Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

GRECIA - Doar o vorba sa-ti mai spun (taxe, cazari, preturi, alternative, etc)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
302 replies to this topic

#37
marian.bazavan

marian.bazavan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 05.09.2007
@Ovi ... pe simulari ai sanse sa castigi, iar daca pierzi nu-i nimic, tot nu pleci. Pe concret ... nu-i asa . Bookingul te lasa sa anulezi cam cu 2-3 zile inainte, pt ultima zi poate doar cazarile de o zi. Deci ... Cum ramane cu ultima zi? Eu unul, din experienta si multe verificari, am observat, doar pt Booking, ca in decembrie au preturile din anul respectiv, sfarsit de septembrie-octombrie. Din ianuarie scad pana la targurile de profil din februarie. Urmeaza o crestere usoara si in martie-aprilie iar o scadere. Din mai, crestere ajungand la preturile de sezon. Rar, chiar f rar, la doua saptamani au scaderi de preturi pt o zi doua, atasand oferte gen "getaway deals". Asa am facut acum ... de la 130 euro la 102 euro. Alternativa, teoretic sigura e cu agentiile. Direct la sediu, dar sigur acea rezervare din ziua plecarii o sa fie cam 80% in alta locatie fata de ceea ce ai dorit tu. Si asta verificata de mine.

Edited by marian.bazavan, 07 April 2021 - 08:41.


#38
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009
Eu stiu una si buna: sa ne pregatim de decartat grupa mare! Indiferent de destinatie, in vara va fi scump peste tot!

#39
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,201
  • Înscris: 07.01.2007
^^ doar daca nu vrei vacanta iarna !

#40
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View PostOvidiuNS, on 07 aprilie 2021 - 07:48, said:

... O să scanez cele 3 ciorne şi o să le uploadez ...

Uite ciornele, nea Piciu':
Attached File  Lista1.jpg   57.31K   64 downloads Attached File  Lista2.jpg   57.84K   56 downloads Attached File  Lista3.jpg   36.95K   34 downloads.

Am început cu Milos (2-9 septembrie 2021), apoi am intrat şi pe Folegandros şi nu mi-a plăcut că erau doar câteva cazări, ceea ce clar face ca metoda mea să nu funcţioneze. Şi dacă tot erau scumpe cazările şi pe Milos, am renunţat la ciclade şi am trecut direct de pe hartă la Creta, unde am intrat după aceea încă de două ori, după cum oricine îşi poate da seama. În total, cele 3 căutări au durat vreo oră jumate'.
Am de gând ca la Plakias să ajung la vreo 30 de locuri de cazare, iar la Rethymno cel puţin dublu. O strângere de inimă am la Plakias, fiind un unic loc. Adică am spus, nu ne cazăm în locuri izolate. La Rethimno nu-i problemă, staţiunile se înlănţuie pe o lungime imensă, aş putea strânge şi 100 de cazări pe listă.
Şi cum spuneam, o să cercetez şi zona Parga şi zona Nei Pori, poate chiar şi zona Korinth - Nafplio - Tolo, unde am avut rezervare în 2020.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 07 April 2021 - 10:21.


#41
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,642
  • Înscris: 12.12.2006
Pai da dar aceste cazari nu cred ca le-ai analizat in detaliu. M-am uitat la Kyriakos pension in Plakias: da, au peste 9 pe booking. Dar patul dublu consta in doua paturi simple alaturate iar dusul e o scurgere in podea, langa WC, fara macar o perdea despartitoare. Nici nu ai loc sa te speli ca lumea fara sa te atingi de toaleta, lasand la o parte ca faci toata baia ciuciulete. A doua persoana care intra la dus... gaseste dezastru.

Asta e problema, de multe ori o cazare are nota mare datorita amabilitatii proprietarului. Dar ca sa afli mai multe amanunte care la fata locului te pot deranja trebuie sa te uiti cu atentie la poze si sa citesti review-uri. Mai ales cand e vorba de mai multe nopti.

#42
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmdt, on 07 aprilie 2021 - 10:38, said:

... aceste cazari nu cred ca le-ai analizat in detaliu ...

Ba da, foarte în detaliu. La fiecare m-am uitat la poze, m-am uitat sumar la review-urile negative, şi apoi la facilităţi (internet şi parcare mă interesează). Abia apoi am intrat pe camere ca să-mi dau seama dacă au frigider şi uscător de păr (uscătorul de fapt nu contează). Avansul şi anularea gratuită nu mă interesează, că oricum vom face rezervare last-minute. Am scris care are piscină şi toate cazările care au notă pe booking sub 8 (una singură, cu 7,6 parcă). De fapt notele nu sunt chiar importante, dacă media e peste 8 hotelul e ok, m-am convins de asta de-a lungul anilor. Chiar şi o medie între 7 şi 8 poate fi ok, dar în acert caz mă uit şi analizez bine de tot review-urile.
Ce zici tu despre baia mică şi fără perdea am avut în Creta, la hotelul Telchinia din Agii Apostolii. Dar exact la fel. Şi am mai avut şi prin alte părţi. Da, e uşor neplăcut, dar e o fiţă până la urmă, şi nevastă-mea face oricum baia ciuciulete, chiar şi dacă ar fi condiţii mai bune. Aşa că nu prea mă mai interesează baia, trebuie doar să fie în cameră şi să fie un locşor în ea care să nu se ude.
Iar aia cu patul dublu sau 2 paturi simple alăturate nu ne-a deranjat niciodată, se rezolvă uşor problema.

Cam asta e ...
Chiar atât de chiţibuşar nu sunt, oricât de pretenţios am devenit.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 07 April 2021 - 11:49.


#43
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,564
  • Înscris: 14.04.2008
De unde tragem concluzia ca fiecare vrea si cauta altceva! Iar ceea ce pt unii par fite, pt altii sunt chestii esentiale. Iar ce ii intereseaza pe unii, nu prezinta interes pt altii. De ex., pe mine in Gr nu ma intereseaza internetul, uscatorul si mai ales piscina.

Ovidiu, nu am scos nimic din context, doar te-am citat. Simulari puteai face o gramada inca de anul trecut, din 21 iunie. Zilnic puteai verifica ce cazari gasesti last-minute, nu era nevoie sa astepti un an sa iti faci lista primavara.


#44
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmarian.bazavan, on 07 aprilie 2021 - 08:41, said:

@Ovi ... pe concret ... nu-i asa ...

Ba, din ce am văzut în 2017 cam e aşa. Cel puţin aşa mi s-a părut că văd.
Dar am recunoscut deja că nu am studiat atunci prea atent, fiindcă ne-am întrerupt şi ne-am dus sus, la etajul 2 (unde se lua micul-dejun), iar nevastă-mea a fost tare fericită cu sea-view-ul de acolo (am pus şi poze după acea vacanţă) şi s-a liniştit.
Vom vedea adevărul după ce fac simulări.


View Postmarian.bazavan, on 07 aprilie 2021 - 08:41, said:

... Eu unul, din experienta si multe verificari, am observat, doar pt Booking, ca in decembrie au preturile din anul respectiv, sfarsit de septembrie-octombrie. Din ianuarie scad pana la targurile de profil din februarie. Urmeaza o crestere usoara si in martie-aprilie iar o scadere. Din mai, crestere ajungand la preturile de sezon ...

Mulţumesc pentru informaţii. În decembrie nu am căutat niciodată, de obicei eu încep căutările din februarie pentru anul în curs.
Faza cu târgurile de turism nu cred că e adevărată, nu stau grecii cu grija că e la noi târg la Parlament sau la Romexpo. Aşa că nu cred că preţurile pe booking sunt influenţate, ci doar la agenţii. În rest sunt perfect de acord cu tine.


View Postmarian.bazavan, on 07 aprilie 2021 - 08:41, said:

... poate doar cazarile de o zi. ...

Parcă lămurisem problema asta. Eu dau data de check-in (adică azi) şi data de check-out şi se afişează tot ce e disponibil. Aşa că acele hoteluri care nu au camere libere decât pe o perioadă mai scurtă nu se vor afişa.
Oricum, deja Cristiany îmi spusese de pe topicul vechi de cazări mai scurte, ceea ce a născut în capul meu şi ideea de a căuta şi pentru perioade mai scurte, dar numai dacă nu găsesc din start cazare last-minute pe câte nopţi doresc eu.


View Postmarian.bazavan, on 07 aprilie 2021 - 08:41, said:

... Bookingul te lasa sa anulezi cam cu 2-3 zile inainte, pt ultima zi poate doar cazarile de o zi. Deci ... Cum ramane cu ultima zi? ...

Ce spui tu e valabil pentru anul acesta, când fiecare coleg şi-a făcut deja rezervări early-booking.
Dar de la anul, dacă se dovedeşte că riscul de a rămâne fără cazare este inexistent, poate că unii colegi nu vor mai face deloc rezervări early-booking.
Oricum, e mai prudent să ai în spate şi o rezervare cu anulare gratuită cu 2-3 zile înainte de soroc, ai mare dreptate !
Iar eu, când voi face simulările, voi testa nu numai "pentru diseară", ci şi "pentru poimâine", sau chiar "pentru răs-poimâine", să vedem ce iese. Tare sunt curios dacă preţul va fi la nivel de "last-minute" şi cu câteva zile înainte, sau doar din ultima zi. Dacă deja e scăzut, atunci nu mai există deloc riscul de a rămâne fără cazare. Adică nu anulezi vechea rezervare decât după ce ai făcut rezervarea last-minute.

Dar listele pentru cazare last-minute tot trebuie pregătite din vreme, şi ar trebui să conţină şi hoteluri mai scumpe. Fiindcă dacă preţul last-minute e foarte scăzut, atunci va renta şi o cazare la care altfel nu ai fi stat pentru că ar fi fost prea scumpă !
Adică aşa cum se vede în lista mea nr.3, am început să iau în calcul şi hoteluri mai scumpe.

Vom vedea ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 07 April 2021 - 12:50.


#45
marian.bazavan

marian.bazavan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 05.09.2007
@Ovi ... targurile de la noi sunt in calendarul international. Sunt urmarite si ofertate mai ales de greci si turci. Cunosc direct pe cineva care vine cu primaria din Thassos la aceste targuri. Daca stai si urmaresti ai sa vezi ca e asa.
Si eu rezerv, caut, compar dand date de intrare-iesire. Dar dupa ce fac rezervarea imi apare ca anularea gratuita se face cu maxim 2-3 zile inainte. Doar pt cele de o zi anularea e acceptata si cu o zi inainte. Deci in cazul sejururilor de peste 3 zile pot ramane in aer, sau sa gasesc in alta parte in varianta last-minute. Dar asa cum cauti tu in 3-4 locatii  si n cazari, sansele sa gasesti last-min sunt mari. E ca si aia cu permutarile luate n cate k Posted Image Posted Image .

Edited by marian.bazavan, 07 April 2021 - 13:36.


#46
sandero-ro

sandero-ro

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.03.2021
Eu am observat ca Booking nu te lasa sa suprapui perioadele pe care vrei sa le rezervi inainte de a anula rezervarea initiala, asa ca nu m-as incumeta sa anulez rezervarea deja facuta si sa fac alta last minute. Mai ales in ziua plecarii.

#47
Lizicat

Lizicat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,619
  • Înscris: 05.05.2007
Booking. Da, categoric, cea mai buna varianta de rezervare oriunde in lume, datorita informatiilor complete si acurate, cu cateva conditii: nota cat mai mare, adica minim 8,2, preferabil peste 8,5. Elimin orice propietate nu are recenzii suficiente si orice propietate care nu se verifica in g.maps si tripadvisor. Nu am intalnit nici un grec care, avand note mari pe booking sa faca mizerii in teren. Isi respecta obligatiile, conditiile si stiu foarte clar ca pot refuza orice altceva care sare cat de putin de ceea ce a ofertat. Asa ca ... nu ma doare capul. Iar aceasta lipsa de durere de cap ma face sa platesc mai mult, oricand. Dar... nu e obligatoriu, pentru ca eu imi incep cautarile inainte de decembrie pentru vara care va urma. Da, la inceput sunt putine propietati, dar pot fi dintre cele mai bune. Asa ca rezerv cu anulare gratuita. Si continui sa caut, frecvent. Uneori gasesc mai bun, poate chiar mai ieftin. Alteori nu. Important este ca continui sa caut si intodeauna voi optine cea mai buna varianta posibila.
Pentru anul acesta, in a doua parte a lui iunie, am rezervari in Paros (Naoussa, deci localitatea cea mai ravnita), Koufonisia (studio perfect evident) si Naxos Chora (mi-am dorit orasul pentru ca data trecuta am stat in Agia Anna. Insa am si o alternativa pentru Agios Prokopios care mi-a placut mai mult ca Agia Anna). Toate cazarile alese sunt studiouri, cu aer conditionat, cu parcare, cu wifi si note peste 8,5. Iar preturile sunt chiar foarte bune. Probabil ca prin negociere directa as optine ceva reduceri de vreo 15%, pe total, sa zicem. N ar fi rau la bugetul vacantei, dar faptul ca eu voi avea liberatatea de a alege altceva pana in ultimul moment, ma face sa prefer acest sistem. Pentru ca nimic nu ma deranjeaza mai tare decat sa ma leg de un avans si sa nu mai pot schimba nimic. Pentru ca asa sunt eu imprevizibila: acum zic ca vreau in Ciclade, doar poate ca la mijlocul lui mai ma reorientez catre Evia, de exemplu! :) . Si atunci.. e simplu: anulez ce am si o iau de la capat!!!

#48
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmarian.bazavan, on 07 aprilie 2021 - 13:35, said:

@Ovi ... targurile de la noi sunt in calendarul international. Sunt urmarite si ofertate mai ales de greci si turci. Cunosc direct pe cineva care vine cu primaria din Thassos la aceste targuri. Daca stai si urmaresti ai sa vezi ca e asa ...

Ok, ok, nu mă gândisem că ar putea grecii să ţină seama de târgurile de la noi. Dar dacă zici tu, atunci te cred.


View Postmarian.bazavan, on 07 aprilie 2021 - 13:35, said:

... anularea gratuita se face cu maxim 2-3 zile inainte ...

de aceea am spus că o să verific şi preţurile ce vor fi "de poimâine" şi "de răspoimâine".
Însă tare mi-e teamă că "de diseară" e mai ieftin ...

Abia aştept să văd în practică, ahhh ...


Sănătate şi tcb !

#49
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 07 aprilie 2021 - 12:16, said:

... fiecare vrea si cauta altceva! Iar ceea ce pt unii par fite, pt altii sunt chestii esentiale. Iar ce ii intereseaza pe unii, nu prezinta interes pt altii ...

Scuze, abia acum am văzut răspunsul tău.

Perfect de acord cu cele spuse în citat !

Piscina şi uscătorul nu ne interesează nici pe noi în mod deosebit, dar parcă nu ar fi rău să fie acolo ...
Internetul însă, a devenit vital şi pentru noi. Acum câţiva ani nu îmţelegeam de ce se tot lamentează unii că netul e slab sau nu merge, dar situaţia s-a schimbat.


View Postdariuscha, on 07 aprilie 2021 - 12:16, said:

... Simulari puteai face o gramada inca de anul trecut, din 21 iunie. Zilnic puteai verifica ce cazari gasesti last-minute, nu era nevoie sa astepti un an sa iti faci lista primavara.

La fel pot să spun şi eu,  Adică oricine putea să simuleze de multă vreme, nu doar de anul trecut.
Singura problemă este că la vremea aia încă nu-mi venise ideea, iar după ce a postat @foxbat în iulie, deja era prea târziu, că nu aveam nicio listă şi nici timp să analizez cazări.
Acum am început din vreme şi ştiu ce vreau.


View Postdariuscha, on 07 aprilie 2021 - 12:16, said:

... Ovidiu, nu am scos nimic din context, doar te-am citat ...

Eeeeh, discuţia a fost mai lungă decât citatul ăla, dar ai ţinut tu neapărat să mă tachinezi puţin.
Ok, nicio problemă, ai stima mea şi nu am cum să mă supăr.


Sănătate şi tcb !

#50
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,564
  • Înscris: 14.04.2008

View Postsandero-ro, on 07 aprilie 2021 - 13:55, said:

Eu am observat ca Booking nu te lasa sa suprapui perioadele pe care vrei sa le rezervi inainte de a anula rezervarea initiala, asa ca nu m-as incumeta sa anulez rezervarea deja facuta si sa fac alta last minute. Mai ales in ziua plecarii.

Poate (poate!) nu te lasa sa le suprapui exact. Insa daca jonglezi cu o zi (mai mult sau mai putin), poti! Si asta o spun din proprie experienta.

Ovidiu, degeaba tii sa faci o lista din timp, pt ca mai exista o varianta: grecul sa puna pe booking doar ce camere i-au ramas dupa ce a facut rezervari directe, sa zicem cu 2-3 saptamani inainte. In conditiile astea, o lista din timp nu e cea mai relevanta.
De obicei eu fac rezervarile din timp si verific periodic daca apare altceva mai avantajos. Nu caut neaparat mai ieftin, ci un raport optim cazare/pret pt ceea ce ne dorim.

#51
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 07 aprilie 2021 - 18:26, said:

... Ovidiu, degeaba tii sa faci o lista din timp, pt ca mai exista o varianta ...

E posibil orice, Dariuşa, sunt de acord.
Ideea e că lista aia de cazări preferenţiale e bună oricum, indiferent când o voi folosi. Adică, la urma urmei e o bază de date de unde pot să aleg cazare fără a mai fi nevoie să pierd timpul cu analize.
Evident că nu e completă, şi evident că în timp se pot schimba condiţiile atât în ce priveşte fiecare hotel în parte, cât şi în ce priveşte fiecare cameră a unui anumit hotel. Sunt conştient că totul pe lumea asta e în schimbare şi de o doză de noroc tot e nevoie.
Dar aceleaşi schimbări se petrec oricum, fie că ai deja rezervarea făcută din vreme, fie că o faci în ultimul moment.
Eu zic că discutăm steril acuma. Şi dacă tot am eu disponibilitate să fac verificări, cu ce poate asta dăuna ? Părerea mea e că poate ieşi ceva bun de aici.


View Postdariuscha, on 07 aprilie 2021 - 18:26, said:

De obicei eu fac rezervarile din timp si verific periodic daca apare altceva mai avantajos ...

Apropo de verificări periodice: ai verificat vreodată în ziua ajungerii la cazare ce preţ au camerele din hotelul respectiv (unde ai cazare) ?
Adică dacă hotelul are vreo cameră liberă (sau mai multe), la ce preţ este (sunt) ?
Dar în alte hoteluri din zonă ce preţuri "de diseară" sunt?
Eu nu am căutat decât atunci, în Paleohora, dar niciodată cu altă ocazie.
Se înţelege ce zic?


Sănătate şi tcb !

#52
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,564
  • Înscris: 14.04.2008
Nu am facut verificari si iti spun si de ce:
-cand plec in vacanta, chiar nu am de ce sa pierd timpul cu lucruri inutile pt mine
-nu ar fi avut sens, pt ca am fost cel mai mult in formula de 4 si am avut o problema si in a gasi o camera, a 2-a de unde?


#53
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 07 aprilie 2021 - 20:55, said:

Nu am facut verificari ...

Exact cum mă aşteptam. Şi exact cum am procedat şi eu, aşa cum am specificat şi-n postul precedent.
Şi mie tot inutil mi s-a părut. De fapt, corect este să spun că nu m-am gândit să verific.
Şi am impresia că nimeni nu s-a gândit.

Daaaaaar, de când cu ideea asta nebună, vin şi întreb: dar dacă poate nu e inutil ?
Dacă aş economisi vreo 200 de euro la cazare, păi zău că nu mi se mai pare inutil. Şi 100 de euro ar fi buni.

În fine, eu o să fac verificări indiferent ce crede lumea. Şi uite, o să spun dacă întâlnesc şi hoteluri care au libere mai mult de o cameră last-minute. Pentru că şi noi am fost în situaţie similară de câteva ori.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 07 April 2021 - 22:24.


#54
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Eu voi merge anu asta cu rezervari facute cu cateva zile de plecare. Dar fac circuit. Va anunt ce iese.

Nici traseul nu il am inca clar stabilit. Nici datele. Am doua variante de date la inceput de iunie sau la final.

Merg cu masina, 3 persoane, fara copii. Si daca in perioadele alea Grecia e inchisa(desi nu cred sa fie) voi alege alte destinatii deschise accesibile cu masina.

Aleg varianta asta pentru ca imi da mai multa flexibilitate in aceste vremuri tulburi si imprevizibile.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate