Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare
 Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.
 Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...
 Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS
 

Viteze internet RDS / DIGI si inca ceva

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#19
HIPNOTIQ_ARE

HIPNOTIQ_ARE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 07.01.2021
Daca acel router stie maxim 100 cum sa mearga mai mult? 😆 Cumpara un router calumea din comert.

#20
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,281
  • Înscris: 08.11.2016
Am de cativa ani net de la digi fiberlink 1000, de cand mi-am comandat routerul Ax1500 Ax10 fata mea pe iphone pe wireless are viteze de pesta 800 Mbps.  Deci conteaza si routerul. Ce router ai de la ei? O fi ont? Ala nici nu stie banda de 5 GHz.

Edited by Bombalurina, 24 October 2021 - 00:03.


#21
HIPNOTIQ_ARE

HIPNOTIQ_ARE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 07.01.2021
E ont sigur.

#22
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,281
  • Înscris: 08.11.2016
Si da, cand se schimba tarifele mergi la ei si-ti prelungesti conractul ca sa beneficiezi de noile preturi. Mi se pare  normal.

#23
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,217
  • Înscris: 22.02.2017
Eu am ONT-ul cu WI-FI 6 oferit de ei (Huawei).

Poftim vitezele pe care le am pe wireless.

Attached Files



#24
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
initiator - sfatul meu este sa fii mai calm. nu e nimeni de aici vinovat de problemele retelei tale din casa.

de altfel, eu cand am scris aici

 Dany_Darke, on 23 octombrie 2021 - 23:14, said:

postarea ta mi pare doar o refulare a unor probleme de la tine din casa, exagerate pt ca nu intelegi cum functioneaza conexiunile si/sau un contract, insa nu o problema de furnizor, culpabila

nu e pacaleala lor, ci doar nestiinta din partea ta

cred ca am scris in contextul problemei tale, daca ai ales sa extragi doar o parte pt a te ataca singur, nu inseamna ca asta a fost si intentia mea. cand te simti ofensat de anumite comentarii, incearca sa citesti intreaga fraza, nu doar franturi.

problemele tale din casa fiind problemele de retea, legare de echipamente, ont, router, gadget, etc. reciteste fraza si incearca sa o intelegi inainte de a jigni de parinti si morti cum ai facut-o mai devreme, ori apelativele de organe genitale, etc.

ti-am corectat si titlul inselator

 ronuquet, on 24 octombrie 2021 - 00:10, said:

Eu am ONT-ul cu WI-FI 6 oferit de ei (Huawei).

Poftim vitezele pe care le am pe wireless.

cu fb 1000, altfel va crede ca acel router are viteza mai mare decat ce are in contract.

initiator - am scris asta pt ca am observat problema de intelegere intre viteza minima si maxima, viteza garantata, etc.

Edited by Dany_Darke, 24 October 2021 - 00:22.


#25
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,270
  • Înscris: 24.11.2002

 dd80, on 23 octombrie 2021 - 23:34, said:

Omule, daca ai de ales intre Fiberlink 300, 500 si 1000 - dar pe wifi toate merg la 90 Mbps - nu ti se pare normal sa ti se explice asta inainte de alege?

E suficient sa scrie mic undeva pe contract ca viteza pe care o promit ei in reclame este doar pe CABLU?

Noi nu avem avem niciun dispozitiv conectat pe cabu, pentru ca ... mobilitate.
Intre care dispozitive ai testat si viteza de 90Mbps si pe care server?
Ce scrie pe aparatul lor ca si producator si model, dar pe ale voastre cum le cheama?

#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 dd80, on 23 octombrie 2021 - 22:48, said:

La orice abonament viteza este GARANTATA numai pe conexiune cablu in laptop sau PC.

De ce scrii minciuni??

Viteza nu este garantata. Zici ca pe cablu ai undeva la ~500 insa pe celelalte dispozitive ai 80-90Mbps.  Posibil sa ai vechiul Fiberhome care pe wifi nu poate mai mult de 90Mbps. In cazul asta iti recomand sa iti cumperi un router care sa stie mai mult pe wifi, ori sa iei in chirie de la rds (3 lei pe luna) routerul lor care stie wifi6 si astfel sa prinzi pe wifi mai mult de 90Mbps.

Edited by MembruAnonim, 24 October 2021 - 03:01.


#27
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 dd80, on 24 octombrie 2021 - 03:32, said:

ACADEMICIANULE, acest device/router a fost instalat de furnizor. Are iesiri asa: pentru TV (cablu), retea (LAN) si Wireless.

Cu ce M M tii sa il inlocuiesc???


Ce ai tu acum in casa este un ONT, un aparat in care intra fibra optica. Ai iesire LAN. In LAN-ul ala conectezi un router pe care fie ti-l cumperi tu, fie il inchiriezi de la DIGI cu 3 lei luna (este router wifi6).

Edited by AlexEn, 24 October 2021 - 07:31.
eliminat post sters


#28
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 MembruAnonim, on 24 octombrie 2021 - 03:49, said:

Sa speram ca iei BAN direct.
Probabil ca asa se va intampla, dar, stau si ma intreb, ce mare greutate ar fi fost sa i se vorbeasca normal si neutru, chiar daca exprimarea lui nu era cea mai potrivita si raspunsuri agresive ar fi oarecum justificate. Sunt convins ca nu s-ar fi ajuns aici.

De 6 luni astept sa vina Digi sa imi lase cablul sa il ingrop. Sunt vreo 100 de metri.
Instalatia casei a fost pregatita pentru antena, deci cablurile TV ies afara. Tehnicianul de teren a zis ca nu se poate pune cutia afara. Si stau si-mi sparg creierii cum sa fac sa rearanjez fara sa sparg tencuiala si gletul... mai trece o vreme... pana vorbim cu cineva la birouri/vanzari/support si ce sa vezi, se poate pune cutia afara. Eu ce sa cred?
Nu avem toti doctorate in retelistica....

Si virgula inainte de etc tot din nestiinta se pune.

@initiator, stimate coleg, suturi meriti si pe buna dreptate - ai incalcat reguli clare. Dar esti suparat si te inteleg, am fost si eu, de multe ori, chiar furios, in situatii asemanatoare. Si probabil ca toti colegii care au postat au fost... si au uitat.
  Sfatul meu este sa te inarmezi cu rabdare si sa mai studiezi, sunt convins ca vei gasi o solutie. Sper sa apuci sa citesti asta, banuiesc ca dispare topicul sau postarea inainte de cafeaua de dimineata.

#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 viotl, on 24 octombrie 2021 - 04:27, said:

Sfatul meu este sa te inarmezi cu rabdare si sa mai studiezi, sunt convins ca vei gasi o solutie.


De ce initiatorul sa se inarmeze cu rabdare si sa studieze ? :) Pt ca problema este simpla. Nu este nimic complicat.

Initiatorul are in casa un ONT vechi care stie doar wifi 2,4 care duce posibil un maxim de 100Mbps. Asta este si cauza de prinde cu telefonul/taptopul doar 85-90Mbps.
SOLUTIA este simpla. Cumpara un router sau il ia in chirie de la Digi unul wifi6 cu 3 lei/luna. Routerul il conecteaza la un port LAN al ONT-ului. Si gata, are viteze superioare pe wifi.

#30
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,123
  • Înscris: 10.07.2013

 dd80, on 23 octombrie 2021 - 23:34, said:

Omule, daca ai de ales intre Fiberlink 300, 500 si 1000 - dar pe wifi toate merg la 90 Mbps - nu ti se pare normal sa ti se explice asta inainte de alege?

E suficient sa scrie mic undeva pe contract ca viteza pe care o promit ei in reclame este doar pe CABLU?

Noi nu avem avem niciun dispozitiv conectat pe cabu, pentru ca ... mobilitate.

[ https://lcdn.altex.ro/resize/media/catalog/product/2/7/2bd48d28d1c32adea0e55139a4e6434a/27_normal_0_20161028094801_fbb1ea47.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iti recomand acest router Mercusys 1200 wifi dual band pe care il  folosesc si eu la abonamentul Fiberlink 1000. Posted Image

Edited by xmanyacs77, 24 October 2021 - 05:36.


#31
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 MembruAnonim, on 24 octombrie 2021 - 04:37, said:

De ce initiatorul sa se inarmeze cu rabdare si sa studieze ?  Pt ca problema este simpla. Nu este nimic complicat.

Permite-mi te rog sa am o opinie diferita. Pentru un medic, un bucatar, un cantaret la opera sau un patinator de performanta poate fi foarte complicat. Repet, nu toti avem doctorate in retelistica.
Nu stiu ce pregatire profesionala are domnul, dar eu sunt inginer, am educatie tehnica si de 6 luni stau ca un bleg cu banii in buzunar si nu pot sa imi rezolv problema pentru ca nu stiu ce sa cumpar. Am citit, am intrebat in stanga si in dreapta, am vorbit cu profesionisti si inca nu stiu ce sa cumpar. Si s-ar presupune ca ar trebui sa inteleg mai usor decat 70-80% din populatie.
Munca mea ma tine mult timp in zone unde semnalul ajunge mai greu si as avea nevoie de o antena. Si, desi am resurse financiare decente, acceptabile pentru un om de rand, nu imi permite sufletul sa fac incercari, hai, poate merge asta. Uite ca nu am reusit sa aflu ce e de facut.
  Am intrebat si eu o data ceva despre un dijunctor si am fost tratat aproape similar. Nu mai intreb, mi-ajunge o data... Asta e, incerc sa imi tin rabdarea si sa studiez/caut, gasesc eu solutia intr-o zi.....

 MembruAnonim, on 24 octombrie 2021 - 04:37, said:

Initiatorul are in casa un ONT vechi care stie doar wifi 2,4 care duce posibil un maxim de 100Mbps. Asta este si cauza de prinde cu telefonul/taptopul doar 85-90Mbps.
SOLUTIA este simpla. Cumpara un router sau il ia in chirie de la Digi unul wifi6 cu 3 lei/luna. Routerul il conecteaza la un port LAN al ONT-ului. Si gata, are viteze superioare pe wifi.
Aici e momentul ala cand sunt si eu trigger-happy precum challengerii initiatorului si intreb: asta in romaneste cum se zice? :D

Edited by viotl, 24 October 2021 - 05:47.


#32
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 MembruAnonim, on 24 octombrie 2021 - 04:37, said:

Initiatorul are in casa un ONT vechi care stie doar wifi 2,4 care duce posibil un maxim de 100Mbps. Asta este si cauza de prinde cu telefonul/taptopul doar 85-90Mbps.
SOLUTIA este simpla. Cumpara un router sau il ia in chirie de la Digi unul wifi6 cu 3 lei/luna. Routerul il conecteaza la un port LAN al ONT-ului. Si gata, are viteze superioare pe wifi.

 xmanyacs77, on 24 octombrie 2021 - 05:35, said:

Iti recomand acest router Mercusys 1200 wifi dual band pe care il  folosesc si eu la abonamentul Fiberlink 1000. Posted Image

Poate ca e simplu si evident ca lumina zilei, din pacate mie imi da cu virgula. Pentru mine e complicat.

Ori ONT ori router?

Edited by viotl, 24 October 2021 - 05:54.


#33
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Exemplu de discutie purtata normal.
Din pacate, e din alta tara.
https://forum.softpe...router-cascada/

#34
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,668
  • Înscris: 23.10.2006
ONT de la Digi are si functie de router. Poti sa pui dupa el doar un AP cu AC sau AX. Sau un swich daca ai nevoie de mai multe iesiri pe cablu. Sau soliciti ultimul tip de ONT de la ei si in majoritatea cazurilor nu mai ai nevoie de echipamente suplimentare.

#35
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 viotl, on 24 octombrie 2021 - 05:50, said:

Poate ca e simplu si evident ca lumina zilei, din pacate mie imi da cu virgula. Pentru mine e complicat.

Ori ONT ori router?


Lui ii intra in casa fibra optica, nu cablu UTP 8fire. Fibra aia optica intra doar in ONT-ul care ti-l da RDS gratic. ONT-ul ala nu il cumperi tu, ti-l da RDS gratis. Este aparatul lor, ei ti-l seteaza. ONT-ul ala are si aceasta capabilitate sa iti dea net prin Wifi. Insa fiind un ONT vechi, wifi-ul este slab, primesti maxim 100Mbps.

Deci astea fiind zise, daca nu te multumeste acel wifi dat de ONT-ul de la Digi, ai posibilitatea sa iti cumperi tu un routercare iti ofera wifi la viteze mari. Routerul il legi de ONT prin cablu UTP 8 fire rj45. Cam asta este. Este complicat?

#36
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,123
  • Înscris: 10.07.2013

 viotl, on 24 octombrie 2021 - 05:50, said:

Poate ca e simplu si evident ca lumina zilei, din pacate mie imi da cu virgula. Pentru mine e complicat.

Ori ONT ori router?


Attached File  Clipboard01.jpg   90.29K   54 downloads
ONT de la Digi este configurat de departamentul tehnic in mod bridge iar routerul Mercusys AC 1200 este configurat normal PPOE.Posted Image

Edited by xmanyacs77, 24 October 2021 - 06:15.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate