Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

GRECIA - Doar o vorba sa-ti mai spun (taxe, cazari, preturi, alternative, etc)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
299 replies to this topic

#253
gabyg7

gabyg7

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 20.11.2018
Ce parere aveti de rezervarile la cazari last minute?

Caz concret, plec in Thassos o saptamana, pana pe 21 iulie, apoi am vrea sa mergem in Lefkada sau Kefalonia inca o săptămână, dar nu suntem inca decisi si ne-am gandit sa facem rezervarea in săptămâna in care suntem in Thassos.

Anul trecut tot asa am facut din cauza COVID ului, dar anul acesta mi-e ca nu mai gasim ceva ok deoarece numarul de turisti este semnificativ mai mare.

#254
alexneo

alexneo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,454
  • Înscris: 11.03.2006
Salut, ce stiti de situatia podului de la Giurgiu? Mai lucreaza bulgarii la el, e aglomerat?

#255
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,952
  • Înscris: 05.01.2008
gabyg7,nu e stres cu cazarea.Noi am luat in Kefalonia la fata locului si am gasit mai fain si mai ieftin decat pe booking.

#256
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010
Daca nu sunteti pretentiosi, ceva tot gasiti. Dar nu va puteti astepta la cel mai bun raport pret-calitate, cazarile acelea sunt date de mult. Acum doar culegeti ce n-au vrut altii.

#257
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 gabyg7, on 29 iunie 2022 - 14:33, said:

Ce parere aveti de rezervarile la cazari last minute? ...

Kefalonia şi Lefkada nu sunt pe listele mele întocmite anul trecut. Dar am căutat anul acesta destule cazări pe aceste 2 insule (fără să fac liste de hoteluri), pentru că deja anul viitor se prefigurează vacanţa de mult planificată. Momentele triste care ne-au făcut să ne limităm anul acesta la nordul Greciei au trecut, însă nu mai anulez cazările deja rezervate, mai ales că sunt destule locuri unde încă nu am călcat niciodată. Kefalonia şi Lefkada probabil vor urma anul viitor.

Ce pot spune legat de cazări ? Anul acesta am adăugat un criteriu important, care micşorează drastic listele de pe care pot alege cazări timpurii (în ianuarie - februarie). Acesta este ca unitatea de cazare să nu ceară avans decât maxim în ultima săptămână de dinainte de sejur. Evident că ideal este să poţi plăti direct la proprietate, şi din fericire multe unităţi de cazare oferă posibilitatea asta anul acesta (comparativ cu 2021).  Şi ca urmare chiar am rezervări ideale făcute aşa cum am specificat.

Pe de altă parte, am mai urmărit sporadic şi listele făcute anul trecut pentru cazări last minute. Sunt libere camere la preţ bun, mai bun decât era în perioada de early booking. Dar atenţie, sunt semnificativ mai puţine comparativ cu 2021. Adică, de exemplu în Corfu, dacă aveam anul trecut 5 - 10 unităţi de cazare cu disponibilitate de mâine seară, anul acesta doar 1 - 2 unităţi au măcar o cameră liberă care să îndeplinească toate criteriile, în timp ce alte locuri (gen zona Parga, sau zona Riviera Olimpului) de obicei nu au cazări last-minute decât o dată la 3 căutări.
Posibil să fie şi "nebunia post-pandemie" de vină. Eu cred că aceasta este chiar cauza reală, fiindcă lumea e "flămândă" după Grecia, după abstinenţele din 2020 şi 2021. Anul acesta se pare că va fi cel mai aglomerat an din acest mileniu.

Revenind la Lefkada şi Kefalonia, din căutările mele pot spune că pe Lefkada e mai problematic să găseşti cazare last-minute. În schimb, pe Kefalonia sunt câteva foarte ok, chiar şi în Agia Efimia (de exemplu hotelul Moustakis avea disponibilitate last minute acum 1 săptămână - când am căutat ultima dată).
Deci din Thassos cred că se poate face rezervare last-minute pe Kefallonia, dar ai putea face deja de acum rezervare, mai ales că sunt multe unităţi bune de cazare care nu cer avans (plăteşti cash direct când ajungi la cazare).


Sănătate şi tcb !

#258
gabyg7

gabyg7

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 20.11.2018
Mulțumesc pentru sfaturi!

Sanatate si vacante însorite!

#259
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
A înnebunit lumea de tot !

Adineauri am încercat să fac o rezervare last-minute și totul, dar absolut totul este ocupat ! Și sunt cca. 500 de hoteluri pe liste !
De fapt știam de prin primăvară că așa va fi anul acesta, mai ales că în Kefallonia la prima cazare Akis (de la The Seasons of Nickolas) m-a pus să-i completez un formular despre regulile Covid !!!! WTF !!! Grecii încă mai au sechele, și nu sunt singurii !
Deci da, lumea a scăpat din chingi și a dat năvală în vacanțe ! Nu mai contează banii, nu mai contează nimic. E nebunie totală. Anul trecut încă exista o doză mare de scepticism, chiar dacă pandemia se încheiase. Dar acum nimeni nu mai e sceptic.
Noroc că am fost prevăzător și am făcut și rezervări timpurii în luna ianuarie.

Cazările last-minute nu funcționează anul acesta. Vom vedea anii viitori, când sper să se reintre în normal.


Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 13 August 2023 - 20:47.


#260
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Ovidiu, daca tu cauti acum last-minute cauti pentru viitorul foarte apropiat, si suntem inca in august, in full sezon.
Nu este totul ocupat, doar hotelurile din lista ta - care sunt crema, normal, daca sunt pe lista ta, nu le-ai ales degeaba. Or, fiind foarte bune dpdv calitate / pret normal oarecum sa ai ghinionul sa prinzi totul rezervat! :)

In ce arii cautasi?

Uite, eu caut acum pentru septembrie in zona Parga si am in Valtos cazare la acelasi hotel la care am stat in 2017 in iunie la pret mai bun decat atunci.
La fel, pentru septembrie  alta cazare in Valtos pret similar pe Booking cu cel din septembrie anul trecut, cand m-am cazat la fata locului.

Nu toti au innebunit!

#261
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Am căutat de pe 16 august 6 nopţi. Nimic liber la o căutare rapidă, pe hartă. Ştii cum e, apar toate hotelurile de pe booking. Posibil dacă dau zoom mare să mai apară câteva care nu sunt afişate din prima. Oricum, zona Parga e full, de la Plataria până jos, spre Preveza, Corfu e full în zona Sidari - Roda, zona Platamonas - Nei Pori - Kastri iarăşi full, Halkidiki în zonele Nikiti şi Sarti full, pe Kassandra nu m-am mai uitat. Thassos iarăşi e full, iar pe la Alexandroupoli - Nea Makri nu e nimic liber. Şi nici în zona Stavros - Vrasna - Asprovalta.

Acuma ... când zic nimic liber mă refer la preţuri decente, nu câteva sute de euro pe noapte, că aşa, la vreo 1500 - 2000 de euro pe 6 nopţi mai apare câte unul liber, rătăcit. Iar hotelurile de pe liste îndeplinesc nişte criterii clare, aşa cum le-am specificat la începutul topicului, sunt hoteluri care ne-ar mulţumi pe noi, nu se poate spune că sunt crema cremelor. Adică nu sunt de fiţe în niciun caz, ba dimpotrivă.

Septembrie deja e altceva, nu se poate spune că e last-minute. Plus că în septembrie deja sezonul e dus, nu prea mai poate fi la fel de aglomerat. Noi mergem acum, la mijloc de august, iar preţul cazării este exact ca anul trecut (50 de euro pe noapte camera dublă în full sezon). Dar este singura excepţie de pe booking dacă mă refer la listele mele.

Cam asta e ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 14 August 2023 - 19:15.


#262
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Mdea, am cautat si eu acum... inexplicabil totusi, pentru ca din septembrie totul se prabuseste - in sens bun pentru mine Posted Image
Ce sa faci?
Amana si tu vacanta si bucurati-va de Bucurestiul liber asa cum este zilele acestea.

Gizas, ca este totul full acum inteleg si accept, dar nu pot sa ma uit la scoruri de peste 10.000 eur pentru 6 nopti  Posted Image  in zonele mentionate de tine... de fapt eu nu pot sa concep asa ceva nicicand pentru nici o zona / cazare de pe planeta asta Posted Image
Ce dreaq 15.000 eur / 6 nopti ceva in Vourvourou???... Poate daca mi-ar da in exclusivitate toata insula Amouliani in banii astia pentru 6 nopti.

Edited by BlueKing-69, 14 August 2023 - 20:08.


#263
wertyck

wertyck

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,617
  • Înscris: 13.03.2005
Caută cu alt motor de căutare cazare.

#264
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBlueKing-69, on 14 august 2023 - 20:04, said:

... Amana si tu vacanta si bucurati-va de Bucurestiul liber asa cum este zilele acestea ...

Neaaah, nevastă-mea deja a făcut bagajele, suntem 6 inşi cu 2 maşini, am cumpărat vignetele, de la Gallanis deja ne-au încasat banii, de pe 1 august. Am mai spus, 303 euro pe 6 nopţi. Iar la Melnik plătim direct acolo câte 60 leva camera dublă. Stăm tot la Mario. Am cumpărat leva cash de la Romană cu 2,55 ron/leva.
Practic eu şi soţia repetăm minivacanţa de anul trecut de la început de august, doar că acum avem 6 nopţi în Platamonas, nu doar 4 (anul trecut am plătit 202 euro pe 4 nopţi - deci a rămas fix acelaşi preţ pe cameră pe noapte ca şi anul trecut - mare minune !).
Şi ca să văd ceva nou şi eu, am în cap o excursie de o zi cu vizită la Muzeul Arheologic din Pella şi Muzeul din Vergina. Dacă mai cooptez doritori îi duc şi la Royal Tombs, să vadă cuferele de aur masiv (Filip al 2-lea şi soţia lui). Mai problematic va fi cu vizita la peştera Agios Georgios de la Kilkis, care închide la ora 14 (ultima intrare la 13.30). Presimt eu că dacă alocăm şi ultima zi pentru plajă (la Kastri, sau la Nea Mesangala sau la Kouloura) atunci iarăşi las peştera pentru altă dată. Ar fi a 17-a peşteră din Grecia pe care aş vizita-o, şi culmea este că din 2008 se punea problema s-o vedem, în loc de Petralona. Dar de fiecare dată a intervenit ceva.
Tot o s-o vizitez eu, până la urmă, dar încă sper să fie acuma.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 14 August 2023 - 23:02.


#265
bela

bela

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 28.04.2006
@OvidiuNS Ai mai inspectat listele alea? Se pare ca au sarit preturile in aer in si mai multe locatii din Gr fata de anul trecut Posted Image

#266
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Daa, normal că le-am inspectat !
Și da, ai dreptate în ce privește majoritatea prețurilor. Însă din liste sunt destule cazări care încă nu au apărut pe booking până acum. Iar unele încă au prețuri rezonabile (de ex. Rihios hotel din Stavros/Paralia Vrasna și Galanis din Platamonas au prețuri mărite doar cu 8 - 15 %).

Anul acesta voiam niște ciclade (nu am deloc liste din ciclade), dar Milosul este obscen de scump, iar Folegandros nu e deloc pe placul soției, deși am găsit cazare pe placul nostru chiar în Karavostassi, și încă la preț bun (4 nopți la 184 euro - noi fiind Genius 3 pe booking).

Pentru noi salvarea a venit din Creta (26.06 - 8.07), unde am găsit cazare pe placul nostru în Plakias (Galini Beach - 344euro/6 nopți) și în Rethymno (Eltina Hotel - 519euro/6 nopți). Ambele sunt aproape de plajă și au chiar lângă ele câte un supermarket Synka, ceea ce este splendid.

Vezi și prin Kefallonia ce găsești, nu m-am mai uitat deloc anul acesta, fiindcă am fost anul trecut. Ideea e că anul trecut am găsit cazări pe la 50-60 de euro pe noapte în Agia Efimia și în Vlachata și în Skala, ceea ce a fost rarissim pentru Grecia. E posibil să găsești și anul acesta prețuri ok în Kefallonia.


Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 18 January 2024 - 16:25.


#267
protecties

protecties

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,190
  • Înscris: 06.11.2008
Slaba oferta in Kefalonia si eu urmaresc de 3 luni...din pacate preturile sunt fantasmagorice. Ar merita 1 an sau 2 sa nu mai calce nimeni pe la ei...sa revina cu picioarele pe pamant. Studiouri de 25/35 euro pe noapte sunt dublu la pret cel putin.

#268
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007
Spre norocul meu, am găsit cazări la preț rezonabil, zic eu, în Agia Effimia și în Argostoli. Adică 51, respectiv 59, prin booking.com (cu Genius 3). Ce-i drept, perioada este la sfârșitul lunii mai.

#269
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,873
  • Înscris: 16.04.2007
Intradevar unii proprietari au luat-o rau de tot pe aratura.
Anul trecut 80 Euro dubla, anul acesta 110 Euro. Aceeasi camera, aceeasi perioada.
Eu inteleg ca s-a mai scumpit viata, dar nu cu aproape 40%.

L.E. Este vorba de un hotel supermegalaudat pe net. Probabil din cauza asta si-au luat-o in cap.

Edited by cristiany, 19 January 2024 - 09:41.


#270
chelie_d

chelie_d

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.04.2008

View Postcristiany, on 19 ianuarie 2024 - 09:38, said:

Intradevar unii proprietari au luat-o rau de tot pe aratura.
Anul trecut 80 Euro dubla, anul acesta 110 Euro. Aceeasi camera, aceeasi perioada.
Eu inteleg ca s-a mai scumpit viata, dar nu cu aproape 40%.

L.E. Este vorba de un hotel supermegalaudat pe net. Probabil din cauza asta si-au luat-o in cap.

Așa este.....anul trecut la acest hotel am stat cu 753 euro/10 nopți,camera dublă(sfârșit de iunie)

Edited by chelie_d, 19 January 2024 - 10:10.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate