Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Zakir Naik

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
27 replies to this topic

#19
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 08.10.2004

View Postwaterman, on 05 martie 2021 - 21:31, said:

Live and let live.

da ar fi bine daca ar fi reciproc. din pacate religia aia nu accepta asa ceva...

#20
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
Carnea de porc se alterează extrem de ușor. Chiar și în frigider prinde miros după doar cîteva zile. În schimb carnea de oaie sau de vită rezistă bine-mersi cîteva zile fără frigider (despre carnea de cămilă nu știu). Acum imaginați-vă o piață din orientul mijlociu, ăla populat de musulmani dar și de evrei, în care carnea de porc zace la +40 de grade o zi întreagă pînă este vîndută. Care este probabilitatea să te alegi cu o toxiinfecție alimentară în aceste condiții? Și care este probabilitatea să decretezi că porcii au draci care te îmbolnăvesc, în vremurile de demult, în care habar n-avea lumea de microorganisme ca sursă a alterării cărnii? Și de ce în lumea creștină porcii se tăiau iarna în vremea de dinaintea frigiderului?

În aceste condiții ce scuze are zakir nakir ăla care ar trebui să știe de ce nu se poate consuma carne de porc în clima de acolo, dar emite aberații islamiste anticreștine?

#21
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Postjimi91, on 05 martie 2021 - 23:33, said:

I-am facut eu prosti pe oamenii aia pentru ca mananca porc ? De ce nu esti corect ? Mai esti si moderator, ar trebui sa fii un exemplu Posted Image. I-am facut prosti pentru ca vin sa-l asculte pe unul ca Zakir Naik.

Eu am comentat explicatia domnului doctor (care este gresita, procul nu este un animal necurat, ba din contra, e destul de curat, mai curat ca un caine, din cate stiu eu, porcul e printre primii igienisti din lume - nu-si face nevoile unde doarme...e un animal de la care am invatat foarte multe (anatomia corpului este aproape identica cu cea a omului) si e si un animal extrem de inteligent)
Evreii considera porcul necurat pentru ca are copita bifurcata. El spune numai imbecilitati....daca tu chiar esti dispus sa-i iei apararea....go for it my friend.

Islamul ca religie, contrazice foarte multe lucruri, atat din Tora cat si din Noul Testament. Ei spun ca Tora si Noul Testament au fost corupte de om si ca Mohamad are ultima revelatie, cuvantul lui Allah, neschimbat Posted Image

Aportul lui Mohamad, nu prea stiu care e...Care  fost revelatia lui ? Ca exista doar un singur Dumnezeu...pai, noi nu stiam asta ?

In fine, astea sunt chestii care tin de teologie, nu sunt expert in domeniu.

Pai nu,  te-ai minunat ca  vin unii sa le fie explice  de ce nu e bine sa manance carne de porc .  Si ca teoria  lui doctoru e nu buna dar rezultatul e acelasi ca al evreilor.  Dar evreii au o explicatie mai buna.   N-am idee daca asta ai intentionat dar asta se intelege.
Ca spune si Mohamed lucruri pe care le stim si noi .... asa e , mare ne-intelept  a fost !  Nu stia saracul ca peste veacuri se vor naste  alti intelepti care vor sti deja ca Dumnezeu e numai unul si  nu  ar  fi fost nevoie sa pomeneasca asta . Ca sa-i faci, n-ai cu cine !
Preotii nostri cand spun exact acelasi lucru in  slujbele lor in ziua de azi  (Dumnezeu e numai unul) se pune ca repeta  ce scrie in Biblie sau  sunt in cazul Mahomed ? Caruia  saracul de el i se citise si lui Vechiul testament .  
N-am nici o treaba cu indianul tau antipatic si nici cu mahomedanismul  . Vreau doar sa iti spun ca argumentele tale sunt de genul :  aia sunt ..( asa cum sunt ) pentru ca sunt musulmani . Chestia cu porcul e creativa : spui  ca are importanta explicatia si nu faptul ca doua entitati ( evreii si musulmanii ) nu mananca porc. .
In rest de acord cu tine:  e ingrijoratoare radicalizarea islamului si extinderea in Europa. Ca nu toti musulmanii sunt radicali si se vor civiliza in timp ...asta doar nepotii nostri vor afla. Posted Image

Edited by ggelu, 06 March 2021 - 00:11.


#22
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,216
  • Înscris: 08.01.2021
Pe lângă vegani doctorul pacii e un monument de moderație :D

#23
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Poate ne intelegem ca turcii Posted Image)

Eu am criticat explicatia domnului doctor. Iar oamenii care vin si-l asculta pe acest domn, sunt incredibil de prosti. Nu ma bazez doar pe acest clip. Din ce m-am interesat, omul nici nu e vazut ca o persoana educata in studii teologice, de catre vest. Practic, toti il vad ca pe o gluma. Propaganda, asta face acest domn.
Am facut acea comparatie, dar intr-un context teologic. Trebuie sa crezi anumite lucruri, sa crezi in inviere, sa crezi ca Moise a primit legea de la Dumnezeu etc. Dar cand el vine si ofera o astfel de explicatie, incercand in acelasi timp sa atace crestinismul,nu ai cum sa-l iei in serios.

In ceea ce-l priveste pe Mohamad. Musulmanii ne reprezinta in mod gresit credinta, astfel incat sa o valideze pe a lor. Ma refer aici la Sfanta Treime. Ei merg pe principiul ca au o religie monotestica si ca este mult mai clara in acest sens, in comparatie cu religia noastra. Din cate stiu eu, ei nu au voie nici sa aibe tablouri in casa (cu diverse persoane, sau animale - aici nu sunt sigur), sa nu cumva sa riste, sa le venereze Posted Image

In alta ordine de idei. Faptul ca musulmanii invata o carte pe de rost, nu e un lucru mic. Chit ca nu toti stiu araba, chit ca unii nici nu stiu ce au memorat Posted Image)....e totusi ceva de laudat Posted Image. ei se roaga in araba, chiar daca stiu semnificatia, nu au cum sa inteleaga tot ce au recitat, decat daca stiu limba araba.

Edited by jimi91, 06 March 2021 - 00:51.


#24
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,216
  • Înscris: 08.01.2021
Și veganii îmi reprezinta în mod greșit religia mea! Sa vezi ce teologie au în ei...
Fiecare cu problemele lui :)

Tu crezi ca "noi" nu ne aberam despre religia altora?

#25
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Postjimi91, on 06 martie 2021 - 00:45, said:

Ei merg pe principiul ca au o religie monotestica si ca este mult mai clara in acest sens, in comparatie cu religia noastra. Din cate stiu eu, ei nu au voie nici sa aibe tablouri in casa (cu diverse persoane, sau animale - aici nu sunt sigur), sa nu cumva sa riste, sa le venereze Posted Image

N-a spus si cineva important  in crestinism  " sa nu te inchini la chip cioplit " ?

View Postjimi91, on 06 martie 2021 - 00:45, said:


Eu am criticat explicatia domnului doctor. Iar oamenii care vin si-l asculta pe acest domn, sunt incredibil de prosti.
Aha, iar cand am spus eu ca asta e sensul spuselor tale mi-ai reprosat ca nu sunt moderator impartial .   Adica :  toti sa fie corecti ( inidianul cu porcu,  Mahomed de ce repeta  chestii pe care tu le stii deja samd ) dar tu ai voie sa le spui pe neganditelea.

View Postjimi91, on 06 martie 2021 - 00:45, said:

Din ce m-am interesat, omul nici nu e vazut ca o persoana educata in studii teologice, de catre vest. Practic, toti il vad ca pe o gluma. Propaganda, asta face acest domn.
Am facut acea comparatie, dar intr-un context teologic. Trebuie sa crezi anumite lucruri, sa crezi in inviere, sa crezi ca Moise a primit legea de la Dumnezeu etc. Dar cand el vine si ofera o astfel de explicatie, incercand in acelasi timp sa atace crestinismul,nu ai cum sa-l iei in serios.
Daca tot ai vizionat clipurile lui Zakir : ce audienta are el ?  Oameni simpli  care fie cred deja in Mahomed fie  vor fi convertiti .   Naik are o educatie serioasa si fii tu sigur ca nu trebuie sa invete de la tine ce animal este porcul.  Dar ia  incearca tu sa il convingi pe un evreu  sa manace carne de porc cu textul tau : ca e un animal curat , ca e inteligent .( aici ma si umfla rasul - de parca ai incerca sa vinzi un porc !) ... Si spune-mi reactia lui . Ia  proiecteaza discutia   la clipul tau : cum s-ar manifesta auditoriul musulman a lui Zakir ? Care auditoriu deja stie din Coran ca porcul este  murdar samd ....ca asa le-a spus lor Profetul !
Hai sa vedem mai departe de lungul nasului si sa nu  criticam  fixismele celorlalti dar pe ale nostre sa le consideram bune.

#26
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postggelu, on 06 martie 2021 - 10:56, said:


Bun, eu mi-am prezentat punctul de vedere, daca tu interpretezi in mod gresit ce am spus, e problema ta. I-am facut prosti pentru ca il asculta pe Zakir Naik, nu pentru ca mananca porc...e a doua oara cand spun asta.
Imi imaginez ca si evreul ala, cam stie cum e porcul. Evreii sunt baieti destepti...uita-te la Israel, ce au realizat in 80 de ani.
Mai repet odata...n-am nicio problema daca nu mananci porc pentru ca asta ti-a spus Dumnezeu...nici o problema. E religia lor. Dar cand incerci sa aduci astfel de explicatii, e clar ca esti un imbecil care incearca sa faca propaganda.

#27
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,216
  • Înscris: 08.01.2021
Ceea ce faci tu (conștient sau nu) e trolling de baza. Adică îți alegi un idiot dintr-o tabăra și apoi îți extinzi judecățile la toți care fac parte din tabăra aia.
La fel se întâmplă și în alte domenii (gen politica, ecologie etc), arăți cu degetul un extremist sau un idiot din tabăra adversa și tipi ca uite ce periculoși sunt aia și trebuie sa facem ceva
Și produci cu ocazia asta pe de o parte ii crești relevanta ăluia, ca brusc devine celebru, și produci și câțiva extremiști și-n tabăra ta.

#28
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
Chesti  cu auditoriul lui Zakir si mancatul porcului  e clara de la inceput . Dar  initiatorul  insista cu asta si n-am idee de ce .  Probabil vrea sa exporte porci in pakistan si Zakir ii strica ploile.  Eu i-am dat alternativa cu Israelul dar se pare ca acolo a incercat deja .

Quote

Imi imaginez ca si evreul ala, cam stie cum e porcul. Evreii sunt baieti destepti...


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate