Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Conținut de apa în lapte de vaca

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#19
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Sincer, nu știu cât de nociv, sau sănătos este, ma interesează doar cum pot face sa demonstrez ca nu am pus apa în lapte.

#20
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
3,5% grasime e sub media de 3,9 %, ( 3,6 - 5,2).
Ai putea sa nu dai tot laptele, si din ce pastrezi scoti niste smantana/unt ( proaspata nu fermentata) si pui din ea in laptele dat cat sa ajunga la 3,75 %.
Daca si asa spun ca are apa fara sa pui, fara sa ploua,  si fara sa urineze vaca in el, atunci ii dai in judecata si le ceri un miliard de euro despagubiri morale pt. tehnici ilegale de a forta preturi de achizitie reduse.

I-ai dat prea multa sare si a baut vaca prea multa apa... :) .
Asta e doar asa ca sa ai o explicatie cand le duci lapte mai gras...

Edited by loock, 30 December 2020 - 14:06.


#21
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Crede-mă ca nu mai întrebam aici dacă făceam asta.

#22
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
omul a spus ca are 3.7 grasime, deci e bine.
pe de alta parte, eu sunt curios cum detecteaza ei un procent de 2.5% apa adaugata.

#23
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Adică nu exista soluție prin care sa se determine procentajul de apa din lapte?

#24
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
eu nu vad cum, laptele insusie este o emulsie in apa.
cere-le sa iti spuna cum fac.

Edited by rich1974, 31 December 2020 - 11:58.


#25
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postmariusr1976, on 30 decembrie 2020 - 12:12, said:

Pe la ora 14 o jumătate de găleată de tarata de grau, în care pun și câte o mana de sare.
Cam mica grasimea in cazul acesta.
Trebuia sa fie pe la un 4.2-4.4.
Parerea mea.

View Postloock, on 30 decembrie 2020 - 12:39, said:

Grasime aproximativa lapte de vaca in functie de specie:

Jersey ~ 5.2 %
Zebu ~ 4.7 %
Brown Swiss ~ 4.0 %
Holstein-Friesian ~ 3.6 %
Sunt variatii importante de la vara la iarna.

View Postmariusr1976, on 30 decembrie 2020 - 13:22, said:

Sincer, nu știu cât de nociv, sau sănătos este, ma interesează doar cum pot face sa demonstrez ca nu am pus apa în lapte.
Il iei pe nenea cu termolactodensimetrul la matale la vaca, o mulgi si-l pui sa determine pe loc densitatea si sa-si dea cu parerea...

#26
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Asta e grăsimea spusa de el, eu nu vad când o face și cum.
Și dacă e mica 3.7,ce pot sa ii dau pentru a mai creste, sau asta depinde de vaca.

#27
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
https://tdr.ro/densi...ntru-lapte.html
Asa ceva pentru ce este?

#28
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Ok, am luat acel termolactodensiometru, cel de sticla.
Cum fac, vad ca a venit cu instrucțiuni dar care este densitatea normala a laptelui?
Parca am citit ca între 1,028 și 1,032...

Edited by mariusr1976, 05 January 2021 - 18:43.


#29
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
Citeste în ce am postat pe prima pagină.

#30
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Am citit. Aștept acum sa treacă 2 ore de la muls.
Deci, dacă este sub 1,028 are conținut de apa sau de grăsime și peste 1,033 adaos de grăsimi.

#31
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Attached File  IMG_20210105_192007.jpg   97.48K   14 downloads

Am sa îl amestec și pe ala de dimineață să văd pe total.
Temperatura e de 21 grade.

Edited by mariusr1976, 05 January 2021 - 19:30.


#32
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postmariusr1976, on 03 ianuarie 2021 - 13:14, said:

Asta e grăsimea spusa de el, eu nu vad când o face și cum.
Mai verifica si la altii.
Contractul il ai pe cantitate la grasime standard (3.5%) ?

Quote

Și dacă e mica 3.7,ce pot sa ii dau pentru a mai creste, sau asta depinde de vaca.
Mai cresti tarâta.

#33
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Dar densitatea e buna?
Vad ca pe unele situri scrie ca de la 1,027 e buna, și cu cât e mai apropiata de 1,027..,1,028 cu atât e mai gras laptele.

#34
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
1.027 e densitatea minima pentru laptele de vaca, la 20 de grade Celsius.

http://chimie-biolog...generale-IA.pdf

Eu vad din poza matale ca e undeva peste 1.028.

#35
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Am fost la făcut grăsimea, a ieșit 3.7.
Densitatea am făcut-o eu, e 1,028.
Pproblema e ca nu am știut sa îl omogenizeze bine, cu ala de seara.
Am sa mai fac odată, de curiozitate.
Dar, ce analiza pot face pe tru apa?
Exista asa ceva?
Sau densitatea.

#36
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
nu se poate domnule determina direct apa adaugata, numai daca apa aia ar avea un marker specific fata de apa din lapte.
determinarile se fac indirect, prin grasime sau alta componenta.

Edited by rich1974, 07 January 2021 - 13:01.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate