Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...
 Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri
 Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea
 Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !

Cum reacționezi ca tata cand...

Camera auto Zenfox T3 DUO
 

Carrier-grade NAT (CGN) la RDS?

- - - - -
  • Please log in to reply
132 replies to this topic

#1
dani_softpedia

dani_softpedia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 28.03.2007
In ultima luna de foarte multe ori am primit IP din clasa 100.108.xx.xx si nu stiam din ce cauza. Mentionez ca si in istoricul conectarilor din digicare imi apar aceste adrese. Se pare ca la mine in zona au implementat CGN-ul alta explicatie nu am, poate ma lamuriti voi. Daca nu as avea un DVR in locatie nu as fi sesizat dar in momentul cand routerul isi ia o adresa de tipul 100.108.xx.xx nu-l mai pot accesa, deasemena un PC pe care il mai porneam din cand in cand folosind WOL nu functioneaza deasemenea. Daca dau cateva reconectari si am noroc si isi ia un ip din clasele mai vechi cunoscute 82.xx.xx.xx, 79.xx.xx.xx dvr-ul si wol-ul merg fara probleme binenteles folosind un serviciu ddns(noip ddns sau ddns-ul oferit de rds).

#2
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,761
  • Înscris: 05.12.2002
Urat :(
Intr-adevar 100.108 face parte din 100.64.0.0/10 care e pt. CGN.

#3
w21

w21

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,986
  • Înscris: 04.04.2008
In ce oras se intampla asta?

Poate e provizoriu, nu au alocat IP-uri suficiente pe zona si intra pe NAT la nevoie, de exemplu. Nu cred ca e ceva general, nici nu ar mai avea sens DDNS-ul oferit de ei.

Edited by w21, 09 January 2016 - 01:28.


#4
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Motivul e ca IP-urile V4 sunt pe terminate si nu au suficiente.

Edited by diZy, 09 January 2016 - 02:26.


#5
bobo666

bobo666

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 05.06.2015
Mda. Era o chestiune de timp.

Solutia e achizitionarea de routere care sa stie IPv6. (Recomandari?)
Sunt curios daca va aparea si optiunea de a plati suplimentar pentru o adresa IPv4 dedicata.

Parca si Telekom a inceput anul trecut sa implementeze CGN. Nu stiu cum e cazul la UPC.

#6
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013
Si pe la Telekom s-a auzit de treaba asta dar tot asa izolat.

#7
dani_softpedia

dani_softpedia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 28.03.2007
Locatia in cauza este in zona rurala, langa Chisineu-Cris, jud. Arad, cu net prin EoC. Sper sa fie doar ceva temporar dar nu cred, atata timp cat baza de clienti creste si tot mai multi folosesc router pt conectare care tine ocupat un ip pe o perioada mult mai mare, aceasta va fi solutia lor si probabil cei afectati vor fi cei din rural + residential.

#8
gigsnet

gigsnet

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,337
  • Înscris: 22.10.2014

View Postbobo666, on 09 ianuarie 2016 - 08:20, said:

Mda. Era o chestiune de timp.

Solutia e achizitionarea de routere care sa stie IPv6. (Recomandari?)
Sunt curios daca va aparea si optiunea de a plati suplimentar pentru o adresa IPv4 dedicata.

Parca si Telekom a inceput anul trecut sa implementeze CGN. Nu stiu cum e cazul la UPC.
La UPC era o idee in vant implementarea ipv6 care in fiecare an s-a amanat pentru alti 2.

De ce nu iti iei un router care suporta ipv6 ?
Zi mersi ca rds-ul face tot posibilul sa mearga conexiunea altfel te-ai uita la stele.

Edited by gigsnet, 09 January 2016 - 10:15.


#9
bobo666

bobo666

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 05.06.2015
Putine routere "casnice" au suport pentru IPv6. Probabil producatorii vor sa vanda cat mai multe routere numai cu IPv4 pentru ca, mai apoi, clientii sa cumpere routere noi cand realizeaza ca au nevoie de IPv6. Am auzit modelele TP-Link mai noi ar fi ok.

Deocamdata, atat in orasul Iasi, cat si intr-o comuna de langa, nu pare sa fie CGN. Daca ma uit la istoricul conectarilor pe ultima luna, nu observ decat IP-uri din clasele 79.x.x.x si 86.x.x.x

View Postgigsnet, on 09 ianuarie 2016 - 09:56, said:

La UPC era o idee in vant implementarea ipv6 care in fiecare an s-a amanat pentru alti 2.
CGN si fara IPv6 o sa fie nasol de tot. Poate UPC-ul asteapta DOCSIS 3.1, implementat concomitent cu renuntarea la serviciile de televiziune analogica pentru sporirea capacitatii retelei.

#10
gigsnet

gigsnet

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,337
  • Înscris: 22.10.2014
Atunci mai are de asteptat, 3.1 nu va fi implementat decat peste multi ani dar si atunci nu se stie daca va mai fi in pas cu noile tehnologii.

Nu stiu cat ai cautat tu routere cu suport ipv6 dar iti dau eu un exemplu, 1043nd v3 care mai este si ieftin pe deasupra. Plus ca mai sunt o gramada in lista asta http://www.tp-link.ro/FAQ-482.html si de la alti producatori tot asa exista variante.

Edited by gigsnet, 09 January 2016 - 10:55.


#11
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 16.08.2008
De vreo luna am observat ca cateodata primesc ip CGN in Ludus, Mures. Ip 100.108.x.x. Folosesc destul de rar aceasta conexiune (este acasa la parinti), nu am servere pe conexiune asa ca nu ma deranjeaza... Doar am remarcat fenomenul...

#12
Anonymous1986

Anonymous1986

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,868
  • Înscris: 03.03.2016
Eu wdr3600, am înțeles ca știe ipv6

#13
adeon

adeon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 12.04.2006
Salut

Iata ca au inceput si in Bucuresti cu mizeria asta  de CG-NAT. De ieri am inceput sa primesc numai adrese de tip: 100.... Acum am 100.98.168.xx
Evident ca pagini gen speedtest sau whatsmyip afiseaza alte ip-uri.
Are cineva un contract la indemana sa ne citeze din el? Tin minte ca era stipulata o adresa de IP publica - ceea ce CG-NAT automat nu face.

#14
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,441
  • Înscris: 18.04.2008
Am eu la internet din 2017.

#15
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,489
  • Înscris: 15.05.2010
Confirm si eu mizeria de CG-NAT in Bucuresti...nu stiu cum sa scap de ea. DDNS am activat si nu ma ajuta.Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#16
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006

View Postadeon, on 23 iunie 2018 - 15:39, said:

Salut

Iata ca au inceput si in Bucuresti cu mizeria asta  de CG-NAT. De ieri am inceput sa primesc numai adrese de tip: 100.... Acum am 100.98.168.xx
Evident ca pagini gen speedtest sau whatsmyip afiseaza alte ip-uri.
Are cineva un contract la indemana sa ne citeze din el? Tin minte ca era stipulata o adresa de IP publica - ceea ce CG-NAT automat nu face.
Pe tine cu ce te deranjeaza? Doar faptul ca nu iti convine tie nu ii pasa nimanui.
@pupama fa sesizare zi-le ca ai nevoie de IP public.

Edited by diZy, 23 June 2018 - 16:08.


#17
adeon

adeon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 12.04.2006
Revin cu un update.

Am facut sesizare din contul digi (că)care, și s-a rezolvat (neașteptat de repede). Eram fix pe pagina de configurare a router-ului (Asus rt-ac68u) si am vazut live cum s-a schimbat din 100.... in 5.12.... dupa care am primit si SMS că s-a rezolvat.

Vă sugerez să faceți la fel! Mi se pare inacceptabil să transmită mesajul (voalat sau nu): "Văleu, nu mai avem adrese ipv4", dar fără să anunțe schimbarea în prealabil.
Hai cu banii de la saltea pentru adrese ipv4 noi! Sigur mai au de unde să cumpere (cu bani mulți că de-aia sunt listați la bursă).

#18
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,441
  • Înscris: 18.04.2008

View Postadeon, on 23 iunie 2018 - 15:39, said:

Salut

Iata ca au inceput si in Bucuresti cu mizeria asta  de CG-NAT. De ieri am inceput sa primesc numai adrese de tip: 100.... Acum am 100.98.168.xx
Evident ca pagini gen speedtest sau whatsmyip afiseaza alte ip-uri.
Are cineva un contract la indemana sa ne citeze din el? Tin minte ca era stipulata o adresa de IP publica - ceea ce CG-NAT automat nu face.

View PostKyKyKyKy, on 23 iunie 2018 - 15:57, said:

Am eu la internet din 2017.

La mine nu e scris nimic despre asta.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate