Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Conținut de apa în lapte de vaca
Last Updated: Jan 09 2021 07:57, Started by
mariusr1976
, Dec 30 2020 08:15
·
0
#19
Posted 30 December 2020 - 13:22
Sincer, nu știu cât de nociv, sau sănătos este, ma interesează doar cum pot face sa demonstrez ca nu am pus apa în lapte.
|
#20
Posted 30 December 2020 - 13:59
3,5% grasime e sub media de 3,9 %, ( 3,6 - 5,2).
Ai putea sa nu dai tot laptele, si din ce pastrezi scoti niste smantana/unt ( proaspata nu fermentata) si pui din ea in laptele dat cat sa ajunga la 3,75 %. Daca si asa spun ca are apa fara sa pui, fara sa ploua, si fara sa urineze vaca in el, atunci ii dai in judecata si le ceri un miliard de euro despagubiri morale pt. tehnici ilegale de a forta preturi de achizitie reduse. I-ai dat prea multa sare si a baut vaca prea multa apa... . Asta e doar asa ca sa ai o explicatie cand le duci lapte mai gras... Edited by loock, 30 December 2020 - 14:06. |
#22
Posted 31 December 2020 - 09:26
omul a spus ca are 3.7 grasime, deci e bine.
pe de alta parte, eu sunt curios cum detecteaza ei un procent de 2.5% apa adaugata. |
#23
Posted 31 December 2020 - 09:29
Adică nu exista soluție prin care sa se determine procentajul de apa din lapte?
|
#24
Posted 31 December 2020 - 11:58
eu nu vad cum, laptele insusie este o emulsie in apa.
cere-le sa iti spuna cum fac. Edited by rich1974, 31 December 2020 - 11:58. |
#25
Posted 02 January 2021 - 15:19
mariusr1976, on 30 decembrie 2020 - 12:12, said:
Pe la ora 14 o jumătate de găleată de tarata de grau, în care pun și câte o mana de sare. Trebuia sa fie pe la un 4.2-4.4. Parerea mea. loock, on 30 decembrie 2020 - 12:39, said:
Grasime aproximativa lapte de vaca in functie de specie: Jersey ~ 5.2 % Zebu ~ 4.7 % Brown Swiss ~ 4.0 % Holstein-Friesian ~ 3.6 % mariusr1976, on 30 decembrie 2020 - 13:22, said:
Sincer, nu știu cât de nociv, sau sănătos este, ma interesează doar cum pot face sa demonstrez ca nu am pus apa în lapte. |
#26
Posted 03 January 2021 - 13:14
Asta e grăsimea spusa de el, eu nu vad când o face și cum.
Și dacă e mica 3.7,ce pot sa ii dau pentru a mai creste, sau asta depinde de vaca. |
#27
Posted 03 January 2021 - 13:56
#28
Posted 05 January 2021 - 18:35
Ok, am luat acel termolactodensiometru, cel de sticla.
Cum fac, vad ca a venit cu instrucțiuni dar care este densitatea normala a laptelui? Parca am citit ca între 1,028 și 1,032... Edited by mariusr1976, 05 January 2021 - 18:43. |
|
#30
Posted 05 January 2021 - 18:59
Am citit. Aștept acum sa treacă 2 ore de la muls.
Deci, dacă este sub 1,028 are conținut de apa sau de grăsime și peste 1,033 adaos de grăsimi. |
#31
Posted 05 January 2021 - 19:28
IMG_20210105_192007.jpg 97.48K
14 downloads
Am sa îl amestec și pe ala de dimineață să văd pe total. Temperatura e de 21 grade. Edited by mariusr1976, 05 January 2021 - 19:30. |
#32
Posted 06 January 2021 - 13:14
#33
Posted 06 January 2021 - 13:39
Dar densitatea e buna?
Vad ca pe unele situri scrie ca de la 1,027 e buna, și cu cât e mai apropiata de 1,027..,1,028 cu atât e mai gras laptele. |
|
#34
Posted 07 January 2021 - 11:58
1.027 e densitatea minima pentru laptele de vaca, la 20 de grade Celsius.
http://chimie-biolog...generale-IA.pdf Eu vad din poza matale ca e undeva peste 1.028. |
#35
Posted 07 January 2021 - 12:39
Am fost la făcut grăsimea, a ieșit 3.7.
Densitatea am făcut-o eu, e 1,028. Pproblema e ca nu am știut sa îl omogenizeze bine, cu ala de seara. Am sa mai fac odată, de curiozitate. Dar, ce analiza pot face pe tru apa? Exista asa ceva? Sau densitatea. |
#36
Posted 07 January 2021 - 12:50
nu se poate domnule determina direct apa adaugata, numai daca apa aia ar avea un marker specific fata de apa din lapte.
determinarile se fac indirect, prin grasime sau alta componenta. Edited by rich1974, 07 January 2021 - 13:01. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users