Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Casa batraneasca readusa la viata

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#37
marss1

marss1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 18.02.2008

 adip1962, on 09 iunie 2022 - 13:17, said:

Ti-au luat si tigla aia sparta? Nu trebuia sparta si putea fi refolosita la o anexa etc.
Nu-mi place montajul.
1. Cand mi-am schimbat acoperisul la terasa, am acoperit totul cu scandura. Tot. Peste ea, anticondens. Pe anticondens, s-au pus "lateii" de care este prinsa tabla de acoperis. Am folosit aceiasi tabla, este cea mai ieftina. Cred ca din dedeman.
2. Nu vad nicaieri stratul de panza anticondens sau acoperirea completa cu scandura. Fara ele este munca in zadar. Nici macar nu ai idee cat se va incalzi podul maine sau cand va fi soare. Si cum va fi la iarna...
3. Asa ca trebuie termoizolat acoperisul.  Alti bani pentru ca meseriasii au fost idioti. Tigla aia tinea ceva, acum ai tabla goala.
Sunt greseli in serie. Se aduna si te va costa destul de mult sa le remediezi. Sa vezi zgomot la o ploaie... sau grindina.
Sorry. Data viitoare intreaba intai. Sau tocmeste meseriasi adevarati.
Tigla folosita este una care are lipita pe partea din spate un strat anticondens. Caretta Daily Smart se numeste.
Cum ziceam si mai sus, nu voi locui aici. E doar o casa de vacanta.
Am schimbat acoperisul petru ca tigla aia, pe langa faptul ca era foarte grea si punea presiune pe pereti si fundatie era si crapata pe alocuri si la fiecare ploaie era inundatie in casa.
Acum ma pot apuca linistit si de interior pentru ca nu sunt afectat de ploaie/umezeala.

Tigla sparta a ramas tot acolo. Ma gandesc daca sa o folosesc la umplutura pentru o parte din teren si sa  pun pamant peste ea.

Edited by marss1, 09 June 2022 - 14:09.


#38
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
cioburi de tigla ca umplutura,sa le gasesti in pamant?

#39
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 06.10.2019

 marss1, on 09 iunie 2022 - 14:07, said:

Tigla folosita este una care are lipita pe partea din spate un strat anticondens.

Sincer sa fiu am mari indoieli vis-a-vis de acest produs !!!

Singura folie anticondens ( pe care o stiu ), care ar putea sa faca o chestie de genul asta este Maxx-ul de la Delta ( Dorken ), iar pretul ei nu era deloc neglijabil ( cel putin dublu comparativ cu Delta Vent S - acum nu mai stiu preturile pentru ca de cativa ani nu ma mai ocup cu invelitori ). Ideea este ca 94 ron/mp mi se pare un pret mic ( in conditiile in care am inteles ca in ultimul an preturile s-au dublat la tabla ), iar eu cand vad preturi mici incep sa am dubii ! Posted Image

#40
NewFolder

NewFolder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 12.06.2011
Un om cumpara o casa la tara ca sa mearga din cand in cand acolo. Vrea sa schimbe acoperisul si sa faca o baie. Intreaba pe forum cum ar putea sa faca mai bine treaba asta si primeste urmatoarele raspunsuri:

- ai luat scump, ai luat departe, nu merita si mai bine mergi la pensiune cu piscina
- rasadurile si tratatamentele la legume si livada sunt scumpe si mai bine nu te bagi
- mai bine dai casa jos si pui containere
- de ce te-ai complicat ca eu am avut casa la tara si vine plicul cu impozitul
- casa are clar probleme la fundatie
- casa are clar probleme cu jgheaburile care nu exista dar vor exista
- tu nu stii cat costa azi benzina?
- de ce n-ai pus taticu' folie anticondens de care trebuie?

Ce scapa din vedere colegii de forum e ca omul a cumparat deja casa, a inlocuit deja acoperisul si (probabil) continua cu lucrarile pe acolo.
Mai scapa din vedere colegii de forum ca nu exista casa fundata pe piatra/caramida care sa nu aiba crapaturi pt. ca pamantul se misca. Asa ca la sat nu vei gasi casa batraneasca fara crapaturi.

(Daca vrei fara crapaturi te uiti la case cu structura de beton, armatura calculata si realizata conform proiect). Asta nu gasesti ieftin si la tara.

Sa revenim la ce este posibil la tara; eu cred ca ideea initiatorul este faina si cred ca o sa se bucure de casuta asta. Si daca n-a picat casa 100 de ani nu o sa pice nici acum. Camasuirea cu plase legate int/ext si o reteta corecta de mortar ajuta foarte mult sa scape de crapaturi. Desi poate trai si cu ele Posted Image

Cred ca era mai productiv daca omul primea sfaturi despre cum sa lege rezervoarele IBC de exemplu. Sa-i spui acum ca trebuia alta folie la acoperis cand acoperisul e deja facut nu il ajuta (il ajuta doar pe cel cu comentariul).

Nu inteleg de ce demotivati in loc sa ajutati...

Edited by NewFolder, 28 July 2022 - 20:56.


#41
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,615
  • Înscris: 12.06.2010
Initiator, ia-ti o capra mai batrana, suparata pe viata si pune o poza cu ea si casa in fundal. Iar cand o sa moara, nu peste mult timp, sa anunti aici sa se bucure si "vecinii"!

#42
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017

 NewFolder, on 28 iulie 2022 - 20:52, said:

Nu inteleg de ce demotivati in loc sa ajutati...
Multi din cei care au răspuns poate au trecut prin astfel de experiențe și încearcă să-l atenționeze de cum va decurge aceasta aventura, sau la ce ar trebui să se aștepte. Cam aceleași răspunsuri le primești și pe aria auto când cumperi o mașină de la bunicuța și ceri părerea oamenilor de cum să o aduci pe linia de plutire.

#43
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Sau multi din cei ce raspund nu pot atinge acel vis si din rautate doresc sa sfarseasca toata lumea intre peretii unui bloc.

#44
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
La un astfel de "vis" eram și eu acum câțiva ani când în disperare de a pleca de la bloc eram in stare să cumpăr orice dărăpănătura sau teren la cuculeata sau cu tot felul de probleme. Acum când trec pe langa acele "vise" mă ia râsu și mă felicit în gând că nu am făcut prostia de a cădea ispitei de a le cumpăra. Tinerețea ..

#45
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 NewFolder, on 28 iulie 2022 - 20:52, said:

Nu inteleg de ce demotivati in loc sa ajutati...
Lume rea... numa' hateri, frate! :P

 NewFolder, on 28 iulie 2022 - 20:52, said:

Nu inteleg de ce [..]...
Putem sa te ajutam.. :P !

 NewFolder, on 28 iulie 2022 - 20:52, said:

Sa revenim la ce este posibil la tara; eu cred ca ideea initiatorul este faina si cred ca o sa se bucure de casuta asta.
Ma tem ca distanta o sa cam conteze. E posibil ca dupa o vreme sa il deranjeze. Conteaza totusi si altceva: cand o sa-si vada pitzusii alergand pe acolo, rosii in obraji, si adormind seara rupti, uitand unde si-au pus telefoanele.... atunci o sa aibe bucuria maxima si o sa se felicite pentru alegerea asta.

#46
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Pana la urma, totul e despre asta....

Attached File  casa leordeni mars.jpg   843.02K   160 downloads

Cand o sa puna doua buturugi acolo si un mic acoperis pt ele, o scandura pe alte doua buturugi ca si masa, sa aibe unde pune berea si niste sunca cu ceapa.... sa vezi ce o sa ne faca sîc-sîc.....

Edited by viotl, 29 July 2022 - 12:45.


#47
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Toti alergam dupa bani si conexe.Unii dintre noi in aceasta fuga inteleg ca uitam de noi,uitam sa ne distram,sa ne relaxam,sa savuram ce ne-ar place.Si se opresc din fuga.Altii inteleg prea tarziu cum le-a trecut viata alergand dupa bani...

#48
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Ne abatem de la esența problemei. In cazul asta nu e chiar o fuga de bani ,ci mai degrabă o fuga după o plăcere - de a locui la casa, la tara, la aer curat ,la umbra unui pom la o masa unde să poți strânge pe cei dragi pentru a savura clipele frumoase din viața. Și nu e rău sa aspiri la astfel de momente. Unii sunt mai sentimentali cu placerea aceasta de a locui la o casa cu verdeață și tot tacâmul, încât dau deoparte raționalul , dar care își face apariția (mai târziu) când începe să le vada altfel, sa la mărunțeasca, sa conștientizeze cam ce a făcut bine și ce nu. E o balanta prin care trecem cu toții. Unii prefera sa meargă mai departe, alții le scot la vânzare, cu riscuri sau castiguri. Face parte din aventura vieții.
Că unii prefera mai degrabă să.si cheltuie banii pe insule exotice, pe masini pompoase , dar cu chirie intr.o garsoniera sau un apartament la margine de urbe ,astea sunt lucruri care ne diferențiază ca oameni, gusturi ,caractere etc. Fiecare își caută drumul așa cum simte.
Revenind la cazul de față ,cred că inițiatorul sub pretextul de ajutor de cum trebuie adusă respectivă casa pe linia de plutire, a dorit și niste păreri(evident daca se putea sa fie toate pozitive :) ) care sa.i întărească curajul avut cu cheltuirea unei sume de bani pe o casă aflată la nu știu câți km si cu o stare precară. Bravo lui. Că a făcut o alegere buna sau rea se va convinge mai tarziu de hotărârea luată. Momentan va trebui sa se axeze pe buget si de cum sa se împartă cu timpul pentru a aduce aceasta casa la un nivel propus. Restul lucrurilor, ce trebuie făcut, le știu și meșterii. Bani sa fie.

#49
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Îhî!... asa-i.

#50
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Pe mine m-a surprins doar ca sumele adunate duc cam departe,parerea mea.Adica cu banii pe casa si reamenajare ar fi luat alta casa ,mai in mintile ei.

#51
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Acu' tu esti cârcotas. :P

#52
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Eu am facut asta acum 6 ani. Casa veche, dar buna. Si mare... De atunci, am mai bagat cam 15000 euro sa o fac locuibila (fara mobila). Alti bani vor disparea cu gazele, canalizarea si apa curenta. Daca se vor trage vreodata... Acum stam aici si nu in Bucuresti din aprilie pana in octombrie.
Ce-am scris este numai experienta mea, nu vad de ce cineva care nu a trecut prin asa ceva isi da cu parerea sau, mai rau, judeca.

#53
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Post Edit, ca nu m-a lasat sa modific.
Eu am facut asta acum 6 ani. Casa veche, dar buna. Si mare...
De atunci, am mai bagat cam 15000 euro sa o fac locuibila (fara mobila). Alti bani vor disparea cu gazele, canalizarea si apa curenta. Daca se vor trage vreodata... Acum stam aici si nu in Bucuresti din aprilie pana in octombrie, chestie la care nu ne gandisem nicicum. Trebuia sa fie o casa de vacanta de gratare si betii... Iar acum esteo gospodarie in toata regula, cu o livada avand peste 100 de pomi (au fost peste 130, dar i-am scos si plantat pomi adevarati, asa ca acum mai sunt doar 44 mosteniti). Ma rog, sunt multe de scris...
Initiator, ai scris de acoperisul ala...
Cand am schimbat acoperisul la terasa costurile au fost: 3137 lei materiale (tabla, latei, laterale, lac, suruburi, lambriu, cuie etc.). Am avut eu scandura, iar sub acoperis in loc de tavan am pus lambriu lacuit), manopera locala: 2000 lei (a inclus si alte cheltuieli la interior). Suprafata acoperisului terasei este de cca. 8x5 m. La acestea s-au adaugat cheltuieli de 780 lei pentru inchidere cu geamuri (scanduri, vopsea, geamuri, chit montaj). Manopera a fost zero ca le-am facut eu. Ti-am pus o poza sa vezi acoperisul fara tabla.
Lasand acoperisul la o parte, concluiile sunt:
- ca nu intotdeauna ce gandesti ca o sa faci se va si intampla.
- o casa veche necesita cheltuieli ulterioare multe, uneori mai multe decat una noua (eu am avut bafta).
- cheltuielile cu casa vor creste direct proportional cu numarul zilelor petrecute acolo.
Bafta in continuare.
Ce-am scris este numai experienta mea, nu vad de ce cineva care nu a trecut prin asa ceva isi da cu parerea sau, mai rau, judeca.

Attached Files


Edited by adip1962, 29 July 2022 - 18:06.


#54
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Mi-am scrantit gatu' incercand sa citesc poza aia. Pisici, inainte de week-end....

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate