Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Este Calm Down melodia care place...

Auto 4000/4500 euro

100%packets lost pe Laptop dar nu...

Receptie AM doar pe jumatate din ...
 Inapoi in tara - in ce oras sa ma...

Care este cea mai calitativa tabl...

Laptop Dell sau recomandare Lapto...

M.Zuiko Digital 90mm F/3.5 macro
 Tehnologia DSL la Orange?

conectare navigație auto la ...

Care e pretul corect pe mp?!

Auto 200-250km/zi autostrada, fia...
 Idei noi? Ce verificam la o masin...

Încarcare acumulatori LiPo de 1,5v...

cel mai ieftin generator trifazic

cum il cheama pe acest SSD?
 

Condensator pentru motor compresor

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
hajliparli

hajliparli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 03.02.2011
Salutare, stiu ca sunt si alte topicuri despre treaba asta dar am incercat variante si nu vre sa mearga.

Am un compresor cu 2 motoare, fiecare are:
Puterea de 1.5KW
230 in delta / 400 in stea
Cos fi 0.78
1400 de ture
6.6A la 230 si 3.8A la 400

Vreau sa il folosesc la 230, am incercat mai multe valori, am inteles ca daca e prea mare valoarea infraneaza mortorul.
Cea mai mare valoare am incercat cu 2 condensatori in paralel de 80, totalul ar fi de 160 de micro.

In felul asta da sa porneasca nervos dupa care lesina

Ce condensator/condensatori ar trebui sa folosesc, am vazut ca se mai foloseste si un condensator de functionare plus un condensator de pornire.

#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,425
  • Înscris: 31.03.2012
Pentru compresor nu faci nici o treaba cu condensatori.
Se pierde mult din putere cand treci un motor trifazat la monofazat.

Ar trebui sa folsesti pentru fiecare motor cate un condesantor de cca. 100 micro.

Edited by pasilla, 04 August 2021 - 21:06.


#3
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,169
  • Înscris: 06.01.2007
66 uF/kW pentru functionare  iar la pornirea in sarcina poti pune inca 66uF/kW. Daca pornesti fara sarcina, poti sa omiti condensatorul de pornire.
Valoarea nu e critica.
Puterea motorului trifazic legat la monofazic scade oricum cu cca 40% fata de cat e in trifazic.

Edited by maccip, 04 August 2021 - 21:19.


#4
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,170
  • Înscris: 08.02.2011
Cumperi convertizor sa-ti faca trifazat real din monofazat si nu o sa mai ai pierderi de putere pe motor.

#5
hajliparli

hajliparli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 03.02.2011
M-am gandit si eu la varianta cu convertizor dar nu va fi o problema daca leg 2 motoare la un singur convertizor?
Cred ca o sa intre in protectie, mai degraba cate un convertizor pe fiecare motor...

Eu am incercat sa il pornesc cu 80 de micro dar nu a vrut....am pus 2 de 80 si asa cu 160 incepea in forta da pe cand sa mai dea o tura lesina, probabil ar trebui sa incerc sa retrag unul din condensatori inainte sa lesine?

Apropo...pentru treaba asta ar trebui si cate un releu de timp care sa retraga un condensator...



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate