Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare
 Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.
 Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...
 Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS
 

RCS RDS Porturile 80 si 443 blocate

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
cineva1212

cineva1212

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.08.2021
Salut,

Dupa ce dau restart la router pentru 1-2 minute porturile merg dar dupa se inchid (connection timed out) are cineva idee de ce? la ei pe site nu scrie nimic cum ca portul 80 sau 443 ar fi blocat.

Multumesc.

#2
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
Strict la obiect, RDS nu blocheaza http/https.
Acum, ce router ai? :) Si mai ales, ce vrei sa faci. Daca intrebi de RDS banuiesc ca vrei sa te conectezi la el din WAN la interfata lui web; btw, nu prea e deloc sigura chestia asta.

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
Doar portul 25 (email) e blocat si se deblocheaza la cerere.

Ai un firewall destept pe router, probabil.

Sper ca folosesti un DynamicDNS...

#4
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
nu chiar asa destept totusi - daca bloca default tot ce tine de INPUT ( i.e. pachete destinate router-ului indiferent de unde vin wan/lan), atunci nu exista hicccups-ul de cateva minute cand @initiatorul zice ca router-ul e accesibil.
In alta ordine de idei, cam toate gateway-urile de supermarket vin default cu reguli de firewall stricte pe partea de INPUT mai ales la tot ce vine din WAN (banuiesc ca d-asta intreaba de RDS, ca daca incerca din LAN n-ar avea nicio legatura cu RDS).

Cred ca e altceva la mijloc aici.

#5
cineva1212

cineva1212

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.08.2021

 ogo, on 19 august 2021 - 23:12, said:

Strict la obiect, RDS nu blocheaza http/https.
Acum, ce router ai? Posted Image Si mai ales, ce vrei sa faci. Daca intrebi de RDS banuiesc ca vrei sa te conectezi la el din WAN la interfata lui web; btw, nu prea e deloc sigura chestia asta.
Am routerul AX1500 Wi-Fi 6, am un web server NGINX pe care am un website. Protocoalele http/https nu sunt blocate, daca de exemplu fac forward pe external port 8080 sau oricare alt port merge fara nici o problema, doar porturile sunt blocate.

#6
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
Pi stai asa... stii ca trebuie sa faci port fwd si pt 80/443 (nu cred ca rulezi serverul pe router).
Also, daca ai ONT, ala trebuie sa fie in mod bridge.

#7
cineva1212

cineva1212

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.08.2021

 Adm, on 20 august 2021 - 10:17, said:

Pi stai asa... stii ca trebuie sa faci port fwd si pt 80/443 (nu cred ca rulezi serverul pe router).
Also, daca ai ONT, ala trebuie sa fie in mod bridge.
Eu deschid porturile din router (AX1500 Wi-Fi 6 Router), alte porturi precum 25565 si 22 merg deschise fara nici o problema.

#8
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,355
  • Înscris: 16.04.2014
Salut, cineva1212.

Pe link-ul acesta pe care l-ai dat si tu gasesti toate detalii despre porturile blocate:
https://www.digi.ro/...tare-securitate

Porturile 80 si 443 nu sunt blocate de noi.

#9
ZeSsioN

ZeSsioN

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.05.2022
Ai rezolvat aceasta problema cineva1212? Ma confrunt si eu cu aceeasi situatie. M-am mutat recent, iar in noua locatie am primit router-ul AX1500 WiFi 6, am tot asa un site nginx web server care-i gazduit pe un raspberry pi. Am facut setarile de static ip pentru raspberry si forward la port-uri 443 si 80, dar nu vrea sa mearga. Mentionez ca in locatia precedenta a functionat, vand un router Huawei, tot de la RDS.

#10
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
ce IP ai?
Nu cumva  CGN?

#11
ZeSsioN

ZeSsioN

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.05.2022
Nu, cele private sunt cu 192.168.xxx.xxx, iar publicele sunt dinamice si de regula vin cu 79.114.xxx.xxx.

Umbland prin setari, am facut disable la NAT, ceea ce mi-a taiat accesul la internet, i-am dat enable inapoi, si-a revenit internetul, iar brusc s-au deblocat port-urile 80 si 443 si am din nou acces la site, dar presimt ca este doar o chestie temporara, adica nu am facut nici o setare diferita.

Alta chestie ce am mai observat este ca nu mai merge accessul la router prin tplinkwifi.net ci doar cu 192.168.1.1.

Din ce am mai citit, am inteles ca routerele astea rezerva port-urile 80 si 443 pentru Remote management care-i facut print tplinkwifi.net, dar nu am gasit niciunde in setari sa-i fac disable si sa mearga doar prin ip-ul clasic. Aparent a facut asta singur router-ul...

#12
ZeSsioN

ZeSsioN

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.05.2022
Dupa cateva discutii cu supportul de la TP Link si DIGI, am convenit cu totii ca la router ii lipsea un upgrade de software, dupa aplicarea acestuia, porturile 80 si 443 au fost deblocate. Supportul de la TP Link m-a avertizat ca DIGI aplica soft prorpiu pe routerele lor, de aici posibil si lipsa anumitor setari ori diferente de interfata.

PS: reusisem si eu printr-o metoda neortodoxa de a debloca porturile, am dezactivat NAT-ul si activat inapoi, asta a dus la deconectarea si reconectarea conexiunii de internet, dupa acesta, porturile au fost deblocate, dar treaba asta durat doar pana la un restart al router-ului, dupa care trebuia facuta din nou aceeasi manevra.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate