De ce au amforele fundul ascutit?
Last Updated: Jul 19 2022 07:09, Started by
Cronos1
, Jul 15 2022 11:53
·
6

Posted 15 July 2022 - 14:21

Toate amforele sunt cu fund ascutit, daca nu are fund ascutit nu e amfora. ![]() [ https://www.carc.ox.ac.uk/images/pottery/shapes/Amphorae3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Deja incepem cu despicatul firului in 4. |
Posted 15 July 2022 - 14:43

M-am tot gandit si nu am gasit o explicatie. imagineaza-ti ca te intorci in timp cu cateva mii de ani...nu ani , mii de ani . nu ai absolut habar cine esti si de ce existi pe acest pamant . scopul tau este sa mananci ceva , pentru ca iti ghioraie stomacul si esti vai de capul tau , nu ai notiunea timpului , nu exista trecut , prezent sau viitor . tu vrei doar sa mananci ceva . si deodata vezi o amfora , hai sa zicem plina cu ceva lichide in ea . mai ai timp sa te intrebi ce si cum o bei , sau de ce are fundul ascutit ? asta era ultima problema . scopul tau este sa nu mori de sete sau foame . inainte sa mai debitati tot felul de ciudatenii legate de trecut , puneti-va creierul ... la munca si ganditi-va cum traiau cei din trecut . |
Posted 15 July 2022 - 15:06

imagineaza-ti ca te intorci in timp cu cateva mii de ani...nu ani , mii de ani . nu ai absolut habar cine esti si de ce existi pe acest pamant . scopul tau este sa mananci ceva , pentru ca iti ghioraie stomacul si esti vai de capul tau , nu ai notiunea timpului , nu exista trecut , prezent sau viitor . tu vrei doar sa mananci ceva . si deodata vezi o amfora , hai sa zicem plina cu ceva lichide in ea . mai ai timp sa te intrebi ce si cum o bei , sau de ce are fundul ascutit ? asta era ultima problema . scopul tau este sa nu mori de sete sau foame . inainte sa mai debitati tot felul de ciudatenii legate de trecut , puneti-va creierul ... la munca si ganditi-va cum traiau cei din trecut . E cel mai de neinteles post pe care l-am citit pe acest forum! ![]() |
Posted 15 July 2022 - 16:10

M-am tot gandit si nu am gasit o explicatie. M-am gândit şi eu de multe ori la asta şi un posibil răspuns mi-a venit când, într-un supermarket, stând cu lucrurile cumpărate puse pe bandă pentru a ajunge la casă, cuiva i s-a răsturnat un flacon pus drept în "picioare", rostogolindu-se pe bandă, în vreme ce o îngheţată în formă de con, s-a rostogolit lateral şi s-a oprit în marginea benzii. Apropos de suppermarket, cum naiba nu observă oamenii că, dacă pun flacoanele culcat perpendicular pe direcţia benzii, acestea se rostogolesc ?! ![]() Atunci mi-a venit ideea că grecii fiind comercianţi pe mare, şi cum transportul vinului se făcea cu corăbiile ce se unduiau după valuri, m-am gândit cum ar arăta ca vasele să se rostogolească de la un capăt la altul al corăbiei ?! Dar fiind în formă de con, fac o curbă şi se opresc în margine. Poate că, alături de alte explicaţii, e şi asta una dintre ele ! Edited by lupini, 15 July 2022 - 16:12. |
Posted 18 July 2022 - 18:55

sigur ca da, te-ai gindit bine, se stie ca amforele erau din otel si se putea rostogoli sute de amfore saptamini la rind prin burta corabiilor fara sa se sparga!
|
Posted 19 July 2022 - 07:09

Apropos de suppermarket, cum naiba nu observă oamenii că, dacă pun flacoanele culcat perpendicular pe direcţia benzii, acestea se rostogolesc ?! ![]() Teoria cu infiptul 10cm in pamint este complet cretina. Va provoc sa luati o amfora si sa o infingeti 10cm in pamint fara un harletz. Ori daca ai harletzul nu mai conteaza forma fundului. E mult mai probabil ca cei din antichitate sa-si fi infipt amforele altundeva decit in pamant ![]() Daca se inventeaza mersul in timp cred ca asta e prima chestie care trebuie elucidata. A doua este de ce nu puteau amazoanele sa traga cu arcul fara o tzitza. Singura explicatie este ca erau imense si le intrau in campul vizual. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users