Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 

Disputa ruso-ucraineana din Crimeea si Dombas - se face istorie sub ochii nostri

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
40 replies to this topic

#37
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Poker face Rusia vs. MaloRusia aka Rusynia:

Attached Files



#38
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Hutzulii sunt considerati a fi daci slavizati, probabil la fel si dolinienii:

Attached Files



#39
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Rusia este constransa sa actioneze si sa deschida conflictul, deoarece pentru Ucraina este ultima strigare pentru a recupera judetele Donetk si Lugansk inainte ca Putin sa le anexeze maine la Federatia Rusa dupa modelul Crimeii.

Ucraina joaca la cacealma dar mai are si vreo doi asi in maneca.

Ambele parti nu doresc un conflict direct, dar Ucraina se simte indreptatita in a-si recupera cat inca mai poate teritoriile din rasarit cu sustinerea NATO si a SUA.

Totusi Ucraina risca sa piarda totul, asa ca in mod normal ar fi trebuit sa negocieze, insa politica este condusa prin perspectiva nationalismului, mai exact poporul ucrainean nu doreste sa cedeze nici o palma de pamant si este incurajat de propriul stat sa lupte pentru eliberarea zonelor ocupate de Rusia, iar succesul partial din estul Ucrainei ii incurajeaza inclusiv spre un razboi deschis cu Rusia.

Putin spera sa poate integra rapid estul Ucrainei in Federatia Rusa dar se asteapta ca Ucraina sa atace prima in acest context.

Pentru Rusia exista doar doua situatii:

1.) Fie permite Ucrainei sa-si recupereze partea de rasarit.

2.) Fie intervine total in Ucraina si pe fata cucerind printr-un blitzkrieg Kievul in cateva ore si supunand Ucraina unei capitulari neconditionate.

Astfel Novorossia ar deveni o confederatie largita cu frontiera pe Nipru, dar cuprinzand un lant de alte mici republici autonome si confederatii la vest de raul Bug pana la Prut inclusiv Zakarpatia si Pocutia si Bucovina de nord.

Ucraina de vest nu va mai avea iesire la Marea Neagra si nici frontiera comuna cu Romania, Ungaria si Slovacia.

Ucraina de vest fie va ramane un stat clientelar Moscovei, fie va fi oferita pe tava Occidentului la schimb pentru anularea sanctiunilor aplicate Rusiei si probabil la pachet cu cedarea Letoniei si Estoniei la Federatia Rusa.


#40
Sucre_revenitorul

Sucre_revenitorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 21.07.2020
Care ar fi obiectivele Rusiei in prezent ul conflict ?
1 anexarea unei portiuni masive din estul si sud estul Ucrainei
2 creaeea unui guvern subordonat la Kiev
3 ambele

Cred ca varianta 3 ii ceea corecta din punctul de vedere al Rusiei
Vom vedea ce se va mai întâmpla

Edited by Sucre_revenitorul, 26 February 2022 - 12:01.


#41
adriansdrei

adriansdrei

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 13.10.2021

View PostSucre_revenitorul, on 26 februarie 2022 - 12:00, said:

Care ar fi obiectivele Rusiei in prezent ul conflict ?
1 anexarea unei portiuni masive din estul si sud estul Ucrainei
2 creaeea unui guvern subordonat la Kiev
3 ambele
Cred ca varianta 3 ii ceea corecta din punctul de vedere al Rusiei
Vom vedea ce se va mai întâmpla
Eu cred ca mai degraba din al patrulea motiv - i-au iritat ucrainenii foarte tare pe rusi in ultimii 20 ani pana i-au scos din sarite, in special de la Revolutia Portocalie incoace. Cand stii ca rusii sunt in mare parte primitivi, dar niste primitivi foarte periculosi, cu armata mare si multe tancuri si artilerie, nu-i enervezi. E ca la scoala, cand tu esti un tocilar slabanog si esti hartuit de un coleg culturist de 160 kg cu muschi si 2 metri inaltime.Sigur, tu esti liber sa-l spui la diriginte, la paznici, sa-l reclami la director si politie, dar se intampla ca hartuitorul sa aiba tata securist si mama procuror, caz in care dirigintele, directorul si politia nu pot decat sa-ti transmita "bafta", la fel cum se intampla acum. Legile, teoretic, te apara, practic insa tot iti iei bataie si nimeni nu-ti ia apararea pentru ca asta e lumea incorecta in care traim.
Ucraina e libera sa ceara ajutor de la NATO, dar uite ca NATO nu o ajuta decat cu fonduri, armament, voluntari, ajutoare umanitare si urari de bine, ca in rest nu poate sa se ia la tranta direct cu Rusia.
Ce face Rusia asupra tarilor invecinate e un abuz si incalca clar dreptul international, dar problema e ca Rusia are o conducere corupta fost-KGB-ista si se intampla ca aceea conducere sa detina vreo cateva mii de rachete nucleare ce pot duce la disparitia vietii pe planeta. Da, este un morman de fier vechi in raport cu URSS, dar e inca foarte periculoasa.
Ucraina putea sa fi aderat  bine mersi la NATO si UE  demult fara sa faca mare tam-tam si daca incerca sa cada la pace cu Rusia in privinta minoritatilor ruse (care din pacate exista si sunt o realitate).  Puteau sa fie mai diplomati si sa-i spuna clar rusului ca daca adera la NATO, nu vor aduce trupe si baze in teritoriu.
Puteau sa fi renuntat si ei la nationalism si pana la pretentia de a adera la UE si NATO sa fi rezolvat intai disputele teritoriale si etnice, pentru ca ei detin Bucovina de Nord ce apartinea de drept Romaniei. Trebuia din 1991-1992 sa ne fi cedat teritoriul ala, inclusiv Insula Serpilor. Sa fie corecti intai ei si sa fi organizat referendumuri pentru acele comunitati etnice.
Si Ungariei si Poloniei....
Iar daca rusii aia din Crimeea si  Donbass chiar voiau independenta sau sa se lipseasca de Rusia, trebuia nene sa-i lase sa se duca.
Eu am fost pro-independenta Scotiei, si a Cataloniei, si a lui Kosovo, si a Bosniei si Croatiei,   si as fi si pentru independenta Tinutului Secuiesc, pentru ca orice comunitate etnica, fie si de marimea unui satuc, are dreptul la suveranitate si independenta asa cum sustinea Woodrow Wilson acum 100 ani.
Suntem in epoca globalizarii pana la urma, de ce naiba mai vrem sa avem granite si frontiere?
De ce naiba te-ai lupta  pentru niste regiuni sarace ca Donbass si Crimeea care oricum nu te vor si iti  mananca si banii?  Da-le Rusiei sa-si bata capul cu ele ca oricum se vede ca nu stie sa-si gestioneze economic nici teritoriul actual pe care il are.
Ucraina de Vest putea sa fi ajuns o tara super dezvoltata daca renunta demult la  regiunile alea sarace si adera la UE si NATO.
Rusia o sa se prabuseasca pana la urma, indiferent ca va castiga sau nu razboiul, indiferent ca va reusi sa anexeze teritoriile populate de minoritati ruse.
Pentru ca orice imperiu care se extinde repede  o sa se prabuseasca foarte repede, mai ales la ce administratie are Rusia care nu poate sa asigure un trai decent moscovitilor din capitala.
Realistic, singura cale prin care se putea evita varsarea de sange de acum era ca Ucraina sa faca compromisuri in ultimii 20-30 ani si sa fi apelat doar la diplomatie, chiar daca trebuia sa fie cam submisiva. Pentru ca altfel nu ai cum sa rezolvi cu o Rusie condusa de niste primitivi sinistri cu mentalitate de talibani, n-ai cum!

Daca Ucraina era versatila si ceda Donbassul si Crimeea, va spun sigur ca dupa 10 ani de trai rusesc, ramasi la nivel de Belarus,  minoritarii aia rusi cereau inapoi sa intre in Ucraina, ba ar fi inceput sa se revolte impotriva Moscovei.
Iar vest-ucrainenii ii priveau de sus cu masinile lor bengoase si vile,  avand PIB si trai ca-n Polonia, Ungaria, Cehia si legi si institutii ca-n Germania,  si le ziceau in timp ce sorbeau Whisky americanesc :  "Niet, ramaneti la Mama-Rusie, sa aiba grija de voi  taica Putin, ca doar v-a placut vodka mai tare".


Pentru asta insa iti trebuie niste politicieni cu cap, cu scoala, sau cu caracter, nu populisti care urla ca vor UE si NATO de se mira ca de ce sunt otraviti, sau directori de fabrici de ciocolata, sau    comedianti care o ard eroic, dar multumita carora mii de ucraineni mor acum  din cauza ca ultimii 3 presedinti liberali nu au avut abilitati diplomatice.
E evident insa ca si americanii au bagat batul in gard si i-au facut pe ucraineni sa-i irite intentionat pe rusi.
Ucrainenii pro-europeni sunt cam naivi daca chiar cred ca vor adera la UE imediat, ca americanii vor veni pana la urma sa-i apere. Eu sper ca vor descoperi cat mai curand care e de fapt scopul real al americanilor in conflictul asta.
Scopul real al Americii e ca statele membre NATO/ UE si mai ales Germania, sa renunte definitiv la gazul rusesc, sa construiasca reactoare nucleare sau sa treaca pe energie verde (evident, toate astea coordonate de companii americane)   si sa le cumpere armamentul american.
Si ca sa previna vreo posibila formare a Uniunii Euroasiatice de care se tem foarte mult. Atata tot.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QeLu_yyz3tc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Iar Rusia ocupa centralele nucleare si probabil planuieste ceva prin care sa sperie Germania, Polonia si Romania cu demonstratia ca energia nucleara e periculoasa dupa ce tarile respective au de gand sa construiasca noi reactoare nucleare.
Asistam la un razboi energetic si economic intre SUA si Rusia, razboiul din  Ucraina fiind doar de fatada.

Viitorul energetic al Europei va fi decis prin acest conflict.

Edited by adriansdrei, 05 March 2022 - 00:43.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate