Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de spalat vase si grasimea

Campanie/Petitie - noua lege acce...

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 

GRECIA - Doar o vorba sa-ti mai spun (taxe, cazari, preturi, alternative, etc)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
295 replies to this topic

#19
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,378
  • Înscris: 23.04.2007
30% mi-a confirmat gazda in Skiathos. Tot 30  % mi-au confimat cei de la un hotel din Romania(nu dau detalii).
In Parga pretul a fost 80E pe booking si 60E "in mana". Nu stiu daca e o regula totusi.

#20
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 OvidiuNS, on 02 aprilie 2021 - 09:57, said:

... ideea mea de "last-minute pe booking doar în Grecia" ...
... mi-a venit pe 21 iulie anul trecut, când @foxbat spunea "bagă gaz şi goooo!" (vezi postul aici). Şi atunci brusc mi-am adus aminte de ce văzusem în Creta în 2017, când în Paleohora soţiei nu i-a convenit în primă instanţă cazarea. Atunci a intrat imediat pe booking.com şi a găsit vreo 3 sau 4 pagini de cazări pentru 5 nopţi începînd din seara respectivă (puteţi citi relatarea de la faţa locului aici). Evident că nici nu s-a pus problema să stăm atunci ore întregi să analizăm ce cazare să alegem. Noroc că până la urmă şi-a dat şi ea seama că era foarte avantajoasă  poziţia camerei. Dacă aş fi avut atunci o listă cu cazări preferate, imediat am fi ales ceva bun, şi cu un preţ semnificativ mai mic. E drept că m-am întrebat şi dacă în paginile alea chiar erau cazări ok, dar ceva-ceva îmi spune că erau destule.

Eeee, şi din 21 iulie 2020 tot rumeg la ideea de a pregăti o listă din primăvară, mai ales în situaţia actuală. Adică datorită pandemiei am observat că majoritatea hotelurilor au eliminat de pe booking.com avansul care devenise prezent în cele mai multe cazuri, ceea ce înseamnă că oamenii vor face mai uşor rezervări multiple. Cu alte cuvinte, vor fi mai multe rezervări multiple şi automat şi renunţări. Şi cum în 2017 erau atâtea pagini, păi în prezent vor fi şi mai multe, cred eu. Deci ideea de a nu mai face rezervare early-booking şi a aştepta cu rezervarea chiar până în dimineaţa zilei când ajungi la destinaţie poate fi cea mai avantajoasă variantă. Dar există şi riscul de a nu găsi liber nimic din listă, ceea ce s-ar traduce că vei fi în situaţia cuiva care a plecat la drum fără rezervare. Dilema în aceste momente este "Cât de mare este acest risc ?"
Prima dată când am postat despre această idee de rezervare last-minute a fost pe 28 ianuarie 2021, adică aici. M-am gândit că poate mai sunt colegi care pot şi ei profita de idee, adică de a-şi face fiecare propria listă de cazări preferate pentru destinaţiile dorite.
Şi de asemenea pot face verificări şi ei, pentru a vedea cât de mare e riscul de a rămâne fără cazare în situaţia specifică fiecăruia (cuplu fără copii, cu unul sau cu mai mulţi, la final de iunie, la mijlocul lui august etc.), chiar dacă au făcut rezervări early-booking. Eu nu am făcut nicio rezervare pentru anul acesta, deocamdată nu dorim ca în vara aceasta să ieşim din ţară, dar situaţia se poate îmbunătăţi şi e bine să fim pregătiţi. Evident că e nevoie de timp şi de dorinţa de a face simulări pe booking.com.
Ar mai fi câteva aspecte de verificat. Unul ar fi acela că ideea pare a fi mai eficientă pentru o destinaţie cu multe locuri de cazare posibile, ca să existe şi suficiente renunţări zilnice.
Apoi ar fi aspectul legat de zona unde să mergi în vacanţă. Dacă e pe continent pare mai simplu fiindcă scapi de problema cumpărării biletelor de feribot în avans. La fel şi în cazul maşinii (versus avion), deşi în condiţii de pandemie biletele de ferry e posibil să fie disponibile fără rezervare, în timp ce la avion e mai nasol. Cred că se poate renunţa la ideea de cazare last-minute dacă vrei să ajungi la destinaţie cu avionul, în timp ce în cazul feribotului se poate verifica tot ca pentru cazare. Deci nu aş exclude destinaţiile de pe insule, dar din ce am căutat deja, insula respectivă trebuie să fie mare, sau să aibă suficiente locuri de cazare. Vreau să spun că am renunţat deja la insulele Milos şi Folegandros (prea puţine hoteluri pe placul nostru pe Folegandros), însă Creta e în cărţi (am deja o listă de 9 cazări în Plakias şi 10 în Rethymno şi mai am mult de cercetat).
Iar aspectul legat de componenţa familiei iarăşi e important de verificat. E clar mai simplu pentru un cuplu fără copii, dar eu aş vrea să verific şi pentru o familie cu un copil mare, şi una cu 2 copii mari. Copiii mici de obicei dorm cu părinţii (ştiu, fiindcă am fost într-o astfel de componenţă de câteva ori de-a lungul timpului).

Deci cam asta ar fi ideea de "Cazare last-minute pe booking.com". Completarea din vreme a unei liste de cazări preferate şi folosirea ei în dimineaţa primei zile a sejurului (eventual din seara precedentă, în funcţie de timpul disponibil). Dar funcţionează măcar satisfăcător metoda asta ? Pentru cine şi pentru ce destinaţii din Grecia? În ce perioadă ?

Vom vedea, doar să avem suficient timp la dispoziţie pentru verificări.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 03 April 2021 - 00:22.


#21
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 07.01.2007

 OvidiuNS, on 02 aprilie 2021 - 18:29, said:


Noi suntem destul de pretenţioşi


Nea Ovi ma faci sa rad "pretentiosi" in Grecia?

#22
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 piciul, on 03 aprilie 2021 - 05:56, said:

... "pretentiosi" in Grecia?

Păi cam aşa e, chiar foarte pretenţioşi.
Când eram flăcău nu mă interesa decât să am un pat unde dormi, iar plajă/baie nu conta unde fac, ci măcar să fac.
Cu timpul, şi în special în ultimii 10 ani de căsătorie m-am boierit şi eu, iar nevastă-mea cam era deja.
Adică nu mai stăm pe o plajă decât dacă e suficient de multă lume şi sunt neapărat umbrele şi şezlonguri la dispoziţia noastră. Şi beach-bar.
Iar la cazare am exemplificat deja, baie privată, uscător de păr, wifi gratuit în cameră, aer condiţionat, frigider (sau măcar minibar), balcon. De fapt balconul nu mai e aşa important, fiindcă eu m-am lăsat de fumat iar ea doar mai scoate ceva abur. În ce priveşte piscina, hotelurile care au sunt preferatele noastre, dar nu e o condiţie piscina, că oricum ne interesează baia în apa mării, iar piscina în Grecia nu se poate folosi după o anumită oră seara (de obicei ora 20.30, sau 21, în funcţie de hotel).
Şi evident parcarea gratuită e esenţială, e al doilea lucru la care mă uit după wifi în cameră. Şi ar mai fi "sea-view"-ul, care ar trebui să fie măcar parţial, dar nu e deloc esenţial.
Aaaa, evităm cazarea în locuri izolate. Cu cât e mai multă "civilizaţie" în jur, cu atât mai bine. Trebuie să avem la dispoziţie toate facilităţile căt mai aproape, pe cât posibil.
O discuţie separată putem să facem şi legat de masa la taverne, dar cred că nu e cazul, deja ai înţeles ce condiţii punem.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 03 April 2021 - 07:54.


#23
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 AdrianHH, on 02 aprilie 2021 - 21:01, said:

30% mi-a confirmat gazda in Skiathos. Tot 30  % mi-au confimat cei de la un hotel din ...

Tot 30% mi-a confirmat şi mie gazda din Kastraki în 2016.
Însă booking.com e cel mai popular, şi fără booking multe hoteluri nici nu ar avea clienţi.
De acord că nu mai e ce-a fost acum 10-12 ani, atunci dacă făceai o rezervare erai în siguranţă, acum deja clientul e la cheremul lor de multe ori.
Totuşi, eu încă fac rezervările pe booking.com, şi nu cred că e o regulă să fie mai ieftin dacă tratezi direct cu patronul, dar asta evident în cazurile de early-booking sau last-minute, altfel e regulă.


Sănătate şi tcb !

#24
AlinaFulg

AlinaFulg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 27.03.2009

 OvidiuNS, on 03 aprilie 2021 - 10:12, said:

Tot 30% mi-a confirmat şi mie gazda din Kastraki în 2016.
Însă booking.com e cel mai popular, şi fără booking multe hoteluri nici nu ar avea clienţi.
De acord că nu mai e ce-a fost acum 10-12 ani, atunci dacă făceai o rezervare erai în siguranţă, acum deja clientul e la cheremul lor de multe ori.
Totuşi, eu încă fac rezervările pe booking.com, şi nu cred că e o regulă să fie mai ieftin dacă tratezi direct cu patronul, dar asta evident în cazurile de early-booking sau last-minute, altfel e regulă.


Sănătate şi tcb !
Am facut rezervari prin booking com aproape peste tot pe unde am călătorit și a fost mereu foarte bine. Am avut rezervari pentru Spania, Italia, Israel, Bulgaria, Serbia, Ungaria și evident Grecia. Acum este adevărat că daca doresc all inclusive merg prin agentie așa cum am fost în Turcia. Este mai ieftină rezervarea direct de la proprietar, am procedat așa cand am fost în Lefkada și Thassos dar având în vedere vremurile pe care le trăim acum mi se pare mai convenabil să nu plătesc avans.

Edited by AlinaFulg, 03 April 2021 - 17:34.


#25
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 AlinaFulg, on 03 aprilie 2021 - 17:27, said:

... având în vedere vremurile pe care le trăim acum mi se pare mai convenabil să nu plătesc avans.

Foarte corect !

Dar ideea era şi mai tare: ce ar fi să nu plăteşti avans şi să plăteşti doar jumătate din preţ direct când ajungi la cazare ? Despre asta e vorba în mare, şi eu chiar vreau să testez dacă e valabil. Şi poţi face şi tu simulări, dacă eşti dispusă să aloci ceva timp, bineînţeles.


Sănătate şi tcb !

#26
AlinaFulg

AlinaFulg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 27.03.2009

 OvidiuNS, on 03 aprilie 2021 - 17:41, said:


Foarte corect !

Dar ideea era şi mai tare: ce ar fi să nu plăteşti avans şi să plăteşti doar jumătate din preţ direct când ajungi la cazare ? Despre asta e vorba în mare, şi eu chiar vreau să testez dacă e valabil. Şi poţi face şi tu simulări, dacă eşti dispusă să aloci ceva timp, bineînţeles.


Sănătate şi tcb !
Ar fi posibil și așa, dar eu prefer să am asigurată cazarea să nu ma angrenez în negocieri după ce fac un drum lung.

#27
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 AlinaFulg, on 05 aprilie 2021 - 18:35, said:

... să nu ma angrenez în negocieri după ce fac un drum lung.

Păi nu asta e ideea. Nu ajungi acolo fără să ai cazare asigurată, Doamne fereşte !
Eu am spus altceva.
Faci rezervare în dimineaţa plecării, pe baza unei liste pe care ai întocmit-o cu multe luni înainte. Nu stai şi analizezi cazările, doar alegi o cazare preferată. Asta durează doar câteva minute. Şi apoi, avînd deja bagajele făcute, doar pleci la drum. Asta e ideea ! Citeşte mai cu atenţie postul în care am expus metoda de rezervare.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 06 April 2021 - 00:16.


#28
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,988
  • Înscris: 14.03.2013

 OvidiuNS, on 06 aprilie 2021 - 00:11, said:

Păi nu asta e ideea. Nu ajungi acolo fără să ai cazare asigurată, Doamne fereşte !
Eu am spus altceva.
Faci rezervare în dimineaţa plecării, pe baza unei liste pe care ai întocmit-o cu multe luni înainte. Nu stai şi analizezi cazările, doar alegi o cazare preferată. Asta durează doar câteva minute. Şi apoi, avînd deja bagajele făcute, doar pleci la drum. Asta e ideea ! Citeşte mai cu atenţie postul în care am expus metoda de rezervare.


Sănătate şi toate cele bune !
Asta in ideea ca, in dimineata plecarii (si probabil ca in plin sezon) tu vei gasi cazare. Daca nu ai nici un fel de pretentii poate vei gasi.
Daca ai totusi ceva pretentii si ai si familie cu tine, cam faci din timp, nu risti sa te cazezi unde apuci sau, mai rau, spui copiilor ca nu puteti pleca azi ca nu ai gasit locuri libere. Nu merge cu chestii gen Vama Veche.
Stiu ca in teorie iti pare ca functioneaza dar practica imi spune ca nu va merge. Nu cand e sezon.

Edited by jm2010, 06 April 2021 - 13:55.


#29
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 jm2010, on 06 aprilie 2021 - 13:53, said:

... Stiu ca in teorie iti pare ca functioneaza dar practica imi spune ca nu va merge. Nu cand e sezon.

Şi eu am dubii, dar exact asta voi face anul acesta pe parcursul verii: voi testa dacă e valabil, unde e valabil, când e valabil, şi pentru cine e valabil. Oricum anul acesta nu am de gând să călătoresc, aşa că voi face câte simulări pot, şi vom vedea ce spune şi practica. În 2017 doar mi-am dar seama că ar putea merge practic, dar nu aveam listă pregătită. Acum asta fac, lucrez la liste, momentul când voi începe să testez nu a sosit încă, aşa că am timp să pun cât mai multe hoteluri pe ele.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 06 April 2021 - 14:28.


#30
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Depinde si cat “spirit de aventura”/ toleranta la necunoscut ai. Grijile mele in dimineata plecarii sunt sa trezesc copiii, sa fie toata lumea gata cat mai repede, sa fi luat tot ce ne trebuie cu noi si sa las casa in regula. In seara de dinainte, bagajele. Inainte de asta - sa las totul in regula la serviciu. Samd.

Rezervarea pentru mine e o placere rezervata pentru serile intunecoase de iarna cand am timp sa ma gandesc si sa fac planuri. Chiar daca ajung sa anulez si sa rezerv altceva cum a fost in vara trecuta, prefer sa o fac in liniste, din timp.

Pentru iulie am rezervat 9 nopti in Croatia dar “ma mut” in Grecia daca in Croatia nu se va putea merge. Am stat si am analizat in ce zona vreau sa merg, apoi in ce localitate ar fi cel mai bine sa ma cazez, apoi in ce zona/cartier a localitatii si apoi am ales cazarea. Cam asa fac indiferent de destinatie.

Probabil functioneaza metoda ta daca nu te grabesti foarte tare in dimineata plecarii, daca nu vrei sa stai 9 nopti legate intr-un singur loc, nu ai familie mare respectiv nu mergi cu grup de prieteni sau rude si sa trebuiasca sa cada toata lumea de acord.

Edited by mdt, 06 April 2021 - 16:08.


#31
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008

 OvidiuNS, on 03 aprilie 2021 - 17:41, said:



Foarte corect !

Dar ideea era și mai tare: ce ar fi să nu plătești avans și să plătești doar jumătate din preț direct când ajungi la cazare ? Despre asta e vorba în mare, și eu chiar vreau să testez dacă e valabil. Și poți face și tu simulări, dacă ești dispusă să aloci ceva timp, bineînțeles.


Sănătate și tcb !

Ovidiu, ce simpatic esti!😀
Tu vrei sa testezi, in conditiile in care nu ai de gand sa calatoresti anul asta. F bine, fa simulari! Riscul e zero!
Insa nu mai incerca sa convingi oameni care au planuri concrete de vacanta. La ei riscurile exista! Garantia pretului la jumatate nu exista. Iar la celelalte (transport, mancare, etc.) costurile sunt aceleasi. De ce ar risca? Merita?
Si inca o intrebare: daca pretul nu e mai mic, se mai pleaca in vacanta sau nu? 😀


#32
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 dariuscha, on 06 aprilie 2021 - 17:12, said:

... nu mai incerca sa convingi oameni care au planuri concrete de vacanta. La ei riscurile exista! ...

Mai spun încă o dată: oamenii nu au riscuri, pentru că oamenii şi-au făcut deja rezervări. Nu înţeleg ce nu e clar.
Nu vreau să conving pe nimeni să aplice metoda în 2021.
Cel mult ziceam că deşi s-au asigurat deja cu rezervări, poate vor şi alţi colegi să participe cu simulări pe booking, bineînţeles dacă au timp şi disponibilitate de a ajuta. Pentru că ce facem aici e o muncă în folosul tuturor, cred că se poate spune asta. Măcar din curiozitate şi cred că vor fi colegi care vor face şi ei simulări.


 dariuscha, on 06 aprilie 2021 - 17:12, said:

... Garantia pretului la jumatate nu exista ...

Evident că nimeni nu poate garanta aşa ceva.
Dar nu pot uita ce am văzut atunci, în Paleochora. Cred că poate ieşi ceva bun de aici, dacă nu pentru toţi măcar pentru unii, dacă nu oriunde măcar în anumite locuri, şi dacă nu oricînd, măcar în anumite perioade.
Nu mă costă bani să fac verificări, iar timp am destul. Şi chiar dacă nu vor fi "la jumate", aş zice că dacă preţurile last-minute se vor dovedi semnificativ mai mici, atunci tot merită să avem în vedere metoda.


 dariuscha, on 06 aprilie 2021 - 17:12, said:

... daca pretul nu e mai mic, se mai pleaca in vacanta sau nu?

Riscul ăsta îl am doar eu (şi nevastă-mea, evident). Nimeni altcineva !


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 06 April 2021 - 19:51.


#33
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008
Simulari? Verificari?😀
Dar aici:”Păi nu asta e ideea. Nu ajungi acolo fără să ai cazare asigurată, Doamne ferește !
Eu am spus altceva.
Faci rezervare în dimineața plecării, pe baza unei liste pe care ai întocmit-o cu multe luni înainte. Nu stai și analizezi cazările, doar alegi o cazare preferată. Asta durează doar câteva minute. Și apoi, avînd deja bagajele făcute, doar pleci la drum. Asta e ideea ! ”
Mie nu mi se pare ca vorbesti de simulari.

#34
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Dariuşa, nu scoate din context. Citeşte toată conversaţia.
Eu i-am propus să simuleze şi ea, ca să vadă dacă riscul de a rămâne fără cazare există. Nicăieri nu i-am spus ca anul acesta să nu facă rezervare early booking. Dacă anul acesta se dovedeşte că metoda funcţionează în cazul ei, atunci de data viitoare ar putea să o aplice. Dacă aşa va considera ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 06 April 2021 - 23:35.


#35
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 07.01.2007
Nea Ovi numai gura este de tine,daca vrei sa te credem pune lista aici sa discutam simularile tale Posted Image Posted Image Posted Image

#36
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 piciul, on 07 aprilie 2021 - 04:49, said:

... pune lista aici sa discutam simularile tale Posted Image Posted Image Posted Image

Ştii că ai dreptate ?
O să scanez cele 3 ciorne şi o să le uploadez.
Dar mai târziu, fiindcă acum mă duc să fac cei 7000 de paşi pe burta goală (la 10.00 e planificat fructul şi oul - sunt la a 4-a tură de program, ştii tu).

Ne "vedem" mai încolo.


Sănătate şi tcb !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate