovo ?

6) pe insula ciovo ce ar trebui sa tintesc ? (ar trebui sa ma plimb din masina si sa o admir sa ii dau un ocol si daca prind loc de parcare sa ma dau putin si jos, sau trebe lasata undeva si luata insula la pas ca pare cam mare desi e mica)

7) din tucepi in split fac o ora si 10 minute. e fazabil sa fac si split si trogir si si ciovo ? sau ar fi bine sa fie split intr o zi si trogir cu insula in alta zi ?

Edited by alexandersch, 07 June 2023 - 23:22.


#220
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,908
  • Înscris: 14.08.2007
Nu stiu pe unde vezi tu 870 de km de la Cluj la Tucepi.
1. Daca pleci din Timisoara, nu inseamna ca mai pierzi o zi pe drum cand mergi la Timisoara? Merita o zi in plus pe drum ca sa te cazezi in Mostar? Eu zic ca nu. Daca ajungi dimineata in Tucepi, te poti caza? Ca majoritatea cazarilor nu iti fac check-in dimineata oricum, ci doar dupa-amiaza.
2. Nu cred ca ai timp suficient sa-l vizitezi daca te cazezi la periferie, ideea e sa poti iesi in oras dupa-amiaza/seara fara batai de cap/dependente de masina/etc. Nu vad de ce sa nu merite sa vizitezi Zagreb (eu nu l-am vizitat din lipsa de timp, dar daca ai nevoie de o locatie unde sa stai peste noapte pare o locatie buna).
3. Balaton e mai aproape de Croatia daca Budapesta ti se pare prea departe.
4. Tucepi asta pare sa aiba plaje cu note bune pe Google (4.7/4.8), iar daca vrei sa vizitezi si Dubrovnik si Split/Trogir/Ciovo, pare o locatie buna, e preferabil sa fie mai aproape de Split decat de Dubrovnik zic eu ca sa fii mai aproape de casa.
5. Trogir-ul vechi da, pare a fi pe o insula intre cele doua
6. Cauta si tu o plaja faina pe insula, dai Google Maps si vezi ce note au obiectivele/cate review-uri si iti dai seama ce merita vizitat, eu nici n-am auzit de insula asta, dar daca esti in Trogir si ai pod pana pe insula si tii neaparat sa vizitezi si insule, asta pare foarte usor de vizitat din Trogir. Nu vad de ce sa vizitezi toata insula, cauti o locatie faina si mergi sa faci baie/plaja, o vizita usoara a localitatii.
7. Merita sa mergi in 2 zile? Nu stiu. Eu as pleca dimineata dupa micul dejun, as merge direct pe insula (sa ajung pe la 9:30), as face baie/plaja pe una dintre plaje pana spre 12, apoi mergi in Trogir, iei pranzul, te plimbi pe-acolo/admiri peisajele, iar pe la 3-4 mergi in Split unde stai pana pe la 7-8 seara (depinde daca vrei sa prinzi masa in Tucepi). Daca zici ca iti iei 3 mese, ma gandesc ca nu ai vrea sa platesti aiurea masa si sa tot pleci din localitate des, nu? Care mai e sensul sa iei All Inclusive daca nu esti acolo intr-o gramada de zile sa mergi la masa?

#221
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010
Noi am stat pe Ciovo. Daca ajuta cu ceva informatia, exista un vas rapid intre Split si portul Slatine de pe Ciovo. Nu l am testat, dar stiu ca exista si cursele sunt dese.

#222
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 06.06.2005

View Postalexandersch, on 07 iunie 2023 - 23:11, said:

Si apropo, pe unde se iasa spre mostar din tara ? ca Google maps imi arata asta: https://www.google.r...i6656?entry=ttu

Drumul prin ungaria-croatia e 1200km = 13 ore
Drumul prin serbia-bosnia e 870km = 13 ore (pt ca e mai rau)

Diferenta e ca fac economie la combustibil prin serbia-bosnia corect ? si mai vad o parte ce n am vazut-0.



Hai sa mai sintetizez intrebari pe puncte cu raspunsuri da/nu sa fie simplu.

1) ai zis ca mostar nu ar merita, dar ar merita daca vin prin serbia si bosnia ? ar merita sa ma cazez in mostar ? in loc de budapesta, plec de langa timisoara si ma cazez la mostar. apoi am economisit o zi ca ajung repede la tucepi.iau pranzul si pot merge in makarska. si raman cu 7 zile apoi

2) merita vazut zagreb? unde sa ma cazez? in centru sau periferie?

3) la budapesta as zice ca e prea aproape, parca as merge undeva mai spre granita cu croatia daca as merge pe traseul asta. ce optiuni as avea ?

4) de acord ca din tucepi nu merita piertu 8 ore dus intors pana in kotor, dar cum vi se pare tucepi ca locatie aleasa? intre split si dubrovnik, sunt variante mai bune ?

5) vad bine ca torgiru e de vizitat cetatea veche care e un fel de mica insula intre continent si insula ciovo ?

6) pe insula ciovo ce ar trebui sa tintesc ? (ar trebui sa ma plimb din masina si sa o admir sa ii dau un ocol si daca prind loc de parcare sa ma dau putin si jos, sau trebe lasata undeva si luata insula la pas ca pare cam mare desi e mica)

7) din tucepi in split fac o ora si 10 minute. e fazabil sa fac si split si trogir si si ciovo ? sau ar fi bine sa fie split intr o zi si trogir cu insula in alta zi ?

Daca mergi prin Bosnia faci economie de benzina si de bani pt ca autostrada in Croatia este scumpa.

Altfel :

1. Din pacate eu am ratat Mostar ca am ales prost drumul de la Dubrovnik la Sarajevo (am mers prin Rep Srpska)  ; dar Mostar e prea aproape de destinatia ta finala ca sa merite cazarea acolo. Oricum ar fi nu cred sa fie un must see. Doar daca treci pe acolo sa te opresti 1-2 ore in oras , fara cazare.

2. Asa si asa , doar daca ai timp , oricum prin/pe langa Zagreb vei mai trece in viata asta. E un oras tipic 'habsburgic' cu ceva urme comuniste , cu un centru vechi destul de interesant. Nu mi-a placut deosebit , nu mi-a displacut. Catedrala din Zagreb era inchisa in 2020  (pt reparatii).

3.  Pleci din Cluj ? Cam cat iti propui/cat esti obisnuit sa conduci intr-o zi ? Sa vedem ce optiuni ai avea.

4. Da, nu ai timp de Muntenegru dus intors si e si pacat sa-l vezi asa pe fuga. Golful Kotor este ff frumos. Lasa-l pe alta data.
Sau evalueaza sa te intorci prin Muntenegru  dar drumul e mai lung si mergi incet prin munti.  La plecare poti pleca dim devreme din Tucepi , vizitezi Dubrovnik cateva ore si pana seara ajungi in MNE si te cazezi undeva in golf (golful Kotor este o minunatie , cel putin pentru mine , bate si litoralul croat daca as face un clasament , subiectiv evident). Din golf faci vreo 8-9 ore pana Belgrad (+pauze). Asa iti faci o idee de Muntenegru si vezi daca iti place sa mergi alta data.

5. Trogir e frumos , merita. Leaga-l de Split , e aproape ; le poti vizita in aceeasi zi.   Nu am fost pe insula in discutie.

Rezumand - un drum va fi prin Croatia ( pentru Plitvice , nu e de ratat). Al doilea fa-l prin Bosnia sau Muntenegru ; mult mult mai interesant prin MNE dar  mai lung (si te vei opri f des , macar pt poze)

Maaaare grija la roaming in Serbia/Bosnia/Muntenegru , te rupea la bani in trecut (ceva de genul 10 euro /1 Mb) . Acum parca s-au mai linistit , dar verifica costurile.

Edited by kriiss, 08 June 2023 - 07:27.


#223
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 06.06.2005
Nu mai pot edita.

Eu asa as face cu plecare din Cluj :

- Cluj - Zagreb , cazare Zagreb cu vizitat un pic orasul.
- Zagreb-Plitvice (vizita) - ajuns pana seara in Tucepi (cazare).

Intoarcerea as face-o prin MNE . Nu iti mai poti lua 1-2 zile in plus de concediu ?

- Tucepi - Dubrovnik (vizita)- golful Kotor (cazare).
- Kotor- Niksic-Zabljac-Uzice-Belgrad ( cazare). Sau , daca ai mers greu , cazare inainte de Belgrad , in zona submontana din Serbia.
- Belgrad-Cluj

Edited by kriiss, 08 June 2023 - 07:55.


#224
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020

View Postutopium, on 08 iunie 2023 - 00:08, said:

Nu stiu pe unde vezi tu 870 de km de la Cluj la Tucepi.
1. Daca pleci din Timisoara, nu inseamna ca mai pierzi o zi pe drum cand mergi la Timisoara? Merita o zi in plus pe drum ca sa te cazezi in Mostar? Eu zic ca nu. Daca ajungi dimineata in Tucepi, te poti caza? Ca majoritatea cazarilor nu iti fac check-in dimineata oricum, ci doar dupa-amiaza.
2. Nu cred ca ai timp suficient sa-l vizitezi daca te cazezi la periferie, ideea e sa poti iesi in oras dupa-amiaza/seara fara batai de cap/dependente de masina/etc. Nu vad de ce sa nu merite sa vizitezi Zagreb (eu nu l-am vizitat din lipsa de timp, dar daca ai nevoie de o locatie unde sa stai peste noapte pare o locatie buna).
3. Balaton e mai aproape de Croatia daca Budapesta ti se pare prea departe.
4. Tucepi asta pare sa aiba plaje cu note bune pe Google (4.7/4.8), iar daca vrei sa vizitezi si Dubrovnik si Split/Trogir/Ciovo, pare o locatie buna, e preferabil sa fie mai aproape de Split decat de Dubrovnik zic eu ca sa fii mai aproape de casa.
5. Trogir-ul vechi da, pare a fi pe o insula intre cele doua
6. Cauta si tu o plaja faina pe insula, dai Google Maps si vezi ce note au obiectivele/cate review-uri si iti dai seama ce merita vizitat, eu nici n-am auzit de insula asta, dar daca esti in Trogir si ai pod pana pe insula si tii neaparat sa vizitezi si insule, asta pare foarte usor de vizitat din Trogir. Nu vad de ce sa vizitezi toata insula, cauti o locatie faina si mergi sa faci baie/plaja, o vizita usoara a localitatii.
7. Merita sa mergi in 2 zile? Nu stiu. Eu as pleca dimineata dupa micul dejun, as merge direct pe insula (sa ajung pe la 9:30), as face baie/plaja pe una dintre plaje pana spre 12, apoi mergi in Trogir, iei pranzul, te plimbi pe-acolo/admiri peisajele, iar pe la 3-4 mergi in Split unde stai pana pe la 7-8 seara (depinde daca vrei sa prinzi masa in Tucepi). Daca zici ca iti iei 3 mese, ma gandesc ca nu ai vrea sa platesti aiurea masa si sa tot pleci din localitate des, nu? Care mai e sensul sa iei All Inclusive daca nu esti acolo intr-o gramada de zile sa mergi la masa?

din cluj pana in mostar (care e la o ora de tucepi) faci 877km adica 12h30

#225
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,585
  • Înscris: 17.08.2007
Teoretic 12h30 practic 14-15h + pauzele de rigoare. Nu ai autostrazi, traficul e nasol ca toata lumea se inghesuie pe europene.

#226
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020
Plitvice l-as face la final decat la inceput. Fiind o zi intreaga prin salbaticie, pare putin hardcore si nu as risca o accidentare, o intepatura de insecta cu alergie, prajeala excesiva la soare, etc. Parca l-as face la plecare  o iau din Tucepi prin nord spre plitvice la dupa micul dejun. Vazut parcul si plecat undeva spre ungaria cazat  vazut unde.

Apoi drumul spre Tucepi, acolo as baga ceva bosnia/mn. Nu stiu...Ideea e ca nu as merge nici cu 2 zile inainte prin muntenegru pt a evita de asemenea ceva neprevazut incat sa mi se compromita concediul de croatia. Deasta as fi stat la mostar o noapte cat sa vad orasul si sa fiu aproape de Tucepi ca dupa micul de jun din mostar sa plec la Tucepi ajung undeva la amiaz cand se ia pranzul si sa profit din plin de ziua aia in statiune poate baie si spre seara vazut.

Concediu am cat vreau, aia nu e problema la mine. Mai degraba la sotia mea e, Dar nu asta e problema, problema e probabil ca creste costul si riscul. Probabil muntenegru altcandva, poate la anu, cu cazare in kotor. habar nu am Apropo, in Kotor fiind golf apa e mare ? Sau adancimea coboara treptat, adica se poate inota pt cei care nu stiu sa inoate ?

View Postatupi, on 08 iunie 2023 - 16:44, said:

Teoretic 12h30 practic 14-15h + pauzele de rigoare. Nu ai autostrazi, traficul e nasol ca toata lumea se inghesuie pe europene.

Pai nu chiar ca nu facem pauze, daca pornim de la granita fac mai putin pana in mostar, de la granita de la noi zice 8 ore. Dar apropo care e faza cu https://www.google.r...i6656?entry=ttu ?

#227
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,585
  • Înscris: 17.08.2007

View Postalexandersch, on 08 iunie 2023 - 16:46, said:

Plitvice l-as face la final decat la inceput. Fiind o zi intreaga prin salbaticie, pare putin hardcore si nu as risca o accidentare, o intepatura de insecta cu alergie, prajeala excesiva la soare, etc. Parca l-as face la plecare  o iau din Tucepi prin nord spre plitvice la dupa micul dejun. Vazut parcul si plecat undeva spre ungaria cazat  vazut unde.

Sa pleci din Tucepi, sa vizitezi Plitvice si sa ajungi in HU in aceeasi zi mi se pare hardcore spre imposibil mai ales daca chiar vrei sa vezi Plitvice. Plitvice necesita cateva ore bune, as zice minin 6h. In plus ai 300km de la Tucepi la Plitvice.

#228
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 06.06.2005
Nu e nicio salbaticie la Plitvice.  Intepaturi de insecte si prajeli la soare se poate intampla oriunde, dar evident e un risc ceva mai mare in parcul natural.
Kotor nu e neaparat pt baie ,  e pentru frumusetea locului ; nici nu sunt plaje in sensul clasic . Eu am facut baie doar intr-un loc si crestea repede adancimea ; nu stiu daca asa e peste tot.

Edited by kriiss, 08 June 2023 - 16:56.


#229
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,585
  • Înscris: 17.08.2007

View Postalexandersch, on 08 iunie 2023 - 16:46, said:

Dar apropo care e faza cu https://www.google.r...i6656?entry=ttu ?
De asta e bine sa nu te ghidezi orbeste dupa gps mai ales in tarile unde infrastructura nu e inca f dezvoltata. Cred ca inca sunt zone care te atentioneaza sa nu iesi de pe drum din cauza potentialelor mine ramase dupa razboi. Nu stiu care mai e situatia acum. Am avut aventuri interesante prin Bosnia si Croatia :)

#230
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Mostar mi s-a parut interesant. E un oras cu un rau la mijloc si un pod f vechi peste el care a fost bombardat in timpul razboiului din anii 90-2000 si apoi a fist refacut. De o parte a raului este zona musulmana, de cealalta catolica. In zona musulmana am vizitat si o casa tipica. Orasul e pitoresc.

Noi am mers o data prin Bosnia, am dormit la Belgrad si de acolo am luat-o prin Bosnia spre Brela, am facut o oprire de cateva ore in Mostar si apoi, peste dealuri si peste vai catre destinatie. Pe final eram obositi cu totii, sofer si pasageri, stanga-dreapta, stanga-dreapta, sus-jos, o fi localitate, nu o fi localitate (au sau aveau un semn de zona locuita in afara localitatii), cat o fi limita, samd. Mult mai confortabil drumul pe autostrada. De atunci pentru noi a devenit clar: la drum lung - pe cat posibil autostrada. Cand faci mici plimbari de 1-2-3 ore, da,  drumuri simple, pt admirat peisaj, localitati, etc. Dar dupa multe ore si cu copii in spate care ba se smiorcaie, ba se ciondanesc, nu-ti mai arde de admirat nimic. Autostrada e sfanta pt noi. Cruise control la 140, muzica la boxe si mers intins. E o problema, vrea careva ceva? Oprim la urmatorul popas si rezolvam.

Daca familia ta e altfel, drum bun pe nationale prin Bosnia, poate vi se potriveste mai mult.

Edited by mdt, 08 June 2023 - 17:02.


#231
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 06.06.2005

View Postatupi, on 08 iunie 2023 - 16:54, said:

Sa pleci din Tucepi, sa vizitezi Plitvice si sa ajungi in HU in aceeasi zi mi se pare hardcore spre imposibil mai ales daca chiar vrei sa vezi Plitvice. Plitvice necesita cateva ore bune, as zice minin 6h. In plus ai 300km de la Tucepi la Plitvice.
Cel mai lung traseu are 6 ore (nu mai stiu litera/culoarea lui). Sunt si trasee mai scurte.
E greu ce-si propune dar se poate face . La limita ramane in Croatia , nu trebuie sa ajunga neaparat in HU.

#232
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,585
  • Înscris: 17.08.2007
Nu spun ca nu e fezabil insa prinde si caldura maxima de dupa amiaza. Plitvice e frumos sa-l faci de dimineata cand e chiar f racoare de iti trebuie geaca apoi dupa pranz se face f cald.
De la Tucepi are 4 h de condus, daca pleaca la 9:00 din Tucepi si mai opreste sa manace ceva de pranz ajunge la minim 14:00 la Plitvice.
Eu l-as face la dus cu noaptea de dinainte dormita in apropiere de el.

#233
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 06.06.2005
De acord.
Asta i-am propus si eu - la dus sa ramana la Zagreb . De acolo face 2 ore pana la Plitvice .
Daca e rezistent la volan poate trece de Zagreb in prima zi si se cazeaza chiar in apropiere.

Edited by kriiss, 08 June 2023 - 17:16.


#234
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Nu e numai despre cat rezista la volan soferul ci si despre cum se simte familia. In calitate de sotie si mama zic 😜. Concediul trebuie sa fie cat mai placut pentru toata lumea cap-coada.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate