Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 

De ce nu poti slabi

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#19
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 AWE, on 31 iulie 2021 - 21:00, said:

Pai asta e si cazul meu, mananc chiar foarte putin si desi nu ma ingras in plus, nici nu slabesc. Vorbim in cazul meu de aprox. 97-98-99kg la o inaltime de 185cm. Mananc o singura data pe zi, chiar putin, dar in schimb compensez cu bere, mai ales pe caldurile astea ridicole. Mi se pare incredibil cat de mult conteaza berea aia tinand cont de aportul nutritiv din restul chestiilor.

Ce ți se pare așa de incredibil? O bere de 330ml are în jur de 150 kcal. Patru bei beri, că ți-e sete, ăla e echivalentul unei mese.

#20
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015

 SmurfK, on 31 iulie 2021 - 21:04, said:



Dar nu așa funcționeazã. Nu e ca și cum bagi azi 2000 kcal, te îngrași, iar mâine bagi 1600 și gata, ai slãbit. Dureazã. Cred cã ar fi mai util sã numeri kcal pe sãptãmânã decât pe zi.



O orã de la intensitate medie spre mare. Majoritatea care fac, fac la intensitate micã, mai ales perioade lungi.

Mișcarea fãcutã așa, la modul "hai sã slãbesc", chiar pot spune cã poate fi dãunãtoare. Persoanele care nu fac mișcare constant dau de douã ori din cur, aruncã de picioare 10 minute, transpirã o gãleatã, li se pare extraordinar de greu. În mintea lor, au consumat 1000 kcal, în realitate au ars 50, așa cã se duc și bagã un burger care are 400.


Cea mai eficientã metodã de slãbit este mai degrabã psihologicã. Sã recunoști cã ai o problemã și sã gãsești metode sã faci cumva sã mãnânci mai puțin. Nu ține decât de mintea fiecãruia, pentru cã mâncãm de plãcere.
Și cu recunoașterea am vãzut cã au probleme cunoștințele supraponderale. Ca exemplu, am o amicã, trecutã de 100, e grãsuțã bine fata. E, dacã te uiți pe Facebook, sã vezi acolo mâncat sãnãtos, din gazpacho și salatã nu iese. Și când vorbesc cu ea, ține sã precizeze cã ei nu-i place carnea, nu mãnâncã dulciuri. Și nu sunt așa mult minciuni conștiente, e subconștientul ei, probabil cã mãnâncã pe fond nervos, mesele principale le mãnâncã bine, dar pe lângã rupe ciocolata și chipsurile.

Foarte corect mentionat.
Am avut ocazia sa stau 2 saptmani la o persoana obeza care la fel se batea cu pumnul in piept ca mananca foarte putin si eu chiar o credeam. Cand am vazut cum dispar pachetele de unt din frigider si cum sarmalele cu smantana sunt felul principal in fiecare zi am inteles ca de vina e glanda.

Daca cautati, o sa vedeti ca sunt studii care arata clar ca grasii chiar au metabolismul bazal mai ridicat decat slabii,  e un mit ala cu metabolismul scazut, problema e ca mananca mai mult decat trebuie fara sa-si dea seama.  Au mereu pofte de necontrolat, sunt mancaciosi de fel si nu recunosc.

#21
dragos_diaconescu_

dragos_diaconescu_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 31.07.2021

 vinciun, on 31 iulie 2021 - 21:03, said:

Bineinteles. Exista organisme vii adaptate genetic sa transforme aerul inspirat in sunca.

Faceam referire la Genetica umana...aprofundeaza niste carti de genetica umana corobarata cu ceva fiziologie si endocrinologie...

#22
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 12.10.2005

 vinciun, on 31 iulie 2021 - 21:12, said:

e un mit ala cu metabolismul scazut

Nu e un mit, eu pana pe la 40 de ani mancam aproape doar porcarii (shaorma, pizza etc insotite de minim 8-10 beri pe zi) si ma mentineam undeva la 75-76kg fara niciun efort. Dupa ce am trecut de 40, efectiv brusc am inceput sa ma ingras fara sa schimb absolut nimic in meniu sau in materie de efort fizic ba dimpotriva, am scazut dramatic doza de junk food pena spre zero aproape.

#23
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Sunt de acord ca exista diferente de metabolism intre persoane sau pentru aceeasi persoana la diferite varste. Dar in majoritatea cazurilor nu metabolismul e de vina ca oamenii sunt foarte grasi.

Pe masura ce oamenii devin mai in varsta metabolismul scade, corect, dar totodata devin si mai mancai, e un fapt sigur.

Dupa cum am mai spus, fara a cantari concret ce si cum pentru o perioada destul de lunga vorbiti impresii. Chiar daca renunti la junk food poti compensa cu mancare asa zisa sanatoasa si sa nu-ti dai seama. Multi cand mananca mancare gatita cred ca automat o sa slabeasca fiindca mananca sanatos, inconstient isi permit sa manance mai mult crezand ca mancarea e mai putin calorica, sanatoasa etc.  Sau alt exemplu - cand cineva adauga si ceva considerat sanatos la aceeasi masa cand mananca porcarii ei estimeaza automat ca masa aia ii ingrasa mai putin. Un exemplu e cand adauga salata la frituri, fara sa-si dea seama mananca mai multe frituri, au in gand ideea ca fac ceva bun fiindca mananca cu salata.

Edited by vinciun, 31 July 2021 - 21:22.


#24
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 AWE, on 31 iulie 2021 - 21:17, said:

am scazut dramatic doza de junk food pena spre zero aproape.

Ai înlocuit-o cu altceva. Asta cu junk food e altă chestie care a prins așa niște proporții mult prea mari. Ni s-a implementat ideea că un hamburger are cumva mai multe calorii decât o friptură de pui doar pentru că face parte din categoria "junk food". Sau că piureul e ok, dar chipsurile sunt dracu'. E destul de ușor să suplinești junk food-ul cu alternative care au tot atâtea calorii, dar să te păcălești că mănânci mult mai ok.

Noi, o bună parte de timp, ne-am bazat recomandările nutriționale pe cele ale doctorilor generaliști și nu numai. În cazul absolvenților de medicină din România, nutriția nu este făcută pentru pacientul sănătos, ci pentru cel bolnav. De-asta am adoptat foarte repede liste cu alimente interzise, cu alimente permise, ba chiar am vrut să ni se spună mură-n gură ce să mâncăm. Doar că treaba asta nu prea funcționează pe termen lung, în cazul pacienților sănătoși.


Dacă ai scoate acum toate farfuriile de pe piață și le-ai înlocui cu farfurii cu 10% mai mici, îți garantez că vei observa o scădere a obezității în România. Problemele sunt psihologice, nu cu alimentele în sine. Poți mânca și junk food, și dulciuri, nu contează, cât timp mănânci cantități corecte, nu te îngrași.

#25
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005

 Mosu007, on 31 iulie 2021 - 20:42, said:

Pentru femei activitate fizica poate insemna si numai aspiratul zilnic, datul cu mopul, sters gresia si faianta, da da, zilnic ...si rezultatul se va vedea.
Da, se va vedea: vor avea casa mereu curata :lol:

Mi-am tocit gura degeaba cu niste cunoscuti, spunandu-le de deficitul caloric si cum sa se mentina in deficit fara sa se infometeze, eu fiind exemplul din fata lor ca daca stii ce faci poti avea rezultate bune, mai ales cand faci si sport.
Au urmat sfaturile mele 1 saptamana si apoi au decis ca e o prostie, la fel ca 99% din cei care se apuca sa slabeasca si nu observa rezultate dupa primele 3 zile. Oamenii vor rezultate ieri, de asta dietele care le promit 5kg in prima saptamana au succes. Oamenii nu inteleg ca e vorba de schimbarea stilului de viata, adica o chestie permanenta sau daca inteleg nu sunt dispusi la un astfel de efort. Dieta e o chestie temporara, dar pt ei conteaza aici si acum, nu sunt dispusi sa se inhame la o cursa de anduranta.

#26
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Toti factorii astia care se considera ca te ingrasa ( stres, glanda, genetic, diverse medicamente etc) de fapt nu iti creaza slanina din nimic ci iti maresc apetitul, in special pentru dulce si pentru gras, prin urmare mananci mai mult fara sa realizezi si dai vina pe stres, genetic, medicamente ca te-ai ingrasat.

Edited by vinciun, 31 July 2021 - 21:32.


#27
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 12.10.2005

 SmurfK, on 31 iulie 2021 - 21:27, said:

Ai înlocuit-o cu altceva.

Nu, mananc chestii mai ne-combinate, adica daca e o friptura la gratar, nu mai adaug si cartofi prajiti pe langa, anyway ideea e alta, caloriile conteaza, eu pe ale mele alea extra le iau din bere nu din mancare, in final nu conteaza de unde provin cata vreme depasesc consumul zilnic, bagi mai multe calorii decat consumi -> te ingrasi. Bagi la fel de multe calorii pe cat consumi -> nu slabesti. Am mai zis intr-un post anterior ca singurul mod de a slabi e deficitul caloric dar cred ca unii citesc din 2 in 2 postari.

#28
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Pentru ca halesti mai mult decat consumi, iar energia nu dispare in neant. Ce nu realizeaza marea majoritatea este cat de putin trebuie sa mananci de fapt ca sa nu te ingrasi, cu atit mai mult sa si slabesti.

Da, exista cazuri extreme de metabolism, sint sfrijiti care mananca intr-una si nu se ingrasa, am si eu unu in familie, ii ziceam tenia. Pentru majoritatea insa accesul ridicol de usor la mancare, combinat cu faptul ca cele mai bune mancaruri sint alea supergretoase sau superdulci, nu salatzika stropita cu suk de lamaie, la care se adauga statul in cur 90% din timp, nu poate duce decat la obezitate. Si partea amuzanta este ca nici nu-ti dai seama :w00t:

#29
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,809
  • Înscris: 03.02.2007

 AWE, on 31 iulie 2021 - 21:00, said:

majoritatea grasilor sunt grasi datorita excesului caloric pe care il baga in ei

Nu majoritatea, ci 100% din ei, fără excepție.

#30
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Energia nu dispare in neant, dar poate ca nici nu e metabolizat toate kilocaloriile alea de-s scrise pe cutie. Nu? Adca, mai iese si pe celalalt capat kilocalorii. Pai altfel de unde nene sa faci atata sport pentru doua tablete de ciocolata?
Azi am bagat 3 ochiuri, sunca, lapte, paine, apoi am mancat la city grill o ciorba de vaca si o pastrama de oaie cu branza de burduf si mujdei, 2 beri, 2 felie de lapte de la nestle si aum mi-e cam foame, cred ca mai bag un iaurt, poate si o doza de sanpelegrino grapefruit :)
Total cateva gigacalorii.
Pai ca sa nu ma ingras, ar trebui sa fac ecuatorul inot.
Ma pastrez (more or less) in greutate.  Am zile cand mananc mai putin, dar si zile cand mananc mai mult.


Eu cred ca astea cu kilocaloriile sunt o mare prostie si nu au nicio relevanta, metabolismul omului nu tine seama de ce scrie pe cutie, doar o mica parte se metabolizeaza.
Sa petrezi toata viata sa-ti calculezi ce bagi in gura mi se pare aiurea.
Cea mai buna masura e sa te urci din cand in cand pe cantar sa vezi daca apesi pedala cu "mai mult" sau aia cu "mai taie din ele".

#31
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Ce scrie pe cutie nu e ceea ce transforma corpul in energie, fiecare om e diferit. La fel si energia consumata, depinde de la om la om. De-aia calculatul caloriilor este doar o chestie aproximativa.

Insa ramane realitatea pura, ca DUPA ce aceste lucruri sint luate in calcul, energia reala asimilata de corp tre sa fie mai mica decit aia consumata pentru a slabi.

Metoda cea mai simpla si infailibila este sa te cantaresti periodic si daca nu slabesti mai tai din mancare sau bagi mai multa miscare. Sau amandoua, daca te tine :w00t:

Sigur ca pentru asta este nevoie de o anumita disciplina, si chiar sa tai din mancare, nu doar prin vorbe. :lol:

#32
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Corect.

 maccip, on 31 iulie 2021 - 22:08, said:

Energia nu dispare in neant, dar poate ca nici nu e metabolizat toate kilocaloriile alea de-s scrise pe cutie. Nu? Adca, mai iese si pe celalalt capat kilocalorii. Pai altfel de unde nene sa faci atata sport pentru doua tablete de ciocolata?
Azi am bagat 3 ochiuri, sunca, lapte, paine, apoi am mancat la city grill o ciorba de vaca si o pastrama de oaie cu branza de burduf si mujdei, 2 beri, 2 felie de lapte de la nestle si aum mi-e cam foame, cred ca mai bag un iaurt, poate si o doza de sanpelegrino grapefruit :)
Total cateva gigacalorii.

Gigacalorii nu cred. Nu trebuie sa arzi toate kcal prin miscare. Majoritatea sunt arse prin metabolismul bazal adica pentru functionarea creierului si a tuturor organelor, pentru digestie, mentinerea temperaturii corpului, tranzit intestinal, etc.

Tu ai neglijat metabolismul bazal, de aia cand ai vazut cata miscare e nevoie pentru a arde cateva patretele de ciocolata cand ai extrapolat la cat ai mancat azi ai ajuns la concluzia ca trebuie sa faci inconjorul lumii ca sa arzi totul.

O persoana sedentara arde doar vreo 20% in plus, zilnic, prin activitati fata de ce arde prin metabolismul bazal. O persoana foarte activa si care face si sport poate sa arda si prin activitati la fel cat arde prin metabolismul bazal, adica isi dubleaza necesarul caloric. Vorbesc de activitati foarte intense, 8 ore pe zi, nu miscare 45 minute pe zi.

#33
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Deci trebuie sa ne bazam pe metabolismul bazal. Acolo e baza. Stai si arzi calorii.
:D
Si pe tub nu se duce nimica? Adica, eu si nevasta-mea mancam relativ la fel de mult, ea are 55kg, eu 90 Ea vrea sa se ingrase, eu sa slabesc. Cumva trebuie sa fie si o alta cauza ca nu cred ca are ea metabolismul bazal al meu, dat fiind faptul ca mie mi-e cald tot timpul ea e mai friguroasa, eu fac ceva mai mult efort fizic decat ea, per total, desi ea face niste porcarii de pe la kineto, se craceste cate o juma de ora cu un baston in fata teveului. Nu cred ca de la aia nu se ingrasa.

#34
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Esti sigur ca mancati la fel? Poate mancati aproximativ la fel la mesele principale dar tu mai bagi intre mese...

Am gresit un pic mai sus, digestia nu e inclusa la metabolismul bazal ci consuma suplimentar. Metabolismul bazal e necesarul din timpul somnului.

Edited by vinciun, 31 July 2021 - 23:03.


#35
Eminescian

Eminescian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 08.09.2019

 maccip, on 31 iulie 2021 - 21:01, said:

Si in cazul asta, cateva patratele de ciocolata au 200kcal?
Totusi cu 200kcalorii incalzesti zece tone de apa cu 20 grade.

ar fi tare bine sa fie asa, mi-as incalzi casa cu ciocolata...

dar cu 200 kilocalorii incalzesti fix 10 kile de apa cu 20 de grade, nu 10 tone...

#36
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
La unii probabil se pierde si pe la capatul tubului, dar in general, la oamenii fara probleme acele pierderi sunt foarte mici.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate