Conținut de apa în lapte de vaca
Last Updated: Jan 09 2021 07:57, Started by
mariusr1976
, Dec 30 2020 08:15
·
0
#37
Posted 07 January 2021 - 12:59
Pai, am întrebat la DSV, și același răspuns l-am primit.
|
#38
Posted 07 January 2021 - 13:15
pai nu ti-am zis ca nu se poate. faptul ca beneficiarul laptelui iti spune dumitale ca ai pus 15% apa e o gogoasa, o smecherie ca sa te ciupeasca la bani.
inca odata iti zic, intreaba-i concret cum pot determina ei aia 15% apa adaugata. |
#39
Posted 08 January 2021 - 20:57
pentru initiator:
-jigodia care-ti colecteaza laptele vrea fie sa scape de tine , fie sa te faca sa accepti mai putini bani...ai un lapte chiar de calitate, nu-ti face tu sange rau pentru asta ...sau poate inainte vaca dadea mai putin lapte dar cu o cantitate mai mare de grasime ceea ce este normal si el era obisnuit ,sa zicem, cu un 3,9 % de la tine...a facut si el regula de 3 simple in stil mioritic si ti-a servit 2,5 % apa. Sfatul meu este sa pui valoare adaugata laptelui ... faci o retea de livrare la particulari si/sau sa faci branza si/sau sa cresti un porc cu laptele si-l vinzi. pentru "speriatii" de lapte: -cum credeti voi mai "desteptilor" ca a supravietuit omenirea in ultimii 10.000 de ani daca este laptele atat de toxic ?!? mai bine va ganditi ca laptele pleaca de la crescator cu 3,5-4 %, hotii din industria de prelucrare a laptelui scot untul si smantana si-l aduc la 1 % (reusesc asta nu cu metoda clasica de centrifugare...folosesc solventi organici care dizolva grasimile si apoi distileaza laptele amestecat cu "diluant" pentru a putea extrage grasimile )...si ca sa ne vanda lapte "integral" la 3,5 % adauga o emulsie din grasime animala...nu ati vazut cum pute un lapte expirat acum ?!? pai laptele ceausist putea fi consumat si dupa 2 saptamani pe post de lapte batut...si te mai miri de ce este plin la Oncologie... -pentru cateva "capete luminate": UE spune asa: Lapte integral (112): laptele care nu a fost supus unui tratament termic sau unui tratament autorizat cu efect echivalent într-o unitate de prelucrare a laptelui și al cărui conținut în grăsimi este fie cel natural, de cel puțin 3,50 %, fie a fost adus la valoarea de cel puțin 3,50 % [Regulamentul (CEE) nr. 1411/71 al Consiliului din 29 iunie 1971 (JO L 148, 3.7.1971, p. 4)]. |
#40
Posted 08 January 2021 - 21:14
M-am gândit și eu la asta. Acum, nu le mai dau porția zilnica de tarate pana nu rezolv problema, dar un 3.7 fără tarate su huruiala de porumb, mi se pare bun.
|
#41
Posted 09 January 2021 - 07:57
Astăzi am primi răspuns la o noua analiza....
3.9 și densitate 1,029!!!!! Gura mami lor de smecheri, dacă nu le pui pe fata proba contrarie, te tepuiesc la maxim. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users