Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Otopeni - Odăi - situația actuală și perspectiva

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#55
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,693
  • Înscris: 22.11.2007

View Postyog, on 05 mai 2021 - 10:54, said:

Sincer nu înțeleg (și mă sperie un pic) de unde necesitate asta de a face atâtea drumuri în oraș. Având în vedere că școala e în localitate, bănuiesc că copiii își fac prieteni în zonă, se pot vizita reciproc și merge la un suc în apropriere, la o terasă, într-un parc. Activități sportive, cursuri de una alta, mai găsești și în Otopeni din ce văd. De ce e nevoie de drumuri așa dese în centru?

Si liceul va fi tot in Otopeni?Dar facultatea? Si iesirile cu prietenii din liceu la un film, party, parc etc.. Si eventualele meditatii sau eu stiu poate ceva sport bla bla... un medic, o iesire la mall sau la vreun restaurant/terasa din centru vechi, un cismigiu/herastrau eu stiu, un meci de fotbal, un concert, o intalnire cu vreo gagica/gagic :)))  ... sau poate aveti ceva prieteni de familie cu care va mai vizitati, zic si eu

trebuie cantarita foarte bine treaba asta cunosc o gramada de oameni care in anii trecuti s-au ars pe aceasta tema. inclusiv adolescenti tristi/frustrati din cauza asta. ma bucur ca macar este ridicata la fileu si poti cantari foarte bine inainte de a lua decizia.

Edited by bossake, 05 May 2021 - 13:31.


#56
CryTeku

CryTeku

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 938
  • Înscris: 29.11.2013

View Postbossake, on 05 mai 2021 - 13:30, said:

Si liceul va fi tot in Otopeni?Dar facultatea? Si iesirile cu prietenii din liceu la un film, party, parc etc.. Si eventualele meditatii sau eu stiu poate ceva sport bla bla... un medic, o iesire la mall sau la vreun restaurant/terasa din centru vechi, un cismigiu/herastrau eu stiu, un meci de fotbal, un concert, o intalnire cu vreo gagica/gagic Posted Image))  ... sau poate aveti ceva prieteni de familie cu care va mai vizitati, zic si eu
Linisteste-te... nordul Bucurestiul e plin de ceea ce zici tu acolo.

Si daca copilul e ca si tine, renunti la el...

Edited by CryTeku, 06 May 2021 - 08:24.


#57
AdiSTG

AdiSTG

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 28.03.2022
Salutare!
Urmeaza sa ma mut si eu in Otopeni (zona Odai, str 1 Mai) si la ultima vizita in zona am observat ca au fost introduse numeroase sensuri unice (nu cunosc prea bine strazile din zona), dar unele dintre alegerile autoritatilor mi s-au parut cel putin neinspirate (de ex. din str. Nichita Stanescu esti fortat sa iesi in 1 Mai, desi inainte se putea iesi, facand dreapta in capatul strazii, in max 30 de m intr-una din strazile mai mari care au iesire directa in DN).
Prin urmare, in prezent, raportat si la cele de mai sus, cum se mai prezinta zona?
Multumesc anticipat pentru orice fel de informatii, opinii samd.

#58
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006
Io nu stau acolo, dar trec destul de des. Nu am văzut să fi fost afectat traficul de pe străzile din Odăi, nu e chiar așa aglomerație. E drept că nu trec pe acolo la orele la care se pleacă spre școală/serviciu.
În schimb s-a cam aglomerat intrarea în București, de o săptămînă s-a interzis întoarcerea la Miorița și asta a blocat nasol Piața Presei.

#59
AdiSTG

AdiSTG

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 28.03.2022
Multumesc!

Intr-adevar, nu pare atat de aglomerat (nici eu nu am trecut la orele la care se pleaca spre scoala/serviciu).
De asemenea, din ce am mai discutat cu persoane care stau in zona, parerile sunt impartite si rezulta cam 3 categorii: unii sunt total nefericiti cu privire la introducerea sensurilor unice, chiar revoltati as spune; altii considera ca este o masura temporara, avand in vedere petitiile si demersurile efectuate pentru a se renunta (personal, ma indoiesc ca se revine asupra masurii) si cea de-a treia categorie reprezentata de cei care considera ca masura este utila avand in vedere ca se construieste mult si se muta din ce in ce mai multa lume in zone, iar infrastructura, ca peste tot, nu este facuta sa sustina un flux mare de masini.

Ca impresie strict personala, dupa ce am mai fost de 2 ori in zona de la momentul postarii anterioare, as mentiona urmatoarele:
1. Traficul nu este (inca) de speriat.
2. Trotuare nu prea exista (sunt extrem de inguste), iar pe strada 1 Mai folosesc mai mult pentru a fi parcate masini decat pentru a fi utilizate de pietoni. Din aceasta cauza, daca te intalnesti cu o masina din sens opus, trebuie atentie si bunavointa, pentru ca nu va fi loc pentru ambele masini.
3. Desi exista cel putin un parc (mai mult un loc de joaca) in zona (nu am explorat zona in detaliu), acesta este destul de mic si implicit aglomerat tot timpul. Repet: eu am fost in zona in timpul unor zile lucratoare si in timpul programului normal de lucru (deci nu seara cand s-ar putea spune ca s-au intors copiii de la scoala sau parintii de la serviciu si i-au scos pe micuti la o plimbare).
4.  Un ultim lucru care mi-a atras atentia, pe strada Nichita Stanescu (care nu cred ca este atat de circulata ca altele), in fata unor porti sunt asezate doua custi pentru caini, iar cainii stau efectiv pe strada. Prin urmare, trebuie atentie pentru pietoni cand folosesc aceasta strada. Nu vreau sa fiu inteles gresit! Ma mut la casa exact pentru a-mi lua caine, dar nu sunt atat de inconstient incat sa nu cred ca niste caini care isi simt teritoriul incalcat nu pot fi periculosi pentru un copil sau o femeie sau pentru oricine, pana la urma.

PS: Evident, exista si plusuri, dar cred ca pentru cei interesati de acest topic, important este sa stie cam ce ar putea sa fie deranjant si sa decida in cunostinta de cauza daca pot trece peste sau nu. Nu cred ca exista un loc perfect, care sa aiba exclusiv avantaje.

#60
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006
Sensurile unice sînt bune pentru trafic, chiar dacă unii au de mers ceva mai mult.
În rest, ai surprins bine problema cartierului, insuficienta sistematizare, nu e loc, iar primăria nu cred că va expropria niciodată ca să lățească străzile și să facă trotuare. Iar oamenii își pun gardul la limită, nu lasă spațiu să fie comodă măcar intrarea în curte. Să vezi cum e mai spre cîmp, unde încă nu e totul construit, spre Viilor, Ciprian Porumbescu etc., se plimbă lumea cu cîini, cărucioare cu copii, biciclete, pe carosabilul care oricum e îngust. S-au mutat într-o suburbie neorganizată și încearcă să simuleze o viață normală, din păcate.
Dintre cartierele noi, o zonă care arată bine și e și sigură pentru copii e Parcul Unirii. Dar nu e în Odăi, e în spate la McDonalds, spre bazinul olimpic. Să treci pe acolo într-o seară caldă, să vezi cum e viața în zonă, copii la baschet, biciclete, o terasă, zonă pietonală.
Dintre cartierele vechi, evident cel mai bine sistematizată e zona centrală, liceu, primărie, piață.

#61
AdiSTG

AdiSTG

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 28.03.2022
Revin cu noi impresii, dupa ce am mai fost de cateva ori prin zona, inclusiv la ore de maxima circulatie.
Raman la parerea ca inca nu este un trafic atat de aglomerat in interiorul cartierului (intre DN1 si Soseaua de Centura). Totusi, pare ca exista anumite probleme de acces! De exemplu saptamana trecuta pe Centura, sensul spre Mogosoaia (cel care permite intrarea in Odai) se lucra pe pod si implicit traficul era ingreunat (se pierdeau 15-20 de minute din sensul giratoriu pana la intrarea in Odai peste calea ferata), iar pe DN1, probabil din cauza orei - in jur de 16.45 - 17.10, era o coada pentru a intra in sensul giratoriu de dupa aeroport pentru a intoarce spre Bucuresti inca dinainte de benzinaria de langa intrarea spre aeroport si se si inainta destul de greu dupa sensul giratoriu si pana la incadrarea pe DN. Posted Image

Revenind in interiorul cartierului, inca nu am identificat sa existe un bancomat sau vreo farmacie (destul de necesare pentru situatii urgente).
Pentru cei obisnuiti sa utilizeze serviciile de delivery pentru mancare, am remarcat ca oferta este destul de variata (n-am incercat inca sa vad cum este mancarea si/sau timpul de livrare).
Referitor la faptul ca multi pietoni se plimba pe partea carosabila confirm ca asa se intampla si este oarecum de inteles avand in vedere problema trotuarelor discutata in posturile anterioare. Totusi, ce mi se pare deranjant este faptul ca destul de multi nu au nici cea mai mica intentie sa se fereasca din calea masinilor si chiar se simt cumva agasati de faptul ca apar si masini pe strada/sosea! Mai mult decat atat, duminica dupa-amiaza erau cel putin 7-8 copii care blocau efectiv un sens giratoriu si stateaua in asa fel incat daca trebuie sa faci stanga sau sa intorci, ii puteai vedea (sensul fiind mai inalt) destul de tarziu. In concluzie, trebuie multa atentie in cazul soferilor pentru ca pietonii, si mai ales copiii, par sa fie obisnuiti ca au prioritate in orice fel de situatie si instinctul lor de conservare este putin "amortit" in zona.

In incheiere, poate este doar impresia mea, dar cred ca in Bucuresti (atat in zonele in care am locuit/lucrat, cat si unde locuiesc acum) este mai mult spatiu verde decat in aceasta zona din Otopeni. Posted Image

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate