Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Vacanta in Croatia

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
445 replies to this topic

#181
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 31.01.2010
O mentiune doar, Balaton e lac natural. In rest, bravo!

#182
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020

 florinbad, on 27 august 2022 - 11:10, said:

@alexander, m-ai lăsat masca... Nu am crezut nicio clipa ca vei pleca. Îmi cer scuze pentru răutățile gratuite. Spre deosebire de Cromos care a scris 2-3 cuvinte, tu ai depășit așteptările. Mulțumesc pentru relatare. Și ție  mdt-ule, îmi cer scuze. Am crezut ca te implici în van în ajutorul dat lui alexander.

Nu e suparare, nu pun la suflet. Sunt multi troli si pe forum si ii tratez ca atare. De obicei intru in jocul lor dar nu le convine si ma raporteaza si asa ma trezesc banat cu saptamanile. Daca la postarea mea care mi-a luat ceva ore sa o scriu au dat like 4 persoane..este cat se poate de clar ca restul sunt cam hateri... haters gona hate. Deasta ori de cate ori deschid o postare din stare are downrate, pentru ca sunt persoane care doar cu asta se ocupa, isi dau subscribe la ce postez si intra sa denigreze. Dar nu am nici o problema, traiesc viata pentru oamenii buni care imi ies in cale, asa si aici. Pentru acei doi care au avut rabdare cu mine am scris postarea, altfel nu as fi scris-o, cumva din recunostinta ca timpul lor nu a fost de prisos.

Stiu ca am un stil mai enervant care de multe ori te scoate din minti dar intentiile sunt bune in spate. Desi totul cred ca a pornit de la postarea mea intitulata "motor de 1L pe autostrada" care a adunat cele mai multe replyeuri din toata categoria respectiva doar in cateva luni, incat lumea a inceput sa dispere. In fine, s-a mai incheiat un capitol, ne auzim la anul. Trebuie sa ma hotarasc ce destinatie sa aleg ca de data asta sa o aleg din timp cand sunt reducerile alea mari, am inteles ca prin primavara, sa nu mai astept ca sa rezerv cu 2 saptamani inainte ca voi prinde iar scoruri super mari. Daca aveti sugestii de destinatii (cu masina) hit me up. Pentru mare, soare, si locuri faine de vazut, ce ar mai fi ?

#183
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,259
  • Înscris: 14.11.2006
Îți dau un pont: rezervările pe Booking.com se fac în luna noiembrie. Dacă ti-ai ales o destinație, mai rămâne ca tu și soția sa va înțelegeti cu perioada de concediu.

#184
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,573
  • Înscris: 14.08.2007
Eu nu m-as limita doar la mare/soare, ci as merge mai general pe apa/soare, pentru ca sunt si lacuri frumoase in care sa faci baie (poate si Balatonul care e aproape de noi in Cluj, ca si eu l-am vazut doar de la distanta din masina, nu am oprit). Anul asta am vizitat mai multe lacuri interesante (Bled, Wörthersee) in care se poate face baie cu succes (Austria are multe). Voiam sa ajung si la Garda in Italia, dar l-am inlocuit cu Bled ca sa nu lungesc prea mult concediul. Deci si lacurile din Ungaria, Austria, Slovenia, Italia, Germania pot fi o solutie de vacanta de balaceala, ca pe-acolo gasesti lacuri pregatite de turism mai serios (si le voi lua clar in considerare pentru balaceala in viitor, pana acum le-am vizitat doar asa, ca si obiective, fara sa le iau in considerare serios pentru balaceala).

Cu masina proprie evident Grecia, Bulgaria si Croatia sunt destinatiile de litoral cele mai accesibile din Romania. O idee mai departe ai deja Muntenegru, Albania, Italia si Turcia. In Corfu vad destui romani veniti si cu masina (eu am venit cu avionul si am inchiriat masina). Si vin pregatiti cu de toate, ieri faceau niste romani scufundari, avea sezlongul lor, umbrele, cort de ala de tinut umbra, evident labe de scafandru, ochelari/tub, erau dotati. Venisera efectiv cu geamantan de ala care duce 30+ kg pe plaja :D Personal nu as fi fost surprins nici daca scoteau si un grill din geamantan si se apucau sa faca niste mici, romanii sunt oameni pragmatici :)

Stiu niste clujeni care au mers recent cu masina in Zakynthos, deci se poate si asta (desi e ceva distanta, adica e mai departe decat Corfu (care e si el departe din Cluj) si este si acolo avion direct). Alternative sunt multe, depinde cat timp esti dispus sa aloci pe drum si cat esti dispus sa cheltui. In Grecia eu n-as veni cu masina ca nordul nu ma atrage in mod special iar sudul/insulele sunt cam departe, adica din sudul Romaniei e ok, din Cluj e cam mult (si nu ai obiective intermediare suficient de faine pe traseu). Dar sunt destui care o fac inclusiv din Cluj (si Thassos pana la urma nu pare o destinatie rea, poate nu are obiective istorice chiar de nivelul Corfu sau arhitectura cu influenta venetiana, dar la plaje pare ca sta chiar bine).

#185
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,548
  • Înscris: 17.08.2007
Alexandersch: daca mâine îți fac cadou o vacanta cu plecare poimâine e o bucurie sau un stres ptr tine? :) (Cu avionul)


#186
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,573
  • Înscris: 14.08.2007
Vacantele au devenit tot mai stresante in ultima perioada, cu avioane care intarzie sau iti pierd bagajele, cu Covidul care inca e prezent si are sanse reale sa-ti strice vacanta, cu preturi care nu mai sunt predictibile la nimic (cazare, masa, plaja, inchirieri auto), cu tot mai multe fenomene naturale neprevazute si calduri excesive care provoaca incendii, etc. Pe vremuri pe nevasta-mea o stresa facutul bagajelor iar pe mine sa gasesc destinatia "optima" pentru toata familia si sa-mi termin treburile la munca, acum sunt multe altele care s-au adaugat la lista din pacate. Deci o vacanta anuntata cu 2 zile inainte ar fi clar o bataie de cap prea mare/un factor de stres si as refuza-o (plus ca ar fi putin probabil sa fie pe asteptarile tuturor celor din familie daca nu am planuit-o noi).

Am castigat o data o vacanta (in Grecia) si a trebuit sa o ajustez si sa platesc extra ca sa o fac sa fie cat de cat aproape de ce doream noi de la o vacanta (si pe vremea aia aveam pretentii mai reduse de la o vacanta). Tot a fost cea mai slaba vacanta pe care am avut-o in strainatate si daca as castiga-o acum clar nu as merge, desi pana la urma am reusit sa avem cateva experiente interesante si acolo.

#187
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020

 atupi, on 29 august 2022 - 00:01, said:

Alexandersch: daca mâine îți fac cadou o vacanta cu plecare poimâine e o bucurie sau un stres ptr tine? Posted Image (Cu avionul)

Momentan mi-am facut plinul. Azi prima zi de lucru, incep greoi, daca as pleca in vacanta ar trebui cand ma intorc sa trec iar prin "prima zi de lucru" (de dupa concediu) si nu e prea dragut. Prinde din urma ce au facut altii, sar toti pe tine ca si cum ai fost in ultimele 2 sapt la birou. Grea revenirea. In plus, avionul ma streseaza indiferent ca e peste 2 zile sau 2 luni sau 2 ani. Pe langa concediu, cheltuiala mare e apoi cu restul lucrurilor, si de unde atatia bani. Muncim un an sa spargem economiile in 2 sapt in concediu si apoi o luam de la capat. Dar un city break as bifa sincer, dar nu chiar peste 2 zile. Daca totul e gratis, probabil nu m-as stresa pentru ca efectiv as vedea ca pe un bonus, si atunci nu e problema daca ratez ceva obiective pe banii tai. Totusi cred ca ai inteles gresit, intrebarile mele nu le pun pentru ca sunt stresat, ci doar sunt interesat sa planific totul cat mai detaliat, nu e stresant pt mine, astept concediul cu nerabdare, dar imi place sa fiu pregatit pentru situatii imprevizibile, mai ales ca merg cu masina mea. De ce sa nu fiu pregatit daca imi permite sa car ce vreau cu mine ? De unul singur ma iau si acum si ma duc fara nici o grija dar cand implica familia se schimba situatia. De unul singur pot sa rabd foame, frig, caldura, merg pe jos zeci de km, pot sa ma tin daca ma trece la baie, nu am treaba, am fost aventurier dintotdeauna, am catarat munti, am colindat pesteri, am dormit in corturi sau sub stele la foc, am fost la cercetasi, sunt minutios, Daca merg cu familia se schimba planurile, nu mai conteaza ca am rezilienta, pentru ca se calculeaza rezilienta de grup luata de la cel mai putin rezilient si atunci degeaba pot face aia si aia. Asa incat trebuie sa calculez din timp bine lucrurile. Imagineaza-ti ca tatal meu azi il vedeam si apoi disparea si ma suna peste 2 zile din Belgia ca el e acolo, pleca fara sa zica la nimeni nimic. Trecea granite prin paduri etc, ce stres sa aiba, n-am stresuri frate. Da-mi concediu pe viata si bani sa sparg si ala e. La urma urmei noi nu suntem facuti sa stam in scaun la calculator ca sobolanii ci suntem facut sa umblam.

#188
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,951
  • Înscris: 05.01.2008
De pe ce site-uri ati facut rezervari pentru Croatia,cu exceptia celor obisnuite booking,expedia,airbnb,etc?

#189
iuhas

iuhas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 13.04.2008

 anonima1, on 28 mai 2023 - 05:59, said:

De pe ce site-uri ati facut rezervari pentru Croatia,cu exceptia celor obisnuite booking,expedia,airbnb,etc?
adrialin, adriatic, adriagate, direct-croatia, interchalet, novasol, online-croatia.....

#190
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
… si direct pe site-ul vilei.

#191
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,951
  • Înscris: 05.01.2008
Le-am verificat pe toate,cel mai bun pret tot pe booking am gasit.
Va multumesc de raspunsuri!

#192
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020
Cum vi se pare cazare in Makarska (intre split si dubrovnik) ? 2 ore jumate si cevfa de dubrovnik si 1 ora de split. ca sa le vedem pe ambele ? Pare ok ?

#193
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,259
  • Înscris: 14.11.2006
Da, este ok. Am stat 5 zile aici și nu m-am plictisit deloc. Poți ajunge și la Trogir daca te duci la Split. Poți lua și o excursie în 2 insule, cu punct terminus Cornul de Aur (Zlatni Rat beach).

Edited by florinbad, 04 June 2023 - 07:57.


#194
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020

 florinbad, on 04 iunie 2023 - 07:51, said:

Da, este ok. Am stat 5 zile aici și nu m-am plictisit deloc. Poți ajunge și la Trogir daca te duci la Split. Poți lua și o excursie în 2 insule, cu punct terminus Cornul de Aur (Zlatni Rat beach).

Mersi fain. Continuam tot cu Croatia si anul acesta, zona sud.Vreau sa plec din Cluj cat mai departe spre Croatia Apoi stat acolo 7 nopti, iar la plecare oprit in Plitvice o zi cazare seara in zona si intors spre casa cu oprire probabil in Ungaria. Apropo de Ungaria in afara de Budapesta pe traseu merita oprit si in alta parte sau in afara de Budapesta nu prea ai altceva ce face ?

Iar de Croatia am vazut ca sunt tur pe feribot din Dubrovnik spre Kotor si Budva de o zi, merita oare ?si e fezabil sa merg cu masina 2 ore jumate panai n Dubrovnik si sa merg cu feri apoi ?

Dar in Mostar, bostnia si Neum, e fezabil sa plec din Croatia din statiunea mea ? Pare un drum de sub 2 ore. Incerc sa bifez cat mai multe si in acelasi timp sa am timp si de mare.

#195
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,183
  • Înscris: 06.06.2005
Poti sa te duci cu masina in Kotor daca tot ajungi in Dubrovnik.
Dar evalueaza la fata locului , vara sunt aglomeratii mari in zona, drunurile sunt in general simple, o banda pe sens. Intr o zi nu prea ai timp oricum, poate doar daca pleci cu noaptea in cap.
Pe de alta parte cu masina face toti banii, locurile sunt extraordinare. Cu masina evita vama principala intre Croatia si Muntenegru, mergi prin cea secundara - Vitaljina.

Dar o singura zi e prea in scurt, cu orice mijloc de transport ai merge.
Ramai macar o noapte in MNE sau ia in calcul oprirea pe drumul de ducere/intoarcere (cea mai buna varianta)

Edited by kriiss, 05 June 2023 - 10:18.


#196
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020
Bun, deci am 8 zile 7 nopti. Prima zi intru cumva la amiaz incat prind pranz si cina iar in ultima plec dupa micul de jun.

Ce este fezabil sa fac din urmatoarele avand in vedere ca statiunea in care voi fi cazat este : Tucepi

1) vizita la Split si pe intoarcere Makarsca (mai e ceva de vazut dintre statiunile intermediare?  gen podstrana, omis, baska voda)
2) vizita pe ceva insule din apropiere (hvar, vis, solta, brac si mai vad cateva prin zona..ce merita ? ce e fezabil?)
3) vizita dubrovnik
4) vizita mostar/neum
5) vizita kotor budva

Am all inclusive, pare ca pranzul il pierd zilnic...daca nu si cina..cum fac sa ma incadrez cat de cat ? Unde e fezabil sa ratez doar pranzul si nu si cina sau micul de jun ? Unde e fezabil sa mai apuc sa intru si in mare/piscina...ca sa nu fiu toata ziua numa pe drumuri cu masina ?

In ultima zi, vreau sa plec dupa micul dejun in plitvice si sa ma cazez seara undeva in apropiere si sa plec de acolo spre RO.

Cat din ce am scris e basm? Cat e realizabil ? Si cum ar fi cel mai bine sa le cuplez ?

#197
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,183
  • Înscris: 06.06.2005
E bine sa mai vizitezi cate ceva pe drumul de ducere/intoarcere ca sa nu fi nevoit sa faci ture dus-intors pt un obiectiv mai indepartat.
Care este planul - pe unde te duci la Tucepi si pe unde ai de gand sa te intorci in tara ?

Pe de alta parte all inclusive nu prea se pupa cu excursiile zilnice pe care ti le doresti. O sa pierzi mult , ori mancarica ori excursiile.

Edited by kriiss, 06 June 2023 - 09:56.


#198
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Eu zic sa lasi Muntenegru pe alta data cand va cazati acolo si il puteti si vizita pe indelete.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate